Отиди на
Форум "Наука"

Криптовалута?!?


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте, приятели :)

Не знам дали е правилното място да напиша тази тема, но все пак - много ми се иска някои от вас да споделят ако имат опит в използването на т. нар. криптовалути. Чета интересни неща по темата. На доста места прочетох за Onecoin, Monero, Ethereum и Dash затова реших да ви пиша за впечатления. Оказва се, че за доста неща може да се използва. Бих се радвал да прочета мнения по темата, защото се колебая...

Благодаря предварително :)

Повече за Криптовалутите: https://bg.wikipedia.org/wiki/Криптовалута

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 67
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Глобален Модератор

Това е валута еднодневка. Залагай на биткойн и си свиркай с уста. Иначе най-криптираната засега е дарккойн.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • Администратор

PirateBay използват процесорите на посетителите, за да генерират криптовалута

860_4c763eb0196d118d78fa9e7b625cfd6d.jpg

Няма да е пресилено да кажем, че Pirate Bay е един от най-популярните сайтове за споделяне на торенти. Tракерът позволява бърз и надежден трансфер на големи файлове и може да служи като индекс за торент файлове. Администраторите на страницата тестват нов метод, който да им позволи да генерират приходи без да показват реклами. Идеята им е да се използват ресурси от процесорите на компютрите, с които се логваме в Pirate Bay, за да се генерира виртуалната валута Monero.

Въпросната функционалност не е активирана непрекъснато, а се използва само в определени периоди от време. Ако бъде задействана ще усетите внезапно покачване на ресурсите, които използва устройството, докато търсите в Pirate Bay. Ако всичко върви по план се очаква функцията да се превърне в основен източник на приходи за торент тракера и в крайна сметка да измести напълно рекламите в страницата, информира Engadget. Потребителите има и как да блокират тези процеси.

Някои от тях откриха, че от менюто на браузърите с блокирането на разширения и добавки се спира и въпросната функционалност. Предстои да видим колко време ще отнеме на Pirate Bay да започнат да използват процесорите на компютрите ни за генериране на криптовалута като единствен източник на приходи. Идеята им е интересна и подобни инструменти могат да намерят място и в другите популярни торент тракери в интернет.

http://www.digital.bg/piratebay-izpolzvat-procesorite-na-posetitelite-za-da-generirat-kriptovaluta-article624029.html

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Само за майтап....

Представете си, че работите като чистачи на офис. Има такива големи където цяла нощ трябва да работиш с прахусмокачка, да триеш прах....И представете си, че има един от чистачите който това му е работата да включи неизползваните компютри към мрежата, която нищо друго не иска от тях само капацитета на  видео процесорите за малко минйорство на крипто валута...Етхернум е май най новата....До сутрин докато едните чистят другите печелят. И сутрин когато дойдат служителите, всичко чисто и изключено.....

При нас например нашите компютри задължително биваха оставени включени и да анализирват информация мерена от космоса на ЦЕРН или кой от швейцария...

Абе ще дойде време когато или ще е безплатен интернета или този който ти дава нет, ще каже ако му даваш капацитета на машината си под наем когато не ти е нужна тогава ще ти го дава безплатно...

Версии много.... 

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Нищо няма да стане Скуби). Повечето офисни компютри са слабички и нищо няма да накопаят.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

От всяко ново нещо печелят само (или най-много) включилите се първи в "далаверата". Следващите само ще бъдат в ролята на катализатор на техните печалби. 

Има всякакви криптовалути, -койни най-различни... Някой ден и този балон ще гръмне.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки
On 9/11/2015 at 8:28, Last roman said:

Това е валута еднодневка. Залагай на биткойн и си свиркай с уста. Иначе най-криптираната засега е дарккойн.

И бикойнът може да се окаже балон и когато най не очакваш... Биткойнът е поскъпнал много. Факт. Освен (главно) от спекулации, в някаква малка част това се дължи и на степента на трудност, която нараства с нарастване на броя на биткойните. Извършва се някаква изчислителна работа за да се добие и да се верифицира (от останалите машини) добитото. Използват алгорими за криптиране, които на този етап са добри и работят. Поне докато математици не докажат че една операция е лесна иили докато не проработят квантовите компютри. Та защитата поне на биткойна може да е надеждна, но с качването на тиража, трудността нараства. Стига се до положение в което токът и машините може да не си струват. Кога ще настъпи този момент.. Малко преди него ще настъпи един друг момент, дето хората с биткойни масово ще се усетят да се освободят и ще му сринат цената, което е колапс.

Всеки решава за себе си сам. Който се захване трябва и да понаучи малко.

Не е нужно да се купува машини, сега има и облачно добиване - за някакви пари ще ви продадат изчислителна мощ (срам ме е ама не видях мярката за това и  не знам какво значи), която по някое време ще генерира биткойн.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Доста се нароиха. В coinmarketcap може да ги разгледате. Някои платформи вече предлагат да създадете своя криптовалута. Предоставят готов код, както и инструктаж. Условието е да ползвате техен онлайн обменен пункт. Има и ред други специфични изисквания. Но за какво му е на човек такава зависимост.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 20 часа, Joro-01 said:

Малко преди него ще настъпи един друг момент, дето хората с биткойни масово ще се усетят да се освободят и ще му сринат цената, което е колапс.

Това сриване на цената може да дойде от държавна намеса, Китай забранява търгуването с криптовалути, а в китай се произвеждат над 30 процента от световните критовалути. Сривали курса на юана, което е резонно. В резултат на това цената се е смъкнала с около 25 процента за десетина дни:

http://fortune.com/2017/09/11/bitcoin-price-value-usd-china/

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки
Преди 3 часа, Б. Киров said:

Това сриване на цената може да дойде от държавна намеса, Китай забранява търгуването с криптовалути, а в китай се произвеждат над 30 процента от световните критовалути. Сривали курса на юана, което е резонно. В резултат на това цената се е смъкнала с около 25 процента за десетина дни:

http://fortune.com/2017/09/11/bitcoin-price-value-usd-china/

Може. Може и оттам, но откъде по-напред, не е ясно. И това е риск.

Една страна с режим може веднага да забрани нещо, без да два обяснения на когото и да е. Голяма страна като Китай може а окаже такова въздействие. Може и по-голямо, просто който се занимава, пак се занимава. Тоест по-голямата част пак се занимават (условно, непряко) с криптовалута.

 В една демократична страна ако се забрани нещо без да има основание за това, може да си търсиш правата по съдебен ред. И ако сам ти се стува, че е трудно, то със сигурност ощетената организация (общество) ще си поотърси правата. Не че няма механизми - подготвят се законодатлни промени (внася се проектозакон..) и нещата пак стават. У нас дори и по-лесно - ДАНС се усъмнява в нещо и ти оваря /замразява/ сметката. И тук вече зависи какъв е интересът на повечето / влиятелните хора.

Не съм закопавал в БГ как е. Знам, че официално и в договор фирмите с облачно добиване ви продават изчислителна мощ (с алгоритъм за добив на КВ). Това няма как да им се забрани. Ако искате търсете лек против рака или извънземен живот за SETI с нея (ама трябват и други алгоритми. Те ви казват - еди колко си единици изч. мощ струват - 250 лв. Казват ви също: "Минимумът обаче за да си купите от нас е 1 000 лв. Имаме голяма ферма и собстено захранване, на месец дивидентът ви (зависи от цената и покачването) е минимум 15 % на месец." Хората си всимат и печалбата и развиват мрежата (фермата). Следите ли? Теглите си възвращаемотта на по-малки периоди (и части) ако си я търсите. 10 000 лева ви дават 1500 лв на месец. Много е яко. Чак да се усъмниш. Знаете ли коло ви дават банките (зависи от влога) - 0,Х - 0,0Х на месец (процент на година). Едни фондове, доста по рискови от банките за финансиране на иновации и стартъпи - 5% на година. Какво говори такава голяма лихва (може да е вярна, особено изчислена на база предходна година)? Ми при хазарта можете за минута и по-малко да си удвоите парите. Дивидентът (или печалбата) е обратно пропорсионален на сигурността. Днес парите сами не могат да работят (или могат много малко) за себе си. Пирамида. КТБ.. Много хора знаейки какво рискуват се впускат в такива авантюри с надеждата да не са последните, не са повечето незнаещи, както сами се изкарват после.

Ако искате дайте тези 10 000 лв на такава ф(и/е)рма, дето сте я намерили от нета случайно или от спам. Първо и да расте цената, тази странна фирма фантом може да изчезне случайно. Вие не знаете къде се помещава а и какво ако знаете? Изчезва. Да ги хванат че крадат ток (цената на потребената енергия е съизмерима с цената на добитото, ползата е на границата). Да, имате устни (писмени но на екрана) "декларации", че си имат ток и голяма ферма и само търсят инвеститори... 

Ако приемем, че ви предложат издържан договор (не знам, възможно е), остава само риска от сриване. Случвало се е обаче  падане на цената. Веднъж платили, вие се разделяте с тези пари. И чакате. Аз дълбоко се съмнявам, че избирайки (инвестирайки в) облачен добив, вие ще носите само и единствено риска от сриване на пазара. Със сигурност ще има включена и някоя друга клаузичка позволяваща им да се измъкнат. Но и той (рискът от сриване) същестува и не е малък.

Аз не съм изобщо по-тази част (какво и как ще е), отгоре (общо) мога само да кажа и си е моя интерпретация. Който иска да рискува. Големи хора сме, всеки си решава. Както казах - днес парите сами не могат да работят (или могат много малко) за себе си.

Редактирано от Joro-01
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Една финансова революция може да създаде нестабилна среда. Мнозина разбраха, предполагам, какво се случи с Mt. Gox през 2014 г. и как бяха "изгубени" $3.5 млрд. По тази причина трудно могат да се регулират тези борси. Затова някои правителства вече създават т. нар. 'регулативни пясъчници', чрез които финансовите платформи да си сътрудничат с властите.

Редактирано от insighting
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Сриване на пазара може да се получи от някоя голяма психоза на имащите много единици. Дали психозата ще е причинена от държавна намеса, или пазарни условия е друг въпрос. Може и да има споразумение между имащите много в кой точно момент (или ориентировъчно) а се освободят от койните.

И един съвсем реален риск (то е неизбежно, въпрос на време е) - в един момент се срива. Мисля, че не го казах, та го казвам сега. С времето степента на трудност да се добиват нови и да се верифицират наличните нараства. Експоненциално. С по-голяма степен от мощността (възможностите) на компютие. Близо е времето когато няма да си струват енергията и процесорите. Тогава има само един сценарий. Кога ще настъпи?.. Някой по-вътре от мен може и да знае, аз не. Занм само, че ще настъпи. С всичко е така. Като има свръхпродукция се обезценява.

С книжните пари в БГ вече го ядохме..

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Тепърва се очаква мащабиране. Новият протокол BCC (Bitcoin Cash) набира популярност. В края на миналия месец беше активиран още един - SegWit (Segregated Witness). Той има за цел да понижи цената на транзакциите и е част от споразумение между 56 компании в Ню Йорк. Законът на Дод - Франк е призван да понижи рисковете на финансовата система на САЩ. А платформите за краудфъндинг предлагат нови способи за привличане на средства в разпределителната мрежа на инвеститорите.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

На български:

http://www.economic.bg/bg/category/pazari/kriptovaluta.html

https://www.coindesk.com/price/ - тук пък се вижда графика на цената на биткойна. Можете да си изберете период назад, както видях има опция и за експорт на даннит

В Quora:

https://www.quora.com/topic/Bitcoin

Link to comment
Share on other sites

  • 4 седмици по-късно...
  • Потребител

Появи се още един протокол - Bitcoin Gold, който ще се бори срещу монополизацията на криптовалутата. Чрез него обикновените ентусиасти ще бъдат защитени. За другия месец е планиран протоколът Segwit2x. Той ще увеличи пропускателната способност на мрежата. Разпределителният добив обаче не може да се ползва като заместител на приходите от реклами, тъй като е нужно съгласието на потребителите. В противен случай се счита за осъществен достъп до компютрите, т.е. генерирането на печалба по този начин е незаконно.

Link to comment
Share on other sites

Какво ще стане ако една организация, групировка или такива от името на държава или наддържавно обединение създадат АI валута, т.е. икономикополитикофинансов потенциал „осребрен„ от „пазарните„ възможности на системи изкуствен интелект, т.е. явна и жестока надпревара в създаване иползване на ИИ.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Биткойн е повишил стойността си за 4 години 5000 пъти, това, според мен, е чиста спекулация, но мисля, че се подкрепя и на държавно ниво, въпреки съпротивата на повечето банки и финансови институции, които виждат заплаха за съществуването си в електронните валути.

2017-10-14_194455.jpg.53be3860220f93468a78fae1cc012c7e.jpg

https://www.theguardian.com/technology/2017/oct/12/bitcoin-price-5000-cryptocurrency-gold-bubble

След като Китай забрани търговията с биткойн през септември т.г., цената му падна под 3000 щатски долара, но сега, само за по-малко от 2 месеца, е над 5000 щатски долара, след намесата на Япония като държава и на американски инвеститори:

Two weeks ago, Japan’s government implemented rules that recognise bitcoin as a payment method. Celebrities have also got involved, with the boxer Floyd Mayweather, the socialite Paris Hilton and the actor Jamie Foxx promoting coin offerings.

Академични икономисти се изказват крайно негативно за тази електронна валута:

Kenneth Rogoff, a professor of economics and public policy at Harvard University and a former IMF chief economist, has predicted that the technology behind cryptocurrencies will thrive, but the price of bitcoin will collapse.
“It is folly to think that bitcoin will ever be allowed to supplant central bank-issued money,” he wrote in the Guardian this week.“It is one thing for governments to allow small anonymous transactions with virtual currencies; indeed, this would be desirable. But it is an entirely different matter for governments to allow large-scale anonymous payments, which would make it extremely difficult to collect taxes or counter criminal activity.”

Основните опасения са, че това е идеалното средство за глобалната организирана престъпност да пере лесно пари, без да бъде контролирана.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Криптоиндустрията се развива много бързо. Ако се направи национална криптовалута, то тя няма как да бъде анонимна. Всички транзакции ще са видими. Самата валута ще бъде съотнесена към 'друго имущество' в отчетните данни на организациите и ще се декларира като отделен актив.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 14 часа, laplandetza said:

Какво ще стане ако една организация, групировка или такива от името на държава или наддържавно обединение създадат АI валута, т.е. икономикополитикофинансов потенциал „осребрен„ от „пазарните„ възможности на системи изкуствен интелект, т.е. явна и жестока надпревара в създаване иползване на ИИ.

Според мен, ако това стане или когато се случи, ще настъпи краят на историята, такава каквато я познаваме досега - владетелите на този свръхмощен ИИ ще разполагат с нещо като Бог в негово лице /или този ИИ ще разполага с тях:af:/, тези хора ще са в състояние да предвиждат и разбират всичко, в това число къде да влагат парите си с гарантирана печалба, и да разполагат с толкова крипто/пари, колкото са им необходими, когато поискат - нито една регионална световна валута няма да издържи конкуренцията на такава електронна валута, създавана и управлявана от ИИ. Тази алтернативна история/антиутопия е развита като идея в киното

http://www.imdb.com/title/tt1839578/

но според мен по нея се работи в реално време и срокове и някъде до един век, а може би и по-рано, нещата ще се случат в реалността.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

И един кратък, практически насочен анализ

1. Да се захващам ли? Струва ли си?

Отговора на първото е зависи от вас, кави дадености имате и късметът ви. 1. От вас: колко сте склонни да учите и колко сте адаптивни. Как понасяте риска? Цитирам вече дадено - печели се но как ще приете риска ако тази седмица добитото се срине и ивестицитята на седмична база за дадена ста седмица е по-висока от печалбата? 2. Даденостите - тряба да имате свободни (да не кажа излишни) пари. При загуба на които няма да последва катастрофа. Ако имате някакви познания по темата преди започване - най-добре, даже е желателно. Сколонност да учите, способност да преценявате и да вземате решения. По някое време ще стане опит / рутина. Всяко начало е трудно но има и късметна начинаещия.

Да инвестирам със чужда ферма (облак) или в собствена машина? По-долу ще направим сметки.

(1). Ако фермата ви дава възможност да инвестирате само хиляда лева, а вие нямате повече - това е по-добрият вариант. Както казах, 300 лв TH (терахаш) и минимум хиляда лева инвестиция. И там внимателно с лихвата -  15% хубаво, но степента нараства. Фактът че фермата е голяма и може да си позволи машини им позволява да ви дават такъв (договорен) процент, въпреки, че електоренергията за тези неща не е много малко. Размерът има значение! Все пак внимавайте много ако условията ви се сторят прекалено примамливи. Рискъ да "духнат" и тези 3.3 ТН да работят за вас под 6 месеца, дори месец не е малък. Мисля, че трябва близо година за да си възвърнете изнвестицията. Или пък да ги хванат от енергото или пък ако са турили някоя готина клауза в договора за освобождаване от отговорност или форс мажорни обстоятелства. Купувате 3,3 терахаша, а трайна тенденция е степента на трудност да нараства и с тази мощност с времето възвращаемостт да намаляа. Фермата обаче ви дава възможност (ако им се вярва) да смените валутата (машините). Ако инвестирате сами в свои това качва цената;

Вариант собствена машина. Един пример:

https://www.amazon.com/Antminer-S9-16nm-Bitcoin-Miner/dp/B01HFXQ7AG

Antminer S9 13 TH/S 16nm ASIC Bitcoin Miner

Antminer S9 13 TH/S 16nm ASIC Bitcoin Miner

 

Price: $3,500.00 & FREE Shipping
 
Only 14 left in stock - order soon.
Get it as soon as Oct. 24 - 31 when you choose Standard Shipping at checkout.
Ships from and sold by Antminer Direct.
  • Hash Rate: 13 TH/s ±5%
  • AntMiner APW3 power supply recommended only if you have 205v-264v outlet.
  • Power Consumption: 1274W + 10% (at the wall, with APW3 ,93% efficiency, 25C ambient temp) (Power supply not included)
  • Built-in web management portal. No separate host computer required.
  • Most Power Efficient Miner in Existence: 0.098 J/GH ±7%
  • Power Efficiency: 0.098 J/GH + 10%(at the wall, with APW3 93% efficiency, 25°C ambient temp)

--------------------------------------------------------------------------

1. БГ фермата ви дава мин терахаш за 1 000 лв. Това е 1 ТH/s Всяка една секунда 1 ТН ще работи за вас. ДОгога.. Ако работи 8-10 месеца поне няма да сте загубили. След тях печелите - грубо казано. Пропуснаха удобно да ми кажат за степента на тудност, но там мога да сменям какво искам да добивам. Доколкото знам без обст. проверки, това значи различни машини.

2. Ако си купите горното (майната им на фермите) имате всяка секунда 13 терахаша всяк секунда. Първоначален капитал: 5810 лв, безплатна доставка. И оеративен разход - консумация - 1274 W или 1,274 kWh всеки час. Разликата в написаните единици не сега. Трябва да съм ги казвал даже. Тоест за месец (слагам 30 дни) имате 1,274 Х 24 Х 30. Киловатчасовете се умножават по броя на часовете в месеца. От отчет до отчет е правилното. Умножено по грубо 18 ст (0,018 лв) ?... Да кажем 165 лв за ток.

Да видим какво добиват тези терахашове.

https://alloscomp.com/bitcoin/calculator

 С днешна дата:

Difficulty Factor    
Hash Rate    
Exchange Rate   ($/BTC) [user]
BTC / Block 12.50000000

This Difficulty

  Coins Dollars
per Day 0.00273138 BTC $15.51
per Week 0.01911964 BTC $108.60
per Month 0.08313630 BTC $472.21
this diff (est) 0.02699528 BTC $153.33

Next Difficulty [estimated]

  Coins Dollars
per Day 0.00238926 BTC $13.57
per Week 0.01672480 BTC $95.00
per Month 0.07272300 BTC $413.06

472,21 долара на месец. Като сте вкарали 5810 лв. Следващата очаквана степен на трудност обаче ще намали добива на 413,06 долара за месец. От тях вадите 165 лв за ток. Хубавото е, че тази машина зимата топли като електрическа духалка. Процесорите друго (като работа) не правят. Ако съумеете да използвате топлината - добре. Лятото ще има проблеми, особено ако трябва да е на климатик (не е задтлжително).

Графиката на степента на трудност с трендовете - тук:

https://bitcoinwisdom.com/bitcoin/difficulty

image.thumb.png.60b80f44730f6055dc019117828b8402.png

Повече графики има от пльоснатата.

Обучих ли ви? Сега предлагам да инвестирате в мен :animatedwink: Шегичка.

Ако искате инвестирайте (не в мене), но с акъла си. Божа работа е дали машината ви след година ще става и докогина или ще трябва нова. Тогава теглите чертата и гледате колко се печели.

image.pngimage.png

Едит:

Ограмотяването в областта при този случай е меко казано задължително! Ако ви коства труд и разход - предвидете си го!

Редактирано от Joro-01
Забележка
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 17.10.2017 г. at 13:03, Joro-01 said:

Ако искате инвестирайте (не в мене), но с акъла си. Божа работа е дали машината ви след година ще става и докогина или ще трябва нова. Тогава теглите чертата и гледате колко се печели.

Австралия отмени двойното облагане на биткойна, но можем да се поучим от шведския опит. За предпочитане е криптовалутата да се търгува без брокер. Например руската «Тинькофф Банк» предлага подобна опция, където всеки сам си е брокер и може да търгува с недооценени акции.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 14.10.2017 г. at 20:28, insighting said:

Криптоиндустрията се развива много бързо. Ако се направи национална криптовалута, то тя няма как да бъде анонимна. Всички транзакции ще са видими. Самата валута ще бъде съотнесена към 'друго имущество' в отчетните данни на организациите и ще се декларира като отделен актив.

Точно там е работата, че криптовалутата няма как да е анонимна.Ако не могат да се скрият  парите, то корупцията и незаконните доходи стават безмислени.Щом не можеш да скриеш откраднатото няма смисъл да крадеш.Нали сега биткойна се вдига защото с него могат да се укриват мръсни пари.

Не е тайна че политиците от цял свят използват властта за лично обогатяване.Те не декларират тия пари защото са незаконни.Сега има механизми за укриване, но ако валутата не може да се крие цялата управляваща класа ще бъде против нея.Когато престъпността зависи от самите престъпници, не можем да очакваме ефективни действия срещу нея.То и сега има голяма борба с мръсните пари, но офшорните зони където ги крият си съществуват.Има и къде да се скриеш от съдебно преследване.От ЮАР не връщат престъпниците.

 Има обаче и друга страна.Уж не могат да се скрият транзакциите, но банките помагат за тяхното укриване.

И сега голяма част от парите са виртуални.Транзакциите също. Крадците не мъкнат на гръб милионите в банките.Абе ще измислят как да крият и криптовалутата.

Как обаче ще колекционират виртуални пари нумизматите?Тая работа няма да им хареса.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 21.10.2017 г. at 17:54, insighting said:

За предпочитане е криптовалутата да се търгува без брокер.

Как да печелите BTC, LTC и CRYPTO IDX, без да ги добивате или купувате? Криптовалутите не зависят от макроикономическите новини, имат изразен растящ тренд и може да избирате определена стратегия за действие: търговия в ценови коридор, Wild River (определяне края на корекцията) или Racer (печалба след минута).

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...