Отиди на
Форум "Наука"

Джендърството


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Поради силната популярност на джендърството и истанбулската конвенция, нека видим за какво иде реч.

Хомосексуалисти

По народному - педераси, педали. Най многобройната група джендъри. Напълно нормално изглеждащи хора с напълно нормално поведение които понякога е възможно и цял живот да крият от околните своето влечение към собствения пол.

Травестити

Мъже които се преобличат като жени, но без да променят пола си. Могат да се набележат две категории които слабо се пресичат помежду си.

1 Сиси (от английски Sissy) -джендърно ролеви травестити които се интересуват не толкова от преобличането като жена, колко от възможността по този начин да станат по привлекателни за мъжете. Те не се интересуват толкова от качествата на активния си партньор, колкото от своя женски образ. Поради това за част от джендър общността те не се считат за гейове.

2 Кросдресъри- фетишисти травестити, за които смяната на образа е най малкото повод за сексуална възбуда. Ако състоянието продължи дълго, то кросдресъра може да събере внушителна колекция от женски дрехи и козметика. По принцип преобличането се случва тайно от всички или най много сред джендър компания. Понякога желанието за екстремни усещания води до излизане "на светло" когато кросдресъра в своя женски облик излиза на улицата. Сред кросдресърите са популярни историите как в женски облик не са били разпознати и как са станали обект на ухажване от страна на мъже. Подобни свалки с по агресивни мъже често завършват с побои. Кросдресърите от своя страна се делят на три лагера преплетени помежду си, които често влизат в идиологически спорове.

В кросдресъра трябва да се вижда мъжа. Това са най плакатните кросдресъри които сред огромното мнозинство от хора (включително гейове) предизвикват отвращение, но се харесват на себе си и себеподобните си.

Секси. Преобличат се в къси поли, дълбоки деколтета и прочее сексуално агресивно облекло. Като правило това е временно състояние при което кросдресъра или се връща в първата, или преминава в третата категория.

Максимално реалистичен образ. Готови са часове наред да се гримират и да подбират облекло за да изглеждат като жени не само отдалеч или при определен ракурс. Може да пият женски хормони за да достигнат още по добри резултати. Някой от тях постигат наистина забележителни резултати и успяват да заблудят даже мачовците. Именно те страдат най много от насилие от страна на мъжете, ако бъдат разкрити.

Транссексуални

Те за разлика от травеститите извършват операция за смяна на пола или най малкото страстно желаят това, но не могат да го извършат по различни причини (бедност, лошо здраве, семейни проблеми). Най често като минимум се занимават с хормонотерапия. Болшинството транссексуални са MtF (male to female), докато обратния вариант FtM (female to male) е в много пъти по малко срещано.

Причината за такова решение по принцип е несъгласието с пола с който се е родил човека. Операциите не са една и две и обикновено продължават дълги години. По голямата част от трансексуалните оставят своя мъжки полов орган и само част стигат до края, при който се отстранява. Това от своя страна предизвиква горещи спорове в общността на тема фейк и истински транссексуал. Истинските обвиняват фейка, че правят това с цел заработване на пари, не защото се чувстват жени. Операциите по смяна на пола изискват сериозни суми и продължават дълги години, а работодателите по принцип не са склонни да наемат подобни хора. Поради това огромната част от транссексуалните заработват като проститутки.

Транссексуалните може да бъдат разделени на три части по дълбочината на преобразяването си.

1 Дооперативни- активно приемащи хормони все още не готови да се разделят с члена си.

2 Следоперативни- добавени гърди, операция на лицето, на гърлото, но все още с член. Това са тъй наречените shemale или dickgirl. Те са най многобройни и обвинявани, че са фейк и чрез женския си образ просто заработват пари.

3 Следоперативни- отстраняване на члена. Тези транссексуални са стигнали най далеч в превръщането си в жена и са склонни да обвиняват тези от по ранните етапи, че са фейкове, а те са истински жени.

Особена форма са тъй наречените Катои. Млади момчета от бедни семейства които е възможно даже да са истински мъже, но са принудени да заработват с проституция и затова извършват операции за смяна на пола. Този тип джендъри са силно разпространени в страни като Тайланд и Бразилия, където секс туризма е силно развит. Те не бива да бъдат бъркани с транссексуалните, тъй като от самото начало става въпрос не за светоусещане, а за заработване на пари.

Хормони или не.

Това е сериозен въпрос сред кросдресърите и транссексуалните, тъй като води след себе си сериозни последствия. Полезните последствия от приема на женски хормони са по красива, здрава и гладка кожа, частично преразпределение на подкожната мазнина (намалява корема), значително подобрява косата която става по нежна и дълга и намалява окосмяването по другите части на тялото. Негативните страни обаче също не са малко

1 Подавянето на тестостерона предизвиква сижаване на потенцията и либидото

2 Ако дълго (повече от 2-3 месеца) напълно се подавя тестостерона то настъпва необратимо безплодие

3 Нерегулярната употреба води до по слаби резултати, но затова пък е обратима.

4 Подавянето на дехидротестостерона води до увеличаване на производството на тестостерон, а за де се подави той трябва да се приемат повече естрогени, които пък активират хормоните на растежа. Това от своя страна предизвиква растеж на костите което също е неприемливо. Поради това трябва да се приемат и антиандрогени. Всичко това прави приема на хормони опасно начинание с неясен резултат относно здравословното състояние.

Приема на хормонални препарати също увеличава риска от тромбоза и може да доведе до увреждане на бъбреците и черния дроб.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Така поставена темата смътно ми напомня за следното - бездарна певица ,,пяла" в операта(нямам спомен коя точно).

На другия ден се появила кратка критика в местен вестник - Защо?????????????????????????????????????????????

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Добра тема за да се ориентираме. При комунизма бяхме изостанали и неориентирани. Сега можем да се приобщим към ценностите. 

Десетки независими организации са се присъединили към призива за подписване на Истамбулската конвенция и са разкритикували някои висшестоящи органи които са против . 

Алианс за защита от насилие основано на пола 
Асоциация  "Деметра"  - гр.Бургас
Асоциация „Родители“ 
Асоциация за европейско развитие на българското село
АРИР - Стара Загора 
Българска асоциация по семейно планиране
Български център по нестопанско право
Български фонд за жените
Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива 
Български хелзинкски комитет
Женско сдружение "Екатерина Каравелова"
Зона Ловеч 
Институт по социални дейности и практики 
Клуб на нестопанските организации - Търговище 
Сдружение "Асоциация НАЯ" - Търговище
Сдружение "Аутизъм Днес"
Сдружение БАЛИЗ - Плевен
Сдружение "Надежда-2002" 
Сдружение "Роми –Медникари“
Сдружение „Човеколюбие”
Сдружение „Център Динамика“
Сдружение "Център Отворена врата" - Плевен
Сдружение "Център Мария" - Горна Оряховица
Фондация "Български център за джендър изследвания"
Фондация„БЦДИ-клон Хасково” 
Фондация „Валидити“ 
Фондация "Джендър алтернативи"
Фондация „За Нашите Деца“
Фондация „Заслушай се“ 
Фондация „Здравни проблеми на малцинствата“
Фондация "Общество за справедливост"/Един Милиард се Изправят - България
Фондация „ДОИТ“ 
Фондация „Капитал“ 
Фондация „Приложни изследвания и комуникации” 
Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" 
Фондация „П.У.Л.С.“
Фондация С.Е.Г.А. 
Фондация „Х&Д Джендър перспективи”
Фондация „Център за изследвания и политики за жените”
Д-р Атанас Славов, член на Настоятелството на Института за пряка демокрация
Доц. Велина Тодорова, член на Комитета по правата на детето на ООН
Читалище "СВЕТЛИНА 1999" 
НЧ "Цар Борис III-1928" 
Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" 
Център по правата на човека „Васил Левски“ – Карлово

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Джендърството в България.

Травестити за трудностите в професията, конкуренцията и полицаите.

 

Още един репортаж от работното място

Интервю с травестити на работното място.

 

 

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 5.02.2018 г. at 13:19, ДеДо Либен said:

Така поставена темата смътно ми напомня за следното - бездарна певица ,,пяла" в операта(нямам спомен коя точно).

На другия ден се появила кратка критика в местен вестник - Защо?????????????????????????????????????????????

В темите за конвенцията болшинството участници взаимно се убедиха, че жените за нищо не стават, та сега във връзка с конвенцията трябва да се реши въпроса как от мъжа да се произведе по-качествена от досегашната жена.:ag:

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело
1 hour ago, Doris said:

В темите за конвенцията болшинството участници взаимно се убедиха, че жените за нищо не стават, та сега във връзка с конвенцията трябва да се реши въпроса как от мъжа да се произведе по-качествена от досегашната жена.:ag:

Както са казвали древните гърци "Жените са нужни да ни родят деца, но истинска любов може да има само между мъже".

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, Doris said:

В темите за конвенцията болшинството участници взаимно се убедиха, че жените за нищо не стават, та сега във връзка с конвенцията трябва да се реши въпроса как от мъжа да се произведе по-качествена от досегашната жена.:ag:

Хехехе :)

Сериозно погледнато, няма нужда тука някакви хора да се убеждават взаимно в каквото и да било по простата причина, че едва ли има много други места в нета (а и извън него), където по-голям процент от участниците да са изчели всичко от до по въпроса, вместо да разчитат на предимно пропагандни статии и мнения да им казват как стоят нещата.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 2 часа, Doris said:

На сбъркана тема Дорис и пречи. Добре че съм аз, да има с какво да се оправдавате.:)

27459800_10216191278841741_9099830693147521572_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Романе, с тия картинки, показващи социални  стереотипи, основани на пола развали тезата, дето толкоз време я градихте, че джендърът  бил  "гейска работа" :ag:

Май влизаш в противоречие с Фружин и се цепиш от отбора.:ag:

 

Редактирано от Doris
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Тя тая тема очевидно отива към хумор и забава, което не е лошо, де. Напротив, хубаво е, че въпреки дрязгите, може да има и малко свежест в тая тегава атмосфера. :animatedwink:

И да, джендър идеологиите са предимно лгбт работа. Както може ясно да се види например и в уикипедия, където статиите, свързани с джендър, са все част от лгбт и трансджендър серии. Да се отрича това и да се твърди, че който не разбира, е тъп, е едно напълно безпредметно занятие. Още повече в този форум, където сме се събрали някакви що-годе разумни и четящи хора, а не сме на събор на селския мегдан.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 1 час, Doris said:

Романе, с тия картинки, показващи социални  стереотипи, основани на пола развали тезата, дето толкоз време я градихте, че джендърът  бил  "гейска работа" :ag:

Май влизаш в противоречие с Фружин и се цепиш от отбора.:ag:

Съпротивата срещу конвенцията идва по линия на мъжете. Които не искат да им се натрапва нов господар. Понеже моето лично мнение е, че днешният свят, чрез семейството, се управлява от жените. Семействата се управляват от жените, откровено казано, според мен. Затова номерът е да попаднеш на добра господарка, която да си обича социалната роля на домакиня и майка, та да си гледаш кефа, салатата, ракията...

БГ жени, протестирайте срещу революционния опит ЛГБТ да ви отнемат господарската роля в обществото.:)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

то никоя нормална жена не се кефи на феминистичните глупости, която изискват от нея да бъде грозна, да не се жени, да няма деца и да мрази мъжката половина на човечеството.

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Иначе да припомня и тук тази култова дискусия, набрала голяма популярност в интернет през последните месеци:

 

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Време е за медицина!

Класификация по скалата на Бенджамин

Тип 1 Псевдо травестизъм

Джендърна идентичност (самоусещане) - мъжко

Облекло и социален живот - Живее като мъж. Може рядко да се преоблича като жена за да получи сексуална възбуда и удволетворение. Нормален мъжки живот без усет за джендърен дискомфорт.

Полов живот- Може да бъде хетеро и хомо сексуален. Преобличането и по често размяната на дрехи с жена може и никога да не се реализират оставайки само в секс фантазиите. Може да получава сексуално удволетворение само от четенето на травеститска литература или гледането на филми без реална реализация на преобличане

Оценка по скалата на Кинси- Всякаква от 0 до 6 (скалата на Кинси определя степента на хомосексуализъм)

Операция за корекция на пола- Не се разглежда от индивида като реална възможност, не е желателна и не е показна.

Хормонотерапия - Не се разглежда от индивида като привлекателна възможност, нежелателна и не е показна.

Психотерапия Нежелателна и не нужна.

Забележки Интерес към преобличането- само епизодически.

Тип2 Фетишистки травестизъм

Джендърна идентичност (самоусещане) -Мъжко

Облекло и социален живот - Живее като мъж. Преоблича се в женски дрехи переодически и/или част от времето ги носи. Обекновенно носи мъжко бельо, но понякога и женско за да изпитва постоянно възбуда.

Полов живот- Хетеросексуален, рядко бисексуален. Самозадоволяване с фетиша (когато е в женски дрехи). Чувство за вина и усещане, че е "неправилен". Опитва се да се "поправи" и рецидивира.

Оценка по скалата на Кинси- 0-2 (тоест изключително или преимуществено хетеросексуален).

Операция за корекция на пола- Активно се отхвърля от индивида, не е показна.

Хормонотерапия- Рядко се разглежда от индивида като привлекателна възможност. Понякога може да е показна за намаляване на либидото с цел снижаване на психическия дискомфорт.

Психотерапия- Показна. Може да бъде успешна при благоприятно семейно и социално обкръжение.

Забележка- Може да имитира двойнствена (мъжка и женска) идентичност с мъжки и женски имена.

Тип 3 Истински травестизъм

Джендърна идентичност (самоусещане) - Мъжко, но с колебания

Облекло и социален живот - Преоблича се в женски дрехи постоянно или когато има възможност. Може успешно да живее и да бъде приеман от обществото като жена. Предпочита да носи женско бельо, но може да носи и мъжко ако няма друга възможност.

Полов живот- Хетеросексуален, освен когато се преоблича в женски дрехи. В женски дрехи е хомосексуален и приема традиционната женска пасивна роля. Преобличането му носи сексуално удволетворение и облекчение със снемане на джендърния дискомфорт. Може да се опитва да се "поправи" и рецидивира.

Оценка по скалата на Кинси- 0-2

Операция за корекция на пола- На практика се отхвърля от индивида, но като идея може да му се стори и привлекателна. Не е показна.

Хормонотерапия- Привлекателна за индивида поне като експеримент. Може да помогне психологически. Понякога е показна.

Психотерапия- Безсмислена. Обикновенно се оказва безуспешна.

Забележка- Може да има двойна идентичност. Тенденция към развитие в транссексуализъм

Тип 4 Нон Оп Транссексуализъм

Джендърна идентичност (самоусещане) - Неопределено между мъжко и женско. Колеба се дали е травестит или транссексуал.

Облекло и социален живот - Преоблича се като жена дотолкова често, доколкото му е възможно.Преобличането не му носи освобождение от джендърния дискомфорт и се възприема като недостатъчна мярка. Може да живее като мъж или като жена. Понякога редува ролите за дълго време.

Полов живот- Либидото често е ниско и е асексуален. Може да бъде и бисексуален или хомосексуален. Често се случва да води и мъжки полов живот.

Оценка по скалата на Кинси- 1-4 (основно бисексуален, но често и хомосексуален).

Операция за корекция на пола- Не проявява инициатива и не я търси, но ако му се предложи е привлекателна. Може да бъде показна или не показна в зависимост от психическото му състояние.

Хормонотерапия- Необходима за усещане на джендърен комфорт и психическо равновесие. Показна.

Психотерапия- Показна, но може да бъде успешна само като част от процеса на транссексуалното му възприятие, в противен случай се отхвърля или е неуспешна.

Забележка Социалния живот като мъж или жена зависи от обстоятелствата.

Тип 5 Истински транссексуализъм от средно ниво

Джендърна идентичност (самоусещане) - Женско (усеща се като жена затворена в мъжко тяло)

Облекло и социален живот - Живее като жена, ако това е възможно. Получава непълно и недостатъчно джендърно облекчение както от женските дрехи, така и от хормонотерапията.

Полов живот- Асексуалност или пасивна хомосексуалност.

Оценка по скалата на Кинси- 4-6 (преимуществено или изцяло хомосексуаност)

Операция за корекция на пола- Активно се изисква от индивида и обикновенно е показна

Хормонотерапия- Необходима е като предварителна подготовка за операцията.

Психотерапия- Безсмислена и безуспешна в опитите да примири индивида с неговото тяло. Показна е само като част от процеса на транссексуализация.

Забележки- Силни надежди и желание за операция

Тип 6 Истински транссексуализъм от високо ниво

Джендърна идентичност (самоусещане) - Женско (усеща се като жена затворена в мъжко тяло). Активно отхвърля своето тяло. Пълна психосексуална инверсия.

Облекло и социален живот - Живее като жена, ако това е възможно. Получава непълно и недостатъчно джендърно облекчение както от женските дрехи, така и от хормонотерапията. Джендърния дискомфорт е много силен.

Полов живот- Интензивно се стреми към романтични или сексуални отношения с хетеросексуални мъже в ролята на жена. Отношенията с хомосексуални мъже активно се отхвърлят и се отнася към тях с неприязън и отвращение, доколкото не желае да бъде възприеман като мъж.

Оценка по скалата на Кинси- 6 Изключително пасивна хомосексуалност

Операция за корекция на пола- Активно се изисква от индивида и обикновено е показна.

Хормонотерапия- Активно се изисква. Необходима е като предварителна подготовка за операцията.

Психотерапия- Безсмислена и безуспешна в опитите да примири индивида с неговото тяло. Показна е само като част от процеса на транссексуализация.

Забележки- Активно ненавижда своите мъжки полови органи. Висок е риска от самоубийство или самокастрация.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Предоставясе за безплатно ползване от всички джендъри и останалите евобок..ци

DOGOVOR_ZA_SEKS.doc

Редактирано от JImBeam
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

докато ние си хортуваме, тръгна и първият български филм, пропагандиращ новите ... джендър ценности:

https://www.facebook.com/liliribkata/?hc_ref=ARQcTZgl0rILf1gvenjsJa8lUPqaZdJig2mneZiag1T4X5X81Gp4MD_tRqpfsVzXSts&fref=nf

Родители, помислете преди да заведете детето си на новия български филм "ЛИЛИ РИБКАТА"

Имайте предвид, че големият цветен шаран не е рибката Лили, както всеки човек би предположил от трейлъра и плакатите.

Съвсем по-важно е друго обаче. Сюжетът под формата на "детска приказка" се развива около едно необикновено дете, което се казва Дани-Алекс. Дани е момче, а Алекс е момиче. И те са.. едно дете.

Когато някой погледне Александра в очите, започва вълшебна вихрушка, и тя се превръща в Даниел, и обратното. Поради тази причина Алекс-Дани ходи винаги с приведена глава и избягва погледите на всички. Родителите му също не го поглеждат никога в очите, за да не причинят болезнената вихрушка. Детето е винаги тъжно, приведено, неразбрано и потискано от съучениците си.

За контраст е представено и едно традиционно семейство с дете, истинско момче. Е, те са представени като неуки, неразбиращи, немърливи и прости люде. Бащата, наречен "страшният селянин" учи сина си да се оригва. А синът, със зацапана бяла блуза и наднормено тегло, в отчаян опит да се оригне, пърди. Мърлявата майка до тях се тъпче с храна и нагъва пиене. Те са непросветени, защото не разбират вихрушката и Алекс-Дани.

Две медицински лица, разбрали за невероятния феномен, сиреч Алекс-Дани, се впускат на път да разкрият случая пътьом наука, за да помогнат на детето и родителите му, но след няколко магии на циганите, се отказват и си тръгват изпопарени. Те също играят роля на глупави неразбирачи.

А да, има и цигани-магьосници във филма. Издокарани са като добрите герои - просветени и възвисени, защото са единствените, които могат да гледат Алекс-Дани право в очите, без да има вихрушка. Те го приемат такъв, какъвто или каквато е.

Голямата риба от плакатите, както по-горе споменах, не е Лили, а дядо й. Лили всъщност е едно циганче, което магически призовава имената на Алекс и Дани преди всяка вихрушка. Към свършека на филма Лили прави магия, с

която Алекс и Дани започват да съществуват едновременно и щастливо, а самата тя се превръща в рибка.

Съвсем откровено накрая на филма се отправя послание към родителите, което гласи, че техните деца са също толкова необикновени, точно като Алекс и Дани.

Директно се призовава да се пренебрегнат традициите, вижданията на предците ни и науката, а вместо това да се сложат рибешки очила и да се приеме съществуването на Алекс-Дани.

Вчера бях на гала премиерата на филма, защото получих покана, без да подозирам за какво става дума в безобидно изглеждащия, на пръв поглед, "семеен филм".

От утре филмът официално излиза в кината. Тази публикация е с цел информиране и предупреждение. Ако споделяте надеждата ми по-малко родители и деца да го гледат и да влеят финанси в една пропаганда, може да споделите публикацията.

Олга Христова

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

А знаете ли, че...

В българските районни съдилища за последните няколко години (от 2014 г. насам) са се водили дела за смяна на пола (от ж в м или от м в ж), както следва:

- София - 12 дела

- Варна - 7 дела

- Стара Загора - 2 дела

- Хасково - 1 дело

И за това време само 16 д. са успели да сменят пола си не само по хирургичен път, но - и по съдебен ред.

За да стане и по съдебен път, са необходими психиатрична, медицинска и сексологична съдебни експертизи, смяна на ЕГН-то, смяна на имената (добавяне на окончания за женски род на имената)... 

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Относно рибката. Много интересно е, че този детски филм изплува сега. Би ми било интересно да узная кога е сниман и кой е дал парите. Не съм следил жанра "български детски филми", но нещо не се сещам такива да са снимани наскоро.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...