Отиди на
Форум "Наука"

Британия губи битката и войната и е окупирана от германците


Recommended Posts

  • Потребители
Преди 6 минути, nik1 said:

 

ПС

Всички наричат днес Хитлер "диктатор", но нека да кажем че той е "равновластен диктатор", и е  приеман от народа.. Виждаме го да ходи между хората, да се ръкува стях, да изнася речи пред хората. Той е открит, а не стои зад бронираните стъкла на колата си.. Той е като някаква рок-звезда или като популярен американски президент или кандидат за президент.

 

 

https://timesofmalta.com/articles/view/everyone-loved-hitler-he-was-like-a-rock-star-holocaust-survivor.289550

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 367
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Потребители
Преди 1 час, deaf said:

В Китай Партията по всяко време може да унищожи конкретен частник. Тоест,частната собственост там не е свята...

В нацистка Германия още повече, какво означава унищожаването на цялата частна собственост на евреите през 1938, Кристалната нощ?

https://bg.wikipedia.org/wiki/Кристална_нощ

и не само, не знам дали Ви е известно, но Хитлер създава класически олигопол в икономиката - протектираният от нацистката държава по политически критерии бизнес може да просперира, задължително е било всеки ариец да доказва документално до трето коляно арийския си произход, в противен случай не само частна собственост, но и наемна работа е било проблем да се запази

Преди 1 час, deaf said:

Версайският договор е грабителски и унизителен за Германия. Фюрера и немците просто искат справедливост. Това не е точно реванш.

Да, Версайският договор е грабителски и унизителен за Германия /и за България/, но Фюрерът и неговата партия не "просто искат справедливост", те искат много повече. малцина хора са запознати с идеите на нацисткото движение, преди то да се формира като политическа партия и да се докопа до властта, но си струва да се знаят тези неща. Движението Völkisch е още отпреди ПСВ, но то стои в т.н. Germanenorden, от което се разклонява Обществото Туле и в крайна сметка нацистката партия.

https://en.wikipedia.org/wiki/Völkisch_movement

https://en.wikipedia.org/wiki/Germanenorden

https://en.wikipedia.org/wiki/Thule_Society

Тези организации са свързани както идейно, така и чрез хората, участвали в тях, идеолози и организатори:

https://en.wikipedia.org/wiki/Houston_Stewart_Chamberlain

Този е английски антисемит и почитател на Вагнер, нацистите го почитат като един от основоположниците на тяхната идеология, Хитлер лично присъства на погребението му

https://en.wikipedia.org/wiki/Dietrich_Eckart

Този е "духовният баща" на Фюрера, посещава го в затвора след Бирения Пуч в Мюнхен и му дава идеи за "Моята борба"; под неговото идейно крило израстват младите тогава нацисти Розенберг и Гьобелс, както и Рудолф Хес

https://en.wikipedia.org/wiki/Rudolf_von_Sebottendorf

Този е одиозна фигура, но също играе видна роля - подвизава се като турски поданик и е осиновен от аристократ, претендира за арийското наследство на германската раса и символа на пречупения кръст

Всички тези хора от младенческия период на Хитлер в общи линии се дематериализират на по късен етап, когато партията е формирана, но те са нейните акушери

Хитлер е бил напълно под въздействието на техните идеи и зависим от техните пари, те дори плащат издаването на партийния му вестник, както и служат като посредници към големите пари и капитали в Германия. Бракът по сметка се сключва малко преди изборите през 1932, когато бизнесът решава да финансира кампанията на Хитлер и го прави, но не и преди да получи уверения за своите интереси от него. Знак за този брак по сметка е Нощта на Дългите ножове, когато Хитлер се разправя с полувоенната формация на щурмовите отряди и поставя на тяхно място СС, после пътят му към войната е трасиран, но еднопосочен.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, nik1 said:

Стига бе. Много инерция набра бре. Накрая ще извадиш клипче, че е левитирал или ходил по вода. Че нема оригинални записи(не случайно) незначи че е нямало попитки да го утрепят. Няколко има. Но или са открити,или не задействат или като на онзи който стреля по него не го улучва.... Така, че июало но пр шефът му ги трие от колективната спомен.  Capisi

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 24 минути, Skubi said:

Стига бе. Много инерция набра бре. Накрая ще извадиш клипче, че е левитирал или ходил по вода. Че нема оригинални записи(не случайно) незначи че е нямало попитки да го утрепят. Няколко има. Но или са открити,или не задействат или като на онзи който стреля по него не го улучва.... Така, че июало но пр шефът му ги трие от колективната спомен.  Capisi

Жената  правилно разказва историята. Има и немалко архивни кадри за това отношение на германците към Хитлер

Има няколко опита за убийство на Хитлер..Това най-общо значи че той не се е пази (не са го пазели) от народа, като дикторите които познаваме - Ким-Ир -Сен, Сталин, Живков и т.н. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

 

 

https://edition.cnn.com/2018/11/10/us/ww2-reunion-us-german-veterans/index.html

 

"Това е мястото, където я виждам в сънищата си", каза Смойър на Шефер и посочи стълба с лампата.
Шефер знаеше какво има предвид Смойър. Беше гледал същия филм, който  Смойър видя, докато гледаше телевизионен документален филм десетилетие по-рано.
Каза на Смойър, че и той продължава да има кошмари за жената.
Те започнаха да говорят като двама стари войници, припомняйки битката.
Смойър каза, че кръстовището е галерия за стрелба. Нямаше време да проучи колата.
И тогава Шефер каза нещо, което попълни празните за Smoyer:
"Е, затова и аз го снимах."
Оказва се, че и той, и Шефер са стреляли в колата.
Смойър вече не носи вината си сам. Друг войник беше реагирал точно както той. Това е, което са били обучени да правят.
Очите на Смойер се напълниха със сълзи. После се ядоса. Защо, замисли се той, цивилен човек ще влезе в средата на бойна зона?
- Война е - каза Шефер. "Това е в природата. Това не може да бъде отменено."
Smoyer обаче имаше своя собствена изненада за Schaefer. Бе научил коя е жената и какво се бе случило с нея.
Сега Смойър и Шефер щяха да й отдадат почитта си.

Жената в колата
Казваше се Катарина Есер и тя беше на 26. Най-малката от четири сестри, тя се казваше „Кати“. Всичките й сестри се бяха оженили и имаха семейства. Тя остана вкъщи, за да се грижи за родителите си и често щеше да отвежда племенниците и племенниците си в парка, бутайки ги на скутерите им.

Есер взема нощни класове, за да получи степен по икономика на дома. Работила като чиновник в магазин за хранителни стоки. Шофьорът на колата онзи ден беше нейният шеф, собственик на бакалията. Макос подозира, че Есер и шефът ѝ са отказали да останат в убежището за въздушни нападения и са решили да избягат по моста извън Кьолн за безопасност.
И трите сестри на Есер бяха загубили съпрузите си във войната.
„Животът има само тези (тъжни) неща, които може да ни предложи в днешно време“, пише Есер в писмо до един от членовете на семейството си, след като научи, че един от братята й е бил убит в битка. "Вече не вярвам в добър резултат."
Есер все пак имаше какво да очаква с нетърпение.
"Тя се надяваше, че един ден ще стане майка и ще има свои деца", казва Макос.
Вместо това Есер умря, след като бе хванат в кръстосания огън. Погребана е в църковно гробище, само на 200 метра от мястото, където е паднала.
Смойър и Шефер тръгнаха по пътека към църквата и спряха пред коляно дървен кръст. Плакатът на кръста гласеше „Неизвестните мъртви“. Есер беше погребан в масов гроб. По онова време хората не бяха сигурни в нейната самоличност. Документите й бяха отделени от нея към момента на нейната смърт. Но германците бяха методични държатели на рекорди.
И една от сестрите й беше видяла филма за нейната смърт и разбра, че това е Кати.
След като пишеше журналисти и историци в Кьолн, Смойър бе събрал нейната идентичност и последното и място за почивка.
Сега Шефер също знаеше.
И двамата поставиха жълти рози на гроба. Докато Smoyer се наведе да постави розата си, той почти загуби равновесие. Шефер го хвана за ръката и го задържа.
Smoyer каза на Esser, че съжалява.
„Посещението на гроба ми даде шанс да се извиня на Катарина, само аз и тя“, казва Смойър.


Съдбата на Кати Есер преследва американските и германските войници, които я видяха да пада пред танковете им през последните дни на войната.

По-късно по време на пътуването Смойър получи още една помощна ръка - от семейството на Есер.
Чуха, че е в града и го поканиха в къщата им. Казали му, че е в мир и че тяхната Кати няма да го обвинява. Една от племенниците на Есер му казала:
"Хората, които започнаха тази война, са тези, които убиха Катарина."
Smoyer казва, че срещата със семейството на Esser "ми донесе известна утеха".
"Войната е ад", казва той. "Без значение на каква страна заставате. Много млади хора се убиват, но лидерите на страните трябва да водят боевете по фронтовите линии. Ако това се случи, сигурен съм, че вече няма да има войни. . "
След това Смойър остана приятел с Шефер, разменяйки писма и разговаряйки по Skype. Schaefer почина през 2017 г. Smoyer изпрати букет цветя на погребението си с надпис:
- Никога няма да те забравя! Брат по оръжие, Кларънс.
И той, и Шефер никога не забравяха жената в сънищата си. Сбогуваха се с Кати.
Използваха миналото си, за да спасят настоящето си.
„Бихте могли да напишете учебник за това как са се излекували от травма“, казва Макос. "Те отидоха на местопроизшествието и се сблъскаха с случилото се. Изказаха му уважението си и се извиниха. И я уважиха като се опитаха да разберат коя е тя."

 

ПС

Смойър е "guner" на Пършинга, който унищожава Пантерата, в която  Schaefer е "guner". Schaefer, заедно с трима от екипажа на Пантерата успяват да излезнат живи (вижда се как бягат от ударената Пантера преди Пършинга да стреля за трети път)

https://www.mcall.com/news/local/mc-nws-allentown-wwii-sherman-tank-clarence-smoyer-20190218-story.html

 

Преди това Пантерата е унищожила Шерман-а (кадрите от ударения Шерман са брутални)

 

 

Командирът на Шерман загива 

http://ww2fallen100.blogspot.com/2018/11/ww2-fallen-silver-star-hero-karl.html

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, nik1 said:

Жената  правилно разказва историята. Има и немалко архивни кадри за това отношение на германците към Хитлер

Има няколко опита за убийство на Хитлер..Това най-общо значи че той не се е пази (не са го пазели) от народа, като дикторите които познаваме - Ким-Ир -Сен, Сталин, Живков и т.н. 

 Waffen-SS :

  • Leibstandarte
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

42x са се опитали да го убият.

Целият филм.

https://www.nationalgeographic.com.au/tv/42-ways-to-kill-hitler/

 

Редактирано от Skubi
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 18 минути, Skubi said:

 Waffen-SS :

  • Leibstandarte

Има една история за това как от магистралата махнали с ръка на Т. Живков от автомобил ; с който неговата кола се разминавала.. Охраната стреляла по автомобила на махащия с ръка..

Типичните диктатори ги пазят от народа , Хитлер обаче е сред народа

Преди 4 минути, Skubi said:

42x са се опитали да го убият.

Целият филм.

https://www.nationalgeographic.com.au/tv/42-ways-to-kill-hitler/

 

Именно... 

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 44 минути, Skubi said:

Обичкали го........Гушкали го.....:-))))))))

 

Не всички.. Мнозинството от "средните" (т.е обикновените) германци са го "обичкали"..Не само заради харизмата му..

 

Цитирай

Обичкали го........

Мотивацията на войската и народа не става  само с метамфетамин..  За нея трябва да има доверие в лидера, в системата  и в идеологията..

Ако ставаше само с дрога , то русите   на третия месец след юни 1941 г щяха да са в Берлин, да.. ама те се предават на немците и се "счупват".. Държи  ги  страха от репресии върху семействата им.. После и омразата към германците..

 

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 39 минути, nik1 said:

Не всички.. Мнозинството от "средните" (т.е обикновените) германци са го "обичкали"..Не само заради харизмата му..

 

Мотивацията на войската и народа не става  само с метамфетамин..  За нея трябва да има доверие в лидера, в системата  и в идеологията..

Ако ставаше само с дрога , то русите   на третия месец след юни 1941 г щяха да са в Берлин, да.. ама те се предават на немците и се "счупват".. Държи  ги  страха от репресии върху семействата им.. После и омразата към германците..

 

Това е вече друга история....За около 20 години не само икономията преструктурират ами и главите. Те са между първите които съзнателно манипулират с филми, вестници, книги, /другите са братушките/ за осъществяване на една цел....

Хитлер е първият който използва най-новата техника, ако ще ежедневно на 2-3 различни места в страната да държи реч. Със самолет прави кампания, внушавайки, че едновременно е на всякъде....И най-силно на младите влияе. Не случайно последните му "бойци" са хлапетна по 10-20 години....

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Предсави си един гимназист за първи път в живота си да види немски войник, спретнати, елегантни, всеки има ръчен часовник/не стар скапан джобен/ и да слуша дрънкането на веригите на най-новите немски танкове и други машини.......Вгаря в ретината и главата му и остава фън на немците да краят на живота си. И него интересува нищо негативно спрямо тях. Само това знае, че бихаги, съсипаха ги в две войни и виж пак те командват емропа, те са стандарт в промишленоста.....

Бъдещето е наше пееше младото хитлерюгентче......

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 1 час, Skubi said:

Предсави си един гимназист за първи път в живота си да види немски войник, спретнати, елегантни, всеки има ръчен часовник/не стар скапан джобен/ и да слуша дрънкането на веригите на най-новите немски танкове и други машини.......Вгаря в ретината и главата му и остава фън на немците да краят на живота си. И него интересува нищо негативно спрямо тях. Само това знае, че бихаги, съсипаха ги в две войни и виж пак те командват емропа, те са стандарт в промишленоста.....

Бъдещето е наше пееше младото хитлерюгентче......

Не става така :)

Хлапетата по света стават фенове на САЩ, защотото всичко интересно, лъскаво  и ново идва от там.. А гимназистът може и да е влюбен в някоя американска красавица-киноактриса :) 

Едно е колониалните "англосаксонки" са сред най-красивите актриси https://www.listchallenges.com/100-most-beautiful-actresses-of-all-time https://www.imdb.com/list/ls033349931/, второ, че американците и американките са "родени актьори" (според Слави Трифонов) и таланти  , и трето,   цял свят - гледа американски  филми..

Не ми давай пример  с теб или с хора от Източна Европа, живяли в лагера и облъчени с антиамериканизъм и/или прорусизъм, от който не могат да се изчистят. Те не знаят много за САЩ, а това което знаят, е селективно най-лошото и е изкривено..


Германчето ще стане фен на Хитлер, защото е германче , и защото така се учи от големите германци около себе си, който харесват Хитлер, защото им обещава работа, възвръщане  на националната гордост, и други високи идеали и цели..

 

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, nik1 said:

Не става така :)

Хлапетата по света стават фенове на САЩ, защотото всичко интересно, лъскаво  и ново идва от там.. А гимназистът може и да е влюбен в някоя американска красавица-киноактриса :) 

Едно е колониалните "англосаксонки" са сред най-красивите актриси https://www.listchallenges.com/100-most-beautiful-actresses-of-all-time https://www.imdb.com/list/ls033349931/, второ, че американците и американките са "родени актьори" (според Слави Трифонов) и таланти  , и трето,   цял свят - гледа американски  филми..

Не ми давай пример  с теб или с хора от Източна Европа, живяли в лагера и облъчени с антиамериканизъм и/или прорусизъм, от който не могат да се изчистят. Те не знаят много за САЩ, а това което знаят, е селективно най-лошото и е изкривено..


Германчето ще стане фен на Хитлер, защото е германче , и защото така се учи от големите германци около себе си, който харесват Хитлер, защото им обещава работа, възвръщане  на националната гордост, и други високи идеали и цели..

 

Гимназистът беше баща ми, и ги гледа в Търново.

Редактирано от Skubi
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 22 часа, nik1 said:

И германците според мен "намират" своя човек в Хитлер. Автаркията осигурява на всички от парчето "шунка"върху тестото на пицата:
- на германската индустрия - големи печалби; на работниците - висока заетост..

Автаркията има и "тъмна страна"

- увеличава се  публичния дълг

- растежът може да подържа преобладаващо главно екстензивно - чрез присъединяваме  и уголемяване на територията на националната държава

Което в Хитлеровата автракия и в гермнанския национален модел на етническа  нация означава   германизиране чрез етническо прочистване  на латвийци, литовци, и славяни от присъединениет територии

Следователно: Автаркията и национал-социалъзмът предвещават безкрайна и жестока война

 

Германският народ обаче се държи като омагьосан и не вижда " тъмната страна". 


Хитлер наистина е Месия, само че не на възраждането на Германия, а на нейния повторен погром

 

ПС

Всички наричат днес Хитлер "диктатор", но нека да кажем че той е "равновластен диктатор", и е  приеман от народа.. Виждаме го да ходи между хората, да се ръкува стях, да изнася речи пред хората. Той е открит, а не стои зад бронираните стъкла на колата си.. Той е като някаква рок-звезда или като популярен американски президент или кандидат за президент.

 

 

На изборите за Райхстаг през 1928 партията на Хитлер получава 2.6 процента, дотогава той не е популярен. Ходи винаги заобиколен с тежка охрана от щурмоваци в кафяви ризи, които правят погроми и се държат хулигански, техен водач е един скандален офицер Ерих Рьом, който по-късно е екзекутиран по заповед на Хитлер. Чак когато се споразумява с висшето офицерство и едрия бизнес, Хитлер започва да гради имидж. СС, които заменят щурмоваците /СА/ са вече партийни войски и в тях влизат много аристократи, хора на едрия бизнес и интелектуалци, те представляват нещо средно между религиозен орден на нацистки йезуити и партиен елит. Техен водач става един невзрачен човечец, Хайнрих Химлер с вид на благовъзпитан учител, ревностен католик и добър съпруг. Точно този човек изгражда връзката на Хитлер със средната класа, която до преди това се усеща отблъсната и изплашена от скандалджиите с кафяви ризи, водени от Рьом.

До голяма степен Хитлер е образ на пропагандата, в който той, трябва да му се признае, се е превъплъщавал с талант. това го отличава от Ф.Д. Рузвелт, Чърчил и Сталин, но го приближава до образа на Дуче. Чарли Чаплин най-добре е схванал приликата във "Великия Диктатор", един гениален филм.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

О

Преди 38 минути, Б. Киров said:

До голяма степен Хитлер е образ на пропагандата, в който той, трябва да му се признае, се е превъплъщавал с талант. това го отличава от Ф.Д. Рузвелт, Чърчил и Сталин, но го приближава до образа на Дуче. Чарли Чаплин най-добре е схванал приликата във "Великия Диктатор", един гениален филм

:) И до Обама...

Визирам харизмата и красноречието (ораторството)..

Забележка: Стилът на речите и  крякащия тон на Хитлер се приемат от "средния" германец по онова време така, както днес средните американци, ирландци, англичани , индийци, кенийци и други приемат непринуденият и честен стил,  и спокоен и умерен тон на Обама.:)

https://www.csmonitor.com/Commentary/Opinion/2008/0228/p09s01-coop.html

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 17 минути, nik1 said:

О

:) И до Обама...

Визирам харизмата и красноречието (ораторството)..

Забележка: Стилът на речите и  крякащия тон на Хитлер се приемат от "средния" германец по онова време така, както днес средните американци, ирландци, англичани , индийци, кенийци и други приемат непринуденият и честен стил  и скопокоен и умерен тон на Обама.:)

https://www.csmonitor.com/Commentary/Opinion/2008/0228/p09s01-coop.html

Да, и Хитлер е "герой на неговото време", той е един човек от средната класа, с баща чиновник, бил е храбър войник на Западния фронт през ПСВ /служил като доброволец 4 години, раняван, награден с Железен кръст/, човек който си е изкарвал прехраната през младостта с рисуване на портрети по улиците и кръчмите, докато е следвал във Виена. Самата му биография предразполага към съпричастност, той е бил "човек от народа".

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

PS

Ораторство

Obama Mania in..Berlin :)

 

 

 

 

 

Има и разни интересни клипчета (да се види  какво значи харизмата за един лидер, и как реагират "средните" граждани) на Обама с деца и бебета (на децата им действа  като магнит, а  бебета ги успокоява и спират да плачат,), в ресторанти, на улицата, на панаири и други..

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 17 часа, Skubi said:

Гимназистът беше баща ми, и ги гледа в Търново.

 

 

По време на война нагласите могат да се обърнат , но базовата ситуация в България е такава:

В градското население е   голям процентът на англофили и франкофили

При селското население , което съставлява 70 процента от българите, половината са привърженици на царя, другата половина са русофили (това не значи че са комунисти!)

Демек: германофилието не е широко разпространено (то и сега не е широко разпространено)

Вестник "Мир"   е флагаманът на буржоазния печат до преварата на 1944, българският Таймс.  

Ето какво за него

https://bg.wikipedia.org/wiki/Мир_(вестник)

 

Цитирай

 

На втора страница има сравнително по- малко реклама,отколкото на първа страница. Две трети от вестникарската площ е заета от кратки, почти телеграфни новини от това, което сее случило по света. Прави впечатление, че източниците наинформация са тогавашните вестници, радио Берлин, а информациите от нашите южни съседи – Гърция и Турция –се публикуват според френската новинарска агенция  най мощнатаза това време: „Хавас“.Видимо на редакцията не е било изгодно да поддържа собствени кореспондентски пунктове в тези страни, нито пък е могла да се ползва от услугите на хора, които постоянноживеят на територията на тези страни. И редакцията епредпочела възможно най-лекият и евтин метод –препечатванена информация от чужди източници. Понеже на първа страница вече са дадени новини подрубриката „От чужбина“ на втора страница те получават своето продължение като рубриката леко се видоизменя и става „Още от чужбина“. Новините от България са рубрикирани „Из царството“. Прави впечатление, че „монархичността“ на текстово ниво се подчертава и изтъква по всякакъв начин – чрез рубриките иподрубриките, а пък за текста да не говорим. На вторастраница рубриката повтаря тази „Още от чужбина” и се нарича„Още от България“. Освен рубрикирането има и своеобразно структуриране вътрев самата рубрика. За външните новини на първо място се слагатсъбитията, които са станали във Великобритания. Разбира се,не само това дава право на изследователите да посочват изданието „Мир“ като англофилски вестник, но е черта, която ярко осветява редакционната политика. 

На второ място са новините от Франция, а на трето –тези от Съединените Американски Щати. Колкото и странно да евинаги присъстват и новини от Съветска Русия, като прави впечатление, че се пише съкратено не СССР, а се слагат точкиС.С.С.Р., а управляващите се наричат „болшевиците“. 

Това също е свързано с англофилската ориентация. Понеже Англия, по различни съображения, се стреми да подобри отношенията си с Русия, то и редакторът на вестник „Мир“ се стреми да печата повече материали. Но в тях като рефрен присъства тезата, че руският народ „пъшка под игото наболшевиците“. 

Редакционните материали като правило винаги се поднасят през тази плоскост – че българският народ е благодарен на „братята славяни“ на едни от тях (чехите) за създадената култура, на други (руснаците) да освобождението ни отробство. Споменът за ония страшни години все още живее в душите на голяма част от населението. Редакцията няма как да не се съобразява с това. Сред обикновения народ „простите орачи и копачи“ а също така и сред интелигенцията,спомените за „Дядо Иван“ са още живи. А също и целокупното творчество на Вазов, сътрудник на „Мир“, допринася за цялостното възприятие и закрепването на тези идеологеми. 
В „подвала“ на втора страница се печата и роман спродължение. От месец януари 1928 г. и до средата на месец май това е романът на А.В. Месон „Домът на смъртта“,
сърцераздирателно четиво, любимото на еснафа, за което бихме казали, че е аналог на днешните бестселъри. В съответствие страдициите се подбира английски автор. Доколко обаче авторските права са били уредени си остава загадка и до ден днешен. 

На трета страница като правило се разполагат материали,които имат аналитичен характер – печатат се както политически, така и собствено художествено критически текстове. Текстът е разположен в горната лява четвъртина, дяснатагорна четвъртина, както и цялата долна половина на страницатаса отделени за реклама, която присъства на всички страници на ежедневника. Рекламата във вестника е навсякъде. Рекламните тарифи са обявени. Другата новост е че рекламата се поема както непосредствено в редакцията, така също и, че изданието си сътрудничи със специализиранирекламни агенции. Тези агенции са разположени както в столицата, така и в по големите градове на страната – Русе,Пловдив, Плевен и Варна. Забелязва се стремеж към тематично единство или поненякакво съответствие между реклама и текст. До текстовете,които пишат за култура се разполагат реклами за забавни утра,сказки и вечеринки. Рекламните карета по правило са стандартизирани като размер. Удивително е, че принципите на „парцелиране“ настраницата в рекламна площ се запазват и до ден днешен. Това вероятно е инварианта, която се дължи на принципния характеррекламата да се заплаща както според квадратурата, така испоред мястото на страницата. А това от своя страна има по-дълбоки корени, които се крият  в това как човешкото око се движи по печатната страница и как мозъкът възприема и осмисля прочетеното.
На трета страница се печатат и отчети от Народнотосъбрание, както и речите (или откъси от тях) на различни политически лидери на управляващата партия.  

Четвърта страница е отделена за наука. Рубрикирана е собщо заглавие “Из науката и живота“. Материалите, които сепоместват тук служат както за обучение, така и за забавление,тъй като се отделя много място на куриозите в науката или живота. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Урбан легенд, но добре звучи.

Царят веднъж отчаяно възкликнал:

Абе банкерите и фабрикантите са англофили. Офицерите и солдатеската германофили. Народът русофил. Ама, само Аз ли съм БЪЛГАРОФИЛ!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 5 часа, nik1 said:

PS

Има и разни интересни клипчета (да се види  какво значи харизмата за един лидер, и как реагират "средните" граждани) на Обама с деца и бебета (на децата им действа  като магнит, а  бебета ги успокоява и спират да плачат,), в ресторанти, на улицата, на панаири и други..

 

 

Без аналогии с Хитлер

 

"Can't stop watching Obama videos and am not even American!"

 

 

 

 

 

 

 

Без аналогии с Хитлер:

"Trish Penn - children will always behave on instinct, and be drawn to genuine warmth, kindness, patience and generosity of spirit."

"Триш Пен - децата винаги ще се държат инстинктивно и ще бъдат привлечени от истинската топлина, доброта, търпение и щедрост на духа."

 

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 27.11.2019 г. at 14:25, nik1 said:

 

2:32 “ Now I have to shave my mustache.”

:)

 

"The smile on the little girl's face at the end of the video says it all."

 

Тая евтина пропаганда за какво ни я показваш? Освобождение на Мюнхен? От кого? 

 

On 27.11.2019 г. at 14:42, Б. Киров said:

Хитлер е бил напълно под въздействието на техните идеи и зависим от техните пари, те дори плащат издаването на партийния му вестник, както и служат като посредници към големите пари и капитали в Германия. Бракът по сметка се сключва малко преди изборите през 1932, когато бизнесът решава да финансира кампанията на Хитлер и го прави, но не и преди да получи уверения за своите интереси от него. Знак за този брак по сметка е Нощта на Дългите ножове, когато Хитлер се разправя с полувоенната формация на щурмовите отряди и поставя на тяхно място СС, после пътят му към войната е трасиран, но еднопосочен.

Абе и чичко Сталин е развързал кесията там. 

 

Преди 1 час, nik1 said:

В градското население е   голям процентът на англофили и франкофили

При селското население , което съставлява 70 процента от българите, половината са привърженици на царя, другата половина са русофили (това не значи че са комунисти!)

Пък за България никой не остана?

 

Преди 1 час, Skubi said:

Урбан легенд, но добре звучи.

Царят веднъж отчаяно възкликнал:

Абе банкерите и фабрикантите са англофили. Офицерите и солдатеската германофили. Народът русофил. Ама, само Аз ли съм БЪЛГАРОФИЛ!

Няма никакви фили тогава, на нищо. Имало е патриоти, няма и русофили, имало е рубладжии. Четете Васил Коларов бре,преди да се настани на хранилката на Москва си е бил откровен до болка, няма никакви фили имало е патриоти.

Другите митове и легенди просто не ми побира акъла защо ги влачите тука, то 5461789 опита за убийство на Хитлер, то радост от посрещането на "освободителите" то герои то чудо.Темата е в жанр популярни митове, градска фантастика, и преписване на простотии от незнайно къде!

 

Редактирано от bulgaroid
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 2 минути, bulgaroid said:

Абе и чичико Сталин е развързал кесията там. 

Не съм чел нищо за съветска подкрепа на националсоциалистическата партия до идването им на власт от Сталин, ако е имало, не виждам мотив, Коминтерна подкрепя комунистите, след Лайпцигския процес си прибират Димитров.

Може да се разглежда като някаква подкрепа интензивната търговия между Германия и СССР през втората половина на 30-те, но и двете страни са извличали изгода от стокообмена. поради блокадата по море, нацистите имат около 70-80 процента от целия си внос от СССР, това продължава до самата война, факт е.

Преди 1 час, nik1 said:

"Триш Пен - децата винаги ще се държат инстинктивно и ще бъдат привлечени от истинската топлина, доброта, търпение и щедрост на духа."

Обама няма никакъв проблем да общува с обикновени хора, той самият е такъв. Отгледан е от самотна майка, той е човек, разбиращ хората от малцинствата и между него и тях просто няма психически прегради, той е един от тях.

От друга страна, официалните му речи... те са брилянтни като логика и ораторско майсторство, все пак той е адвокат от висока класа, то му личи. Но има нещо в тези речи, което издава несигурност, като метроном, например в речта му пред Британския парламент, се повтаря една негова гримаса на "сдържане":

2019-11-28_174924.jpg.e7c4043d43e9eb2316aadc43bd2f4e79.jpg

2019-11-28_175152.jpg.496d7484ef311700203b1309cb4a3a1d.jpg

2019-11-28_175305.jpg.06895a0ba9b9dddc7128155f39b592c6.jpg

2019-11-28_180009.jpg.56384b0657ff51941b98b314d04a6e2a.jpg

когато казва неща, в които не е напълно убеден. Според мен, той беше прекалено зависим от съветниците му, особено във втория му мандат и провала на Арабска пролет, както и срива на борсите, той там вече е един "друг Обама".

Между другото, общото между него и Хитлер е, че и двамата са отгледани от самотни майки, и двамата са били свързани силно с тях емоционално, и на двамата майките почиват рано, и двамата са имали конфликт с бащите си.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...