Отиди на
Форум "Наука"

Извънземна армада ни напада


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

http://www.blitz.bg/category/24

11 февруари 2011, 15:27

Мистерии

изпрати на приятел

Разпечатай

НАСА крие факти, опасява се от паника сред населението.

Към Земята се приближават три гигантски НЛО. Най-големият от тези неидентифицирани летящи обекти прилича на разрушител от "Междузвездни войни". Размерите му са приблизително 240 на 50 км.

Огромните космически кораби в далечния Космос бяха открити неочаквано от астрономите на SETI - известната международна организация, търсеща извънземни цивилизации. Те вече посочиха и точните координати на загадъчните обекти.

Сензационното съобщение предизвика истеричен смях сред скептиците и паника сред хората, които вярват в извънземни. Кой би могъл да лети с тези космически кораби,

с каква цел идват към Земята и какво ще се случи, когато кацнат?

Според изчисленията на астрофизиците, ако скоростта на движение на тези обекти се запази, то те ще достигнат повърхността на Земята през 2012-а, което съвпада с края на света според календара на маите.

Учените са убедени, че НАСА знае за приближаването на извънземните, но се опитва за пореден път да скрие важна информация под страх от паника сред земното население.

- И това е съвсем логично - коментира известният руски уфолог Вадим Чернобров. - Знаете ли каква паника настъпва в Америка през 1938 г., когато излъчват радиопиесата "Война на световете" по Хърбърт Уелс без предупреждение. Резултатът е направо шокиращ! По цялото Атлантическо крайбрежие на Щатите плъзва вълна от масова психоза, психически разстройства и самоубийства. Много хора предпочитат куршум в главата, отколкото да изгорят в лазерните лъчове на пришълците от Космоса. Но това, разбира се, не променя факта, че

извънземни цивилизации съществуват и не е задължително всички те да са дружелюбни към нас...

- Съществуването на извънземен разум се признава от повечето учени - твърди и академик Виктор Новичков от руската Академия по космонавтика. - Но защо трябва да смятаме, че пришълците ще бъдат доброжелателни към нас? Аз лично не съм толкова уверен. Нещо повече - убеден съм, че това няма да е първото посещение от Космоса. За други такива свидетелстват много скални рисунки в различни части на Земята - първобитните хора са изобразявали същества в скафандри, космически кораби и летящи чинии. В дадения случай към Земята приближават кораби-майки, от които вероятно може да излети цяла армада от НЛО. Ние не сме сами във Вселената и не трябва по никакъв начин да се самозалъгваме...

...........................................................

ШОК И УЖАС

Всъщност от предстоящо чуждопланетно нашествие винаги са се бояли най-ярките умове на човечеството.

"Проектът за търсене на извънземни цивилизации SETI незабавно трябва да бъде прекратен!", зове световноизвестният американски физик Стивън Хокинг.

Защо ни е да търсим някой, който може да бъде агресивен към нас? Защо да им подаваме сигнали?

- Възможно е пришълците да се придвижват в огромни кораби, имащи на борда си достатъчно ресурси от родната им планета. Резултатът за нас може да бъде като пристигането на Христофор Колумб в Америка, който не донася нищо добро на коренното население - споделя легендарният учен.

Извънземният живот, според Хокинг, почти сигурно съществува в други части на Вселената, не само на планети, но вероятно в центъра на звезди, и дори в междупланетното пространство. Логиката му е много проста.

Вселената, изтъква той, има 100 милиарда галактики, всяка със стотици милиони звезди.

В такъв огромен свят Земята надали е единственото място, където е еволюирал живот.

Да спрем проекта SETI обаче вече е твърде късно - човечеството вече успя прекрасно да регистрира присъствието си в Космоса - освен сигналите, които изпращаме в междузвездното пространство по програмата SETI, всеки от нас активно оповестява своето съществуване чрез помощта на телевизията и радиото...

Проектът SETI е уникален с това, че обединява огромна маса учени, фанатично отдадени на делото си. Те денонощно скенират космическия ефир и се взират в телескопите, надявайки се да открият живот на други планети. И в крайна сметка го направиха, но отзвукът, който предизвика откритието им, е твърде противоречив.

- Това е мистификация! Всъщност тези космически кораби са просто дефекти в изображенията - убеден е руският уфолог Вадим Чернобров.

Научната общност обвинява SETI и в отчаян опит да насочи вниманието към себе си. Не е тайна, че през февруари миналата година финансирането на проекта бе значително орязано. Тогава дирещите извънземен живот заявиха, че така

американското правителство се опитва да прикрие факти, свързани с предстоящо чуждоземно пришествие.

Впоследствие и телескопите, с които са направени тези сензационни снимки, бяха иззети от SETI, което само придаде тежест на думите им.

Не може да се отрече обаче, че факти за правителствена конспирация наистина съществуват. След паниката в САЩ през 1938-а, данните са анализирани от института "Брукингс" и представени на Конгреса през 1961 г. След това американското правителство започва щателно да прикрива всякаква информация за съществуването на извънземни и прочие заплахи, способни да дестабилизират обществото. Според мнозина такива програми за съхраняване на "взривоопасна" информация съществуват и до днес не само в Щатите...

Онзи, който вероятно може да хвърли някаква светлина по въпроса, е собственикът на нашумелия WikiLeaks Джулиан Асандж. Той вече обеща скоро да публикува в сайта си пълен архив от секретни материали на Пентагона и дипломатическите служби на САЩ, касаещи НЛО.

...........................................................

КОНТАКТ

Междувременно малайзийската астрофизичка Мазлан Озман, която оглавява Комисията по мирно използване на Космоса в ООН, бе обявена за основен претендент за новата длъжност - посланик на ООН по контактите с извънземните. По-късно тя опроверга слуховете, макар и да призна, че е време наистина да се замислим за такова посолство.

А време все още има. Поне докато въпросните гигантски обекти се намират далеч отвъд орбитата на Плутон. Достатъчно, за да се подготвим за евентуална среща с тях, която, според скоростта, с която се движат, и според календара на маите, ще се състои в края 2012-а...

Ива ВОСКРЕСЕНСКА

Птиците не умират сами

Знамение за Второто пришествие тресе света

Библейска сцена, вещаеща потоп, се повтаря зловещо по целия свят. Птиците умират сами, кръстят се духовниците от всички религии. Всеобщата паника идва от факта, че почти във всички свещени текстове краят на света започва с мор на летящите твари.

Най-лошото в случая е, че може би имат основания, защото техните страхове си имат научно обяснение. Вече е започнало преместване на магнитните полюси на Земята и с такава скорост, че скоро този от Северна Америка ще се окаже в Сибир. Доказателство за този процес са обърканите птици. Те се ориентират в пространството по силовите линии на магнитното поле. Предполага се, че пернатите ги виждат и ги следват досущ като пътните знаци на магистралата.

Последната смяна на магнитните полюси е била преди 780 000 години. Според повечето учени новата инверсия ще настъпи до няколко години. Тя би имала сериозни последици, защото до няколко години ще свали магнитния щит на Земята, който сега ни пази от радиацията. За зла участ този процес ще бъде в доста напреднала фаза през 2012 г., когато се очаква пик на слънчевата активност. Куп древни пророчества, включително календарът на маите, вещаят именно за този период планетарен катаклизъм. Едно от четиристишията на Нострадамус също предсказва Апокалипсис в годината на съдбоносната дванайсетка.

Италиански учени обаче са категорични, че не става дума нито за бактерии, нито за отровна храна, а за нов вид птичи вирус. Според тях заразата не може да се предава нито на хора, нито на домашни животни. Тя има смъртоносно въздействие единствено върху гълъби, косове и гарвани.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Е остава да чакаме материала за пентагона от Уики лийкс.

да видим и там какво пише.

Може пък да не е само блъв. То знае ли човек.

мда...

Във всеки случай се разминава от предсказанието на маите, там става въпрос за лъч от центъра към слънцето и активност, нова година т.н. Но не и извънземни.

Освен ако тия не идват в тази връзка да ни приберат да не погинем от силната активност :)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Вогоните идат:)))

Незабавно да започне раздаването на бира и хавлии на населението:)))

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Е, ще ги питаме какво искат по радиото и ако не дадат тутакси заложници от офицерския състав, дарове във вид на ценна напредничава технология и уверения във вечна дружба, ще ги избомбим с няколко ядрени бойни глави още докато са на орбита.

Всъщност и да ни дадат даровете, заложниците и уверенията, ще им позволим да кацнат насред Гоби или Сахара и пак ще ги избомбим.

Ако някой дребен зелен нещастник оцелее, толкова по-добре. Ще го измъчваме, за да каже къде им е родната планета, какви полезни изкопаеми има, какво се яде там и най-вече как се строят кораби като техните. После прилагаме наученото, окупираме планетата на зеленилките, експлоатираме я безогледно, поробваме населението, забогатяваме и създаваме идеалното хуманно общество на Земята. Вицът "Зелените да слязат и да бутат рейса" ще се изпълни буквално.

Мисля, че единственият сигурен начин да не ни е страх от зловещи извънземни е сами да се превърнем такива. Така или иначе, за всяко зелено човече, евентуално живеещо на майната си ние действително сме извънземни. Кой знае дали някъде другаде във Вселената някое понапреднало общество не плаши малките си с нашествието на злите Двукраки. Тъй че няма какво да им се плашим. Ура! Напред! Бремето на белия човек ще бъде равноправно споделено с черните и жълтите, когато заедно поробим зелените!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Вицът "Зелените да слязат и да бутат рейса" ще се изпълни буквално.

Я го разкажи този виц... Аз не го знам.

На ЛС ти го пращам. Глишев

Редактирано от glishev
:)
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Мисля, че единственият сигурен начин да не ни е страх от зловещи извънземни е сами да се превърнем такива.

Човек съди за другите по себе си. Нищо чудно, че ни е страх;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Първо ще ги окупираме, а после ще те изслушаме :smokeing:

Във всеки случай досега сме имали късмет - ако ацтеките бяха открили огнестрелното оръжие, колелото и големите платноходи, можеше днес Западна Европа да е по-известна като Нови Теночтитлан, а на мястото на парижката "Св. Богородица" да се издига китна пирамидка на Кетцалкоатл. В този смисъл винаги има защо да се страхуваш от жителите на съседния континент или на съседната звездна система.

Редактирано от glishev
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Веднага се сещам за сериалите "Stargate SG1" и "Stargate Universe".

Да включваме старгейтите и да започваме колонизацията, преди да са ни налазили гоаулди, призраци, репликатори, ораи и вся остальная паплач!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Чакам с нетърпение филм на ужасите където ххората са злите, а хищници и пришълци треперят от страх в разни шахти и катакомби. Нещо като Аватар, но по реалистично :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Еее, Болярски, ти ни разби фантазиите тука :)

Историк, Стоедине, то вече има такива неща. В "Кръстоносци в Космоса" на Пол Андерсън един рицарски отряд беше отвлечен от извънземни и после неочаквано им превзе планетата и я феодализира. Много забавна книжка е.

А във филма "Дистрикт 9" (има го в нета) извънземните кацнаха на Земята като емигранти - бедни, мизерни и молещи за политическо убежище. Нашите ги натикаха в мърляви бежански лагери и завъртяха страхотен бизнес на черно с необходимите им стоки.

"Аватар" също е добър пример за това как човек започва да има по-скоро агресивно отношение към представата за евентуалните извънземни.

Вместо да си ги представяме като по-напреднали от нас, било то заплашителни или добронамерени, започваме да ги виждаме като наши партньори в бизнеса (като в "Междузвездни войни") или направо като обект на колонизация. Не мога да отрека, че такъв поглед ми харесва повече.

Може би най-паническите произведения за извънземни са "Война на световете" и "Денят на Независимостта". Най-идеализиращите пък - "Денят, в който Земята спря", "Контакт", "Извънземното", "Една Одисея в Космоса" и "Срещи отблизо с третия вид". На техен фон човечеството винаги е някак провинциално. Предпочитам няколкото продукции, в които човек е експлоататор и нашественик, а провинциални са извънземните: "Дюн", "Дистрикт 9", та дори и "Аватар". "Междузвездни войни" с мултикултурната си атмосфера също ми харесва, още повече, че там всички високопоставени лица всъщност са човешки същества :)

Редактирано от glishev
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Дистрикт9 не е баш ужаси(бива си го филмчето иначе), но Пандорум е нещо от сорта. Този с рицарите е свежа комедия, а Аватара е бозица...

И между другото този извънземски шпионин, Болярски, плаче за БАН с таз дезинформация по тоз наболял въпроз... :biggrin:

Редактирано от Стоедин
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

"Кръстоносци в Космоса" да не би да е филмиран? Само на книга съм го чел.

Ако "Пандорум" е ужасия, тутакси го изтеглям.

По-горе съм пропуснал "Пришълецът" с двете му първи продължения. Забележителни филми. Там извънземното е абсолютният Друг: животно е, но интелигентно животно. Което само го прави по-страшно. Страхът от неизвестното, придобил форма в кошмарното тяло на иноземния враг. Обратното на мита за благородния дивак.

Впрочем, "Аватар" може и да е бозица, но от една страна е красив, а от друга се основава точно на мита за благородния дивак. Точно като "Танцуващия с вълци" и "Последния самурай". Колкото и да се опитваме да говорим за извънземни, си ги представяме с клишетата на собственото си мислене. Това е неизбежно, разбира се.

В "Хищникът" (цялата поредица) извънземното е надарено с изцяло човешки качества. Културата му е воинска. Хищникът не е абсолютният враг, не е и благородният дивак, не е и прекрасното същество от "Извънземното" и "Срещи отблизо...". А е по-скоро класически варварин. Можеш да го разбереш, можеш да влезеш в допир с него. Но самият той очаква сблъсък с теб. Мисля ,че пак Пол Андерсън имаше подобен разказ за извънземни с изцяло воинска култура.

Имаше и един не много популярен филм, който ми беше допаднал: "Пълен мрак". Не е върхът на сладоледа, но има атмосфера. Та там извънземните бяха просто животни. Дори не бяха интелигентни като в "Пришълеца", само бяха хищни. А и филмът беше много интересно сниман, та съм го запомнил.

Изобщо, фантастиката засега е най-добрият начин да си говорим за извънземни. Те могат да бъдат всякакви: животни; интелигентни животни; добронамерени, но безкрайно по-напреднали от нас; напълно изостанали и деградирали; напреднали, но злонамерени; технически неразвити, но по своему привлекателни... или просто същите простаци като нас. Това вече е някакво разнообразие в представите, не е зле като за начало.

В "Хиперион" на Дан Симънс и в романите на Айзък Азимов за роботите и империята извънземните са хора, но такива, които са загубили контакт със Земята и са се изменили много. Странни и с невинаги ясни намерения. В неуспешния стар филм по романа "Дюн" на Франк Хърбърт също имаше подобни - пилотите на Космическото сдружение бяха изгубили човешката си форма.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Считам, че модераторското включване по темата днес, е под всякаква критика.

Вместо чистене спам , добавиха такъв.

Моля да ме извините за мнението, но е оправдано.

Утре точно поради такива мнения, същата ще се заключи.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Съжалявам, че споменах за развитието на представите ни за извънземните...

Да разбираме ли, че темата е адски сериозна и действително трябва да очакваме страшната армада?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Мироки, настройваме се психически за сблъсъка на цивилизациите. Не е ли за това темата? Обменяме информация и опит, та белки спрем нашествието още нейде къде Луната, а не на Малко Търново, например... :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Мироки, настройваме се психически за сблъсъка на цивилизациите. Не е ли за това темата? Обменяме информация и опит, та белки спрем нашествието още нейде къде Луната, а не на Малко Търново, например... :biggrin:

:biggrin:

ок, ама да не я затворите после тихомълком.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

"Стопаджията" не си ли чел? Теорията за това, че някакъв звяр(най-кръвожадния във Вселената) може да бъде спрян само със хавлия. Мяташ си я на главата и не го виждаш, а той завалията си мисли, че щом ти не го виждаш, значи че и той не те вижда... :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Мироки за темата не знам, но ти като доказан шпион на иноземите плачеш за затваряне! :biggrin: Господа, те са между нас! Болярски, Мироки, а сега подозирам и Стоедин...за един от инопланетните прогресори. :)

Редактирано от Стоедин
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Пък и полезната хавлия на оня герой от "Пътеводител на галактическия стопаджия" беше натопена в полезни хранителни вещества (кетчуп), което му помагаше да оцелява и на планети без снек-барове.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Със спада на интереса към програмата "Звездни войни" (СССР го няма, пък с ислямски терористи нещо трудно ще се води война от космоса), накои хора си търсят как да оправдаят съществуването си за да избегнат съкращаване на разходите за тях.

Най-нелепата новост беше идеята за главен преговарящ. Защото не е ясно на какъв език ще преговаря въпросния преговарящ. Единственото, което е ясно, че ще получава заплата докато чака да се появят извънземните.

За евентуалните извънземни не е много ясно доколко ще имаме допирни точки. Напр. хората не възприемат магнитните вълни - нито ги подушват, нито ги виждат, нито ги чуват. Ако да речем са видими само в инфра-червения спектър, главния преговарящ ще трябва да ги търси гледайки през чаша вино. :tooth:

Един доста голям кораб идещ към Земята все в един момент трябва да стане видим и за по-простите далекогледи. Все пак 2012 не е толкова далеко, че да не са в по-достъпен обхват. ;)

Редактирано от Galahad
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Интересно, дали първо ще му видим мачтата на този кораб? :) Предлагам, прочие, първия изяден от гадните чуждопланетници да е именно главния преговарящ. Справедливо ми се чини... :crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Мироки за темата не знам, но ти като доказан шпион на иноземите плачеш за затваряне! :biggrin: Господа, те са между нас! Болярски, Мироки, а сега подозирам и Стоедин...за един от инопланетните прогресори. :)

Докато се маеш - хората изкупиха алуминиевото фолио за пилета, сложиха си го на главата и сега облъчването с дезинформация си е миЗия невъзможна. Затуй пък затварянето им във фурната се улеснява. Барабар с главния преговарящ :tooth:

.:.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Eто малко по-сериозна информация:

http://erigkan.ucoz....0-12-22-828-0-2

Смейте се вие, смейте се на бедния Фружин, но я вижте това интересно съвпадение само отпреди 5 месеца. Как така изведнъж се сетиха за това от ООН... Няма дим без огън.smokeing.gif

http://www.dnevnik.b...s_izvunzemnite/

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...