Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Калпаво време

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано
  On 18.12.2020 г. at 16:16, scaner said:

Най-голям интервал ще измери този за който стените на пулатора са неподвижни. Останалите ще измерят по-малки интервали, с повишаване на скоростта. Елементарно е, и това също трябваше да го знаеш.

Но самият факт, че не знаеш тези базови положения, и на база това си незнание почват да ти извират коментари срещу СТО, е показателен докколко има смисъл човек да коментира казаното от тебе. Схвана ли?

P.S. Обратно, извинявай, най-малък интервал ще мери тоя дето пулсатора е неподвижен спрямо него.

Expand  

То може и да е елементарно, ама не е за теб , иначе за какво е този P.S ? 🤣

И въобще , трябва да отидеш на переквалификацията на СТО, че Айнщайн ако беше жив щеше да ти пише двойка. 

• Мнения 703
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикувано
  On 18.12.2020 г. at 17:01, scaner said:

Изобщо не ме вълнуват душевните ти терзания. Важни са фактите, а те красноречиво говорят сами :)

Има много още да учиш, представа си нямаш даже...

Expand  

По добре си мълчи, така ще изглеждаш по умен ...

• Глобален Модератор
Публикувано (edited)
  On 18.12.2020 г. at 18:16, Orbit said:

То може и да е елементарно, ама не е за теб , иначе за какво е този P.S ? 

Expand  

Аз за разлика от теб се поправям, когато греша. А греша щото работя още куп други неща.

On 18.12.2020 г. at 18:18, Orbit said:

По добре си мълчи, така ще изглеждаш по умен ...

Expand  

Тук има достатъчно дръвници, за да съм си умен и без да мълча :)

Някаква злоба те гризе и тебе, а? Що така? Да имаше аргументи, щеше да ги споделиш набързо, ама така, само изотвътре нещо те напъва... :)

Редактирано от scaner
  • Потребител
Публикувано
  On 18.12.2020 г. at 18:21, scaner said:

Тук има достатъчно дръвници, за да съм си умен и без да мълча :)

Expand  

Един от тия си ти, :) а и народа е казал много умна поговорка, която гласи: " говоренето е сребро, а мълчанието злато " :)

Публикувано

Сканер, след поправката си, редакцията с онзи П.С., признава, че СТО ефекти , примерно като <време> не зависят пряко от отноасителни скоросто между 2 Системи, а зависят от нещо друго. Подобна позиция е в пълно противоречие със симетричната Относителност на Айнюайн, кочто е в основата на СТО.

• Глобален Модератор
Публикувано
  On 18.12.2020 г. at 20:16, laplandetza said:

Сканер, след поправката си, редакцията с онзи П.С., признава, че СТО ефекти , примерно като <време> не зависят пряко от отноасителни скоросто между 2 Системи, а зависят от нещо друго.

Expand  

А кой е твърдял, че ефектът трябва да е по причина относителната скорост "между 2 системи"? Напротив, пак е по причина относителната скорост, но на нещо друго :)

Аз казах ли ти, че не си наясно с базовите неща в теорията, и за това ти се губи изцяло? Така става, като не четеш материалната част. Измислици, грешни представи, да не изброявам.

Публикувано
  On 18.12.2020 г. at 20:33, scaner said:

А кой е твърдял, че ефектът трябва да е по причина относителната скорост "между 2 системи"? Напротив, пак е по причина относителната скорост, но на нещо друго :)

Аз казах ли ти, че не си наясно с базовите неща в теорията, и за това ти се губи изцяло? Така става, като не четеш материалната част. Измислици, грешни представи, да не изброявам.

Expand  

Кое е другото?:D

• Глобален Модератор
Публикувано
  On 18.12.2020 г. at 20:48, laplandetza said:

Кое е другото?:D

Expand  

А материалната част? Там всичко пише :)

Айде, положи усилия, за да разбереш. Почни с time dilation, има добри подсказки.

• Потребител
Публикувано
  On 18.12.2020 г. at 16:16, scaner said:

Състоянието на покой в айнщайновата теория е относително. То е неразличимо от всяко друго състояние по формата на физическите закони. По всеки друг признак може да е различимо.

Expand  

Сканер, може ли да дадеш малко повече разяснения:

Освен относителен покой и относително движение, какво друго състояние имаш предвид?

И по какви признаци състоянието на относителен покой може да е различимо?

Публикувано
  On 18.12.2020 г. at 20:55, scaner said:

А материалната част? Там всичко пише :)

Айде, положи усилия, за да разбереш. Почни с time dilation, има добри подсказки.

Expand  

Аз знам  <кое е другото> , но ти не знаеш,  с което Признаваш , че теорията е  Грешна , благодаря за  откритата позиция !:D

• Потребител
Публикувано
  On 19.12.2020 г. at 7:04, laplandetza said:

Сканера за трети път се съгласява, че не съществува относителност по Айнщайн и хипотезата СТО е напълно погрешна.

Expand  

Това шега ли е? Или просто лъжа?

Ако не е нито едното, нито другото, цитирай го точно къде се е "съгласил" с това, което си изръсил😆 тук.

Публикувано
  On 19.12.2020 г. at 7:11, Шпага said:

Това шега ли е? Или просто лъжа?

Ако не е нито едното, нито другото, цитирай го точно къде се е "съгласил" с това, което си изръсил😆 тук.

Expand  

Той казва,  преразказвам . < разбира се относителността на Айнщайн описана в СТО, не зависи основно от относителната скорост между обектите> , това е ясно самопризнание.

• Глобален Модератор
Публикувано
  On 19.12.2020 г. at 5:50, Шпага said:

Сканер, може ли да дадеш малко повече разяснения:

Освен относителен покой и относително движение, какво друго състояние имаш предвид?

Expand  

За нас тези състояния са достатъчни. Но направих тази форма на обобщение, за да огранича неконтролируемата фантазия на лапландеца.

On 19.12.2020 г. at 5:50, Шпага said:

И по какви признаци състоянието на относителен покой може да е различимо?

Expand  

По обстоятелствени :) Ти видимо наблюдаваш че друг обект се движи, т.е. или че ти се движиш спрямо него.

Публикувано
  On 19.12.2020 г. at 9:16, scaner said:

За нас тези състояния са достатъчни. Но направих тази форма на обобщение, за да огранича неконтролируемата фантазия на лапландеца.

По обстоятелствени :) Ти видимо наблюдаваш че друг обект се движи, т.е. или че ти се движиш спрямо него.

Expand  

туй е научен кретенизъм.....:D

• Потребител
Публикувано
  On 19.12.2020 г. at 9:37, scaner said:

И както се вижда по-нататък, съм отговорил на твърдение свързано с относителна скорост между 2 системи, не с относителна скорост между обектите, само намеквайки за последното.

Expand  

И как реши тези систетеми да са 2, а не 200 ? 

Кой го интересуват тези системи, ако те не са свътзани с телата ?

• Глобален Модератор
Публикувано
  On 19.12.2020 г. at 10:31, Orbit said:

И как реши тези систетеми да са 2, а не 200 ? 

Expand  

Числото идва от конкретният въпрос. Не е зле първо да прочетеш, преди да пишеш. Понякога помага...

Публикувано

Ще си позволя да цитирам твоят коментар на който съм отговорил:

И както се вижда по-нататък, съм отговорил на твърдение свързано с относителна скорост между 2 системи, не с относителна скорост между обектите, само намеквайки за последното.

Защото разликата е като между небето и земята. Ако едната система се движи спрямо другата със определена скорост, то и втората се движи спрямо първата със същата скорост, и ситуацията е съвсем симетрична, и става още по-симетрична с еднаквостта на законите и в двете системи. Докато един обект, който е неподвижен в едната система, ще се движи в другата, т.е. имаме съвсем несиметрична ситуация. Може да имаме и трета ситуация, когато обекта се движи спрямо едната система с една скорост, а спрямо другата с друга, различна, независимо че двете системи се движат една спрямо друга с еднакви скорости. Това е висша математика вече :) 

Ама трябва да се внимава в четенето и писането, то от там са всичките проблеми на антиреативистите и цялата манджа с грозде :) Но тук е засегнато базовото искуство да се разсъждава и съпоставя...

Expand  

Ще се повторя, твоите глупости са   (не)Научен кретенизъм..............

• Потребител
Публикувано
  On 19.12.2020 г. at 13:07, laplandetza said:

Ще се повторя, твоите глупости са   (не)Научен кретенизъм..............

Expand  

Лапландец, споко, има и по-зле от тебе по физика. Виждат фотони които са се излъчили от тях самите, без огледало! Скоростомерите се дънят при скорости 1000 пъти по големи от светлината - де отиваш, А?.. и ... т. н. глупости. Ама с нАучен привкус и убеденост. Ето, учись, както се казва на руски:

...

(само за смях, разбира се!)

...

• Потребител
Публикувано

Ще си позволя да цитирам твоят коментар на който съм отговорил:

Защото разликата е като между небето и земята. Ако едната система се движи спрямо другата със определена скорост, то и втората се движи спрямо първата със същата скорост, и ситуацията е съвсем симетрична, и става още по-симетрична с еднаквостта на законите и в двете системи. Докато един обект, който е неподвижен в едната система, ще се движи в другата, т.е. имаме съвсем несиметрична ситуация.

Expand  

Сканер, след като обектът е неподвижен в едната система и се движи в другата, какво е несиметричното в ситуацията? Нали всички неподвижни обекти в едната система се движат в другата?

Например възможно ли е неподвижен обект в система А да се движи в системата Б с различна скорост от тази, с която неподвижните обекти в тази система Б се движат спрямо А?

Дано да си ме разбрал🙄

On 19.12.2020 г. at 11:37, scaner said:

Може да имаме и трета ситуация, когато обекта се движи спрямо едната система с една скорост, а спрямо другата с друга, различна, независимо че двете системи се движат една спрямо друга с еднакви скорости.

Expand  

Но в тази ситуация обектът всъщност е в трета система, тоест, наистина става дума за относителна скорост между повече от две системи.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

Научи повече  

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.