Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител

Миналата година бях на екскурзия в Крит. Там оригиналите на тези фигури са открити в Минойската епоха - приблизително 2 500 - 2 000 години до р Хр. Като сувенири се продават навсячкъде под условното име - Богинята със змиите. Това е най - древната развита еврпейска цивилизация. Такива сувенири има от глина , метал , пласмаса и т н. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Не е сувенир като тези, които се поставят на маса или във витрина. Това на главата отгоре е халкичка за окачване на верижка или ремъче. Става дума за вид амулет.

https://deskgram.org/p/1776937266602596736_1633284970 

Snake Goddess Pendant Necklace

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 7 часа, MYPEE said:

Здравейте,

Не е сувенир и не е закупен.Намерен е от баща ми преди повече от 20 год.,но никога не сме се интересували за стойността и му и какво точно представлява.

Преди 20 години също ппроизвеждахасувенири.....

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 7 минути, MYPEE said:

Да прав си Skubi

Може някой да е отишъл до Крит преди 20 год, да си е купил сувенирче,висулка,да се е върнал в България,да иде в планината и да го зарови дълбоко,дълбоко просто, за да може някой да се потруди да го открие.

Както и да е

Благодаря ви за помощта.

И таковасе е случвало. Но преди това са изтривали инвентарският номер на музея.......Но това се е правило "законно".

Незнам сега как е но в миналото намерени артефакти във всеки случай трябвало да се предадат на местният музей....И ако там решат, че не е ценно да ги върнат....

Така, че копаенето в гората ппреди 20- 30године на дълбоко, дълбоко........ 

Внимавай тези страници не само ние ги следим.....

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Обикновенно всеки град или област си имат свои сувенири или картички. Например Поморие , Венеция , Париж , Санторин, Казанльк , Пловдив  с свои символи - море, канали , Айфелова кула , роза , магаренце, гондоли  и т н . Но вътре в държавата особенно в столиците и големите градове можеш да си купиш сувенири от цялата страна .

Например в България не е необходимо да отидеш в Казанлък да си купиш сувенир розов одеколон. Можеш и в Срфия и на морето да си купиш такъв. 

Най- вероятно някой е ходил до Солун или Атина и му е харесало сувенирчето и си гу е купил и после загубил. 

Редактирано от Du6ko
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз например без непременно да ходя до Казанльк съм купувал такива сувенирчета и раздавал може би над 100 за няколко десетилетия .

Интересното е , че на Крит жена ми избра точно такива сувенирчета за дребни подаръци . Само че купихме глинени не метални. Тя питаше продавачката дали тази богиня е добра или лоша ? Ясно беше че продавачката няма да каже че богинята носи нещастие ) Кой ще купи такова нещо ?!? Но и не изльга амчестно каза че предполага че е за щастите.

Аз лично си купих ДИСКА ОТ ФЕТ.

Никой не знае днеска какво са влагали преди 4 500 години в тази "богиня" древните критяни. От тях до древна класическа Елада има на 2 пъти ТЪМНИ ВЕКОВЕ. А след класическа Елада следва Македония , Рим, Византия , Османската империя ...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз лично си купих от Крит Фетския диск от глина със знаци от двете страни. Около стотина знака от всяка страна разделени със спирални линии на клетки. Сега го разшифровам преди да си легна да спя. Няколко пъти НЛО  се опитваха нощем да го присвоят , но аз се събуждах навреме и не им го давах. 

Преди можех да слагам фото от телефона на сайта ! Сега вече не се получава ? Защо така ? Ако някой ми обясни как да слагам фото от телефона си на сайта ще пусна фотото на фетския диск и на НЛО то което фотографирах.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Спарко вече ги е разшифровал тез д/р/искове. Според интерпретациите му - на Крит са живяли славяни ;) 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...