Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Администратор

Украинският президент Зеленски кацна в София.

------

Правя отделна тема, за да останат нещата свързани с това посещение на едно място и да не се загубят в основната тема за войната.

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Официално: С кого ще разговаря украинският президент в София

Според съобщението от Министерския съвет Володимир Зеленски ще разговаря с:

  • премиера акад. Николай Денков
  • вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел
  • ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО
  • дискусия с посланици, политици и представители на гражданското общество ("Дневник" ще отрази събитието с видео на живо)

Съобщение за среща с президента Румен Радев трябва да дойде от неговия пресцентър, затова и такава не е посочена от правителството.

Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/07/06/4504165_zelenski_v_sofiia_sreshti_no_ne_i_v_parlamenta/?ref=home_mainStory

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

И ние да се покажем като нормална и демократична държава. 

Това, че Зеленски идва едва сега е поредното доказателство, че президента и служебните правителства работеха против интересите на България. 

 

358113463_755581736577435_3987721734975484566_n.jpg

  • Харесва ми! 3
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Зеленски: Благодаря, България!

Русия провежда геноцид, заяви Зеленски. На хората им е трудно да признаят реалността на злото, когато не са се срещнали с него. Когато хиляди километри разделят две страни, докато руската артилерия съсипва градове и села и не знаете какво са безсънните нощи и ударите с ракети и дронове. Тогава е по-трудно да разбереш насилието, идващо от Русия.

 

Искам да ти благодаря, България, за подкрепа и защита живота на нашите хора.

------

Зеленски: Единството е правилният път

На нашата земя дойдоха окупатори, убиват, изтезават, отвличат украински деца, разделят ги от семействата им и се опитват да ги научат на ненавист, добави украинският президент. Това се случва в момент, когато трябва да бъдем единни и да изградим международен ред, основан на правила. Всеки, желаещ мир за себе си и народа си, трябва да знае, че единството е правилният път.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/07/06/4504165_zelenski_v_sofiia_sreshti_no_ne_i_v_parlamenta/#4504405

  • Харесва ми! 3
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История

По протокол първата срещу трябваше да бъде с президента Румен Радев.Поне засега такава не се е състояла.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Зеленски към Радев: Това не е "конфликт", а война

След като президентът Румен Радев нарече случващото се в Украйна "конфликт", Володимир Зеленски отвърна: "Благодаря, че хората на България подслониха голям брой украинци. Българите знаят, че това не е конфликт, а война. Хората бягат от война, която е изключително на наша земя. Изключително точно знаем, че това не е конфликт."

 

По повод тревогата на Радев за "случващото се в атомната централа" той допълни: "Окупацията на Запорожката АЕЦ също не е "конфликт". Това е война за изтощението на Украйна, за избиването на украинци, не на граждани на други държави."

Зеленски към Радев: Ако ви връхлети трагедия, какво ще направите?

Войната не се съобразява с разстоянията. Не дай Боже някоя трагедия да ви сполети и Вие да бъдете на моето място", продължи Зеленски по повод неприемането от Радев на изпращането на въоръжение за Украйна.

 

"И ако не ви помагат с оръжие хора, имащи общи ценности с вас, какво ще направите? Като главнокомандващ и президент съм сигурен, че няма да направите компромис. С вас сме гаранти на Конституцият на нашите държави, да ги защитим, да ги предадем на бъдещите поколения.

 

Ваше право е да не подкрепяте оръжейната помощ, но съм убеден, че в ЕС един ден ще бъдем заедно и вярвам, че Украйна и Европа трябва да имат общи ценности. Не може да се заема балансираща позиция спрямо Русия. Русия иска да разруши Европа."

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/07/06/4504165_zelenski_v_sofiia_sreshti_no_ne_i_v_parlamenta/?ref=home_mainStory

  • Харесва ми! 5
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Зеленски навря предателя на протеста и явен руски агент Радев в миша дупка, иде ми и по-груб израз да използвам, но не е редно. За ужас например на Капитана, Зеленски ясно и аргументирано обясни на Радев защо дипломация с Путин е невъзможна и типично по мижитурски т.нар. ни президент, за когото Русия е над България, поиска медиите да излязат и срещата да стане закрита. Истината е, че ние държавник като Зеленски, който си остана в Украйна въпреки многого предложения за убежище след началото на войната, не сме имали от времето на Стамболов, който ясно е показал как една малка, в най-добрия случай средна държава, може да води успешна политика без да се навежда нито на Изток, нито на Запад. Ама за такива като Капитана, ние трябва просто да изпълняваме каквото ни нареди Русия или поне да действаме на принципа на Стоян Данев "Аз с Русия политика не правя". Това не оправдава фанатизираните евроатлантици, които бъркат партньорство със слугинаж, но няма как да оправдава и кланянето на фашист от КГБ като Путин, каквото виждаме при Радев.

  • Харесва ми! 8
  • Благодаря! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор
 

Нинова за Зеленски: Три пъти предадоха националния интерес

Нинова за Зеленски: Три пъти предадоха националния интерес

© Велко Ангелов

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че с посещението на украинския президент Володимир Зеленски "три пъти" е предаден българският национален интерес: при "решението да се продадат двата реактора на Украйна", "да се опразнят складовете на България откъм боеприпаси" и "засилване на напрежението" чрез подкрепа на Украйна в НАТО.

 

Нинова заяви и че не била канена на среща със Зеленски. "Ние гласувахме и против декларацията за членството на Украйна в НАТО след войната."

 

Според Нинова многократно била изразена грижа за Украйна и украинския народ, от друга страна - за Русия и руския народ, но "освен нас - БСП, никой не постави грижата за българския народ". Така тя коментира приетата от Народното събрание декларация за подкрепа на пътя на Украйна към НАТО, както и възможността за преговори за продажба на оборудване, от години неизползвано за АЕЦ "Белене", на Киев за нуждите на Хмелницката АЕЦ.

  •  

Русия и Украйна размениха пленници

По време на разговорите на президентите на България и Украйна Румен Радев и Володимир Зеленски бе съобщено за размяна на военнопленници - Киев е получил 45 души (сред които двама цивилни), а Москва - 45 военни и две деца.

 

Последният обмен на пленници бе на 11 юни, когато 94 руснаци бяха разменени срещу 95 украинци.

  •  

Зеленски за срещата с Денков: Основният приоритет е енергетиката

Основният фокус на разговорите ни е, разбира се, сигурността на страните ни и цяла Европа, подкрепата в отбраната и отбранителното сътрудничество", написа Зеленски след срещата с премиер Николай Денков. "Фундаменталният приоритет е енергетиката. И укрепването на единството в Европа. Благодаря ви за преговорите!"

 
Зеленски за срещата с Денков: Основният приоритет е енергетиката

© @ZelenskyyUa

  •  

Зеленски към Радев: Каква дипломация още да използваме

След реплики на Радев за нуждата по-често да се търси решение с дипломация Зеленски отново възрази: "Каква дипломация още да използваме?" Даде пример със Запорожката АЕЦ - тема, по която "ООН общува с Русия", там работи украински технически персонал, а Киев призовава за демилитаризиране.

 

"Руснаците превзеха централата, за да предизвикат криза... Какви повече дипломатически усилия? Не можете да обясните, че Украйна нещо там блокира." Следващият пример бе със сделката за украинското зърно: според него турският президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш "се хващат за главата". "Русия всеки ден мисли как зърното да не върви. Ние не контролираме този коридор, Русия го завзе в нарушение на закона, в нашите териториални води." "ООН не може да се договори с Русия. Разбирате ли, това е въпросът."

 

 

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Според информация на турските медии, украинският президент се очаква да посети Турция в петък, ден след посещението му в България. 

Няколко дни по-късно ще се проведе срещата на НАТО във Вилнюс, където Зеленски също ще присъства.

С този дипломатически тур Зеленски вероятно ще се опита да събере допълнителна военна и хуманитарна помощ в подкрепа на продължаващите тежки военни действия.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Според Киев декларацията на Денков и Зеленски е и за следвоенното възстановяване

Според Киев декларацията на Денков и Зеленски е и за следвоенното възстановяване

© Велко Ангелов

 

Малко е известно за конкретния текст на декларацията, подписана между премиера Николай Денков и украинския президент Володимир Зеленски. За нея обаче пише Игор Жовква от екипа на Зеленски, като твърди, че документът:

  • ясно показва, че България подкрепя членството на България в НАТО, когато условията позволяват;
  • българските партньори признават, че членството на България в НАТО е единственият начин да се гарантира достатъчна сигурност както за Украйна, така и за цялата евроатлантическа общност;
  • българската страна приветства украинския напредък по евроатлантическия път;
  • България потвърждава намерението да се подкрепя интеграцията на Украйна в алианса и подкрепя съвета НАТО-Украйна;
  • декларацията укрепва готовността на България да продължи да предоставя политическа и материална подкрепа от Алианса и двустранно, "колкото е необходимо";
  • България потвърждава, че е готова да участва с следвоенното възстановяване на Украйна.

В своя публикация в "Туитър" с обобщение на визитата дотук Зеленски казва, че това е "22-рият такъв документ", потвърждаващ подкрепата на България за евроатлантическата интеграция на Украйна.

Зеленски благодари за "моралната сила" на България

Украинският президент Володимир Зеленски публикува нов туит, в който обобщава конкретните резултати от срещите си до момента: обсъждане на сътрудничеството в енергетиката и енергийната независимост; сътрудничеството в евроинтеграцията; подписаната с премиера Николай Денков декларация.

 
Благодаря на България, че подкрепя опазването на живота и свободата на народа ни! Благодаря на премиера и вицепремиера, на цялото правителство и парламента на България за моралната сила на решенията ви, за това, че признавате реалността и съществуващите заплахи.

Володимир Зеленски, 
президент на Украйна

 

 

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/07/06/4504165_zelenski_v_sofiia_sreshti_no_ne_i_v_parlamenta/

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История
Преди 20 минути, Р. Теодосиев said:
 

Нинова за Зеленски: Три пъти предадоха националния интерес

Нинова за Зеленски: Три пъти предадоха националния интерес

© Велко Ангелов

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че с посещението на украинския президент Володимир Зеленски "три пъти" е предаден българският национален интерес: при "решението да се продадат двата реактора на Украйна", "да се опразнят складовете на България откъм боеприпаси" и "засилване на напрежението" чрез подкрепа на Украйна в НАТО.

 

Нинова заяви и че не била канена на среща със Зеленски. "Ние гласувахме и против декларацията за членството на Украйна в НАТО след войната."

 

Според Нинова многократно била изразена грижа за Украйна и украинския народ, от друга страна - за Русия и руския народ, но "освен нас - БСП, никой не постави грижата за българския народ". Така тя коментира приетата от Народното събрание декларация за подкрепа на пътя на Украйна към НАТО, както и възможността за преговори за продажба на оборудване, от години неизползвано за АЕЦ "Белене", на Киев за нуждите на Хмелницката АЕЦ.

  •  

Русия и Украйна размениха пленници

По време на разговорите на президентите на България и Украйна Румен Радев и Володимир Зеленски бе съобщено за размяна на военнопленници - Киев е получил 45 души (сред които двама цивилни), а Москва - 45 военни и две деца.

 

Последният обмен на пленници бе на 11 юни, когато 94 руснаци бяха разменени срещу 95 украинци.

  •  

Зеленски за срещата с Денков: Основният приоритет е енергетиката

Основният фокус на разговорите ни е, разбира се, сигурността на страните ни и цяла Европа, подкрепата в отбраната и отбранителното сътрудничество", написа Зеленски след срещата с премиер Николай Денков. "Фундаменталният приоритет е енергетиката. И укрепването на единството в Европа. Благодаря ви за преговорите!"

 
Зеленски за срещата с Денков: Основният приоритет е енергетиката

© @ZelenskyyUa

  •  

Зеленски към Радев: Каква дипломация още да използваме

След реплики на Радев за нуждата по-често да се търси решение с дипломация Зеленски отново възрази: "Каква дипломация още да използваме?" Даде пример със Запорожката АЕЦ - тема, по която "ООН общува с Русия", там работи украински технически персонал, а Киев призовава за демилитаризиране.

 

"Руснаците превзеха централата, за да предизвикат криза... Какви повече дипломатически усилия? Не можете да обясните, че Украйна нещо там блокира." Следващият пример бе със сделката за украинското зърно: според него турският президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш "се хващат за главата". "Русия всеки ден мисли как зърното да не върви. Ние не контролираме този коридор, Русия го завзе в нарушение на закона, в нашите териториални води." "ООН не може да се договори с Русия. Разбирате ли, това е въпросът."

 

 

Грозна работа е било.Явно много смелост се иска да определиш едни военни действия като война при положение че продължават вече 18 месеца и са дали стотици хиляди убити и ранени.

П.П.Някой дава ли си сметка че Русия е дала в тази " военна операция " повече убити и ранени от Кримската,Руско-турската и руско-японската.

  • Харесва ми! 4
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор
Just now, resavsky said:

П.П.Някой дава ли си сметка че Русия е дала в тази " военна операция " повече убити и ранени от Кримската,Руско-турската и руско-японската.

Аз мисля, че самите руснаци не си дават сметка за това.

Там нещо много страшно се случва и после когото и да обвиняват няма да има значение. Те сами ще трябва да се оправя.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

От една страна беше по-добре чорапа да не беше отишъл въобще на срещата, да ни излага. От друга е голям кеф как Зеленски го нареди публично пред всички.

  • Харесва ми! 6
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История
Преди 3 минути, Warlord said:

От една страна беше по-добре чорапа да не беше отишъл въобще на срещата, да ни излага. От друга е голям кеф как Зеленски го нареди публично пред всички.

Представи президента на Израел да отиде на посещение във Франция и Макрон да го убеждава че Холокост не е имало а отделни немски чиновници са прекалили. 

Редактирано от resavsky
  • Харесва ми! 1
  • Тъжен 1
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

На безвремието в България най-после бе сложен край

zx860y484_4504490.jpg

Анализът е препубликуван от "Дойче веле".

https://www.dnevnik.bg/analizi/2023/07/06/4504488_na_bezvremieto_v_bulgariia_nai-posle_be_slojen_krai/

Правителството "Денков", подкрепяно от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС, е правителство, чието оправдание са единствено постигнатите от него резултати. То е принципно напрегнат компромис, в който и двете страни нямат особено доверие една към друга и не си желаят електоралното добро. Но здравият разум ги е събрал като най-добро решение от възможните.

Малко неочаквано "сглобката" - евфемизмът за "коалиция", който беше медийно въведен - започна да дава първи резултати, дори преди начинът на вземане на решения вътре в нея да е съвсем ясно разработен. Посещението на президента на Украйна Володимир Зеленски е може би най-впечатляващото събитие от тази гледна точка, но има и други.

Бюджет за 2023 година

Проектът е вече разработен, като основните параметри в него се оказаха приемливи за кажи-речи всички. Въпреки свиването на "дефицита" до 3% ще останат достатъчно средства и за социални програми, и за капиталови разходи, като при това няма да има непреодолими натоварвания за следващите години. Детайлите ще се уточняват в парламента и там може да има изненади в една или друга посока, но като цяло държавата е на солидна финансова основа, която прави кандидатурата ѝ за еврозоната съвсем реалистична. На този фон предложеният от служебното правителство бюджет вече съвсем изглежда като неуспешен опит за саботаж на еврочленството или партизански задявки за сметка на фундаментални финансови политики.

Отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка

Предложението на ЕК за отпадането на многострадалния механизъм десетилетие и половина след неговото въвеждане не може да бъде третирано като съществен успех по три причини. Първо, той трябваше да отпадне две-три години след неговото въвеждане, което не се случи. Второ, проблемите в съдебната система не бяха решени и дори в заключителното становище на ЕК те се споменават - нужни са реформи във ВСС, Инспектората и т.н. Самите драми в прокуратурата около Гешев-Сарафов са доказателство за несвършената работа.

Трето, отпадането на механизма за България и Румъния просто означава, че двете страни ще останат под общия мониторинг на ЕК за върховенство на правото във всички страни членки. Нещо повече, този общ мониторинг е свързан и с възможности за ограничаване на евросредствата, които вече са задействани за Унгария например. Все пак обаче отпадането на специалния механизъм е частичен успех за България, най-вече защото отваря вратата на страната за Шенген.

Членството в Шенген

Със съставянето на новото редовно правителство дойдоха и сигнали, че Нидерландия и Австрия може да вдигнат възраженията срещу българското членство. В нидерландския случай беше ясно, че при служебни правителства или такива, доминирани от ГЕРБ-ДПС, страната няма да бъде допусната в Шенген. Влизането във властта на проевропейска формация без корупционнен багаж (ПП-ДБ) направи възможно промяната на позицията. По отношение на Австрия този аргумент не е единствен, но и там той е налице. Важното е, че шансовете за влизане в Шенген драматично нарастнаха.

Присъединяването към Еврозоната

Парламентът правилно спря в комисия противоконституционния референдум на "Възраждане". България наистина е поела ангажименти да приеме еврото и е член на паричния съюз със статут на временна дерогация още от 2007 година. При готовност на страната (изпълнение на маастрихтските критерии) сме поели ангажимент да се присъединим.

Съществуването на ясно парламентарно мнозинство зад това решение е добър сигнал за България. Обединяването около кандидатура за управител на БНБ - Димитър Радев - е също добра новина, доколкото неговите позиции са еднозначно в подкрепа на еврото. Социологическите проучвания също показват, че има обръщане на общественото мнение в позитивна за еврото посока: при ясна политическа воля от основните играчи, този обрат ще е още по-силен. Ако БСП и "Възраждане" останат като опоненти, това ще свие обществената опозиция до около тридесетина процента, дори и при амбивалентно отношение от страна на Румен Радев.

Посещението на Зеленски

Визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски е много значимо събитие по множество причини. Първо, това би била първа негова визита в страна от Източна Европа след Полша. Става дума всъщност за символично признание за ролята на България в помощта за Украйна. Тази роля наистина е съществена - при всички правителства от избухването на войната нашата страна е предоставяла различно, но много необходимо снаряжение (и чрез покупки, и безвъзмездно). На този фон все по-неразбираема става позицията на политици като президента Румен Радев и Корнелия Нинова, които отричат тази подкрепа и дори твърдят, че тя е вредна.

Българският национален интерес обаче е ясен - една силна и независима Украйна би била гаранция, че руските имперски операции няма да се изместят на запад в наша посока. Затова въпреки вътрешните боричкания по темата, България всъщност оказва необходимата подкрепа за Украйна в трудната ситуация и това не е някакъв алтруизъм, а по-скоро хладна калкулация на интереси. Загрижените за суверенитета на страната - ако са наистина такива - биха осъзнали много добре тези интереси.

Второ, посещението на Зеленски вероятно е свързано и с конкретни въпроси, един от които може да се окаже сделка за реакторите за АЕЦ "Белене". Ако България успее да продаде на Украйна тези ненужни за нас реактори, една от фундаменталните грешки на управлението на Борисов и предшествениците му може отчасти да бъде санирана.

Трето, и може би най-важно, визитата на Зеленски ще демонстрира на българите, че те имат много причини за гордост с европейската си идентичност. Украйна е пример за това, че европейските ценности и начин на живот не са нито клише, нито нещо неразбираемо. Хора, които са много близо до нас като култура, история и манталитет, са готови да умират за тях. Ние ги имаме, отстояваме ги, ползваме се от тях, но като че ли сме спрели да ги забелязваме. Визитата на Зеленски вероятно ще отвори очите на мнозина за това, което не бива да губим заради просъветската носталгия на едни или проавторитарните въжделения на други, които заедно са малцинство в българското общество.

Изброените "видими резултати" са просто едно добро начало, което никак няма да е достатъчно за добре изпълнен мандат (поне до първата ротация). Но те са нещо, на което може да се стъпи и да се гради. Несвършеното и трудните предстоящи проблеми - от съдебно-конституционната реформа до изчистването на корупционното наследство - не си струва да се изброяват, защото са много. Но все от някъде трябва да се започне. Поне безвремието на служебните правителства вече спря.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
 
  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор
Украйна ще купи два руски ядрени реактора от България, – WSJ
Така българската държавна енергийна компания НЕК ще продаде оборудване от недостроената АЕЦ "Белене" на украинската "Енергоатом" за поне 600 млн. евро. Оборудването ще бъде инсталирано в Хмелницката АЕЦ.
Тъй като ще бъде трудно за Украйна да си позволи такава сума, една от възможностите е САЩ да допринесат под формата на помощ за Украйна.
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

 

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/07/06/4504165_zelenski_v_sofiia_sreshti_no_ne_i_v_parlamenta/?ref=home_mainStory

Зеленски видя различия с Радев само за оръжията

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че България се е показала като демокрация, защото никой лидер не бива да позволи да се чува само неговата гледна точка. Попитан за общуването си с президента Румен Радев на днешната среща - на която пред камерите прехвърчаха искри в размяната на реплики - обясни:

 

"Във всички аспекти, енергетиката, формулата на мира, имахме пълно разбиране. Що се отнася до помощта за Украйна, имаме различни виждания, той смята, че е ескалация да се дава на Украйна помощ, а аз смятам, че това е защита. Това е абсолютно различна философия."

 

"Няма да критикувам президента, аз съм на гости, аз уважавам вашата държава. Много е важно, че общуваме, независимо че аз съм дошъл по покана на премиер-министъра и въпреки това аз се срещнах (с държавния глава - бел. ред.), защото уважавам всички ваши институции и лидери." "Той като главнокомандващ ми каза, че не може да допусне да се намали въоръжението на Българската армия и така да се подкрепи Украйна."

 

"Аз му казах (на Радев - бел. ред.), че ако Русия продължи напред, вашето оръжие за нищо няма да стигне. Аз не искам да унижавам никого. Не подценявам армията на България, на нас също не ни стигна въоръжението. Наследниците на всички тези, артилерията и старите танкове, на целия Съветски съюз - най-много остана у тях (Русия). Трудно е да се бориш с такива запаси. Ние многократно намалихме запасите им, но на каква цена?"

 

Полша "започна да ни дава всичко, което има, защото разбират, че няма да стигне". Украйна е благодарна за помощта, но "ще я изхабим за пет дни, войната е такава". "Искаме просто да оцелеем."

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Зеленски за разделенията в българското общество

Володимир Зеленски, отговаряйки на въпрос за разделенията в българското общество, всъщност даде пример и за руското.

 

"Обществото си избира лидери от обществото. Лидерите нямат право да разделят обществото във време на предизвикателства. Става дума за лъжа, за безпринципност. COVID беше предизвикателство, след това дойде война. Когато има лидери, които имат влияние върху 20, 15, 30%, няма значение, и имат достъп до медиите, хората започват да се вслушват. Когато всеки ден на хората започне да им се набива в главите по новините, започват да вярват. Това е проблемът на Руската федерация. Те са решили да не анализират за нищо, а да вярват. Тези 30 години са довели до това, че те просто вярват в един фашистки режим."

 
Украинският президент Володимир Зеленски на дискусия с премиера Николай Денков и вицепремиера и външен министър Мария Габриел

Украинският президент Володимир Зеленски на дискусия с премиера Николай Денков и вицепремиера и външен министър Мария Габриел

  •  
  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 55 минути, Р. Теодосиев said:
Украйна ще купи два руски ядрени реактора от България, – WSJ
Така българската държавна енергийна компания НЕК ще продаде оборудване от недостроената АЕЦ "Белене" на украинската "Енергоатом" за поне 600 млн. евро. Оборудването ще бъде инсталирано в Хмелницката АЕЦ.
Тъй като ще бъде трудно за Украйна да си позволи такава сума, една от възможностите е САЩ да допринесат под формата на помощ за Украйна.

Голям успех, за българската демокрация и предпоставка българския народ да пребъде!

  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 10 минути, cucumerario said:

Голям успех, за българската демокрация и предпоставка българския народ да пребъде!

На такива възрАжденци като теб даже и сарказмът им е ялов.

http://talkoven.onlinerechnik.com/duma/ялов

  • Харесва ми! 4
  • Благодаря! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ами вие путиноидите и ватенките все сте недоволни и не може ви се угоди...

Кухината ви се обитава от бункерното джудже.

Редактирано от cucumerario
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 13 часа, cucumerario said:

Голям успех, за българската демокрация и предпоставка българския народ да пребъде!

Не сме ли всички отдавна наясно, че АЕЦ Белене никога нямаше да го построим, а тези стари реактори просто ще изгният, ако не ги пробутаме на някого?

  • Харесва ми! 5
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История

Зеленски за пореден път се прояви като истински лидер  и отново доказа че не е един комедиант случайно озовал се в политиката.Не случайно успя да обедини нацията и да окажат достоен отпор на могъщия, коварен и безмилостен противник.

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Да. Украинците имат Президент, с главно П.
А ние имаме чорап...

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...