Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Какво е точното пресъздаване на особеностите на пространствено-времевите теории Специална и Обща теория на относителността посредством хиперизмерен (над-триизмерен) пространствен подход? Има ли място подобен подход по отношение на квантовата механика?

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано
Преди 12 часа, Станислав Янков said:

Сега обаче трябва да си почина малко от физиката и постоянните упреци колко малко зная, че месеци плътно четене и гледане на материали с физическа насоченост, съчетано с постоянни упреци тук относно липсата на познания действа прекалено дразнещо и убива всякакво желание за занимание с физика и/или за коментиране.

При това положение, ако пишеш тук занапред, трябва да предупреждаваш, че приемаш за отговори само ръкопляскания. Иначе някой може да се обърка и да те подразни с нежелан от теб упрек...

• Мнения 230
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикувано
Преди 4 часа, Шпага said:

При това положение, ако пишеш тук занапред, трябва да предупреждаваш, че приемаш за отговори само ръкопляскания. Иначе някой може да се обърка и да те подразни с нежелан от теб упрек...

Шпага, аз колко пъти съм ти написал, че не разбираш дадена материя, не си учила достатъчно, не знаеш елементарни неща и целия ми коминтар към теб да се изчерпва само с това, без нищо по същество (виж онзи твой коментар, че щом не сме се разбирали за неклщо толкова "елементарно"...). Покажи ми поне един такъв мой коментар към теб! Една дума не си сложила като обяснение за онези неща за масата, които си видяла, че не разбирам! Наистина ли болшинството тук не умеете да коментирате по същество, без да се занимавате със слабостите на даден коментатор като квалификации по негов адрес?! Аз съм си позволявал подобни неща по адрес на Младенов, преди да започне да цитира разни добри материали, но това беше, понеже дотогава ВСЕКИ негов коментар включваше подобни оценки за опонентите му (от сорта - колко глупави били научниците и други подобни).

• Потребител
Публикувано
Преди 18 часа, Станислав Янков said:

Наистина ли болшинството тук не умеете да коментирате по същество, без да се занимавате със слабостите на даден коментатор като квалификации по негов адрес?! 

Ти пишеш едни и същи неща в продължение на години. На всичките е било отговорено по същество. Най-малкото скенер отговоря подробно на всички такива неща. Но колко пъти ти искаш това да бъде повтаряно! Ако нещо не е вярно за вселената, няма значение колко пъти го повтаряш, то няма да стане вярно. 

Също така аз мисля, че ти приемаш коментарите твърде лично. Ако ти напишеш нещо невярно или безсмислено и някой го посочи, това не е квалификация по твой адрес. Ти може и да не кзавш директно нищо за някой тук, но поведнието ти е доста арогантно и надменно и е много по-лошо (според мен) от това някой да ти посочи грешка. 

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 2 часа, Gravity said:

Ти пишеш едни и същи неща в продължение на години.

В продължение на години главно ти и Скенер упорито се борите срещу всяко споменаване на диаграмите на Епщайн и Евклидовата относителност, за да признаеш ти в един момент, че диаграмите не са напълно неверни (няма и как, след като произхождат от конусите на Минковски), а Скенер, че има неща, които те представят точно (съвпадат с резултатите от лоренцовите трансформации и диаграмите на Минковски), макар да имат и слабости (и диаграмата на Минковски не може да представи едновременно всичките четири измерения - трите пространствени и времевото). И след това - отново пълно отричане и охулването ми. Отговарях на всичко това, вместо просто да го игнорирам и да продължа с други твърдения (например - че масата в покой се дължи на движение на материята в четвърто или даже пето измерение), понеже се стремях да отговоря на критиките и да коригирам детайлите, относно които бяха забележките. Очакването да отрека всякаква възможност пространство-времето да се представи единствено чрез пространствени измерения, но повече от три, без да е изчерпан всеки опит в тази посока и да започна най-стриктно да рецитирам само пространствено-времевия подход и неговите интерпретации, за да не изглеждам арогантен и надменен, не отговаря на моя характер и ако аз и това ми поведение сме най-големия проблем на този форум - мога да го разреша НЕЗАБАВНО! 👍

Преди 2 часа, Gravity said:

На всичките е било отговорено по същество. Най-малкото скенер отговоря подробно на всички такива неща. Но колко пъти ти искаш това да бъде повтаряно! Ако нещо не е вярно за вселената, няма значение колко пъти го повтаряш, то няма да стане вярно.

И за всичко се използват САМО теориите на относителността (кръгова логика), като едва ли не съвършен конспект без никви слабости, а ТО дори не могат самостоятелно, без квантовата механика, да се приложат към микроскопичния свят! Едновременно, СТО се съчетава изключително сложно и нехармонично с квантовата механика до квантовата теория на полето (налагат се пренормировки), а пък ОТО в частта си за гравитавитацията въобще не може да се съчетае с квантовата механика. В същото време квантовата механика сама по себе си е неприложима към макросвета... И при всичко това се разправя, как дадени разсъждения били излишни допълнителни пластове, които трябвало да се режат с "бръснача на Окам", били излишни косми и т.н. На мен ето това ми се струва арогантно и надменно, но нито веднъж не съм си позволил да отправя подобен упрек към теб и Скенер. Ти обаче си решил, че към мене може! Може би защото вече си обединил успешно ОТО и квантовата механика и скоро ще го обявиш...

Не разбираш достатъчно задълбочено въпроса с разслоенията, но по презумпция допускаш, че имам някакви грешки (нещо напълно вероятно) и отказваш да посочиш някоя конкретна грешка. Само ме охулваш, че не съм учил с години определени неща и затова не искаш да посочиш нещо конкретно!

Разбирам, че според вас коментаторския ви подход е идеален и напълно обоснован, а такива арогантни и надменни като мен не може да пишат тук, без да знаят всичко. Нямам право да не зная разни неща, но упорито да застъпвам някаква концепция, която не съвпада с догмата за момента. Аз, обаче, съм на друго мнение и по този въпрос!

Успехи!

Редактирано от Станислав Янков

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.