Отиди на
Форум "Наука"

Превръща ли се ,,Стара Европа" в гето?


Recommended Posts

  • Потребител

Уважаеми съфорумници, пускам тази тема, поради материалите, които прочетох преди малко за масови безредици и улично насилие във Великобритания...

Ако на форумното ръководство се струва, че темата се дублира смислово с друга, нека я премести или затвори.

Все пак ми се иска в тази тема, конкретно и по същество да разгледаме причините, катализаторите и проявите/последствията на сациално-икономическата олбстановса и постепенните, но трайни изменения в социално-битовата сфера в обществата в Европа(ВизирамЕС)...

канкретните проявин/проблемвни форми:

1.натрапване на верски различия.

2.Развихряне на голяма улична престъпност.

3.Пауперизация на цели маси от население, което обаче не иска да работи, а чака на държавните социални фондове.

4.Върви ли ,,Стара Европа" към ,,гетоизиране", промянна на културно-релищгьозния е етно-културен облик?

5.Отива ли си традиционната за ,,Стара Европа" християнска ценностна система?

6.Накъде сме се запътили(живеещите в страните-членки на Общността)?

Цитат от Дойче Веле...

Обръщам внимание, откъде съм чел материала, да не ме изтрият или да се разсърдят нещо във връзка с опазването на авторски права.

Великобритания: хронология на хаоса

Четвърта нощ на безредиците

Четвърта нощ на безредиците

Вълната на безредиците във Великобритания залива все повече градове. След Лондон, Бирмингам и Ливърпул хаосът обхвана и Манчестър. Изстъпленията от последната нощ там са най-тежките за града от 30 години насам.

Манчестър, третият по големина град на Великобритания, осъмна в сряда с изпочупени витрини, ограбени магазини и подпалени сгради. Няколкостотинте младежи, причинили щетите в центъра на града, атакуваха и силите на реда.

Представител на полицията окачестви безредиците като най-тежките в Манчестър от 30 години насам. "Това са просто престъпници, които тази нощ са превъртели", каза висшият полицейски офицер Гери Шюън. "Това е безсмислено насилие и безсмислена престъпност в размери, каквито не съм виждал досега", допълни Шюън. По данни на полицията са били арестувани около 50 души.

Трима загинаха в Бирмингам

В Бирмингам трима мъже бяха смъртоносно прегазени от автомобил. Инцидентът станал през изминалата нощ на бензиностанция в центъра на града. И трите жертви починали от раните си в болница. Малко по-късно бил конфискуван автомобил и задържан един мъж, когото полицията сега разследва за тройно убийство. Засега не са публикувани подробности по случая и не е ясно дали има пряка връзка с безредиците. БиБиСи съобщи, че според очевидци тримата мъже искали да защитят жилищния си блок от безчинстващите младежи. Според пристигналите на местопрестъплението санитари около бензиностанцията се били събрали около 80 души.

Една малка част от последиците...Една малка част от последиците...

В Нотингам, Централна Англия, група от 30 до 40 хулигани атакува полицейски участък и го подпали с коктейли "молотов". Според властите няма пострадали. Арестувани във връзка с нападението са най-малко 8 души. Общо задържаните в Нотингам са над 90 души.

За сблъсъци бе съобщено и от Уест Бромуич край Бирмингам. Там група от около 200 човека е издигнала барикади. Говори се за подпалени коли и замеряни полицаи. Общо в региона Бирмингам са задържани над 100 участници в изстъпленията.

В няколко квартала в Лондон се схформираха граждански опълчения. В Саутхол, в западната част на града, стотици членове на религиозната общност на сикхите се събраха около храма си, след като тръгнаха слухове, че той може да бъде нападнат от мародери. По улиците на столицата вчера бяха съсредоточени 16 000 вместо досегашните 6000 полицаи. От началото на безредиците в събота до днес в Англия са арестувани общо 768 души, като срещу 111 вече са повдигнати обвинения.

Как започна всичко

Безредиците бяха предизвикани от смъртта на 29-годишния чернокож баща на четири деца Марк Дуган, убит от полицейски куршум в гърдите. Според независимия надзорен орган Independant Police Complaint Commission няма доказателства, че Дуган пръв е открил огън срещу полицията. Пистолетът, намерен в таксито, в което Дуган бил застрелян, не е бил използван. От семейството на Дуган заявиха, че са "горчиво разочаровани" от предварителните резултати на разследването и очаквали "отговори" от властите.

За премиера ваканция нямаЗа премиера ваканция няма

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън прекъсна лятната си отпуска в Италия, за да ръководи вчера извънредно заседание на кабинета. Камерън заплаши хулиганите със сурови мерки. Днес ще има второ кризисно заседание, а в четвъртък извънредно ще се събере парламентът.

Лондон: вълната на насилието прелива

Насилието и вандализмът в Лондон заплашват да излязат извън контрол. След като кадрите на горящи сгради и улични битки обиколиха света, британското правителство проумя колко големи са вредите за имиджа на града. (09.08.2011)

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 110
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Глобален Модератор

Превръща се в разпадаща се цивилизация, каквато е римската преди 1700 г. И там масово заселват варвари, без да ги асимилират /интегрират/ като граждани. И там започва криза във властта, съчетана с инфлация. Нещата винаги се повтарят, само героите са различни.

Толерантност и апатия. Двата камъка, които пак ще врътнат колелото на историята. :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Превръща се в разпадаща се цивилизация, каквато е римската преди 1700 г. И там масово заселват варвари, без да ги асимилират /интегрират/ като граждани. И там започва криза във властта, съчетана с инфлация. Нещата винаги се повтарят, само героите са различни.

Толерантност и апатия. Двата камъка, които пак ще врътнат колелото на историята. :biggrin:

Много силно казано и .....ааа много черногледо...............

Разпадане.......?????????

Дано не си прав, защото общо взето след края на Западната Римска Империя ...........поне от VІ до ХІІ век в Европа е пълно мракобесие(според мен)

И това въпреки културата на ИРИ и на Християнизирана в края на ІХ век България....... :unsure:

Въпреки наложилата се хрисиятска цивилизация и нейните културни проекции...

Ранното Средновековие си е чиста проба мракобесие.......Дано не ме псуват много медиевистите във форума. :post-20645-1121105496:

Затова ме е страх от подобни ретроспективни аналогии с Римската импелия.....защото не искам да си мисля, как би изглеждала Стара Европа, ако се разпадне като цивилизационен модел и структура....

Спор няма-Европа е в упадък!

Но малцинва го осъзнават трезво. :lac:

Редактирано от andreiS40
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Но малцинва го осъзнават трезво. :lac:

Напротив, мнозина го осъзнават, но ги е страх да предприемат каквито и да е действия, защото те ще бъдат изключително непопулярни. Всеки един опит за асимилация на "новите варвари" ще бъде посрещнат с ужасен вой от какви ли не международни организации. Просто европейците са толкова наплашени някой да не ги обвини в расизъм , национализъм или друг подобен -изъм, че ще продължат да приемат още "варвари" докато самите те станат малцинство.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Много силно казано и .....ааа много черногледо...............

Разпадане.......?????????

Защо да е черногледо. Империи се раждат, процъфтяват и загиват. Всичко е естествено и закономерно. След експанзията, когато завладяваш и асимилираш провинциите идва момент, в който провинциите асимилират теб, щото нямаш потенциал повече. Рим през 2 в. пр. н. е. - 2 в. сл. н. е. завладява обширни територии, всичко върви мирно и гладко, пийс, рай, наслада, и изведнъж през трети век империята почва да се разпада. Провинциите се отцепват, варварите нахлуват, почват бунтове на обремененото от данъци население. Упадък на икономиката, корупция, стагнация, непукизъм и неспособност да се стабилизира положението. Така загива римската цивилизация, заменена впоследствие от християнска такава.

И Западният свят върви по същата крива - първо колонизация, 3-4 века зверска експлоатация на новозавладените земи. После постепенно почва хуманизъм, демокрация, деколонизация, толерантност, после идват варварите: църни и забрадки /интересно дали ще дойдат и китайците, щото последната дума както винаги е у тях/, започва кризата... И най-накрая ще има ашколсун, бейби, машаллах. Добре дошли в ОЕЕ /Обединени Европейски Емирства/. :bigwink:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

После постепенно почва хуманизъм, демокрация, деколонизация, толерантност, после идват варварите: църни и забрадки /интересно дали ще дойдат и китайците, щото последната дума както винаги е у тях/, започва кризата... И най-накрая ще има ашколсун, бейби, машаллах. Добре дошли в ОЕЕ /Обединени Европейски Емирства/.

Много българи си задават въпроса, защо старите европейски демокрации, които се разправиха така демонично със някой източноевропейски държави (в частност със България) само за това, защото са имали период на развитие отличаващ се социално-политически от западноевропейският свят, допускат в лоното си толкова лесно исляма и откриват по този начин пътя към заличаване на две-хилядолетната европейска християнска цивилизация.

euam.jpg

Редактирано от АспарухIYI
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Чета новините... те нещата не стават само в Лондон (макар че там са в момента най-горещи). Текат и в стокхолм, и на други места. Помнители парижките бунтове? Покойната Ориана Фалачи предупреждаваше за вредата от прекалената толерастия, викаше като Касандра - и точно като на Касандра, беше права, но никой не й вярваше.

Каквото и да има да става, непосредственото бъдеще ще бъде напрегнато и пълно с конфликти. Въпросът е за по-далечното: тук Европа ли ще бъде или Еврабия...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Видеозапис, в който две тинейджърки се опитват да обяснят мотивите си за плячкосването, шокира британското общество повече от кадрите на разбити и опожарени магазини.

"Ще правим каквото си искаме просто защото можем!", заявяват най-нагло двете малки пачи!

Това обаче не дава отговор на въпроса, кои всъщност са вандалите. Мързеливи, нахални и въобразили си, че целият свят им е длъжен и трябва да ги хрантути и да им плаща социални помощи.

Опитите за категоризация на плячкосващите са неуспешни, защото всеки, който е наблюдавал събитията отблизо, може да каже, че хората са всякакви – млади, стари, местни и имигранти, понеже мързелът и наглостта нямат етнос, религия и възраст, пише във "Гардиън".

Повечето от участниците са млади мъже, жени и деца от бедни райони. Общото обаче спира дотук. Нападателите не принадлежат на една конкретна етническа група, нито пък обект на атаките им са отличаващи се по някакъв начин хора.

Младите мъже обикновено се бият с полицията, а в грабежите участват предимно жени и деца (някои - на 9-11 г.) .

Крадат се лаптопи, мобилни телефони, спортни обувки и др. спортни стоки, велосипеди, телевизори и др. електроуреди и електроника, дрехи (включително - дизайнерски), алкохол, храна, разни такива неща... Любопитното е, че не нападат книжарници - най-вероятно не им се четат книги...

Палят се автомобили, чупят се автомобилни стъкла, стъкла на магазини. А след грабежите на магазини, ограбените магазини се подпалват... (Вероятно логиката на тези действия е следната: Ако не можеш да откраднеш всички ябълки от щанда, поне отхапи парче от всяка. Ако нямаш време, подпали магазина - за да прикриеш следите си и, за да няма ябълки или друга стока за други хора!)

Подпалено било и едно полицейско управление.

Не може да се отрече, че освен вандалите в размириците участват и малки групи лумпени, които просто търсят кого да пребият.

Според психолозите, да наблюдаваш как някой се измъква безнаказано с открадната плячка може да послужи за мотивация самият ти да започнеш да грабиш. Плячкосването кара хора без власт изведнъж да се чувстват много силни и това ги опиянява. Не може да правиш размирици сам. Ако един човек реши да чупи и руши, вероятно става дума за нервен пристъп. Когато обаче по-голяма група хора се изправи срещу полицията, тя осъзнава, че контролира ситуацията.

Съвременната либерална държава дава прекалено много права и не поставя никакви условия за това - налагане на задължения и отговорности. Всички знаем какви ще бъдат последствията за вандалите: никакви. Няма кой да им удари поне по един шамар, нито да поиска сметка за унищоженото. За съжаление с всяко следващо поколение нахалството, наглостта, вандализма, безпардонността все по-често се наблюдават.

Свободата на личността е висше достижение на цивилизацията, но ако няма ред, ако чуждата свобода и чуждото движимо и недвижимо имущество не се зачитат, някой ден - а това ще бъде един тъжен ден за демокрацията - диваците ще се появят и на нашата улица и ще поискат да ни изгонят от домовете ни. За в бъдеще се очакват още по-големи проблеми с неинтегрираните емигрантски малцинства в Европа. Моделът на създаване на мултикултурно и толерантно общество търпи пълен провал. Моделът на правовата държава е провален, щом върховенството на закона може и да не важи за някои. Част от "контролираното" общество предпочита анархията и хаоса, пред възможността да се интегрира към нормалните хора.

От над 20 г. децата наблюдават един нов феномен - че почтеност и трудолюбие са равни на глупост и задръстеност. Примерите са безброй - преуспяващи и неприлично богати тарикати се шматкат на фона на околните, които, макар да имат престижно образование и престижни професии, са с жалки доходи. Това е проблем в целия свят. Май не е само у нас.

Разбира се, тези проблеми се случват в градските покрайнини, а не - в центровете на градовете. Но погромите се придвижват все повече към градските центрове.

Някои анализатори смятат, че това е отмъщението на "малките" на "дребните" на "незначителните" хора към световната финансова спекулативна олигархия, която си играе с техния живот както и когато си поиска. Според други, тези хора са презадоволени и не знаят какво е недоимък и глад като в Африка. Всичко им е дадено наготово и затова те не могат да оценят благата на цивилизацията, които се изсипват над тях. Формира се презадоволено поколение, без никаква мотивация да преодолява трудности, да гради, дори му липсва любопитството към познанието. Има и анализатори, според които става дума за разпад на държавността в световен мащаб и това са симптоми за следваща световна или - поне континентална - война.

Вероятно голяма роля тук имат липсата на родителски контрол, липсата на възпитание, липсата на мотивиращи фактори като наказанията и боя с пръчка... Кучето скача според тоягата!

Забравим ли, че има и тояга, освен морков - те ти резултата! През миналия век учителите можеха да бият учениците си, ако се наложи. После родителите повтаряха упражнението с тоягата. Днес, ако учител повиши тон на някоя ученичка, за да й направи забележка да мълчи в час и да не проваля учебния процес, тя може безнаказано да му заяви, че той й нарушава правата?! А няма кой да й напомни, че нейното право е да получи образование. Но, за да се възползва от това право, трябва да й се вмени задължението да идва в училище, да внимава в час, да слуша учителите си, да си учи уроците, да си пише домашните... А къде отива правото на учителя на труд? Всяка малка пикла може да му го нарушава безнаказано, така ли?!

"Който не дисциплинира детето си, го мрази. Който не дисциплинира ученика си, го мрази." Така казва Библията. Ето какво се случва, когато на невъзпитаните и на необразованите им стане скучно... Проблемът е, че получават наготово всичко, че мислят, че останалите са им длъжни, че не ценят нито живота, нито собствеността на хората. Липсата на страх от родители и учители, се заменя със страх от уличните насилници. Така уличните насилници се превръщат в образец за подражание и е нормално детето иска да види себе си в позата на насилник. Проблемът е, че никога не са си получавали необходимото наказание, когато му е било времето. Нито - по-късно. И се смятат за безсмъртни (като героите в книги, филми и компютърни игри), а действията си смятат за ненаказуеми. Но не са познали!...

Във викторианска Англия е имало смъртни присъди и за малолетни. Ей тия юначета, дето си прибират това-онова за из път, по онова време щяха да бъдат обесени. Че то пък и бесенето на дечица било досадна работа. След като увиснат на бесилото, трябвало някой да ги прехване през кръстчетата и да се подруса малко, докато им се счупят вратленцата, понеже горките повечето били слаботелесни и собственото им тегло не било достатъчно. Ама - да не се друса много, че е имало случаи на някое да се скъса вратленцето пък то било много грозна гледка за изисканите лейдис енд джентълменс.

Такива хора е имало през цялата история на човечеството, само че тогава не е имало демокрация и партии, спорещи за правата на гражданите. Тогава е имало крале и барони, които еднолично са решавали съдбата на бунтовниците, без да се притесняват от медии и обществено мнение. А колкото по-крути и жестоки са били мерките срещу бандитизма, взети от тях, толкова по-висок е бил "рейтингът" им. Напоследък малко се поразпасаха нещата, но махалото е в движение и нищо чудно пак да станем свидетели на някои позабравени исторически крайности.

Налагат се спешни мерки - увеличаване на полицейското присъствие в населените места, вероятно се обмисля да се използват и армески патрули (да си спомним, че при бунтовете на лудитите в Англия (по времето на Наполеон) срещу тях с пушки и оръдия са стреляли войници!

Заловени са около 700 д,, над 110 са осъдени (вкл. - 11 годишно момче). По по-нови данни, заловените са около 820 д. , а осъдените от тях вече са ок. 280 д. (ок. 34%).

Някои от тях са обвинени в подбуждане към грабежи и други незаконни дейности чрез социалните мрежи. Доказателства срещу тях са техни снимки с откраднати стоки, които са публикувани във Facebook и в Twitter.

Някаква организация - Английска лига за отбрана - активизира членовете си за отпор срещу бандитизма, а някои етнически общности (индийци, турци и други) се самоорганизират за самозащита. http://englishdefenceleague.org/news/

Действия, извършени от деца, определено искат някаква предварителна организация (подстрекаване). Системата може и да е лоша, но анархията винаги е по-лоша и хората, които твърдят обратното, почти винаги имат за цел да се облагодетелстват по някакъв начин от хаоса. Създават се безредици по незначителни поводи. Използват се деца от най низшите слоеве (предимно - негри и мюсюлмани), за които насилието е начин на живот и които нямат морални традиции (което напълно ги освобождава от задръжки). В някои африкански държави части от човешки тела се използват за "правене на магии" което показва културната среда и начина на мислене на тези хора - а именно - законът на джунглата. Дори и да има културизирани сред тях то те са повече от поколение там и тяхното цивилизоване се проваля, защото винаги лошото е много по-лесно за подражание и новопристигналите имигранти силно влияят върху действията на останалите.

Изключено е тези действия да са случайна самоинициатива, след като досега такива в Англия не е имало от повече от 30 години. Някой стои зад тях и някой има интерес това да се случва. Въвеждането на нова система изисква разрухата на предишната. А дали това би било пряка демокрация - твърде малко вероятно, след като демокрацията е практически невъзможна за общества, в които хората не се познават по един или друг начин. Защото "народа" винаги избира хора, които са предварително избрани от други, чиято далавера е предложените да бъдат избрани. А стоящите "в сянка" са винаги едни и същи. Нов публичен дом със стари проститутки не се прави, но в политиката тази максима не важи. Политическият живот в България го е доказала.

Въпросът е кой има най-голяма полза от отварянето на кутията на Пандора!

За повече информация:

http://content.met.police.uk/Home

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз бях го написал в темата за мравката и щуреца но и тук ще повторя - много бял боклук "white trash", заедно с чернилките рамо до рамо, ако има организация интересно коя е?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Отдавна не се бях завъртала тъдява, но събитията ме заинтригуваха много и потърсих да видя писали ли сте нещо. Поздравления за Андрей за отварянето на темата.

Лично моята диагноза е следната: лумпенизацията на британското общество е много дълбока и мащабна. То това май е само симптом, не причина, ама само нахвърлям разсъжденията си. Правило ми е впечатление и от пребивавания там и от други наблюдения. Споделих тая мисъл с хора, които много повече от мен имат преки впечатления и го потвърждават. Пословично е мястото на Великобритания в класацията за най-много тийнейджърски бременности например. Емиграцията си е част от картината, но ми се струва, че не е основна причина за тоя разпад именно там. Грубо казано, част от коренното бяло население носи една много примитивна култура, да не кажем безкултурие, и това е от десетилетия. Харесвам тази държава, харесвам много от обществените й аспекти и духа й. В крайна сметка Римлянина ги казва нещата, но преди това - кое в системата е позволило толкова силен примитивизъм или профанизация? Ако изобщо някой е съгласен с идеята.

article-2024203-0D5F1DBD00000578-126_470x578.jpg

От: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2024203/UK-RIOTS-2011-David-Cameron-orders-police-come-hard-looters.html

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Закон на 125 години може да предпази британските застрахователи от сериозни загуби, свързани с безредиците, които заляха големите градове на Острова. Според неговите разпоредби отговорност за щетите, причинени при масови безредици, носи полицията.

"Идеята е, че полицията е отговорна за поддържането на реда и спокойствието, така че, ако не може да се справи с това, тя трябва да поеме отговорността за щетите", обясняват застрахователи пред Ройтерс.

Само в рамките на четири дни застрахователите са регистрирали щети за 100 млн. паунда заради размириците, обхванали постепенно големите градове във Великобритания. Това показват данните на Асоциацията на британските застрахователи.

Протестите в Лондон продължават вече пети ден, но мародерствата се правят през нощта.

.Ситуацията има два аспекта – единият са щетите, които се нанасят от протестиращите, а другият – ефектът върху икономиката, тъй като много магазини затварят по-рано, а други изобщо не отварят врати. Това е по-притеснителното.

Ако се наложи полицията да покрива разходи с публични средства, това би поставило британското правителство в изключително тежка ситуация заради опасността от висок бюджетен дефицит.

Правителството губи, полицията губи...

Единствените, които са на далавера, са застрахователните фирми, понеже, първо, полицията ще плаща щетите, и, второ, много е вероятно да последва бум на застраховането.

Може би печелят и някои политически партии, които отдавна или никога не са били във властта - общинска и държавна, които може да спечелят повече гласове на следващите избори.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Чета новините... те нещата не стават само в Лондон (макар че там са в момента най-горещи). Текат и в стокхолм, и на други места. Помнители парижките бунтове? Покойната Ориана Фалачи предупреждаваше за вредата от прекалената толерастия, викаше като Касандра - и точно като на Касандра, беше права, но никой не й вярваше.

Каквото и да има да става, непосредственото бъдеще ще бъде напрегнато и пълно с конфликти. Въпросът е за по-далечното: тук Европа ли ще бъде или Еврабия...

За днес ми свършиха отпуснатите плюсове, та за това сега ти слагам + по този начин.

Причините са простички - западът отдавна изтърва баланса на здравия разум на социалното и обществено развитие, като отражение на обективната реалност на живота. Вместо осъзнат и смислен либерализъм, мястото бе заето от идиотски, необмислен, фантастичен и определно популистки лЕберализъм (от който се възползваха охотно всякакви помияри политици и всякакви "обществени организации", които постепенно харесаха властта и възможността да управляват обществото с налудничавите си идеи или парламентарно или извънпарламентарно).

Конкретно по отношение на малцинствата, нещата отдавна за изтървани като концепция - сега е модерно да се етнически лЕберал по същия начин както е модерно да си гей или "напредничева" лесбийка. За това политиката е не да се изравняват малцинствата като права с другите преобладаващи общности, а направо да се толерират, защото били... малцинства. По-голяма идейна глупост не е раждана след времето на партагеносе Хитлер.

По отношение на "белите" също липсва здрав разум в концепцията на правово третиране. Днес се защитават всеобщите права на всеки индивид, но никой не смее да сложи този индивид където му е мястото според закона и уж все още господстващия обществен морал, когато същият не ебава да си изпълнява всеобщите обществени задължения. Няма общество, което може да просъществува ако индивидите имат само права, а не и задължения (липсата на правова санкция при неизпълнение на задължението е липса на държавна гаранция и респективно фактически означава, че индивидът в същност няма задължения). Това последното се отнася в пълна сила и за задълженията на чуждите неевропейски етнически и религиозни общности и особено силно касае мюсюлманите.

И няма да има никакви Обединени Европейски Емирства, а разединени европейски мюсюлмански сирийства (ако мога така да се изразя), защото ставащото в последно време в традиционния мюсюлмански дсвят показва, че самите мюсюлмански общества са силно антагонистични едно срещу друго поради нерешими вътрешни и външни техни си проблеми и противоречия. Те просто ще се пренесат върху "новозавладените" европейски територии.

Редактирано от DendroaspisP
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

То беше ясно, че ще стане така. И сега вместо да озаптят тълпата (100-200 души с калашници ще изпотрепят маса народ и ще им докарат страх дето ще им държи влага доживот), те отново ще обясняват че за случващото се е виновна бедността, правителството, липсата на толерантност... След години когато половината полицаи са с чалми и цветнокожи и отново се разрази подобна криза ще подкрепят своите, армията ще се разпадне по същата причина и ще настъпи краят на западната цивилизация.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Саркози, Меркел и май Браун таман обявиха, че мултикултурализмът май понакуцва, когато той взе, че направо гръмна sneaky2.gif

И то гръмна по много странен начин - един луд бял норвежец изби едни невинни бели норвежци, а веднага след това белите боклуци и кафявите боклуци се хванаха в сговор да чупят витрините на бачкащите бели и кафяви. През това време влиятелните неолиберали успиват злощастните собственици на счупените витрини с приказки за социално равновесие и загриженост. Социалистите, педерастите, феминистките, ислямистите, зелените, скинаро-лумпените и ултрабогатите заедно си играят на ашици с кокалите на нормалния данъкоплатец, който търпи и ги храни всички. Доста уродлива картинка. И на това отгоре финансовата криза ще вземе да ни повтори като грип. Докато в Лондон се лупат, Германия не само храни гърците и собстевните си турци и араби, ами току-виж й се наложи да почне да сипва чорбица от собственото си канче и на други задъхващи се европейски държави.

Накрая обединена Европа или ще рухне, или ще се превърне в Евро-арабски халифат. Същото се отнася и за еврото. То, горкото, току-виж или изчезне, или се преименува на дирхем.

Разбира се, обобщавам грубо. И още по-грубо започвам да се чувствам по крайно неонацистки начин. Ред, затягане на дисциплината (и коланите) и здравословна ксенофобия. Европейският проект или трябва да стане по-консервативен, или трябва да пропадне. Така ми се струва.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Все пак - ето нещо оптимистично:

Редактирано от glishev
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

според добрия стар дир, който отразява новината:

Предвижда се сега на полицията да бъде дадено правото да настоява хулиганите по улиците да не носят маски, скриващи лицата им, за да могат по-лесно да бъдат идентифицирани участниците в грабежите и вандалските действия???

В същото време стана ясно, че британската полиция може да обяви фалит в края на август заради вълната от безредици в страната. Тази опасност надвисва заради закона за безредиците от 1886 година, според който, ако бъдат нанесени щети на собствеността на гражданите, предизвикани от улични сблъсъци, полицията е задължена да плати парична компенсация.

http://dnes.dir.bg/news/krazhbi-deyvid-kameran-buntove-ostrova-9251605?nt=4

Нашите куки, ако трябва да плащат за щети, нанесени от тълпата как ще се юрнат да бият всичко живо, що посяга към витрината:)))

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Саркози, Меркел и май Браун таман обявиха, че мултикултурализмът май понакуцва, когато той взе, че направо гръмна sneaky2.gifРазбира се, обобщавам грубо. И още по-грубо започвам да се чувствам по крайно неонацистки начин. Ред, затягане на дисциплината (и коланите) и здравословна ксенофобия. Европейският проект или трябва да стане по-консервативен, или трябва да пропадне. Така ми се струва.

Май точно това е целта на протичащия процес. На всички толкова да им писне от свободия и демокрация, че полюсите да се обърнат - от толерастия на диктатура /когато пък да си различен ще е равнозначно на предател/. И тогава вече ще дойде ТОЙ. Даже ние ще си го изберем с усмивки на лица и радостни сърца;)

v-for-vendetta-comic-vs-film-20060317045305808-0001.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

европата отдавна е гето и ще стане само по-голямо гето докато продължава да запада ...

който се опитва да убеждава хората в нещо друго е или лъжец или сляп ... или по-малко и от двете ...

или си живее в някакъв измислен свят ...

всички места на които се трошеше съм бил къде по лична работа къде служебно ... на повечето места служебно ...

в момента съм в бристол например, а преди няколко седмици бях в Глостър ...

започнах работа някога пък точно из най-гадните централни квартали на бирмингам ...

на англичаните още откакто съм дошъл тук съм им казал, че ще берат все по-големи ядове и сами са си го направили ... в началото спореха с мен (същите като гърците през 2007 като им обяснявах че скоро ще фалират) ... сега вече се съгласяват ...

пропаднала държава без изход ... това е УК ... и по-голямата част от стара европа ... и УС ... и Япония ... и т.н. ...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Невски, ти там ли си?

Ако си там, я сподели нещо от мястото на събитието. Участници, мотиви, перспективи. Щото тука инфото е доста окастрено.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

О, да, аз съм за НЕГО, стига ТОЙ да не се окаже поредният цар или пожарникар, а нещо по-серозно, нещо в стил Франко. Демокрацията е хубаво нещо, но не е за всички и понякога се налага да си назначава упълномощени лица, които да поразчистват Авгиевите обори. Както казах, във "VfV" съм на страната на лошковците.

Инак, ако чуеш речта на Камерън, ще видиш нещата малко по-другояче. На практика полицията ще може сваля маски, при все че министър-председателят се опитва да го каже по-завоалирано. Колкото до фалита на полицията - Камерън просто заяви, че хазната ще плати всичко, което застрахователите се опитат да лепнат на ченгетата. Според мен след тази реч ще последват мерки в стил Тачър. Или поне така ми се иска.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Невски, ти там ли си?

Ако си там, я сподели нещо от мястото на събитието. Участници, мотиви, перспективи. Щото тука инфото е доста окастрено.

там съм, участниците са същите като обичайно ...

тук на всеки мач и всеки петък и събота има напиване и побоища това просто беше по-мащабно ...

участниците са маймуни и white trash от т.нар. тук дисфунцкионални семейства ...

някой от тях са трето поколение на помощи ...

не забравяйте, че на много места в англия 1/4 от населението живее на помощи ...

повечето от тях никога не са работили ...

полицията тук по принцип винаги е била смешка ... british policing ... kiss my arse ... you don't have balls ...

първите 2 дни просто ги изпуснаха ...

имайте предвид че тук има толкова много криминални елементи, наркомани и алкохолици, че нито затворите, нито полицията могат да се справят с тях ако те се вихрят едновременно ...

чавчета ... мизерници ... забравили са в азападна европа, че някой хора е по-добре да бъдат избивани или изселвани ... а не отглеждани от държавата ...

камеръчно замазва положението ... страната е в жестока политическа криза и на всички е ясно ...

бунтовете са поредното нещо, което показва, че за да се потушава социално напрежение са нужни пари и ресурс ... всякакви групи из цялата държавата пищят срещу орязванието на бюджетни кинти ... в същото време държава е фалирала и не може да си позволи да харчи толкова колкото харчи в момента и задължнява с всеки изминал ден все повече ...

и най-важното ... ако си мислите че тук някой го е страх от затворите и съдебната система дълбоко се лъжете ...

аз между другото имам работа през септември в един затвор категория С ... т.ч. ще видя на място как е положението ...

Редактирано от Alexander_Nevski
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...