Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано
Преди 5 минути, Мълчаливец said:

Логически невъзможно е да има съвместен план

Преди 5 минути, Мълчаливец said:

Ако смяташ, че поотделно са имали планове,

Имали са отделни планове,но целта ми е била обща. През септември 1940г. Рузвелт предлага на Сталин заедно да нападнат Германия и да си поделят нея и Европа,но той отказва,защото планира сам да превземе Европа. В крайна сметка не успява и поема предложената от Рузвелт ръка...

Преди 5 минути, scaner said:

Пак питам, документи? Произволната интерпретация на отделни факти не може да очертае ниукакви закономерности, а е просто произволна интерпретация.

Винаги съм разчитал на (своята) логика и тя никога не ме е подвеждала. Сталин е построил с големи мъки и жертви дадени от съветските народи 24 000 танка,което е В ПЪТИ повече от танковете на всички държави по света взети заедно. Тези танкове той е трябвало да ги пусне в ход веднага и най-късно до лятото на 1941г.,в противен случай те ще остарея технологично и ще почнат да ръждясват,а в СССР ще избухне страшна  криза,понеже няма с какво да се компенсира чудовищните финансови и ресурсни разходи за производството им. А и другите държави уплашени от тази грамада от 24 000 танка,ще започнат да произвеждат свои танкове в отговор на Сталин и той ще изпусне превъзходството си в танкове. Сталин е трябвало да нападне Европа през 1941г. или умира. 

• Мнения 602
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор
Публикувано
Преди 37 минути, deaf said:

Винаги съм разчитал на (своята) логика и тя никога не ме е подвеждала.

Твоята логика не е документално потвърждение на думите ти. Логиката е само система от правила и винаги работи върху някакви факти, и аз те питам за тях - не единични и несвързани факти, а документи. Повтарям твърдението ти:

"Накратко,САЩ и СССР са планирали още преди Хитлер да вземе властта,да си поделят Европа,а Британия и Франция досущ като полезни идиоти им помагат."

Но явно всичко с което ти работи логиката са несъществуващи документи... :) 

Преди 40 минути, deaf said:

Сталин е построил с големи мъки и жертви дадени от съветските народи 24 000 танка,което е В ПЪТИ повече от танковете на всички държави по света взети заедно. Тези танкове той е трябвало да ги пусне в ход веднага и най-късно до лятото на 1941г.,в противен случай те ще остарея технологично и ще почнат да ръждясват,а в СССР ще избухне страшна  криза,понеже няма с какво да се компенсира чудовищните финансови и ресурсни разходи за производството им. А и другите държави уплашени от тази грамада от 24 000 танка,ще започнат да произвеждат свои танкове в отговор на Сталин и той ще изпусне превъзходството си в танкове. Сталин е трябвало да нападне Европа през 1941г. или умира. 

И къде в случая е планирането от страна на САЩ да поделят заедно със СССР Европа? 

Нали трябва да има някакви документи и от страна на САЩ за този сговор, не само да ми обясняваш колко се е мъчил Сталин? Или забрави за какво те попитах по-горе?

Ей това е то липса на логика, ако не си забелязал: твърдиш едно, аргументираш го със съвсем друго и несвързано...

• Потребител
Публикувано
Преди 25 минути, scaner said:

САЩ и СССР са планирали

Документирани планове няма,но има нещо повече – има действия. Скоро след Октомврийската революция САЩ изграждат хиляди заводи в СССР с чиято помощ Сталин се въоръжава. Щатите обаче не помагат на Германия да се възстанови след ПСВ... А и какво значение има дали са го планирали документално или не? ФАКТ е че СССР и САЩ се съюзяват срещу Германия и си поделят Европа.

Ако през 2016г. бяха написал тук,че Британия планира да излезе от ЕС,сигурно пак щеше да ме апострофираш,че няма документи за такъв план. Но е факт,че Британия напусна... 

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.