Отиди на
Форум "Наука"

Българите - Сами В Света


Recommended Posts

  • Потребител

1.Гибел

В най-секретната биологическа лаборатория на Пентагона, за която дори и президентът не знаеше, кипеше усилена работа по създаването на идеалното оръжие: вирус, който да унищожава безпогрешно враговете, без да засяга своите.

Етап А – създаване на вирус, убиващ със 100 % гаранция всеки човек, бе завършен успешно. Лабораторията премина към етап В – да бъде направен вирусът генно чувствителен. Тоест, да не вреди на хората с определен вид гени и да убива носителите на други гени. Като начало решиха да вземат генен материал от един свой сътрудник. Единственното изискване беше да е бял мъж, роден в САЩ. Честта се падна на млад биолог на име Джон Смит. Майката и бащата на американеца Смит бяха българи – една подробност, която мистър Смит старателно скриваше, защото се срамуваше, че произхожда от някакво диво балканско племе, а не от благородната англо-саксонска раса. Но това никого не интересуваше особенно – вирус «В» беше само един експеримент, с който началството на лабораторията да покаже на властите възможностите си. Тогава щяха да потекат милиардите долари за етап С – разработката на истинското бойно оръжие със свойства, зададени от управляващите.

Никой не разбра, как вирус «В» се измъкна от херметично затворения обем, в който го култивираха и пое по света, предавайки се от човек на човек. Специалистите си бяха свършили работата отлично! Вирусът имаше 1 година скрит период, през който заразеният не чувстваше нищо. Достатъчно, за да се разпространи заразата по целия свят. А в самите вируси цъкаше биологичен часовник. И след година епидемията избухна едновременно навсякъде. Хората така и не успяха да разберат какво стана! Смъртта настъпваше до няколко часа след първите симптоми. Но времето бе достатъчно, за да могат шофьорите да спрат колите си, летците да приземят самолетите, операторите да изключат безаварийно различните производства. Светът загина, опазвайки материалните си ценности. Но не целият! Останаха живи носителите на «гена Смит» - българите.

Въпроси към публиката:

- колко са българите в чужбина? Може ли да се вярва на Уикипедията?

- Какво ще ги правим братята македонци? Тях ще ги спасяваме ли, или ще ги трепеме? Или ще оставим само част? А помаците?

2.«Пиянството на един народ»

Шокът от всеобщата смърт беше страшен! Много от оцелелите имаха нужда от психологическа помощ. В света бяха останали 6 500 000 души в България и още 3 – 3.5 милиона българи пръснати по другите държави. …и няколко стотин хиляди «мистър Смитовци», които дълго време продължаваха да доказват с пяна на уста, че не са българи, а американци, немци, французи и т.н.

Но, както казва народа, «всяко чудо за 3 дни». Шокът отмина, трябваше да се живее по-нататък. Полека-лека нашите хора разбраха, че светът е техен. Че като се юрна оня ми ти народ по чужбината!!! Като прчна да граби де що види!

Който имаше личен автомобил, тръгна с него, който имаше служебна кола – със служебната. И нямаше кой да ги спре. Защото митничари и граничари напуснаха първи. Изходите от страната бяха постоянно задръстени. Половината Русе се изнесе в Букурещ, половината Свиленград – в Одрин. Основният поток беше към Западна Европа. Пътят София-Белград беше запълнен с коли и хората търсеха заобиколни пътища. От Белград повечето продължаваха през Будапеща и Виена към Германия и другите страни на Северна Европа. Други завиваха през Загреб към Италия и нататък в Южна Европа. Някои отпътуваха към Гърция, други – по моста над Босфора към Турция и Близкия изток. Имаше и за Украйна и Русия. Киев, Москва и Петербург също бяха богати градове. Моряците и яхтсмените потеглиха по море – само там нямаше задръстване! Почти всички те поеха към Цариград, а от там – към пристанищата на Гърция, Италия, Франция, Испания.

Затова пък почти замря въздушния транспорт. Летищата не работеха, а и самолетите изискваха предполетна подготовка.

По пътя всеки трябваше сам да се оправя. Не работеше нито пътна, нито медицинска помощ. Много болни хора загинаха по тази причина.

Всеки грабеше. Повечето алкохолици умряха още в първите дни от алкохолно отравяне. Не можаха да издържат на безкрайното количество безплатна пиячка. Много нашенци, каквото не можеха да отнесат, го чупеха или повреждаха, за да не могат да го използват други. Младежки компании си устройваха състезания по пустите магистрали на Запада, разбивайки по няколко коли на ден. Много от тях загубиха живота си в лудешките надпревари.

Скоро всички разбраха, че са застрашени. От България, освен обикновенните хора, излизаха и банди престъпници. Оказа се, че материалните блага не са всичко! Когато всичко е в изобилие, на преден план излиза потредността от обслужване. Ако обикновенните хора се обслужваха сами, бандитите не желаеха да го правят. А сега, когато имаше всичко за всички, никой не искаше да става слуга. Бандите решиха въпроса по своя начин: Залавяха хора и ги принуждаваха да им служат. Най-популярен беше ловът на млади момичета и жени. Те не само слугуваха, но и удовлетворяваха сексуалните потребности на насилниците. Когато ги отвличаха, бандитите най-често избиваха цялото им семейство – за да си нямат после проблеми с бащи, братя и съпрузи.Когато им омръзнаха другите удоволствия, бандите започнаха да си устройват лов на хора. Подгонваха случайно срещнати хора и ги убиваха.

Голяма част от Европа постепенно стана «зона, неподходяща за живеене».

В България магазини и предприятия бяха принудени да затворят. Нямаше кой да купува. Всички предпочитаха да отидат в чужбина и да си вземат безплатно. Правителството (или по-скоро това, което остана от него) се чудеше какво да прави. Нямаше с какво да задържи хората. Опитаха се да затворят границите, но не се получи. Нямаше кой да ги пази! Обявиха извънаредно положение и започнаха мобилизация на всички, които хванат. Но това само накара и тези, дето бяха останали, да се изнесат.

Резил, мале! Добре, че нямаше други народи да ни гледат.

3.Възраждане

Първи се опомниха българите, които от по-рано живееха в чужбина. Около 350 000 в САЩ и Канада, още толкова в Лат. Америка, към 1 милион в Западна Европа и т.н. Те нямаха нужда да се местят – бяха вече на нужното място. Всеки си присвои по няколко къщи (да има за деца и внуци), обзаведе се с по няколко коли и се успокои. От тук нататък трябваше да се урежда живота.

Първо – нямаше ток и вода. Нали умиращите оператори изключиха всички централи, за да ги предпазят от авария. Най-лесно се пускаха и поддържаха ВЕЦовете. Те бяха достатъчно, за да снабдяват всички оцелели. Със идването на тока пуснаха и помпените централи и дойде и водата.

Второ – трябваше спешно да се погребат милионите трупове, които се разлагаха навсякъде. И щат - не щат, нашенци организираха погребални команди, които да разчистят поне местата, където живеят хора. Създадоха и пожарни команди – защото избухваха пожари и много градове изгоряха до основи, просто защото нямаше кой да гаси. После се появихи по принуда и другите аварийни екипи – бърза медицинска помощ, спасители, пътна помощ, полиция, електротехници, ВиК и т.н.

Трето – още докато се оправяха с първите два проблема, започнаха да прииждат хората от България и да грабят и чупят. Най-вече в Европа. Отначало европейските българи само ги гледаха с недоумение и повдигаха рамене, но когато започнаха масови престъпления, разбраха че трябва да действат – заради собствената си безопасност и благополучие. Организираха си своя армия – оръжие имаше достатъчно по складове и военни бази. Погнаха бандитите и избиха доста от тях. Другите трябваше да бягат от Европа към други, по-малко населени места. На «американците» им беше по-лесно. Те научиха какво става из Европа преди още вълната нови емигранти да ги залее. Беше достатъчно да си организират охрана на границите. Пък и океанът се преминаваше трудно.

Всичко имаше в изобилие, но много стоки си имат срок на годност! Най-напред се почувства липсата на хляб, прясно месо и плодове. По-късно – и на други неща. Отначало се опитваха да минат и без тях, но с времето организираха производството им. Историята на човечеството през следващите 20 – 30 години бе хроника на сроковете на годност на различните неща.

Критика, допълнения, предложения за промени?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

То всичко друго ОК.

Но как българите, останали сами в света уреждат обществото си??? Същата ли щуротия, както сега? Или липсата на ограничения смегчава напрежението?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

2135: лошите американци пускат вируса Смит в употреба. Човечеството измира, българите оцеляват ;)

2136: България се оказва празна. Българите (с все помаците, македонците, западнопокрайненците, бесарабските и кримските българи - абе малцинствата и децата от смесени бракове) се пръскат по света.

2136-2140: северноамериканските, аржентинските и чилийските българи въстановяват комуникациите помежду си, организират се в провинции със стирктен режим на производство, погребения и събирателство на материални блага от опустелите райони. Започва самовъстановяването на Амазонската и централноафриканската джунгла. Постепенно броят им се увеличава и стопанството им закрепва. Към 2150 вече има четири български държави в Америките: Съединени български щати, Канада, Чили и Аржентина (заселените територии, разбира се, са много по-малки от тези на старите държави, но се практикува контрол върху по-широки зони). Това са строги, дясноконсервативни националистически режими с религиозен (баптистко-православен)уклон. Празнуват Деня на благодарността и Трети март като национални празници.

Българите в Европа се самоунищожават по ужасен и вандалски начин с пиене, коли, грабежи и ядене само на суха консервирана храна.

Българите в Азия се оказват малко на брой полуславяни-получуваши. Повечето от тях са не особено запалени мюсюлмани, всички те играят шах като богове и пият напровала. Организират се в т. нар. Орда на Златния етикет и пътуват от град на град в Азия, където играят шах по опустелите паркове и пият всичко, което намерят в складове и магазини. Прехранват се с лов, скотовъдство и събирачество, живеят както в изоставени апатаменти, така и в "Лади", теглени от коне. Установява се миграционният им маршрут - лято в Сибир, зима в Казахстан. Напролет и наесен не мигрират поради бездорожието. Към 2150 вече имат монархия с генсек сюбеги начело, подпомаган от Политбюро на Централния комитет на боилския съвет. Ичиргу комисарят командува десния, а совнаркавханът и генералният темник - съответно левия фланг и разпределението на благата. Главна религиозна фигура е молла колобърът, който три пъти годишно пътува с избрани млади багаини до изоставената Москва и излива бутилка водка в краката на Ленин. Българите често посещават Москва като религиозен ритуал, където построяват минаре към мавзолея на Ленин.

Към 2200 г. българи, установили се в Германия, се обединяват под ръководството на т. нар. Дюселдорфски фюрер и започват да преследват всички други европейски българи като ги карат да работят на нивите и строежите им. В Европа единствените други българи, които могат да им се противопоставят, са сопотчаните, водени от Великия Вазов (титла на сопотския водач) разграбили Вазовските заводи и скитащи из целите Балкани и карпати с цел търсене на плячка, но двете сили предпочитат да нямат вземане-даване една с друга.

Българите-католици са се стекли в Италия, където са избрали за свой водач наследствия си екзарх, който поема религиозни и политически функции като папа.

Останалата част от Европа е почти безлюдна докъм 2300 г. като тук-там шават шайки български разбойници, които често враждуват с македонски и помашки такива. Рядко българска и македонска шайка се обединяват, за да разграбят земеделски център на Дюселдофското фюрерство и обикновено биват отблъснати.

Към 2400 г. български, македонски и помашки частни феодални владения са покрили цяла Европа. Някои оттях са независими, други са васални едно спрямо друго или пък дължат вярност на Дюселдорф, Рим и Сопот. Ордата на Златния етикет се е разроила на орди Смирнофф, Собиески и Кумис, които са си разделили Азия. Сюбеги генсекът на Кумисарите резидира в Пекин, този на Смирнофарите - в Москва, а Собиески-ханът се е настанил в Казахстан като праща разузнавачи на юг, към Иран и Ирак, за да намери тайната на т. нар. "черна водка", която кара конете да летят и прави от нощта ден. Вече никой не знае как да използва руските петролни мощности. Дюселдорф, Сопот , Рим, ордите и американските държави са в горе-долу редовна комуникация помежду си. Австралия, Африка, Япония и Индия остават на практика ненаселени. Повечето оцелели общества са в някакъв стадий на развитие, напомнящ нещо средно между стиймпънк и Конан Варварина.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Сценарият е невъзможен. Всеки знае, че българите са родоначалници на всички народи по света, така че всеки човек носи български гени - следователно вирусът няма да му действа.;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Е, Романе, може би все пак злите жидо-сириусяни ще изпукат (да не се самоцитирам, но не чак всички народи произхождат от българите). Всъщност в такъв случай вирусът Смит е изработен в съгласие от българското правителство и американските братя по оръжие с цел да изтреби небългарите. За свое огромно унижение (бялата) част от французите ще се окаже българска, а за оцеляването на македонците ще се разказват вицове в София и Вашингтон (пардон, в Сопот и Ню Йорк). За автохтонците ще бъде ужасяющо, ако се окаже, че турците, монголците, иранците и пакистанците също са оцелели :P

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

2135: Човечеството измира, българите оцеляват ;)

2136: България се оказва празна. Българите се пръскат по света.

...

:tooth::tooth::tooth:

:good:

И все пак може да не е 2136 г., а например 21.12.2012. :w00t:

Австралия, Африка, Япония и Индия остават на практика ненаселени.

Австралия: 4 902 - 90 000 българи(2006)

Нова Зеландия: 816(2008)

ЮАР: 45 000 - 50 000

Либия: 750 (2008)

Мароко: 280 (2005)

Алжир: 120 (2008)

Япония: 438 (2008)

за Индия няма данни във Уикипедията

Повечето оцелели общества са в някакъв стадий на развитие, напомнящ нещо средно между стиймпънк и Конан Варварина.

Не-е-е! По света има към 10 милиона българи (без да се броят македонците и др.). Между тях - много хора с висока квалификация, а всички заводи си стоят непокътнати. Хората искат да имат коли, мобифони, компютри и всичко останало. Тъй че производствата ще бъдат възстановени и падане на технологичното ниво няма да има, или ще е много малко.

Сценарият е невъзможен. Всеки знае, че българите са родоначалници на всички народи по света
:tooth:

Да, ама биолозите на Пентагона са професионалисти от висша класа! Хванали са и най-малките разлики между отделните народи!

Така че кой оцелява, решаваме ние тука на форума. :mad:

как българите, останали сами в света уреждат обществото си??? Същата ли щуротия, както сега? Или липсата на ограничения смегчава напрежението?

Навсякъде - различно. Но особенни извращения няма да има, защото недоволните винаги има къде да избягат. И да си организират свое общество. Смятам, че светът ще е по-демократичен и по-справедлив от сегашния. И поне в първите години ще е разделен на отделни държави. Впоследствие може да се организира нещо като ООН и Световен съюз - по подобие на Европейския. Но политиците ще пречат със всички сили на обединението, защото всеки от тях ще иска да е първи в страната си, а не втори в Световния съюз.

Ще има огромни незаселени територии, където ще властват законите на джунглата. Там без оръжие никой няма да ходи.

България ще си остане страната с най-голямо население. Възможно е в първите 1 - 2 години българските власти да се опитат да подчинят със сила другите страни, но ще срещнат отпор от европейците и американците.

Интересен е въпросът дали в такива условия ще се увеличи раждаемостта? Аз мисля, че да. Населението ще се увеличава, макар и не много бързо.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Солидаризирам се с Глишев, в духа на острите ми възражения срещу "португалската" теория за културния детерминизъм!!! :tooth:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител

Предвиждам създаването на една голяма "служба за опазване на материалните ценности" (може би на основа на "Държавен резерв"?), която действа по целия свят, където има нещо ценно за съхранение. Мислим не само за децата и внуците, а и за пра-пра-внуците! :)

Например масивните сгради и книгите могат да се запазят много векове! Някои видове мебели и техника - над 100-200 години - при съответното съхранение (вижте в музеите!).

Какво мисли публиката по въпроса?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Солидаризирам се с Глишев, в духа на острите ми възражения срещу "португалската" теория за културния детерминизъм!!! :tooth:

И какво предлагаш. С какво можем да заместим културния детерминизъм? Давай?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ами то е почти едно и също. това е като едно дурги твое твърдение, че видите ли, не е от културата, от обществените условия е.

КГ, боравиш съвсем хаотично с термините.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Глобален Модератор

Спомням си, че някъде беше поставен за обсъждане и обратния сценарий - какво би станало, ако само българите изчезнат, а всички останали хора останат на планетата. Опразнената тук територия веднага ще стане обект на чужди интереси, оцелелите цигани и малки групи хора непритежаващи български гени едва ли ще успеят сами да изградят и задържат някаква власт ;) и дали тогава на македонците няма да им хрумне да обърнат на 180 градуса шовинизма си и да започнат агресивна пропаганда, че те са най-чистите българи на света и единствено те имат права над опразнената територия, виж това вече няма и да им е трудно да го докажат, а те го знаят :)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

македонците не крият апетитите си към България.

http://www.youtube.com/watch?v=4cbaxYrNLr8

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Със сигурност ще го има това, но е сигурно, че ще има и хора, които да се стремят към изграждането на нормално общество.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 месеца по късно...
  • Потребител

Всеки грабеше. Повечето алкохолици умряха още в първите дни от алкохолно отравяне. Не можаха да издържат на безкрайното количество безплатна пиячка.

Нема как да стане тва българина мези

:beer::drinks_cheers::drinks_drunk:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...