Отиди на
Форум "Наука"

Україна, а сега накъде?


Recommended Posts

  • Потребител

Поради снайперистко-беркутските методи на един колега, и якта му проруска позиция, темата ми беше спряна. След кто не е отключен, а доводите това, що е спряна бяха от арсенала на детската градина, сега започвм отново.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 551
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Потребител

Темата е интересна и вълнува всички,но мисля,че докато не започне(ако въобще започне) същинската гражданска война в която да се коментират военните действия,освен политически дрязги,друго няма да излезе от нея.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Вече е напълно ясно,че Янукович се явява "украинският Горбачов".
Той предаде Украйна в ръцете на запада и горко на украинците, защото ги чака "преход към пазрна икономика и пазарно стопанство" и падане в зависимост от МВФ и неговата структура Световна банка, а това означава разруха на селското стопанство, здравеопазването, образованието, нашествие на ислямски фундаментализъм, източване на заводите които до сега произвеждаха от ракети до танкове и бойни самолети и естествено ще последват фалити, влизане на синдици и рязане на скрап....

За утешение да съобщя, че вече е почти готова онлайн играта:
" Украина. 2017 год. "

Всеки любител на стратегии може да даде заявка за акаунт "обитател на Майдана" с

изпращане на sms и потвърждаване.

http://maidan.ru/

Повсюду хаос и анархия. Больше нет президента, Верховной Рады и правительства.
Вам предстоит построить военную базу, превратить ваш батальон в сильную армию,
противостоять войскам НАТО, объединиться с другими игроками в стратегические
альянсы и политические союзы. Верните Украине былое величие и процветание!
Если вы хотите стать первыми поселенцами Майдана.ру, необходимо до 7 часов вечера
6 марта отправить свой email нам. После этого, вы получите пригласительный на почту.

post-6103-0-10825400-1393542623_thumb.jp

Редактирано от Eньо
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Значи вижте, дано да няма гражданска война! Няма как да се избегнат 'политическите дразги'! Както и пралелите с нас, но нека се въздържаме от правене на последното, защото ще е в нарушение на правилата. Идеята на темата беше, какво трябва да направи една банкрутирала д-ва, притисната от мощен съсед с претенции, както териториални, така и въз о-нова на собствните граждани, разделена и по етнически с-в (по-скоро по самоопределение) и по политически пристрастия. Единствената алтернатива е залитането на другата страна, но това ще е свърано с реки промени и непопулярни мерки. Кое е по-доброто? Не за света, за украинците! А не е ли най-добре, страната да се раздели или поне да се отстъпи Крим, които и исторически не е част от Украйна? Но там пък има доста народ определящ се като украинци или по-общо - не руснаци (около 32%). И дали ако се отстъпи Крим, това няма да доведе до отцепване на Харков и на украйнския изток?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Кое е по-доброто? Не за света, за украинците! А не е ли най-добре, страната да се раздели или поне да се отстъпи Крим, които и исторически не е част от Украйна? Но там пък има доста народ определящ се като украинци или по-общо - не руснаци (около 32%). И дали ако се отстъпи Крим, това няма да доведе до отцепване на Харков и на украйнския изток?

То всичко си е предначертано, Русия няма ресурс да защити позиците си в Украйна и това много добре се знаеше в Пентагона. Тези събития се очакваха, беше само въпрос на време и избраха момента на Зимните олимпийски игри. Показателно е незаинтересоваността от опазването контрола над Киев, оттук рухва всичко и процеса става необратим и пагубен за Русия.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Адаш, ти /и всички либерали/ изключително негативно представяте Русия и Путин. Сякаш Путин е някакво чудовище, което само мисли как да избие милиони украинци, а руснаците искат да осъществят етническо прочистване, да убиват, да унижават и мачкат клетите украинци.

Ти не можеш да приемеш, че украинците и руснаците са братски народи, и векове наред живеят заедно. Ако утре Русия анексира Украйна /най лошия според либералите сценарий/ няма да има масови убиства, нито реки от кръв, нито бежанска вълна... Просто ще започнат да живеят отново по братски в една държава.

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

То Русия ако ням ресурс, коя ли страна има?

Няма ресурс да се опълчи срещу налагането на новият световен ред от страна на САЩ и помагачите им.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Фружине, аз наистина съм либерал ;). Но даже аз не мога да променя ситуацията :)! Политиката на Русия не само в Украйна, а навсякъде е като слон в стъкларски магазин. Най-скъпия газ потребавяше Украйна, да не говорим а шоколадените и други 'войни'!

Фружине, за разлика от теб смятам, че хората са не братя, а имат равни права, т.е. че и най-бедния, най-гнусния циганин/евреин/негър има не по-малки права от мен, но няма братя при държавите. Има интереси! Ако утре Русия анексира Укрйнаа, не нам дали ще има реки от кръв? Но определено западна Украйна ще се надигне да изгони руснаците и съвсем няма да бъде мирно за клетите руски солджъри. И ще има бежанска вълна, при условие, че това стане. Оооо и то каква! Не знаеш колко украинци има в Чехия, предполагамм поне два пъти повече в Словакия и три пъти в Полша. Ако Русия анексира Украйна, тези хора ще трябва да напуснат, не че са законно там, но вече ще бъдат.....граждани на Русия (то и Путин може да си ги ииска). Но те няма да напуснат, а ще докарат семействата си, а с тях и други.

Много ми е интересно, ти жив украинец виждал ли си? Говорил ли си с тях, знаеш ли от какво се вълнувт. За разлика от теб а съм контактувал и то доста, особено последните 6 месеца от престоя ми в Чехия. По едно време единствения не украинец с когото контактувах беше един словак живеещ дълго време в Чехия.

Писал съм го, но ще повторя! Поддържах контакт с един украинец, разбирахме се на чешки, въпреки, че той вкарваше много руски и шльонск когато говореше, може би защото знеше, че съм българин и че съм роден в Моравия и то точно там дето се е зародил шльонския (чешко-словенско-полско-руски), с чехите говореше бвно на почти беукорен чешки. А го разбирах перфектно и на чешки и на шльонск и на руски даже (а руски не говоря, но разбирам, и не говоря не заради русофобщина, а ащото не мога да се оправям с падежите на момента, а държа като говоря да мме разбират). Това беше докато не качи веднъж в колата един украинец и не почнаха да говорят на.....украйнски. Сори Ромне, спорили сме с теб за езика, но аз не разбрах почти нищо! И това от Острава до Бърно с поне 5 спирания и по малките пътища. Повече от два чс. Накрая се принудих да си припомня руския и да помоля да говорят на по-познат език визирайки руския (не английски или чешки). Оказа се, че новия спътник не знаел руски ;). И наистина не знаеше!

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

На запад са бандеровците. С тях наистина руснаците не се разбират. Прочее, същите тия бандеровци навремето са били основната охрана /а не немци/ в концентрационните лагери където са избивани евреите. Това разбира се се премълчава, зер бандеровците са светлите рицъри против черния Путин.

Ако има украинци в Европа или Сащ, това са икономически емигранти, не политически. Ако хора бягат от Украйна, то ще е по икономически, а не по политически причини, като изсключим бандеровците.

Да, всеки ден общувам с руснаци и украинци. И като ти казвам, че са братя, просто ми повярвай. При тях няма такова противопоставяне както между нас и сърбите примерно. Затова и ти казвам, че нищо такова няма да се случи. Ако Русия анексира Украйна ще има няколко десетки бандеровци които ще избягат на запад и толкоз.

Специално за теб


Парламентът на Автономната република Крим, която е в състава на Украйна насрочи за 25 май референдум за разширяване на пълномощията на автономията с въпрос „Автономната република Крим придобива държавна самостоятелност и влиза в състава на Украйна на основата на договори и споразумения (да или не), пише „Российская газета” .
С друго свое решение депутатите прекратиха правомощията на съвета на министрите на Крим, начело с Александър Могилов. За нов премиер на републиката бе назначен лидерът на партията „Руско единство” Сергей Аксьонов.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аман от клишета! На времето Украйна посрещна Вермахта с хляб и сол. Но това също е клише. Огромната част от концентрационните лагери са били в Полша и Германия да ти ги изреждам ли? Там няма да намериш украинци или бандеровци. И сега веднага искам ди ми докажеш, не че небето е синьо, а морето солено, а колко са бандеровците в Аушвиц, Дахау, Бухенвалд, Маутхаузен, Вестерборг, Треблинка, Берген-Белзен?

Да бе, да, всеки ден контактуваш ;). Де ги тез украинци в Карлово? Аз в София ни един не познавам!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Сваленият украински президент Виктор Янукович ще даде пресконференция в руския град в Ростов на Дон в петък. Руските власти гарантират безопасността му.
За мястото на провеждането й ще бъде съобщено допълнително. Тя е насрочена за 17 ч., съобщиха източници от неговото обкръжение, цитирани от ИТАР-ТАСС.

По-рано днес Янукович разпространи обръщение към украинския народ, в което потвърди, че се смята за законен президент. Той подчерта също така, че подписаното от него и лидерите на украинската опозиция в присъствието на западни партньори на 21 февруари споразумение за уреждане на кризата в Украйна още не е изпълнено.

Янукович се обърна с молба към властите на Руската федерация да осигурят личната му безопасност от действия на екстремисти.

"За съжаление всичко, което става сега във Върховната Рада на Украйна, няма законен характер", се казва в обръщението.

"Решенията, които парламентът приема в отсъствие на много членове на фракцията на Партията на регионите и на други фракции, опасяващи се за своята сигурност (някои дори са били подложени на физическо насилие и са принудени да напуснат територията на Украйна), са незаконни", отбелязва Янукович.

Той официално изтъкна своята решимост "да се бори докрай за изпълнението на важните компромисни договорки за излизане на Украйна от дълбоката политическа криза".

По-късно стана известно, че руските власти са удовлетворили молбата на президента на Украйна да осигурят неговата безопасност на територията на Русия.

Белият дом днес отново предупреди Русия да се въздържа от провокации в украинската криза и заяви, че наблюдава военните маневри на Москва в региона.

Виктор Янукович избяга от Киев в събота. Той бе обявен за международно издирванезаради масовите убийства при протестите в украинската столица.

Междувременно Върховната Рада на Украйна одобри Арсений Яценюк за премиер на страната. Той пък обяви, че кредит от $37 млрд., получен от кабинета на Янукович, е изчезнал.
Ето и другата 'страна'!
Всъщност! Чий го крепи Янукович в Ростов на Дон? Той не беше ли украинец, и при злощастно равитие на нещата би трябвало да е някъде в Украйна, при негови сподвижници? Аре няма да искаме като Алиенде да се барикадира в президентския дворец с един калашников.
Ахаааа, Янукович е прав, Радата е незаконна ;)! И затова той потърси убежище при.....Путин, който мобилиира армията си на границите с Украйна! Абе даже Ленин 'пипаше' по кротко! Намираше си друг Янукович! Тези дето взели властта били бандеровци! Аре бе кой знае кой е Бандера, за к'во се бори и от кои е бил убит! Фружин тук с присъщия си стил се опитва да убеди, че в концлагерите са властвли бандеровци! Ще чакам и ще се заям! Да ми даде докаателства! Дал съм концлагерите, да даде и той факти твърденията си. Аре ще го измъкна от 'тупика', очевидно има предвид Бабий Яр.
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ей, умирате да си чешете езиците за мотика и политика /а и от двете не разбирате и грам/. Митак, само заради инфантилният ти начален пост темата директно трябваше да замине в архива /говоря принципно като модератор - модератору/. Ама айде, днес съм в добро настроение и ми се гледат простотии, така че благосклонно ви оставям да пишете.

Как и да е - едно филмче за размисъл по темата как майдановците използваха терористи, прикривайки се зад протестиращите. Ще видите интересни кадри, които може би ще породят в промитите ви мозъчета размисли за това, как медиите умело манипулират днес:

Редактирано от Last roman
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Като цяло положението в Украйна след преврата е меко казано - хаос и анархия /като в златните години на махновщината/. Няма легитимно правителство, навсякъде се мотаят банди от 'майданци', които не могат да бъдат озаптени. В резултат се формират отряди от гражданско опълчение, особено в Източна Украйна.

Иначе Украйна си върви към разцепление, което е логично следствие още от отделянето й преди четвърт век /при разпада на СССР/, когато в състава й бяха включени територии, които никога не са й принадлежали /говоря за сегашните югоизточна Украйна и Крим/. Който си мисли, че калабалъкът избухна заради евроинтеграцията - жестоко се лъже. Да, това е поводът, който ясно очерта противопоставянето между източните и западните украинци. Причините, както посочих са съвсем други. И тъй като процесите след привнесената отвън и извършена с американски пари 'революция' вече са необратими, основният въпрос сега е дали нещастната държава ще бъде разделена мирно или ще избухне повсеместна гражданска война. В Крим отделянето вече е факт:

http://www.interfax.ru/world/txt/361733

Отряды амообороны взяли под контроль аэропорт Севастопол

По словам источников в Крыму, захватчики должны "не допустить прилета каких-то боевиков"
.

Москва. 28 февраля. INTERFAX.RU - Вооруженные люди утром в пятницу распределились по периметру аэропорта "Бельбек" в окрестностях Севастополя. Как стало известно журналистам из компетентных военных источников в Севастополе, неизвестные прибыли для того, "чтобы не допустить прилета каких-то боевиков". По некоторым данным, на территории аэропорта действуют российские военные, развернут штабной БТР со связью.

В ночь на пятницу группа вооруженных людей также проникла в аэропорт Симферополя. К настоящему времени неизвестные уже покинули аэропорт, но о произошедшем до сих пор поступает противоречивая информация.

По словам очевидцев, около 50 вооруженных и экипированных людей прибыли к аэропорту на трех автомобилях "КамАЗ" без номеров и опознавательных знаков. Вначале они оцепили терминал внутренних рейсов аэропорта, однако потом продвинулись дальше и захватили весь аэропорт.

Другой очевидец события сообщает, что людей в камуфляже было около 150, а "КамАЗов" четыре. В машинах они привезли амуницию. Неизвестные разговаривали с характерным российским акцентом и, как сообщил собеседник агентства, они были весьма решительно настроены не допустить прилета главы МВД Арсена Авакова и председателя СБУ Валентина Наливайченко.

Официальный представитель аэропорта Игорь Стратилати между тем сообщил, что вооруженные люди ворвались на территорию аэропорта с российскими флагами. "Думали, что у нас украинский десант высадился, но, когда посмотрели и убедились, что ничего этого нет, извинились и удалились", - сказал Стратилати в пятницу в интервью радиостанции "Эхо Москвы".

Он добавил, что аэропорт работает в обычном режиме. Согласно электронному табло на сайте аэропорта, все прилеты и вылеты производятся по расписанию, без задержек.

Ако някой случайно не знае /или е забравил/ руски, те ви новина и на ингилизки:

http://www.bbc.com/news/world-europe-26379722


На запад са бандеровците. С тях наистина руснаците не се разбират. Прочее, същите тия бандеровци навремето са били основната охрана /а не немци/ в концентрационните лагери където са избивани евреите. Това разбира се се премълчава, зер бандеровците са светлите рицъри против черния Путин.

Ако има украинци в Европа или Сащ, това са икономически емигранти, не политически. Ако хора бягат от Украйна, то ще е по икономически, а не по политически причини, като изсключим бандеровците.

Да, всеки ден общувам с руснаци и украинци. И като ти казвам, че са братя, просто ми повярвай. При тях няма такова противопоставяне както между нас и сърбите примерно. Затова и ти казвам, че нищо такова няма да се случи. Ако Русия анексира Украйна ще има няколко десетки бандеровци които ще избягат на запад и толкоз.

Специално за теб


Фружине, украинците /малоросите/, белорусите и руснаците са част от един суперетнос, да го наречем. Украйна за Русия е същото като за нас - Македония. Иначе териториите за западна Украйна, населена с подкрепящите нацисткия режим бендери са присъединени след Втората световна война. Реално погледнато земите им почти никога не са влизали в състава на Руската империя и честно казано не бих ги нарекъл украинци. Те са пополячени и покатоличени славяни /в най-добрия случай/.

Та ако почнем да нищим кои са исконно украинските територии, в общи линии ще се получи ей такава любопитна картинка:

2c867a0f1a79c801763ac8c62c95207d.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

мдам, и аз точно това сега четях. След като показаха именията на Янукович, е редно да се види и с какво разполагат опонентите му. И те не са бедни и нещастни, както и предполагах, де.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Позволявам си да задам един въпрос.

А какво ще рече майдан?

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Адаш, благодарение на интернета, човек може да общува с хора от другия край на света. Благодарение на това изобретение, всеки ден съм в жива връзка с десетки руснаци и украинци всеки ден.

А разбирам, щом не е на живо-не се брои. Разбира се, срещата наживо с алкохолизирани гастарбайтери си е друго... Наздраве!

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Туй за демокрацията.....Колко революции и правителства им трябваше на францезата докато почне долу-горе да им бачка демокрацията? 3. 5.

Които и развити демокрации или страни гледаме в периода на натрупването почват със 100% защита на вътрешният пазар, производство с помоща на обществени пари. Не банкови заеми. Основният конфликт за гражданската война в САЩ.

Как биха реагирали големите сили ако например бъзикаме Мексико, Холандия, Белгия със стачки, блокиране на жп и други транспорти, разбиване на гражданските институти /и това например се спонсорира от Иран, Северна Кореа/?

/Впрочем и Те се научиха май, защото гледам по новините, че и в Турция почнаха подобни работи да оформлят. Това повечко ще засегне нас, защото много европески продукти там се произвеждат./

Значи много е гадно, че когато се опитваме да прокопцаме, веднага ни нападат от запад и ни давът акъл.

Когато сменихме режима, ни накараха да си разбием земледелието, индустията да отворим пазаря си с това, че в капитализма има съревнование и добрият печели и това е в полза на консуматора. А дотогава да теглим кредити от тях......

И виж какво стана.....

Унгарците навремето казваха, че са най-веселата барака в комунистическият лагер. Сега, че са най-тъжната барака в европейският лагер.....

:goodpost: :goodpost: :goodpost:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Позволявам си да задам един въпрос.

А какво ще рече майдан?

Същото, което в България някога се е наричало мегдан - площад.

an open area or space in or near a town, often used as a marketplace or parade ground.
Origin:

1615–25; < Hindi maidān < Persian < Arabic maydān

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Благодаря!

И аз така си мислех, ама не бях сигурен.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

А дали Крим може да бъде отцепен от Украйна и присъединен евентуално към Русия?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ако Русия изпусне Крим, е свършено с черноморския й флот. Затова Путин се напъва толкова.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Группа радикально настроенных против новой власти людей, называющих себя народным ополчением Донбасса, потребовала от городского совета не признавать областную власть, Верховную Раду и Кабинет министров и принять на себя всю ответственность. Об этом сообщает корреспондент "ОстроВа".

В ходе сессии слова попросил некий командир народного ополчения Донбасса Павел Губарев. Депутаты отказали ему.

Тогда выступил народный депутат Украины фракции Партии регионов Николай Левченко и попросил все-таки дать слово активисту от народа.

"Я его давно знаю, он нам помогал в избирательных кампаниях", - сказал депутат.

Губареву дали для выступления три минуты.

В ходе выступления командир заявил, что в народном ополчении Донбасса состоит семь тысяч человек. С этими словами он зачитал ультиматум власти.

"Признать Верховную Раду органом, утратившим легитимность, признать Кабмин нелегитимным органом власти, признать нелегитимной власть Донецкой ОГА и Андрея Шишацкого. Объявить единственным легитимным органом власти в городе Донецкий городской совет, уволить начальника городского УМВД, прокурора города и других органов государственной власти. Решением сессии городского совета назначить на их место новых людей, ликвидировать структуры госказначейства в городе, перевести все счета местных советов в государственные банки. Все государственные налоги и сборы должны поступать на счета местного совета", - так в тезисном порядке можно сформулировать смысл ультиматума.

Кроме того, командир ополчения потребовал от депутатов городского совета признать легитимной народную власть Севастополя и установить с ней политическое, экономическое и военное сотрудничество.

В случае невыполнение требований народное ополчение Донбасса угрожает признать нелегитимным Донецкий городской совет и всех его депутатов и готово принять адекватные меры с целью делегитимизации городского совета, а также каждого депутата в отдельности.

"Кто не спрятался, я не виноват", - резюмировал Губарев.

Выступление-ультиматум Губарева депутаты восприняли негативно, его заглушали криками.

Народный депутат Николай Левченко отметил: "Очень важно потребовать от оппозиции, чтобы прекратился беспорядок на улицах, боевики с Майдана грабят абсолютно непричастных к власти Януковича людей. Должен быть порядок. Все страсти должны быть перенесены под купол парламента, а народные страсти - на футбол", - сказал Левченко.

Он отметил, что Партия регионов добьется от власти порядка. Давайте научимся терпимо относиться к тому, что происходит", - сказал Левченко.

"Давайте научимся терпимо относиться к тому, что происходит", - сказал Левченко, подчеркнув от ПР никогда не исходила нетерпимость.

Группа вооруженных людей в военной форме без опознавательных знаков захватила аэропорт «Симферополь» в Крыму в ночь на пятницу.

Как рассказали корреспонденту агентства «Интерфакс-Украина» очевидцы, около 50 человек вооружены и экипированы так же, как и те, кто утром 27 февраля захватили парламент и правительство автономии.

В аэропорт приехали 4 КАМАЗа без номеров, с которых разгрузили амуницию, оружие. Неизвестные разговаривают с характерным российским акцентом и, как сообщил очевидец, они весьма решительно настроены не допустить прилета министра МВД Авакова и председателя СБУ Наливайченко. Аэропорт продолжает работать в штатном режиме.

Кроме того, в четверг, 27 февраля, в районе 23 часов в аэропорт «Бельбек» в Севастополе подъехало более 10 грузовиков и несколько бронетранспортеров (БТР) в сопровождении военной автоинспекции с российскими военнослужащими в касках и бронежилетах.

Как стало известно из компетентных военных источников в Севастополе, по их утверждению, они прибыли для того, «чтобы не допустить прилета каких-то боевиков».

Военнослужащие рассредоточились по периметру аэродрома, развернули штабной БТР со связью и в настоящее время ждут какой-то команды.

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...