Отиди на
Форум "Наука"

Зелените сертификати? България поема по пътя на фашизма?


Recommended Posts

Вече на неваксинираните им е забранено да посещават: университети, фитнеси, молове, заведения, кина, басейни и др.

Според Стойчо Кацаров "антителата не са доказателство, че сте изкарали Ковид-19", но в същото време реши да започне да раздава сертификати на онези с първа доза (не е ясно дали ще идат за втора).

Както знаем 85 процента от българите са против подобни паспорти и вчера излязоха на протест като скандираха под президентството "Защо предаде народа?". Разбира се, властта включи на режим игнор.

Въпросът е как трябва да се противопоставим на тези мерки? Ясно е, че ще накажем Радев на изборите, но ковид сертификата може и да не бъде отменен никога повече така както е в чужбина от Португалия до Израел (страни с +80% ваксинирани).

  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 3
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 74
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Ясно е едно. Ограниченията ще се засилват. Например така в Словения забраниха на неваксинираните да зареждат автомобилите си на бензиностанция. Вече се говори, че след месец и учителите ще бъдат принудени да се ваксинират: https://www.google.com/amp/s/dariknews.bg/amp/novini/bylgariia/petrov-do-mesec-uchitelite-i-dyrzhavnite-sluzhiteli-shte-sa-zadylzheni-da-imat-zelen-sertifikat-2287717

Разбира се, това няма да стане факт, защото служебното правителство вече няма да е на власт.

 

Редактирано от Alexander000
  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

моля дефинирайте този нелеп антиваксърски идиом 'медицински фашизъм', че е напълно безсмислен.

Иначе забрана няма. Просто на публични места с висок риск от заразяване се допускат само тези членове на обществото, които са се погрижили за собствената и чуждата безопасност /ваксинирани, преболедували и такива с отрицателен тест/.

Даже подобна мярка е закъсняла. В повечето европейски държави тя се прилага от няколко месеца. Ама нали ние все последни откриваме топлата вода...

  • Харесва ми! 6
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

Преди 28 минути, Last roman said:

моля дефинирайте този нелеп антиваксърски идиом 'медицински фашизъм', че е напълно безсмислен.

Иначе забрана няма. Просто на публични места с висок риск от заразяване се допускат само тези членове на обществото, които са се погрижили за собствената и чуждата безопасност /ваксинирани, преболедували и такива с отрицателен тест/.

Даже подобна мярка е закъсняла. В повечето европейски държави тя се прилага от няколко месеца. Ама нали ние все последни откриваме топлата вода...

Дефинирам>  Ограничаване, отнемане на права и вменяване на непотребни задължения , репресия и меки, средни форми на Държавен Тероризъм срещу малък, голям брой членове на обществото, всичко това прикрито под  Медицинска <необходимост>, Грижа за Общественото здраве е  Медицински Тероризъм.
Нали не си тъп, ще го разбереш

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 27 минути, skiahtro said:

 

🙂

Така де, маймуните никога не са се ваксинирали...

не съм сигурен че те разбирам правилно, но да като че ли можем да приравним антиваксърите с маймуни....

  • Харесва ми! 4
  • ХаХа 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, Alexander000 said:

Въпросът е как трябва да се противопоставим на тези мерки? Ясно е, че ще накажем Радев на изборите

Може ще ти кажа. Ще помагаш ли? Нищо няма да ти коства. Главната шашма е в избирателната система. На въпросните избори, нищо няма да накажем, защото чрез тези избори, електоратът нищо не избира. В моя сайт във фейсбук, който вече е блокиран от фейсбук и вероятно повече няма да бъде възстнове, съм обяснявал с множество мои теми, защо тези избирателни системи, при това в целия свят са псевдодемократични и чрез тях електоратът нищо не избира. И съответно съм предложил конкретен вариант, за който съм доказал, че е верен. Но както казваш, властта вклюва на игнор. Проблемът е обаче, че и народът е пасивен. Всъщност, аз това което го предлагам го предлагам на народа. Но той не желае да направи нещо което е лесно и смислено. Същевременно народът прави неща които са много трудни и безсмислени. Основното трудно нещо което народът прави и то е безсмислено е да се подчинява на една власт, която е все по-брутално безумна. Въпросните ковид мерки са само една не много голяма част от безумното упрвалние.

 

Та сега накратко, да ти кажа, какво да направиш.

Преди всичко, искам да ти предложа да не се опитваш да искаш да си напълно разбрал това което предлагам. Помогни ми да възбудя обществения дебат по тоя въпрос. Аз съмсигурен, че ще докажа точ в точ. И че и ти ще разбреш - но нека стартитра първо това проклето унищожение на клишираниа авторитаризъм, който е много упорит.

Разбира се, че веднага можеш да започнеш да мислиш по въпроса и да питаш, но направи първо лесното - публикувай моето предложение в колкото общински сайта ти позоволят силите. Публикувай първоначално само в десетина. После почини два три дена. Помисли. Пък после пак. Можеш да им пращаш по фейсбук, а можеш и през имейли.

Ето тука е регисръра с общините и техните имейлили:

https://www.flgr.bg/?act=munic

 

А това което искам от тебе да им го изпратиш е ето това. Ако държиш да си кажа и името, ще го кажа, аз не съм го крил и до сега.

 

 

ПАРЛАМЕНТЪТ НА БЪЛГАРИЯ АБДИКИРА! ПРЕДЛАГАМ КАМАРА НА ОБЩИНИТЕ!

(Копие до всички Общински Съвети в България, Копие в сайта ми във Facebook)

 

Уважаеми Общински Съветници, предлагам Ви да свършите една наболяла от години, но вече спешна и неотложна работа. Която на всичко отгоре няма да ви коства почти никакво време или други съществени усилия.

Преди това искам да Ви обърна внимание: ПОЛИТИЧЕСКАТА СИТУАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА! Тя е и невероятен шанс за България, за демокрацията, но и за Вас самите. Ако Вие сте отговорни, ако Вие сте компетентни, ако имате политически нюх, е недопустимо да я пропуснете.

 

МОЕТО КОНКРЕТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ ВАС Е:

Да излъчите един Депутат от вече избраните от Електората на съответната Община Общински Съветници, които са в съответния Общински Съвет!

След това да обявите в сайта на Вашата Община. А така също и да разгласите по други медии – както национални, така и в съседни Общини. Да отправите призив към тези Общини, да излъчат Депутати. Няма да е излишно също така, да съобщите и на Парламента (пърдон, то Парламент няма), на Правителството, на Президента, на Конституционния съд и др. Новият Парламент, който ще представлява Камара на Общините може да заработи веднага. Скоростта с която може да бъде сформиран може да бъде почти моментална – примерно до две седмици.

 

Предполагам, почти сигурно, ще ми бъде възразено с автоматичен бърз отговор, че такова решение на Об. Съвет е в нарушение на Конституцията (Закона).

Налага ми се следователно да Ви обясня, особено на юристите, че има закон и Закон. Според идеологическата пропаганда, която била наука но не е, в правовата държава трябва да има върховенство на закона.

На закона или на Закона? Първият се пише от Парламента (малцинството на власт), който не е равен на Изпълнителната и Съдебната власти, а е над тях (крайно време е да приключим с лъжите, защото те вече се провалиха). Вторият (Законът) не се пише от Парламента, а се пише от Мнозинството и се налага на Малцинството на Власт. Парламентът е тоя който пише закон. Но Парламентът не пише Закона! Парламентът само подписва Закона, след като тоя Закон му бъде връчен от Мнозинството, което представлява фактическа капитулация на Малцинството на Власт пред Мнозинството с по-малко Власт. Така било е, така ще бъде!

Това е валидно, не само за Обикновено Народно Събрание, но и за Велико Народно Събрание. Защото и Великото Народно Събрание представлява едно незначително Малцинство на власт. Както Великото НС, така и Обикновеното НС са продукт на една избирателна система, която не дава възможност на електората (Мнозинството) да назначава и контролира Малцинството на Власт.

Конституцията е Закона. Но за да бъде Закона, тя трябва да бъде написана от Мнозинството, с единствената цел да контролира властта на Малцинството. Такова е понятието за Конституция, въпреки че някои авторитети твърдят, че понятието за Конституция било сред най-костеливите орехи на правната наука.

Това понятие е съвсем очевидно формирано от историята и от стотиците и хиляди опити на мнозинството да пише формули с които да ограничава Малцинството на Власт. Само правилната формула за контрол над Малцинството на Власт може да се смята за Конституция и за Закон. И когато Конституцията и Законът са написани от Малцинството на Власт, т.е. от Парламента, па макар той да се е самообявил за Велик в по-голяма или по-малка степен, когато Законът е написан от Малцинството на Власт, това не е Закона – а е закона!

И това не е Конституция!

 

Защото тая Конституция е противоконституционна! КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ е противоконституционна. Формулата по която Мнозинството може да контролира Малцинството на Власт я няма в КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Тая формула е единствено и само Избирателната система. Правилна избирателна система липсва не само в КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – такава липсва и извън КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. НЕ СЪЩЕСТВУВА!

Това че наложената от Малцинството на власт избирателна система е неправилна (противоконституционна, псевдодемократична) може да се докаже много лесно само с няколко бързи и прости сметки, които доказват по неопровержим начин, че гражданите на България нямат право да избират и да бъдат избирани.

 

От тука натам, следва безспорният, категоричен извод от последна инстанция (тая на неопроверганата истина, която ще очаква все пак някой да я опровергае ако може), че Конституцията на Република България е противоконституционна и следователно е невалидна. А освен това, към тоя факт се добавя и един друг – КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ е де факто суспендирана от момента на влизането си в сила. И това се е получило, поради това че един лош Закон никога не може да бъде спазен.

 

След като е вече доказано и безспорно, че Конституцията на България е противоконституционна, следва написването на истинска Конституция.

За да стигнем до тоя момент, трябва да осъзнаем железния факт (подписан от историята), че Конституцията не се пише от Парламента (Малцинството на Власт). Тя се пише от Мнозинството с по-малко Власт. От гледна точка на това понятие, такива сте вие – Общинските Съветници на цяла България. Над вас е само електората на България. Изглежда парадоксално, тия дето са отдолу да са над тия които са отгоре, но действието на тоя механизъм има своето инженерно обяснение, тоя механизъм не само че е правилен и не само че работи – той е наложил Конституциите и налага понятието за Конституция, според което Конституцията на Република България е противоконституционна. На практика това е наложено и работи.

От обяснението ми до тука, следва изводът, че Конституция и Правилна Избирателна Система са едно и също нещо.

А така също, че първата стъпка към написването на истинска Конституция и истински Закон, който да бъде над Парламента, е по-ниските йерархически нива да заявят, че имат воля и че са се осъзнали като единствено компетентни да пишат Закона.

Сега Вие, трябва да заявите своята воля, да дадете сигнал към обществото, към останалите общини и електората, че за вас демокрацията не е празна приказка. Едва след тоя Ваш акт на висша (човешка) воля, ще започне общественият дебат по тоя въпрос. И тоя път дебатът ще бъде по съществото на истинския проблем, той ще бъде по дневния ред на обществото, а не по дневния ред на казионните партии и останалите институции, които са загубили напълно връзката си с това общество и тоя народ.

 

Уважаеми Общински Съветници! Сега е моментът за Вашия протестен вот.

 

Парламентът се отказва от мандат. Мястото е овакантено. Влезте, заповядайте!


 


 

КЛЮЧОВИТЕ МЕСТА В КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


 

„Чл. 1.

(2) Цялата държавна власт произтича от народа.”


 

Тоя текст е де факто отменен, чрез наложената избирателна система, чрез която гражданите не могат нито да избират нито да бъдат избирани.


 


 

Най-важните текстове в самата Конституция, които отменят Чл. 1. (2) са Чл. 10. Чл. 63. Чл. 64. (1)


 

„Чл. 10. Изборите, националните и местните референдуми се произвеждат въз основа на общо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване.”


 

Изискването за пряко избирателно право е главната опорка, унищожаваща демократичната избирателна система. Прякото избирателно право означава прекалено големи избирателни райони избиращи директно Депутатите в Парламента. Ако съществува нещо което да е възможно най-голямата лъжа на днешно време – ето това е. То се доказва лесно с едни много прости математически сметки. От това изискване се пораждат безброй възможности за фалшификация на избирателната система – примерно измисля се легендата, че пропорционалната избирателна система давала по-голямо представителство на електората.

Според тоя текст в Конституцията, Общинските Съвети не могат да избират Депутатите. Но какво се случва, когато едно дете от шести клас им направи една бърза сметка на тия които са се подписали под тоя текст – под тая колосална глупост? Защото бързата сметка доказва, че ако се спази въпросното изискване, болшинството от гражданите нямат право да избират и да бъдат избирани. С изискването за „пряко” се отменя „избирателно право”, и тези две неща се намират в непосредствена близост едно до друго в текста от Конституцията. Което е феноменално!


 

„Чл. 63. Народното събрание се състои от 240 народни представители.

Чл. 64. (1) Народното събрание се избира за срок от четири години.”

Тия два текста в комплект, предопределят един много важен параметър на избирателната система, който е бил добре известен дори на Стамболов – МАКСИМАЛЕН ВЪЗМОЖЕН ДЕБИТ НА ИЗБИРАТЕЛНАТА СИСТЕМА. А точно тези постановени числа директно водят до едно незначително малцинство от правоимащи да бъдат Депутати. Конституцията изобилства с неосъществими лозунги, а през това време пак чрез Конституцията, математиката си налага други закони – реални.


 


 

„Чл. 8. Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна.”

Това са само думи. Чист лозунг – никога това не е работило за целите за които е било измислено. Служи най-вече, за да се лъже по-удобно.

Основната идея е, че малцинството на власт се е разделило на някакви фракции, които се контролират взаимно в името на интересите на мнозинството (народа) и това нещо ще компенсира пълната липса на система на организация (избирателна система), чрез която мнозинството да контролира малцинството на власт. Същевременно, в Конституцията и изобщо идеологията не се казва в прав текст, че избирателната система не дава никаква възможност на електората, да контролира държавната власт, а обратното – твърди се че дава такава възможност.

Идеята хем за разделение на властите, хем за върховенство на закона (Парламента) е фактически нонсенс. И същевременно дава възможност за невероятни пируети, последният от който беше Мораториума на някои действия на Правителството от 45тото НС и последвалото внасяне на това в Конституционния съд.


 


 

„Чл. 67. (1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ.”

Пълна глупост. Народните представители няма как да представляват някой друг, освен тия които са ги упълномощили да ги представляват. Това са единствено и само техните избиратели. Целият народ се представлява от всички народни представители, т.е. това е целия Парламент, който представлява целия народ. А това се случва, с всяко гласуване на целия парламент.


 

„(2) Съдебната власт е независима. При осъществяване на своите функции съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите се подчиняват само на закона.”

Хем независима, хем подчинена на закона. На думи стават много работи.

Аз предлагам малко по-смислено постановление: Парламентът е подчинен на Общинските съвети (на Закона), а съдебната власт е подчинена на Парламента (пак на закона).


 

А ето тоя член е много интересен, във връзка с нещата които казвам:

„Чл. 150.

(2) Когато установят несъответствие между закона и Конституцията, Върховният касационен съд или Върховният административен съд спират производството по делото и внасят въпроса в Конституционния съд.”

Сега ще чакаме, Върховните институции, да забележат, че Конституцията е противоконституционна.


 

 

 

 

 

Редактирано от bgman13
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 1 час, laplandetza said:

Дефинирам>  Ограничаване, отнемане на права и вменяване на непотребни задължения , репресия и меки, средни форми на Държавен Тероризъм срещу малък, голям брой членове на обществото, всичко това прикрито под  Медицинска <необходимост>, Грижа за Общественото здраве е  Медицински Тероризъм.
Нали не си тъп, ще го разбереш

Медицинската необходимост се налага, когато част от обществото е дотолкова функционално неграмотна и облъчена от конспиративни теории, че не желае да поеме отговорност за опазването на здравето на индивида. Така че хипотезата за 'медицинския фашизъм' в конкретния случай е напълно неоснователна и служи за будалкане на баламите. А и извънредното положение изисква рестриктивни мерки, както при всяка пандемия в човешката история.

Редактирано от Last roman
  • Харесва ми! 7
Link to comment
Share on other sites

Преди 1 час, fantom4e said:

не съм сигурен че те разбирам правилно, но да като че ли можем да приравним антиваксърите с маймуни....

Само ако питаме Дарвин, защо се подхилква зад ъгъла, ще разберем правилно...

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 46 минути, bgman13 said:

Може ще ти кажа. Ще помагаш ли? Нищо няма да ти коства. Главната шашма е в избирателната система. На въпросните избори, нищо няма да накажем, защото чрез тези избори, електоратът нищо не избира. В моя сайт във фейсбук, който вече е блокиран от фейсбук и вероятно повече няма да бъде възстнове, съм обяснявал с множество мои теми, защо тези избирателни системи, при това в целия свят са псевдодемократични и чрез тях електоратът нищо не избира. И съответно съм предложил конкретен вариант, за който съм доказал, че е верен. Но както казваш, властта вклюва на игнор. Проблемът е обаче, че и народът е пасивен. Всъщност, аз това което го предлагам го предлагам на народа. Но той не желае да направи нещо което е лесно и смислено. Същевременно народът прави неща които са много трудни и безсмислени. Основното трудно нещо което народът прави и то е безсмислено е да се подчинява на една власт, която е все по-брутално безумна. Въпросните ковид мерки са само една не много голяма част от безумното упрвалние.

 

Та сега накратко, да ти кажа, какво да направиш.

Преди всичко, искам да ти предложа да не се опитваш да искаш да си напълно разбрал това което предлагам. Помогни ми да възбудя обществения дебат по тоя въпрос. Аз съмсигурен, че ще докажа точ в точ. И че и ти ще разбреш - но нека стартитра първо това проклето унищожение на клишираниа авторитаризъм, който е много упорит.

Разбира се, че веднага можеш да започнеш да мислиш по въпроса и да питаш, но направи първо лесното - публикувай моето предложение в колкото общински сайта ти позоволят силите. Публикувай първоначално само в десетина. После почини два три дена. Помисли. Пък после пак. Можеш да им пращаш по фейсбук, а можеш и през имейли.

Ето тука е регисръра с общините и техните имейлили:

https://www.flgr.bg/?act=munic

 

А това което искам от тебе да им го изпратиш е ето това. Ако държиш да си кажа и името, ще го кажа, аз не съм го крил и до сега.

 

 

ПАРЛАМЕНТЪТ НА БЪЛГАРИЯ АБДИКИРА! ПРЕДЛАГАМ КАМАРА НА ОБЩИНИТЕ!

(Копие до всички Общински Съвети в България, Копие в сайта ми във Facebook)

 

Уважаеми Общински Съветници, предлагам Ви да свършите една наболяла от години, но вече спешна и неотложна работа. Която на всичко отгоре няма да ви коства почти никакво време или други съществени усилия.

Преди това искам да Ви обърна внимание: ПОЛИТИЧЕСКАТА СИТУАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА! Тя е и невероятен шанс за България, за демокрацията, но и за Вас самите. Ако Вие сте отговорни, ако Вие сте компетентни, ако имате политически нюх, е недопустимо да я пропуснете.

 

МОЕТО КОНКРЕТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ ВАС Е:

Да излъчите един Депутат от вече избраните от Електората на съответната Община Общински Съветници, които са в съответния Общински Съвет!

След това да обявите в сайта на Вашата Община. А така също и да разгласите по други медии – както национални, така и в съседни Общини. Да отправите призив към тези Общини, да излъчат Депутати. Няма да е излишно също така, да съобщите и на Парламента (пърдон, то Парламент няма), на Правителството, на Президента, на Конституционния съд и др. Новият Парламент, който ще представлява Камара на Общините може да заработи веднага. Скоростта с която може да бъде сформиран може да бъде почти моментална – примерно до две седмици.

 

Предполагам, почти сигурно, ще ми бъде възразено с автоматичен бърз отговор, че такова решение на Об. Съвет е в нарушение на Конституцията (Закона).

Налага ми се следователно да Ви обясня, особено на юристите, че има закон и Закон. Според идеологическата пропаганда, която била наука но не е, в правовата държава трябва да има върховенство на закона.

На закона или на Закона? Първият се пише от Парламента (малцинството на власт), който не е равен на Изпълнителната и Съдебната власти, а е над тях (крайно време е да приключим с лъжите, защото те вече се провалиха). Вторият (Законът) не се пише от Парламента, а се пише от Мнозинството и се налага на Малцинството на Власт. Парламентът е тоя който пише закон. Но Парламентът не пише Закона! Парламентът само подписва Закона, след като тоя Закон му бъде връчен от Мнозинството, което представлява фактическа капитулация на Малцинството на Власт пред Мнозинството с по-малко Власт. Така било е, така ще бъде!

Това е валидно, не само за Обикновено Народно Събрание, но и за Велико Народно Събрание. Защото и Великото Народно Събрание представлява едно незначително Малцинство на власт. Както Великото НС, така и Обикновеното НС са продукт на една избирателна система, която не дава възможност на електората (Мнозинството) да назначава и контролира Малцинството на Власт.

Конституцията е Закона. Но за да бъде Закона, тя трябва да бъде написана от Мнозинството, с единствената цел да контролира властта на Малцинството. Такова е понятието за Конституция, въпреки че някои авторитети твърдят, че понятието за Конституция било сред най-костеливите орехи на правната наука.

Това понятие е съвсем очевидно формирано от историята и от стотиците и хиляди опити на мнозинството да пише формули с които да ограничава Малцинството на Власт. Само правилната формула за контрол над Малцинството на Власт може да се смята за Конституция и за Закон. И когато Конституцията и Законът са написани от Малцинството на Власт, т.е. от Парламента, па макар той да се е самообявил за Велик в по-голяма или по-малка степен, когато Законът е написан от Малцинството на Власт, това не е Закона – а е закона!

И това не е Конституция!

 

Защото тая Конституция е противоконституционна! КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ е противоконституционна. Формулата по която Мнозинството може да контролира Малцинството на Власт я няма в КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Тая формула е единствено и само Избирателната система. Правилна избирателна система липсва не само в КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – такава липсва и извън КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. НЕ СЪЩЕСТВУВА!

Това че наложената от Малцинството на власт избирателна система е неправилна (противоконституционна, псевдодемократична) може да се докаже много лесно само с няколко бързи и прости сметки, които доказват по неопровержим начин, че гражданите на България нямат право да избират и да бъдат избирани.

 

От тука натам, следва безспорният, категоричен извод от последна инстанция (тая на неопроверганата истина, която ще очаква все пак някой да я опровергае ако може), че Конституцията на Република България е противоконституционна и следователно е невалидна. А освен това, към тоя факт се добавя и един друг – КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ е де факто суспендирана от момента на влизането си в сила. И това се е получило, поради това че един лош Закон никога не може да бъде спазен.

 

След като е вече доказано и безспорно, че Конституцията на България е противоконституционна, следва написването на истинска Конституция.

За да стигнем до тоя момент, трябва да осъзнаем железния факт (подписан от историята), че Конституцията не се пише от Парламента (Малцинството на Власт). Тя се пише от Мнозинството с по-малко Власт. От гледна точка на това понятие, такива сте вие – Общинските Съветници на цяла България. Над вас е само електората на България. Изглежда парадоксално, тия дето са отдолу да са над тия които са отгоре, но действието на тоя механизъм има своето инженерно обяснение, тоя механизъм не само че е правилен и не само че работи – той е наложил Конституциите и налага понятието за Конституция, според което Конституцията на Република България е противоконституционна. На практика това е наложено и работи.

От обяснението ми до тука, следва изводът, че Конституция и Правилна Избирателна Система са едно и също нещо.

А така също, че първата стъпка към написването на истинска Конституция и истински Закон, който да бъде над Парламента, е по-ниските йерархически нива да заявят, че имат воля и че са се осъзнали като единствено компетентни да пишат Закона.

Сега Вие, трябва да заявите своята воля, да дадете сигнал към обществото, към останалите общини и електората, че за вас демокрацията не е празна приказка. Едва след тоя Ваш акт на висша (човешка) воля, ще започне общественият дебат по тоя въпрос. И тоя път дебатът ще бъде по съществото на истинския проблем, той ще бъде по дневния ред на обществото, а не по дневния ред на казионните партии и останалите институции, които са загубили напълно връзката си с това общество и тоя народ.

 

Уважаеми Общински Съветници! Сега е моментът за Вашия протестен вот.

 

Парламентът се отказва от мандат. Мястото е овакантено. Влезте, заповядайте!


 


 

КЛЮЧОВИТЕ МЕСТА В КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


 

„Чл. 1.

(2) Цялата държавна власт произтича от народа.”


 

Тоя текст е де факто отменен, чрез наложената избирателна система, чрез която гражданите не могат нито да избират нито да бъдат избирани.


 


 

Най-важните текстове в самата Конституция, които отменят Чл. 1. (2) са Чл. 10. Чл. 63. Чл. 64. (1)


 

„Чл. 10. Изборите, националните и местните референдуми се произвеждат въз основа на общо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване.”


 

Изискването за пряко избирателно право е главната опорка, унищожаваща демократичната избирателна система. Прякото избирателно право означава прекалено големи избирателни райони избиращи директно Депутатите в Парламента. Ако съществува нещо което да е възможно най-голямата лъжа на днешно време – ето това е. То се доказва лесно с едни много прости математически сметки. От това изискване се пораждат безброй възможности за фалшификация на избирателната система – примерно измисля се легендата, че пропорционалната избирателна система давала по-голямо представителство на електората.

Според тоя текст в Конституцията, Общинските Съвети не могат да избират Депутатите. Но какво се случва, когато едно дете от шести клас им направи една бърза сметка на тия които са се подписали под тоя текст – под тая колосална глупост? Защото бързата сметка доказва, че ако се спази въпросното изискване, болшинството от гражданите нямат право да избират и да бъдат избирани. С изискването за „пряко” се отменя „избирателно право”, и тези две неща се намират в непосредствена близост едно до друго в текста от Конституцията. Което е феноменално!


 

„Чл. 63. Народното събрание се състои от 240 народни представители.

Чл. 64. (1) Народното събрание се избира за срок от четири години.”

Тия два текста в комплект, предопределят един много важен параметър на избирателната система, който е бил добре известен дори на Стамболов – МАКСИМАЛЕН ВЪЗМОЖЕН ДЕБИТ НА ИЗБИРАТЕЛНАТА СИСТЕМА. А точно тези постановени числа директно водят до едно незначително малцинство от правоимащи да бъдат Депутати. Конституцията изобилства с неосъществими лозунги, а през това време пак чрез Конституцията, математиката си налага други закони – реални.


 


 

„Чл. 8. Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна.”

Това са само думи. Чист лозунг – никога това не е работило за целите за които е било измислено. Служи най-вече, за да се лъже по-удобно.

Основната идея е, че малцинството на власт се е разделило на някакви фракции, които се контролират взаимно в името на интересите на мнозинството (народа) и това нещо ще компенсира пълната липса на система на организация (избирателна система), чрез която мнозинството да контролира малцинството на власт. Същевременно, в Конституцията и изобщо идеологията не се казва в прав текст, че избирателната система не дава никаква възможност на електората, да контролира държавната власт, а обратното – твърди се че дава такава възможност.

Идеята хем за разделение на властите, хем за върховенство на закона (Парламента) е фактически нонсенс. И същевременно дава възможност за невероятни пируети, последният от който беше Мораториума на някои действия на Правителството от 45тото НС и последвалото внасяне на това в Конституционния съд.


 


 

„Чл. 67. (1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ.”

Пълна глупост. Народните представители няма как да представляват някой друг, освен тия които са ги упълномощили да ги представляват. Това са единствено и само техните избиратели. Целият народ се представлява от всички народни представители, т.е. това е целия Парламент, който представлява целия народ. А това се случва, с всяко гласуване на целия парламент.


 

„(2) Съдебната власт е независима. При осъществяване на своите функции съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите се подчиняват само на закона.”

Хем независима, хем подчинена на закона. На думи стават много работи.

Аз предлагам малко по-смислено постановление: Парламентът е подчинен на Общинските съвети (на Закона), а съдебната власт е подчинена на Парламента (пак на закона).


 

А ето тоя член е много интересен, във връзка с нещата които казвам:

„Чл. 150.

(2) Когато установят несъответствие между закона и Конституцията, Върховният касационен съд или Върховният административен съд спират производството по делото и внасят въпроса в Конституционния съд.”

Сега ще чакаме, Върховните институции, да забележат, че Конституцията е противоконституционна.


 

 

 

 

 

Хайде без политическа пропаганда и антиваксърска истерия, че ще излезеш в отпуска.

  • Харесва ми! 4
Link to comment
Share on other sites

Преди 5 минути, Last roman said:

Медицинската необходимост се налага, когато част от обществото е дотолкова функционално неграмотна и облъчена от конспиративни теории, че не желае да поеме отговорност за опазването на здравето на индивида. Така че хипотезата за 'медицинския фашизъм' в конкретния случай е напълно неоснователна и служи за будалкане на баламите. А и извънредното положение изисква рестриктивни мерки, както при всяка пандемия в човешката история.

Точно си е Медицински Фашизъм
Да отбележим, това не е Пандемия, още ли не си разбрал очевадното, Истерията е нещо друго. Т.н. Вирус не е необичаен, като останалите коронавируси, за които забравихме, а те общо взимат повече жертви от последните 2 години.
Потресаваща неграмотност на световно ниво е насилствена ваксинация  , която е доказано ненужна и вредна в този момент.
Реакция и мерки трябва да има и сме говорили Какви ,Как, Кога, от Кого и пр., съвсем нормалните за предпазване от усложнения на слабите, болните,податливи групи в обществото.
 Все пак за да има спокойствие за страхливитв, Защо Не признават и Няма Зелен Паспорт и Сертификат при Инунизация със всички Признати от СЗО ваксини, тука вече е ясен престъпен корпоративен заговор.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, laplandetza said:

Дефинирам>  Ограничаване, отнемане на права и вменяване на непотребни задължения , репресия и меки, средни форми на Държавен Тероризъм срещу малък, голям брой членове на обществото, всичко това прикрито под  Медицинска <необходимост>, Грижа за Общественото здраве е  Медицински Тероризъм.
Нали не си тъп, ще го разбереш

Поредният идиотизъм. Имало държавен тероризъм срещу обществото, виждате ли. А как наричаш идиотите като теб, които смятат че правилата за тях не важат и си мислят че могат да разпространяват зарази сред обществото? А как наричаш поредният идиот с ковид, който е решил че правилата за него не важат и е тръгнал да се разхожда по улиците, заразявайки всеки срещнат, защото според него и интернет идиотите няма нищо страшно и става въпрос за конспиративен заговор на масоните за печелене на повече пари?

 Аз си му казвам БИОТЕРОРИЗЪМ.

Ха сега дайте да забраним и ваксините срещу шарка и други подобни заболявания сред децата. Защото и те са задължителни. Но понеже сме ваксинираме като деца и тези болести са стари, а не нови като ковида, нямаме нищо против тези ваксинации. Нали? Дайте да забраним всички ваксинации и да си върнем шарката, туберкулозата и други други подобни. Важното е да имаме право на избор. Най-вече правото на избор са какво да заразим другите.

Писнало ми е от идиоти.

  • Харесва ми! 6
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 5 минути, laplandetza said:

Точно си е Медицински Фашизъм
Да отбележим, това не е Пандемия, още ли не си разбрал очевадното, Истерията е нещо друго. Т.н. Вирус не е необичаен, като останалите коронавируси, за които забравихме, а те общо взимат повече жертви от последните 2 години.
Потресаваща неграмотност на световно ниво е насилствена ваксинация  , която е доказано ненужна и вредна в този момент.
Реакция и мерки трябва да има и сме говорили Какви ,Как, Кога, от Кого и пр., съвсем нормалните за предпазване от усложнения на слабите, болните,податливи групи в обществото.
 Все пак за да има спокойствие за страхливитв, Защо Не признават и Няма Зелен Паспорт и Сертификат при Инунизация със всички Признати от СЗО ваксини, тука вече е ясен престъпен корпоративен заговор.

ами пак пишеш глупости за конспирации, спекулираш с данни и директно лъжеш. Което показва само, че или си некомпетентен да говориш за пандемията, или имаш интерес от разпространяването на дезинформация.

  • Харесва ми! 4
Link to comment
Share on other sites

Преди 2 минути, Янков said:

..А как наричаш идиотите като теб,..

Наричаме се Лекари, < доктори> .
Ти не си лекар.
В момента говорим за това Странно явление в последната година и половина, две.Само него, не засягай други болести, вируси и Ваксинация. 
Аз съм твърд Ваксър! Ваксиниране с Истински , Проверени Ваксини, по Доказана с десетилетия технология изследвайки Не еддно Поколение , а и  децата и внуците на Имунизираните, това е много , много важно, Изпитана в десетилетията технология !
Разбира се, при спазване на горните >Задължителна Ваксинация за предпазване от особенно опасни инфекции, както е Сега , за сега, в Медицинската Логика на Европа.

Link to comment
Share on other sites

Преди 7 минути, Last roman said:

ами пак пишеш глупости за конспирации, спекулираш с данни и директно лъжеш. Което показва само, че или си некомпетентен да говориш за пандемията, или имаш интерес от разпространяването на дезинформация.

Привиждат ти се глупости, хвърчила и европроекти в античен вид.

Уважавай моята мисъл, прецинил съм и направил мой анализ, тази Съ битийност от 2020 началото не е пандемия. Това ми е решението.
Защо да ти се обяснявам, ти не желаеш да помислиш по въпроса и се обезмислят подробностите.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Искам да попитам всички келеши антиваксъри и почитатели на конспиративни теории - можете ли да изброите болестите от които няма опасност да се разболеете днес, само защото някой навремето си е провел непуполярни мерки и държавен тероризъм, за да предотврати тези заболявания за идващите поколения? Наясно ли сте изобщо относно проблематиката която коментирате, или просто си чешите езиците и се правите на големи правозащитници?

  • Харесва ми! 5
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 13 минути, laplandetza said:

Привиждат ти се глупости, хвърчила и европроекти в античен вид.

Уважавай моята мисъл, прецинил съм и направил мой анализ, тази Съ битийност от 2020 началото не е пандемия. Това ми е решението.
Защо да ти се обяснявам, ти не желаеш да помислиш по въпроса и се обезмислят подробностите.

твоят 'анализ' е ирелевантен, безпочвен и има за цел единствено да заблуждава лековерните. :)

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

Just now, Last roman said:

твоят 'анализ' е ирелевантен, безпочвен и има за цел единствено да заблуждава лековерните. :)

Нищо такова.
Мога да се обосновавам с часове и подробно до колкото имам и база факти, но Защо? , няма смисъл.
Това са моите изводи и ги правя достояние при разговори с приятели, добри познати. Нищо не се е променило за да взема решение за ревизия на позицията си.

  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 34 минути, laplandetza said:

Наричаме се Лекари, < доктори> .
Ти не си лекар.
В момента говорим за това Странно явление в последната година и половина, две.Само него, не засягай други болести, вируси и Ваксинация. 
Аз съм твърд Ваксър! Ваксиниране с Истински , Проверени Ваксини, по Доказана с десетилетия технология изследвайки Не еддно Поколение , а и  децата и внуците на Имунизираните, това е много , много важно, Изпитана в десетилетията технология !
Разбира се, при спазване на горните >Задължителна Ваксинация за предпазване от особенно опасни инфекции, както е Сега , за сега, в Медицинската Логика на Европа.

Да не съм лекар. Агроном съм. Определено е много различно, но пък дава известна представа за проблема с който се сблъскваме.

От друга страна аз къде да знам че ти наистина си лекар. Това е интернет форум и си е анонимен. Няма как да знам с кой коментирам и какъв си.

Обаче това което твърдиш, за мен си е идиотизъм. "Ваксиниране с Истински , Проверени Ваксини, по Доказана с десетилетия технология изследвайки Не еддно Поколение". Откъде според теб да намерим доказана с десетилетия технология за борба с болест, която се е проявила преди две години? Или предлагаш да я караме на принципа - който оцелее има шанс след 50 години да се ваксинира с доказана ваксина. Останалите - два метра под земята.

  • Харесва ми! 7
Link to comment
Share on other sites

Преди 3 минути, Янков said:

........Откъде според теб да намерим доказана с десетилетия технология за борба с болест, която се е проявила преди две години? Или предлагаш да я караме на принципа - който оцелее има шанс след 50 години да се ваксинира с доказана ваксина. Останалите - два метра под земята.

Тази болест не е нова.Предполагаемо по агресивен коронавирус, нищо повече. 
Да се има в предвид, че имйнен отговор срещу кой да е от ч0овешките коронавируси, т.е. имунитет е достатъчно мощен за да предпази от разболяване, или поне леко протичане за този уж нов , нова разновидност. Колко да е нова, за сега от 2016.Този имунитет се предполага да е сравним с ваксините примерно на Файзер, по добър от тяхното дразнение.
По важната Пречка, късно е за имунизация, хората се имунуизираха преди ваксинацията достатъчно при срещи с Всички Коронавируси и при сегашните експериментални препарати няма да има полза , а негативите се проучват в момента.
Вие измирате по причини извън пораженията на коронавирус, говорим за нетипичната за сезона смърт, умиране поради рапидни пневмонии , протичащи както при отслабен, инхибиран имунитет и развитие поне на две първични и вторични бактериални инфекции, съчетани често и с вирусни, различни от коронавирус. Вина за смърт неадекватни лечения, стандартизирани умишлено даващи висока смъртност. Лоша, организация, подпомогната да бъде лоша, възползвайки се от фактор некадърност и <наши некадърници по ръководни местни. областни и държавни позиции, лекари са, в система на здравеопазване.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 1 час, laplandetza said:

Нищо такова.
Мога да се обосновавам с часове и подробно до колкото имам и база факти, но Защо? , няма смисъл.
Това са моите изводи и ги правя достояние при разговори с приятели, добри познати. Нищо не се е променило за да взема решение за ревизия на позицията си.

да, едно е да правиш 'изводи' на принципа - една баба каза, един приятел сподели, а съвсем друго е проучване със статистическа значимост, нали? 

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 1 час, Янков said:

Да не съм лекар. Агроном съм. Определено е много различно, но пък дава известна представа за проблема с който се сблъскваме.

От друга страна аз къде да знам че ти наистина си лекар. Това е интернет форум и си е анонимен. Няма как да знам с кой коментирам и какъв си.

Обаче това което твърдиш, за мен си е идиотизъм. "Ваксиниране с Истински , Проверени Ваксини, по Доказана с десетилетия технология изследвайки Не еддно Поколение". Откъде според теб да намерим доказана с десетилетия технология за борба с болест, която се е проявила преди две години? Или предлагаш да я караме на принципа - който оцелее има шанс след 50 години да се ваксинира с доказана ваксина. Останалите - два метра под земята.

ваксини срещу коронавирусни инфекции има от близо десетилетие, така че нито технологията е напълно нова и непозната, нито пък е експериментална. 

  • Харесва ми! 4
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Преди 4 минути, Last roman said:

да, едно е да правиш 'изводи' на принципа - една баба каза, един приятел сподели, а съвсем друго е проучване със статистическа значимост, нали? 

Изводите са направени на база факти, данни и мнения на колеги, най вече позицията, неформална. на колеги. 

Статистиките са за да  залъжат масите, отдавна са рядкост <чистите> статистики за публичен достъп.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...