Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител

          Възгледи на параноични параисторици

1. Параисторици и параноици са убедени, че има световен заговор срещу България и българите!
2. Според тях българската държава не е създадена през 681 г., а много по-рано /пр. н. е./...
3. Траките са в основата на европейската цивилизация.
4. Древните гърци са си присвоили чужди постижения /от траките и от други народи/ и нищо оригинално не са създали...
5. Траките не са били асимилирани и претопени, а са се преродили в българи /или в славяни/...
6. Българският етнос бил в основата на 10-20 държави...
7. Аспарух не е завладял чужда територия, а си бил възвърнал прапрадядовите земи...
8. Владетелите на ПБЦ са се борили за освобождението на изконно български градове и земи от ромейско робство!
9. Параноични параисторици твърдят, че славяни нямало! Те били късна измислица на конспиратори!...
10. Нямало славянски езици, славянска писменост и култура!...
11. Кирил и Методий били българи!...
12. Параисториците са си внушили, че цялата ни история е пълна с лъжи и манипулации, затова трябвало да бъде изцяло пренаписана!
13. Повечето световни и български професионални историци, езиковеди, археолози, писали научни трудове за България, са обявени за лъжци и манипулатори!...

14. Според фанатичните крайни националисти демонстрирането и възбуждането на омраза към всичко гръцко, сръбско, руско, славянско... е висш пример за патриотизъм...

ПП: Ако имате такива симптоми, може би ще е добре да се обърнете за помощ към психиатър...


Марин Тачков

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Параноята е психично състояние, характеризиращо се с повишена тревожност и ирационален страх, нерядко със следи на налудност за преследване и/или придружено от вяра в конспирация. Параноята е болестно състояние, при което човек има усещането, че някой непрекъснато го следи и преследва.

В медицината терминът може да означава психично заболяване, характеризиращо се със специфична система от илюзии, без нарушения на когнитивните функции.

Думата произлиза от гръцки език (παράνοια) и означава лудост.

Параноя – представлява патологично надценяване на собствения Аз-образ (представата на личността за себе си). Тя се разглежда като вид невроза, която се дължи на силно развито чувство за малоценност, съпроводено с гордост от постигнато. Този вид комплекс се свързва с това, че човек мечтае да участва в ситуации, в които той е най-добрият. Подобни действия разделят личността от реалните отношения. В нея се развива огромна гордост, недоверчивост, мнителност, измислена мания за преследване, които правят този човек лесно раним, егоистичен, взискателен и предявяващ претенции да бъде харесван. Човек с такъв комплекс, при контакт с околните е агресивен, придирчив, не желае и не може да се впише в общите изисквания. Параноикът е труден за разбиране. Преценките му са деформирани и изменени. Възприема дори най-малките неща като сложни. Импулсивен и свръхемоционален. Подобен тип хора трудно се приемат от околните, защото смятат, че всичко им е позволено. От привидно мнимо спокойствие те бързо преминават в активно и се стремят да доминират над околните като се стремят да внушават своите оценки или мнения. Параноикът крие в себе си враждебност, но в същото време демонстрира омраза и в много случаи деспотизъм. Това е провокирано от патологичното надценяване на собствената личност. Такъв тип хора споделят всички свои виждания пред останалите като се стремят да ги накарат да им партнират.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Параноя

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Макар в написаното да има доста истина, все пак подобна тема подхожда повече на фейсбук, отколкото на сериозен исторически форум. Ето защо моля г-н Марин Йорданов в бъдеще да се въздържа от такива писания, за да не бъда принуден да заключвам.

Бел. мод.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 23 часа, ДеДо Либен said:

Поредната дебилна тема , която ни казва ..... какво???

Тук съм виждал доста по-дебилни писания, теми, безсмислени коментари и спорове!... Явно имате лична неприязън към мен, щом ви дразнят само моите писания...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 15 часа, T.Jonchev said:

Макар в написаното да има доста истина, все пак подобна тема подхожда повече на фейсбук, отколкото на сериозен исторически форум. Ето защо моля г-н Марин Йорданов в бъдеще да се въздържа от такива писания, за да не бъда принуден да заключвам.

Бел. мод.

Добре, г-н Йончев. Но смятам, че темата е сериозна... Тук съм срещал и по-несериозни, маловажни, полунаучни, псевдонаучни, "дискутирани" до безкрайност проблеми и теми...

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...