Отиди на
Форум "Наука"

"Мръсни" думички


Recommended Posts

  • Потребител

1. демокрация - съществително име: особено "мръсна" дума, която заедно с всичките й производни е равносилна на анатема. Дума, съдържаща всички пороци и грехове на съвремието. Грозното битие, от което се мъчим да избягаме вече 20 години.

2. либерал - същ.и.: лека, добродушна обида, целяща евентуално превъзпитание на някой заблуден човечец. Значението й е, че някой се е заблудил, но не - фатално. Демек- алтав, шемет, перко и пр.

3. екология - същ.и.: нова и още не навлезнала в широка употреба "мръсна" дума, която означава заблуда, манипулация и античовешка дейност, маскирана под формата на псевдозагриженост за птичките, мушичките и тревичките. Еколог = фашист, антихуманист и (най-лошо!) - антикомунист!

4. толерантност (толерантен) - прилагателно име: често със значение на българомразец. Дума обозначаваща липса на патриотизъм и близка до отцеубиец.

5. тюрки - същ.и.: кривокраки, груби, грозни диваци, родеещи се с животинския свят и нямащи нищо общо (слава Богу!) с нас.

6. евреин - същ.и.: българомразец, който целодневно и ежечасно крои коварни планове за поробването на света и в частност - на България. Тежка обида. Понякога се използва умалително-гальовната форма - чифут.

Следва продължение...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

И от мен :)

Добави: "автохтонец - същ. име; глишевизъм. По-мръсна дума дори от "демокрация(вж.). Обозначава комбинация от неграмотност и нахалство" ", а също и: "глишев - същ. име; натанизъм. По-мръсна дори от "автохтонец" (вж.). Обозначава световната конспирация начело с модераторския екип на БГ-наука".

Към "чифут" може да се допълни и синонимът "хазарин". :tooth:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Включвайте се братя! Не се жалете! :biggrin:

7. арменец (арменско и пр.) същ. оскърбително име: използва се като аргумент да омаловжиш мнението на опонента си, равно на комплексар и невежа

8. Европейски съюз=Съветски съюз: Топилня на сещенните български традиции, част от световния заговор срещу нас. Ретроградна организация, чиито привърженици са платени провокатори или идиоти.

9. Глишев - собствено?име: синоним на група злонамерени модератори с цел саморазправа с патриотите във форума. Глишевизъм е единица мярка за подлост и антибългарщина.

10. даскал - несъществено същ. и.: като обида е средна работа. Синоним на досада, тесногърдие, тежнение към санкционираща позиция във обществото.Обида, често изразяваща снисходително и дори пренебрежително отношение.

Следва продължение...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Евролингвистика - същ. име. Псевдонаучна дисциплина, имаща за цел да набавя евро на практикуващите лингвистична медитация над юридическата терминология на Съветско-Европейския съюз.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Учен - същ. име; син. "феодален старец" (дянковизъм) - тежка обида; означава мързелив (най-често номенклатурен) кадър на бюджетна заплата не допринасящ с нищо за развитието на икономиката и производството; основната работа на учения е систематичното фалшифициране и манипулиране на фактите и познанието.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

глишевизация (на форума) - същ. име: 1.Целенасочени, предварително добре обмислени и системни действия, целящи принизяването и опошляването на българските достижения, както и насаждането на национален нихилизъм; 2.прен. Безцелно и безплодно интелектуалничене, цитиране на множество чужди автори, целящо демонстриране на задълбочени познания, а всъщност целящо принизяването и опошляването на българските достижения, както и насаждането на национален нихилизъм

тюрколог - същ.име: Лъжеучен, шарлатанин, фалшификатор на историческата истина

привърженик на тюркската теория за произхода на прабългарите - 1.Платени агенти или на Анкара, или на гагаузката автономия Гагауз Ери. Особено опасни са двойните агенти и на турци, и на гагаузи! 2.Фалшификатор на историческата истина 3.Човек с ментални и интелектуални отклонения, разг. идиот

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Темата се нуждае от сериозна редакторска намеса и систематизиране. Но прочее, нека продължим с научната работа. :)

буржoа - гад, злодей, тиран

буржoазия - съвкупност от гадове, злодеи, тирани, подвизава се в градовете и в интернет форумите

граматика - скверно слово, отрова, създадена от буржoата, за да замъгляват съзнанието на революционерите

образование - неприлична дума с неясно съдържание, но подчертано обидна и провокативна

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител

Азия-същ.и.: люлка на всичко лошо и дивашко. Родина на тюрките и вероятно на орките. Категорично е доказано, че ние нямаме нищо общо с този континент на поквара и кючек.

азиатски-прилагателно: да не дава Господ да те окичат с това прилагателно. Равносилно на анатема и отлъчване от българския народ...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Става все по-гениално :)

Oпиати/упойващи субстанции - същ. им., мн. ч. Танкизъм. Отрови, разработвани в тайните подземни лаборатории на буржоазията (вж.) с цел притъпяване на революционната ни бдителност.

Бюрм (-овец, -овски и пр.), същ. и прил. им. Силно негативно понятие. Обозначава място, по всяка вероятност имагинерно, в съседство с Мордор и Европейския съюз (вж.). В страната Бюрм се случват само лоши неща и там по всяка вероятност попадат фашистите, троловете, арменците, глишевците и други лоши хора след смъртта си.

Тойнби - същ. им. Глишевизъм, през португалски. Обозначава опасна религиозна заблуда.

Спорт - същ. им. Португализъм. Вж. "чалга".

Чалга - същ. им. Португализъм. Вж. "спорт".

Дигенистика - същ. им. Глишевизъм, през арменски. Шарлатания, опит за измама на дребно, откровена неграмотност.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=8322&st=60

Лос - същ. им. Португализъм и/или канадизъм. Много обидна дума, означава фашага, забягнал в Канада и/или софийски културовъд, страдащ от остра форма на тойнбианство и интелектуален екстремизъм.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Да добавя и приноса от форума по физика:

айнщанистчета - глупаци, които са чели учебниците си по физика вместо да си измислят своя фундаментална теория.

релативистчета - повярвали на гурото Айнщайн

глупотевината СТО - някаква теория, кой знае защо много възхвалявана

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Чалга - синоним на ориенталска диващина, простотия и гроздова ракия, противоположна на равновластните северни общества, наливащи се с бира. Пълна противоположност на Азнавур и Азнавуризма.

Азнавур/Азнавуризъм - символ на всичко изтънчено в духовен и музикален план. Използва се често заедно с идентичния по смисъл термин опера. Любими термини на последователите на школата на алвасасейристите (вж. алвасасейризъм).

Алвасасейризъм - ново академично направление в БГ наука, което се опитва да обясни цялата история на света и човешкия вид с помощта на културологията и теориите на Хофстеде и Тойнби.

Хофстеде - виден културолог. Терминът се използва двуяко: 1) еталон за блестящи научни идеи и трудове; 2) заблуден тип, идеен вдъхновител на алвасасейризма.

Тойнби - автор на многотомни изследвания. Подобно на Хофстеде терминът се използва двуяко: 1) еталон за блестящи научни идеи и трудове; 2) заблуден тип, идеен вдъхновител на алвасасейризма.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Педантин - същ. им. Глишевизъм. По-скоро умилително, отколкото обидно понятие. Изразява неспособност да се излезе от клишетата на тойнбианството (вж.) и алвасарейризма (вж.).

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

РаздуФка - същ. им. (през канадски ;)). Твърдение, което не изразява нищо, а е напомпано (под налягане), нещо, като вакуум под налягане ;).

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

И аз да вмъкна нещо.

Глишевизъм - синоним на зазубряне, хаотично изброяване на автори без връзка с темата, липса на сериозна аналитичност и синтез, обременяване с ненужна фактология, отхвърляне на авторитети в научната област, като Тойнби, размахване на автори, като Гибън или Дюмезил, разпердушинени от Тойнби в първи и трети том, но Глишев не знае за критиката им.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Вижте сега, не аз обяснявам история и култура с Хофстеде и Тойнби.

За Хофстеде сферата на изследване е човешката култура като такава, изследвайки я в пълнота и всеобхватност.

Тойнби пък изследва човешката история и обяснява философията й в епичен труд, писан 35 години и надхвърлящ 6 хиляди страници в 12 тома.

Т.е самите автори са си поставили за цел да изследват и обяснят света и историята. така че критикувайте тезите им, не мен. Критиката би имала смисъл, ако Тойнби се занимаваше само с римската империя , а аз обяснявах с него целия свят. Но не, самият той изследва целия свят.

Аз само запознавам аудиторията с трудовете и разработките им. Който не му е интересно, да не чете. Абе трябва да сте ми благодарни, че въведох във вашия форум две епични имена на световната наука.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз ги въведох разбира се. След моето появяване този форум вече не е същият. Ей, много спечелихте, да знаете. Аз съм човекът, науката, абе всичко. :P

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Alvassareiro - португ. "Човекът, науката, абе всичко". Включването на лексемата не е точно за тази сбирка с обидни думи, защото е с определено позитивно значение, но пак става дума за обръщение с изключителен емоционален заряд. Среща се и в съкратен, умилително-гальовен вид: "Алва" и в синонимната (вероятно жаргонна) форма "португалец".

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Комунист – една от най-тежките обиди във форумното пространство; асоциира се със всичко най-лошо от човешките качества, които може да притежава една личност – неграмотност, глупост, лъжа, безчестие, безсъвестност, коварство, жестокост, алчност, мързел, похот, чревоугодничество. За произхода на комунистите има различни хипотези, по-старите са теологични и считат комунистите на пратеници на Антихриста, които предвещават началото на Апокалипсиса от Новия Завет. Според по-новите научни хипотези комунистът е човек страдащ от специфична болест, която засяга главния мозък, нервната система и психиката на човека.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

славяни - същ. и., изключително мръсна дума, тежка обида: нисши твари, роби, обитаващи землянки; интересни само доколкото могат да бъдат обект на българско културно и държавотворно влияние; не участват в етногенеза на българите, освен в злостната пропаганда на славянофилите (вж.).

славянофили - същ. и., мръсна дума: българомразци, платени агенти на Кремъл, заслепени фалшификатори и провокатори, обикновено и комунисти (вж. по-горе); опитват се да обезличат българите, като внушават отдавна отречените идеи на великоруския, великосръбския и пр. империализъм за несъществуващия народ "славяни" и славянския характер на българския език.

археолог - същ. и., презрително "гробищар", "дневен иманяр": опасен манипулатор, осквернител на гробове, хрантутен от държавата с основната цел да унищожава, укрива и фалшифицира доказателствата за произхода и славното минало на българите.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Потребител

Траки- дума при която настръхва всеки "българомразец", самото и съществуване е обида за световните антибългарски конспиратори. Често се използва в съчетание с "Мамата си".

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Тракоман, тракоманин - да не се бърка с "драгоманин". Антибългарско проклятие. Означава формен идиот.

Антибългарин, мелез - древно тракийско (или постмодерно тракоманско) проклятие. Означава касапин с червен нос, убиец на всичко българско, детско, човешко и девиче в душата на тракоманина.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Mоите обиди са си запазена марка -

- Минтиливец - идва от ментил , скапана марка алкохол

- Босогол хано-тюркист - човек , който седи в научното време на комунизма от 70-те г. на миналия век

Ще продължа и с други ...

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...