Отиди на
Форум "Наука"

Световно по футбол 2014


The Wolf

Recommended Posts

  • Потребител

E няма да гледам повече мачове с Лорда ;(! И официално и неофициално! Но пък, кат свърши мача се разгоряха интересни дискусии, вариращи от френската инвазия в Алжир чак до корейската, а и виетнамската война! И доста други! До нас имаше половин дузина девойки с искрящи погледи и мигащи очички и миглички до средада на коленете, ма ние бЕхме железни! Ако не знеш к'во е Диен Биен Фу или не си в час с атомната бомбардировка или с това дет' знае адмирал Кимел, бегай у лево ;).

На финала разбира се се разбрахме за повторение ;).

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Е обеща на полуфинала да викаш за Германия :) така че още една такава сбирка трябва да се направи.

малко илюстрирана хроника на вчерашния мач :)

10443521_729011640468155_720936023742232

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Четворката вече е ясна, остава само да си разпределят местата.

Феновете и тези дето пускат разни комплексарски картинки може да се видяли едно, но тези които гледаха мача по-безпристрастно видяха друго - по-големият опит на Германия беше решаващ, плюс шанса да отбележат ранен гол от статично положение, след това мача беше повече тактическо надиграване, а статистиката е даже в полза на Франция. Отсъствието на Рибери тук вече натежа, а разликата между двата отбора я направи Хумелс, който освен, че вкара гол, заедно с Нойер успяха да неутрализират набезите на Бензема. Хумелс определено е един от най-добрите защитници на това световно, малко ми напомня на Замер.

Колумбия очаквано измъчи Бразилия, а Хамес Родригес е голям талант. Мача беше много груб за което вина носи и съдията, който направи грешка като пусна по-свободна игра и така успяха да контузят Неймар - жалко защото той беше единствения нападател който придаваше "бразилски" вид на бразилците. Очаквам Германия да се възползва от това. Единия финалист изглежда по-ясен.

Коста Рика отново изненадаха, и успяха за втори път да стигнат до продължения - много добра отборна игра и дух показаха. Ван Перси след като тръгна добре на световното отново попадна в традиционата за него "дупка" в която попада на големи първенства и цял мач правеше пропуски, чудно е защо точно той е капитан на отбора. Класата на Холандия при дузпите си каза думата, включително на треньора и резервния вратар. Не помня да съм гледал преди това някъде подобна смяна на вратар в последния момент специално за дузпи.

Аржентина победи младия и неопитен отбор на Белгия, но в атака играта на аржентинците е доста стихийна и плод на моментни проблясъци на отделни играчи.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Много хубав мач. Неприлично резултатен като за полуфинали. И трагичен за бразилците.

Ама и си бяха добри немците. Кариоките трудно си подаваха, трудно въобръжение и отнесоха позорен резултат.

Нищо чудно да имаме европейски финал в Бразилия.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

А дано! Общо взето тъй като съм гермонофоб ;) (Лорде викам за фрицивете само с/у Бразилия и Уругвай) ще бъда за победителя от днескашния полуфинал, ама ако е Аржентина (не дай Боже), ще взема да си помисля ;).

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аре да не политизираме и Световното! Имаме си тема, надявам се и на раздел в който се обсъжда политика, но не се политиканства, а специално за Лорда:


Брях, липсва ми Алвата, :( не зная как е чао, чао Бразилия на португалски ;)), ма това е бял кахър ;).

post-2130-0-54562000-1404860717_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
1. Каква е разликата между Бразилия и живота? - Че живота продължава!
2. Какво е по-вероятно от това Бразилия да бие? - Ди Каприо да вземе Оскар!
3. Днес в Бразилия е ден на отворените врати!
4. Бразилия са на 7-то небе!
5. Каква е приликата между Бразилия и днешната градушка? - И двете падат за 25 мин!
Иначе аз ше съм за Аржентина само на полуфинала, после пак съм за Германия :) Днешния мач явно ще бъде доста по-оспорван. Аржентина оставя с впечатлението, че един Меси я донесе на гръб до полуфиналите и все колебливо бият, ама все бият ;) то тва е важното. Холандия беше доста по-убедителна дотук, като изключим срещу Коста рика, но то и Франция беше по-убедителната до четвъртфиналите, така че нищо не се знае. Като че ли усещам пак продължения и дузпи.
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

ако някой не е гледал мача...

http://vbox7.com/play:e23679032b

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

руският коментатор обаче кърти мивки :)

това е причината да избера точно това видео :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

В щабовете на Аржентина и Холандия сериозно се чудят, има ли смисъл да спечелят този полуфинал ;). Като махнем майтапа, ситуацията наистина е много интересна! Бразилия ще преживее униителния разгром от Германия, но няма да преживее без ексцесии шампион да стане Аржентина! Още повече че 100-ина хиляди гаучоси са преминали границата ;). Обаче! Ако Аржентина загуби, мача за 3-тото място ще бъде 'кървав', Дано само в преносния смисъл!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не е, не е! Особено последните 15 мин. Вие к'во искате, по 6-7 гола на мач ли ;). Силите са изравнени, важното е да вкараш, но ако допуснеш може да е фатално!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Мамка му, но пък сега дупе да им е яко на кариоките ;)! А и фрицовете трябва да се замислят! Лорде, таман бях почнал да уча холандския химн, сега трябва да минавам на испански ;).

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Интересно ще е определено, но аржентинците ще трябва да покажат доста повече отколкото в днешния мач ако искат да спечелят.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Показаха достатъчно, ти какво, да не би да си мислиш, че Аржентина ще играе без Меси ;). И бе идея. То това днес беше мач, особено в края на редовното време и в продълженията. Вчерашното беше погром, а не разгром ;).

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...