Отиди на
Форум "Наука"

Последната манифестация на комунизма в Тутракан


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Уникални кадри!!!

Тутраканската селищна система, известна във вицовете на цялата страна с това, че Рейгън й е враг номер едно (така и не знам дали наистина го е имало този лозунг или не), празнува последният 9-ти септевмри.

Това видео е уникален исторически извор. Така ставаха всички манифестации в цялата страна, така, че можете да си създадете идеална представа.

Виждате българската провинция от социализма на длан. Тиха, кротка, спокойна и сравнително доволна. Това спокойствие вече никой никога няма да го има у нас, поне не в близко време.

Заслушайте се в речите - 9-ти септемвти се величае като ден на българското освобождение, като се прави историческа реминисценция и връзка на борбите на българите за свобода преди и пристигането на съветската армия.

Текстовете се пишеха в Окръжните комитети, или поне се одобряваха. Изпълнени са с клишета, като това ка на 9-ти септември в Бъкгария бил съборен фашизма, и разбира се, капитализма.

Можете да чуете цялата пропагандна тематика на БКП в това филмче! Уникални документални кадри. Това си е исторически извор.

Можете да видите хората, които манифестират. Да не мислите, младежи, че тия хора са там по желание? Не са. Доведени са от местоработата, в държавните предприятие, организирано от партийните комитети. Не, че имат нещо особено против – те каквото имат против няма да го кажат публично, защото може да имат проблеми. Така и така е празник, облечени са празнично, но вгледайте се дали са ентусиазирани особено. Минават формално.

Това беше то социализма – формално, формално, формално, а животът си тече.

Само след 2 месеца България ще се затресе от митинги и демонстрации, от режисиран преход, но и от мощен демократичен импулс, ще се събуди българската интелигенция, но и ще спре творчеството й ... Всички тия постулати, които се заявяваха всяка година от такива и други трибуни, ще се изметат.

Руснаците обаче са искрени... От друга страна, това вече е времето на късната перестойка. Тонът е спокоен, няма агресивност към миналото.

Късен социализъм - не се живееше толкова зле, па като бяхме лапетия какво друго ни оставаше освен да си гледаме кефа.

В София дънехме Пинк Флойд и гледахме видео по 15 човека в нечий апартамент, често със спящи нечии родители в другата стая... Мани, мани : ) В провинцията обаче се е запазил духа на 60-тте и 70-тте.

Чудесни кадри, изгледайте детайлите! Милиционерите в парадна форма, стегнати и дисциплинирани, не като сегашните гащници... Макар, че в това отношение препоръчвам царската полиция, ама айде.

Маршовете турбокомунистически, дикторите хвалят комунизма на поразия и с цяло гърло. Минават завод след завод, с нарисувани плакати, носени от първия когото, бедният, са хванали и задължили да го прави. Един път само съм носил червено знаме с 2 м. прът и потънах от срам, бях 15-тина годишен :))

Е като тия лелки дето носят сума ти трикоьлори....

Вижте хората как бързат да минат и да си ходят да си сготвят и да си починат и да си идат на гости...

И не, сините знамена не са на СДС. Те са символ на световната борба за мир. Тогава комунистите не се бореха за екология, а за мир, ако не знаете.

Една от вързастните жени е взела знамето наопаки, носи го на рамо. Партийният секретар е идиот, естествено – ми то й тежи на жената, как може да й го даде, но пък и тя го носи като гьостерица)

Опа, на второто видео в началото един чичо също носи байрака като гьостерица. Ако в този момент в главата му не е изконното антиконмунистическо: „Ай ши ви иба мамата”, те ви па на!

Какво е това чудо, което носи жената с пищната бяла рокля оставям на фантазията ви и на алкохолните пари на местния художник да изясните, както и на празната глава на партийното ръководтсво. Как сме се хилили на тия работи, не е истина.

Обаче вижте хората – досадно им е, но са с твърдо изражение. Днес не знам....

На 2:44 до трибуната вдясно на екрана долу се вижда иначе цивилен човек, който си стои. 100% или ДС, или милиционер. Охрана ... Повече по традиция, де, ама в това време и турски бомби гърмяха, и какво ли не.

Дечицата със сини връзки са чавдарчета, с червени – по-големи, пионери.

„Мажоретките” на 3;31 и после са уникални – дори не си правят труд да махат в синхрон. На много от тях това се вижда толкова безсмислено, колкото е наистина. Симптоматични кадри.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

КГ, я пусни кадри от игрите Ариран - да видим що е бодър трудов ентусиазъм :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ариран или Ариранг, масовите игри в Северна Корея ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Аре моля ти се ся, такива неща са чужди на българския национален характер. Друго си беше соц рахатът в края на 80-тте години.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
(така и не знам дали наистина го е имало този лозунг или не)

Тука някой е събирал лозунги:

"Българско значи висококачествено, а тополовградско - отлично.

На партията - вярност, на народа - чиста вода.

Обещаваме да намалим стойността на един човеколеглохраноден с 0.02 стотинки. (Обещание в почивна станция) "

http://frognews.bg/news_1372/Minalo_nezabravimo_S_vsichki_sili_%E2%80%93_pet_za_chetiri!/

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Ама хляба беше 20 стотинки, а хладилниците ни бяха пълни. Всяко лято ходехме с карти на море, изучихме си децата, направихме си къщи. А сега иди да строиш де. Не можеш защото е огромна скапотия. Беше спокойно, нямаше убийства изнасилвания, кражби, милицията биеше и всички и имаха страхът, а сега бият полицаите барабар с всички останали жертви. Това ли ви е демокрацията? Глад, мизерия, безработица не можеш нищо да си купиш, децата ни избягаха в чужбина. А тогава за всички имаше работа, всеки се учеше, завърши и хоп, веднага на работа. Отидеш в болницата всичко безплатно, а днес ни направиха на маймуни с тия джипита, мипита, и постоянно те гледат в ръцете да си искат пари, мамицаята им корумпирана. Тогава ако ти искат пари може да се оплачеш на партийния секретар, в милицията, а днес на кого ще се оплачеш а? Тогава имаше справедливост, а днес има олигарси и корупция които въобще не мислят за народа. Дойде 9 септември, дадът свободен ден, облечеш се хубаво, излезеш на площада, там целия град, всички празнуват. Това лошо ли е , а кажи ми. Ох ох какви времена настанаха, страх, глад, мизерия, де да беше жив Тодор Живков, че пак да въведе ред в тази държава.

Дойде ми отвътре да го напиша, таман по темата е.

Отговора

Милицията биеше наред виновни и невинни. Партийния секретар я слушаше, я не, а за някои оплаквания идваше ДС. Днес има олигарси и корупция и те са здраво свързани с бившата БКП, която създаде тази система. А вие, от носталгия по миналото, гласувате за тях и я заздравявате, а после се оплаквате от нея. Защо?

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор антропология

Aми последната, засега. :laugh:

Това за личната вражда м/у Рейгън и тутраканската селищна система май се оказя вярно, защото Рейгън изглежда спечели неравния дуел и ги затри. Абе човек трябва да си подбира враговете, си мисля, като гледам видеофилмчетата. Не биваше Тутракан да вдика ръка чак на рейгън. Можеше и досега да си празнува.

Рейгън обаче също постъпи неблагородно. Трябваше да подмине заплахите, отправени към него от тутраканци, вместо да го удря на лична вендета с фундаментални за източния блок последици. Можеше и до днес да си маршируваме насам натам по девети. Ама тутраканнци са виновни, дето не си знаят силата и сега колективно опъваме жили. Капитализъм.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Много хора наистина, цели предприятия минават, кипял е живот и дейност се е развивала в такъв малък град. А сега? Предприятието за строеж на лодки съм чувал че работи.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ами минават. Имало е, нали имаше и СИВ. Само че се чудя за какъв дявол трябва на празниците да манифестират цели предприятия. Та и с лозунги в ръка, както и са това чудо с булката с кринолина и лентите, за което, ей богу нямам и няма да имам обяснение?

Имаше живот. Ако властта беше намерила начин да напълни магазините със стоки, можеше още да има. Изтърва се тя, сега тепърва трябва да се връщаме към.. .как му викаха, а, да програмата за развитие на селските райони. На ЕС. Що ли ми звучи познато?

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор антропология

Ами отварянето ни към световната икономика ни постави в позицията на неконкурентни. Това прекъсване на икономиките по време на желязната завеса беше хитро - позволи ни да го играем икономически тигър в източния блок; После върви оплювай протекционизма. В една затворена система бяхме левенти. Когато се отвори системата и се сляха двете икономики, конкуренцията ни издуха. Върви се конкурирай с японци и германци от една страна (като качество) и с 2 милиарда и половина китайци и индийци (като себестойност на труда и количество) от друга. И го отнесохме, и още ще го отнасяме. Не сме конкурентни отникъде. Докато в една затворена система, като соца - където бяха 20-тина не особено конкурентни страни в единна затворена система - направо изпъквахме. Но това беше частица от света, затворена в себе си. Истинският свят е много голям, много производителен, много конкурентен, с големи акули в него. Вероятно ще се стабилизираме някъде м/у 40-то и 70-то място в света като икономика и приходи. Не знам дали е достатъчно. Мисля, че рано или късно ще изпреварим латиноамериканските страни - ако вече не сме го направили - повечето азиатски - без най далекоизточните (много работят тия :biggrin: ) - и някои европейски - от югоизточна европа. Африканските и повечето близкоизточни така или иначе са зад нас. Повече от това едва ли можем.

Колкото и консервативно да звучи, малко повече протекционизъм нищо чудно да е витален. Никога не можем да конкурираме по количество и евтиния индийци, китайци и всякакви азиатци. Аутсорсинга е правилна посока също.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

И аз имам такива мисли - трябва да се измете двора, а това точно така става. Само че у нас има могъщи олигархични тенденции, а това не знам как ще се случи на тоя фон....

Там беше на стария период бедата, я, че вместо да използва ситуацията да създаде нещо по-конкуретно способно, заспа.

И тая мила и навяваща спокойствие картинка от уникалното видео е част от тоя сън. Само дето след 2 месеца будилникът звъннва.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

И аз имам такива мисли - трябва да се измете двора, а това точно така става.

Метете. И да не забравите да насадите райграс на мястото на ликвидираните фабрики и заводи, за да не пита случайно внучето - дядо, какво е имало тука?

http://vbox7.com/play:e73ad16a

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Е, ти пък. Не този двор, а сегашния трябва да се премете:) Всъщност, какво те смущава в събарянето на този комин. Той е част от нещо, което не работи вече. Технологиите не са вечни.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ама хляба беше 20 стотинки, а хладилниците ни бяха пълни. Всяко лято ходехме с карти на море, изучихме си децата, направихме си къщи. А сега иди да строиш де. Не можеш защото е огромна скапотия. Беше спокойно, нямаше убийства изнасилвания, кражби, милицията биеше и всички и имаха страхът, а сега бият полицаите барабар с всички останали жертви. Това ли ви е демокрацията? Глад, мизерия, безработица не можеш нищо да си купиш, децата ни избягаха в чужбина. А тогава за всички имаше работа, всеки се учеше, завърши и хоп, веднага на работа. Отидеш в болницата всичко безплатно, а днес ни направиха на маймуни с тия джипита, мипита, и постоянно те гледат в ръцете да си искат пари, мамицаята им корумпирана. Тогава ако ти искат пари може да се оплачеш на партийния секретар, в милицията, а днес на кого ще се оплачеш а? Тогава имаше справедливост, а днес има олигарси и корупция които въобще не мислят за народа. Дойде 9 септември, дадът свободен ден, облечеш се хубаво, излезеш на площада, там целия град, всички празнуват. Това лошо ли е , а кажи ми. Ох ох какви времена настанаха, страх, глад, мизерия, де да беше жив Тодор Живков, че пак да въведе ред в тази държава.

Дойде ми отвътре да го напиша, таман по темата е.

Отговора

Милицията биеше наред виновни и невинни. Партийния секретар я слушаше, я не, а за някои оплаквания идваше ДС. Днес има олигарси и корупция и те са здраво свързани с бившата БКП, която създаде тази система. А вие, от носталгия по миналото, гласувате за тях и я заздравявате, а после се оплаквате от нея. Защо?

Ще те замоля да престанеш да пропагандираш неистини! Ако не ми беше колега и по-остри думи бих използвал!

Хляба бе 48ст. при себестойност (или там какъвто беше термина)малко под лев. Т.е. бе на дотации. Кои ходеха всяко лято на море? Я извади легловия фонд и населението на България. Колко текезесари ходеха на море, че и всяко лято? Кремиковци имаше една станция в китен, верно два големи блока, ама можеха ли всички работници всяко лято да ходят на море? Хайде да не пишем глупости! Ти твоите деца не си ли ги изучил? Или посочи чии деца не са изучени, абе дай определение какво точно значи да си изучиш децата. Че аз едно имам да е живо и здраво и се учи и ще продължава. На всички мои познати също са изучени и продължават една част да учат и то на места дето тогаз нямаше начин да учат. А и къща си построил чета. Абе баща ми след 10 год. в Чехия и 6 в Алжир (където му крадяха доларите) не успя, та трябваше къщата на дядо ми (където като хлапе съм носил пясък с кофичката) да продаде, за да построи, ама не и да обзаведе. А пропуснах да спомена, че не е крал и в съмнителни комбини не е влизал. не е бил и член на партията, нито майка ми. А народа (освен теб де) построил къщите и веднага тръгнал да офейква в големите градове. Що? При построена къща и работа викаш, ходи да бачка в Кремиковци или трамвай да кара за да живее в общежитие или на свободен наем. Що? Къща си има човека, работа спокойствие, ама той не от селото в градо, от градо в София (ако не може веднага).

Нямало убийства и изнасилвания викаш. Да,да, ама н е. Не се съобщаваха. Ама на партийците всяка седмица им казваха (не съм бил аз, баба ми бе и си умря (лека и пръст) заклета сталинистка). Да техните мутри не се стреляха, нужда нямаше, а изнасилванията въобще не стигаха до сводките. Глад няма, мизерия, зависи какво разбираш под това. Ако визираш пенсионерите, да тежко живеят, но това е последица от онзи живот и онази с-ма. Аз няма да ги обвиня, че сами са си виновни. Само ще напомня, че онзи кредит не можеше да продължи дълго, камо ли безкрайно. Безработица имало. Ами ще има. Викаш учиш и хоп веднага на работа. Хммм да, ние завършвахме научен профил и после ни правеха даскали. Е не се навивахме и ходехме да блъскаме сярата с лопати в МОК Медет. Те и още във Факултети ни предупредиха. Ак. Шолдко (лека му пръст), още тогаз казваше, химици вие сте 60, а на д-вата са нужни 10. Вие си правете сметката. И си я направихме. Ако ще ми пееш за 'като ми плащат колко да не умрем, я че им работим колко да не заспим' - това ли трябваше да продължи? Хайде без глупости! Колко от децата ти са избягали в чужбина? И собствено, какво лошо има в това да работиш или да учиш в чужбина? Ако смяташ, че там българите са бели роби не си познал! Да има мрънкалници и сега (и аз съм в чужбина0, ама кат не им харесва да местят или да се върнат. Не било добре там и не се връщат. Не демокрацията е виновна за това, а липсата на демокрация. Южбняк (за което пак го поздравявам) е обяснил, но това са азбучни истини и би трябвало да ги знаеш или ако не да си ги изведеш.

Аааа отиваш в болницата викаш и всичко безплатно. Абеее ти това сериозно ли? Ча ме разсмиваш. И какво точно беше безплатно? Я спомени. Щото всичко няма начин да е било. Дааа опашките си бяха безплатни. Те и сега са безплатни. А да докторите наистина бяха безплатни. И в у-ще имаше. Нашия зъболекар правеше пломби ударно. На един авер му направи 11 за 1 час, миньора му викахме. Баща ми хем '86-та се върна от Алжир щото си беше изгорил ръката, и отиде да му сменят превръзката, младата другарка докторица му дръпнала превръзката и понечила да му измие ръката на чешмата, кат се пробвала да му прибере гел превръзките купени от там под предлог, че са за по-големи изгаряния.

А в аптеките не беше безплатно, но евтино беше не споря. Ама даже лейкопласт кат' хората нямаше.

Хихихи, можел да се оплаче на партийния секретар! Смеееех, а кои искаха пари бре! Не пиша за еднодневки шушумиги.

Имало справедливост значи, тук направо ме уби! Каква справедливост? За кого справедливост? Че тогаз това нещо въобще не се търсеше, щото не се и котираше, виж връзки се търсеха. Ако само заговориш, че търсиш справедливост, това значеше, че някъде не си намерил и критикуваш с-мата. А това и най-голямите идиоте не го правеха.

Мислех си, че повече идиотщини нямаше да има в този пост, ама това за 9-ти септември ми дойде доста! Колко 9-ти септември-та си празнувал? Ей тъй облечен с бяла риза и целия град излязъл да празнува? Аз такова нещо не съм виждал! Честна пионерска! И комсомолска! А от 72-ра съм в България и некъде до 79-та наистина имах някакви заблуди, после разбрах истината за Кремицовци, събитията в Полша дойдоха и т.н. В казармата вече всичко беше ясно и 9-ти беше дата за отпуски и пържола за тези дето не ги огрее. А като студент си имахме лаф, че всяка сутрин трябва да даваме по 2ст. за да си купуваме в. "Работническо дело". Знаеш ли защо? За да знаем дали сме още на власт. А Знаеш ли защо да знаем? За да разберем кога вече не сме. А знаеш ли защо трябваше да разберем? Ееее сещай се сам за това.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Късносоциалистически рахат ? Айде стига бе. То нямаше нищо по магазините тогава... Знаете ли как дядо ми е обикалял насам натам да търси тетрадки за мен, третокласник тогава, защото в нашия квартал по книжарниците (срещу Универсиада, на Ситняково/пардон Хр. Кабакчиев, както и на Иван Асен II посока към Орлов мост) тетрадки просто нямаше?

Е, имаше калпаци и връзки за чавдарчетата, с които висим строени на жегата в училищния двор на разните там манифестации в 31-во ЕСПУ "Д. Полянов". Каква скука - на една избягах през оградата (откъм пазара Ситняково ограда нямаше, понеже се строеше румънското посолство).

Нямало кражби: ние малките бяхме редовно преджобвани от по-големите пред гимнастическия салон...за едни стотинки да си купят цигари...

Каква мизерия беше в стола на въпросното ЕСПУ - срещу едни сини купони се получаваха гадости в метална паница, и ако не ги ядеш, си гладен чак до вечерта, понеже си следобед на занималня... и няма откъде да си купиш закуска, в сладкарницата отсреща нямаше почти никога нищо... една празна тъмна сладкарница...

Били сме водеща сила...

Хахахахаха.

Редактирано от Perkūnas
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Тетрадки имаше, а и в сладкарниците имаше толумбички, трябва да сме реалисти, тука виждам некакви нелепи опити за сравнение с времената непосредствено след 9.9.44г. за което баща ми ми е разправял че са подвързвали амбалажна хартия на тетрадка за да пишат.

Нелепо е да се подценява форумната общественост по такъв елементарен начин. По ще е интересно ако се посочат за отрицателен пример година 1990-91-ва, години 1996-97, за да сме в течение на реалността, нали така?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Заслушайте се в речите - 9-ти септемвти се величае като ден на българското освобождение, като се прави историческа реминисценция и връзка на борбите на българите за свобода преди и пристигането на съветската армия... Е като тия лелки дето носят сума ти трикоьлори....

Нищо ново под небесата няма. Днес нещата се повтарят, а както се знае, повторението обикновено е фарсово.

Заслушай се в приказките на Бойко Борисов и ще видиш, че всичко в България е започнало по негово време. Преди поне се говореше: «ние,българите», «нашата партия». А сега се чува само: «аз». И всичко хубаво се свързва с ЕС и американците. А пък в Мадан едни чичковци се кланят на българския министър-председател като на господ.

Ти твоите деца не си ли ги изучил? Или посочи чии деца не са изучени, абе дай определение какво точно значи да си изучиш децата. Че аз едно имам да е живо и здраво и се учи и ще продължава.

Твоето да, ами другите? Защо днес има демографска криза и толкова много подхвърлени деца? И ти защо имаш само едно дете?

На времето жената знаеше, че като изкара гимназия и започва работа. Тази работа беше и осигурена. Като роди - осигурени са и две години платен отпуск.

Сега хората ги е страх да имат деца, а правителството се пазари, колко време да не работят майките и какви пари да получават.

Колко 9-ти септември-та си празнувал? Ей тъй облечен с бяла риза и целия град излязъл да празнува?

Спомням си, че през 50-те или 60-те години, след като свършеше манифестацията, баща ми и майка ми, които работеха в текстилна фабрика ходеха (с мен естествено) на тържествен обяд в предприятието. Свиреше духова музика, хората се веселяха. Общуваха помежду си. Чак целият град не, но цялото предприятие празнуваше.

Сега настроението се вижда от написаното от теб: аз съм добре и моите приятели са добре. Е, бъдете здрави! Но не се опитвайте да назидавате другите. Човек сам най-добре преценява как е протекъл и протича животът му.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Митак, трябваше да прочетеш до край поста на Фружин, пък после толкоз емоционално. Щото така излиза че говориш като оня от поляната...

Прочетох го, но очевидно не съм го разбрал :(. Искренни, ама наистина много искренни извинения, на моя колега и приятел Фружин!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

.....

Твоето да, ами другите? Защо днес има демографска криза и толкова много подхвърлени деца? И ти защо имаш само едно дете?

На времето жената знаеше, че като изкара гимназия и започва работа. Тази работа беше и осигурена. Като роди - осигурени са и две години платен отпуск.

Сега хората ги е страх да имат деца, а правителството се пазари, колко време да не работят майките и какви пари да получават.

Спомням си, че през 50-те или 60-те години, след като свършеше манифестацията, баща ми и майка ми, които работеха в текстилна фабрика ходеха (с мен естествено) на тържествен обяд в предприятието. Свиреше духова музика, хората се веселяха. Общуваха помежду си. Чак целият град не, но цялото предприятие празнуваше.

Сега настроението се вижда от написаното от теб: аз съм добре и моите приятели са добре. Е, бъдете здрави! Но не се опитвайте да назидавате другите. Човек сам най-добре преценява как е протекъл и протича животът му.

Кои са другите? По времето на соца нямаше ли моето и другите? какво точно питаш? Какво значи демографска криза? Че малко след 'демокрацията' имаше 'бум' на раждаемостта. Дай статистика за многото 'подхвърлени деца' и дай насрещна (ама няма да намериш, тогаз имаше други правила) през онез години. Ако ще сравняваме нека да е коректно!

Ахааа така значи знаела жената ;). Значи след гимназиона - на бач и тя горката к'во да прави - ражда. Не, не беше, така, да не изопачаваме нещата.

По отношение на броя на децата ми. Доколкото зная (а може би и ти знаеш?), децата ги раждат жените, тяхно е правото (освен задължението) да предценят. Нещо друго?

Ако обичаш не обобщавай хей така. Дай примери, статистика. Аз мога например да ти дам френска такава, дето от най-голяма д-ва, Франция почва да се 'свива', това преди арабското 'нашествие'. Мога и сега да ти дам стеснена чешко-словашка. Чехите емат едно дете, словаците над 2.5 (това стеснено де), при чехите има огромен брой виетнамци, даже в 'наше село' виждам виетнамски дечица да тичат до школото и много майки и татковци да си разхождат бебетата. К'во да ги трепеме или да ги екстрадираме от Европата (както се изказа една 'българка' тук - азиатците - в Азиа. Само я попитах, а теб де да те пратим? В Горна или в селото ти (бе гаден бях).

50-те, 60-те, 70-те, 80-те 90-те, че и 10-те от новия век безвъзвратно са заминали! Нека не се връщаме там, ако може?

Не, не е така. Аз не казвам, че съм добре, а че има начин! Има разлика, нес-па? Ти също влизаш в моите приятели, освен ако сам решиш да не си. Твоя воля! Нито аз, нито които и да е било тук (щото си употребил множествено число) не се опитва да назидава когото и да е било! Бъди и ти здрав! Много си прав за човека,той ТРЯБВА сам да предценява, ама дали успява? Това е друга работа. Най често средностатистическия човек (оооо не само българин , за 1 месец тук се наслушах на какви ли не оправдания, че накрая кат се заслушам как някой се опрвдава му викам "Панье соулдрух" ;) или господин другарю ;)) се оправдава. Еее освен ако не се хвали де.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Е, те хората си се събираха и си празнуваха, така или иначе е празник. Това не значеше, че одобряват властта, просто тя изглеждаше, в т.ч. благодарение на собствените си усилия, вечна. Хората са си хора, те ще намерят повод да се видят винаги, дори и на team building или office - party :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...