Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

• Мнения 608
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикувано
Преди 4 минути, scaner said:

И като е така, трябва да си измисляме всякакви твърдения?

Така е в история. Нямаме достъп до документите и архивите на османската полиция и съдебна власт и затова си "измисляме" кой може да е предал Левски и въобще има ли предател. 

• Глобален Модератор
Публикувано
Преди 9 минути, deaf said:

Така е в история. Нямаме достъп до документите и архивите на османската полиция и съдебна власт и затова си "измисляме" кой може да е предал Левски и въобще има ли предател. 

Ами тогава това с което се занимават тези, дето измислят, не е наука, а просто белетристика. Не е история, ако имат претенции историята да е наука. Ти от такива ли се учиш да измисляш? Или само си търсиш оправдания за заблудите си? Ако не знаеш, ето: Наука

Защото в нашият случай от твърденията ти може съвсем елементарно да се получи и обратният извод - именно защото няма документи. И тогава измислиците ясно лъсват. А това показва, че логика в подобни разсъждения липсва.

Замисли се...

• Потребител
Публикувано
Преди 31 минути, Мълчаливец said:

Не зная доколко антисемитизмът е витаел във въздуха, но много германци го приемат. На мен ми е малко необясним

В глава XI "Народ и раса" от "Моята борба" Хитлер ясно е обяснил защо ненавижда евреите. Книгата я има в Читанката. От средата на главата почва обяснението. Няма начин друг,за да може да се разбере хитлеровия антисемитизъм,трябва да се прочете тази глава...

• Потребител
Публикувано (edited)

Успехът на масите винаги е нищожен. От ВСВ насам (епохата на масите) те не са постигнали нищо,което да заслужава внимание. 

Редактирано от deaf
  • Потребител
Публикувано
Преди 16 часа, Мълчаливец said:

Мислех да пиша по- подробно това, че Хитлер се изживява като спасител, поставен от бога срещу призрака на комунизма. Обаче логическите и образни връзки ме водят към обречеността му, така че ще са въздържа от всичко по- нататък. Сиреч, почти всичко, което съм намислил съм споделил.

Не знам като какъв божествен пратеник се изживява, но с комунистите си разделят Полша, а след това поема за Франция :) 

• Глобален Модератор
Публикувано

Не само Полша, а цяла Източна Европа.

• Потребител
Публикувано
Преди 1 час, Warlord said:

Не само Полша, а цяла Източна Европа.

Ще си я поделят, разбира се. Хитлер се бори за континентално господство, а не за някакви "световни доминации". Той си иска Европа, а моретата оставя за Англия. Само че Англия не иска и не може да му остави Европа, което собствено води до ВСВ във вида, в който я познаваме. СССР тук играе второстепенна роля като съюзник и даже инструмент на Англия в очите на Хитлер. Всичко това е достатъчно добре документирано.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.