Отиди на
Форум "Наука"

Левитация


Recommended Posts

 • Потребител

Здравейте,

Какво ви е мнението за левитацията в пространството. През историята има много малко достоверни факти за хора успели да се издигнат над земята с мисълта си. :head_hurts_kr: :head_hurts_kr:

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Само от чист интерес - кой е успял да се понесе из пространството със силата на мисълта?

Изключвам Карлсон , естествено.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребители

При плуването има подобен ефект, тъй като човек може да се задържи над водата, ама и да се окаже в ролята на подводница. Макар в случая едната мисъл да не е достатъчна, но все пак няма помощни средства като например лодка. Въздухът обаче е с по-ниска плътност. Птиците също без допълнителни приспособления, а само с даденото им от природата се реят из въздуха, но и в този случай не става дума само за мисъл. Разбира се това дето се говори за левитиращи източни монаси ако все пак се окаже вярно, то остава въпросът дали пак едната мисъл е била достатъчна. Иначе казано дори да се постигне някакво висене във въздуха някой ден, твърде вероятно е то да не се покрие с точното понятие за левитация.

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Левитацията (лат. levis - лек) е процес, при който определен обект е висящ в пространството без опора и без контакт със земята или с друг предмет.

Левитацията е също така и "магически" трик, при който човек или предмет бива повдигнат в пространството без чужда или каквато и да е била намеса. Най-често това се извършва по механични начини, чрез специално осветление и т.н.

На Земята всичко, от което един предмет има нужда за преодоляване на гравитацията, е подемна сила, която да е достатъчно голяма, за да може той да бъде повдигнат. Това може да бъде постигнато по няколко начина, напр. - чрез магнит, чрез електричество, по електро-магнитен път или - по аеродинамичен път. Левитация по аеродинамичен път може да се наблюдава на много места, например - при играта въздушен хокей, където газ (въздух) излиза на струи с равномерна сила от масата за игра и по този начин държи шайбата винаги над повърхността. Други примери са хеликоптерите или самолетите с вертикално излитане. Сфера също може да бъде в състояние на левитация, бидейки повдигната от равномерни по сила въздушни струи, по закона на Бернули.

В някои, най-вече - източни, вярвания левитацията е съмнителната способност на хора, само със силата на своята мисъл и концентрацията си, да се издигат във въздуха. Твърдения за това идват от източните будистки монаси, но до сега не е доказано пред независими експерти, че по собствено желание, чрез висока концентрация на мисловната си енергия, те могат да се издигат над земята. Според част от тези вярвания, левитацията може да бъде предизвикана и чрез божествена намеса.

Малко повече информация "в полза" на съществуването на левитацията можете да прочетете тук:

http://selenabg.com/index.php/2008-07-29-08-07-24/41-2008-07-27-20-29-45/169.html

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Честит празник!

Сещам се за стария афоризъм, дето немски инженери изчислили, че при това тегло и съответно размах на крилете, майският бръмбар не може да лети! Да, ама майският бръмбар не знаел за тия изчисления и ... продължавал да си лети! :biggrin:

Днес науката знае защо не може да се "лети" със силата на мисълта (преодоляване на грависилата с помощта на разни биополета и др., които са реалност).

Преодоляването на силата на гравитацията с мисълта изисква ... летящото, от само себе си, да се движи по допирателна към мястото на преодоляване (допирателна към сферата на Земята), а това не става - поне по така наречените демонстрации - разказани от ...очевидци.

Значи, тези очевидци са тотално заблудени откъм видяното.

...

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Честит 24 май!

Само от чист интерес - кой е успял да се понесе из пространството със силата на мисълта?

Изключвам Карлсон , естествено.

На днешния празник на българската култура може да се сетим за Доротея от "Бариерата" на Павел Вежинов.

Имах щастието лично да я обсъждам с Павел Вежинов - един човек с големи очи и голямо търпение към ученически въпроси.

Той твърдеше, че не можем да сме сигурни, че е невъзможно човек да лети.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 седмици по-късно...
 • Глобален Модератор

Левитацията е "възможна" само в някои кунг фу филми. Да скачаш върху клоните на високи дървета, от клон - на клон, да скачаш върху покривите на сгради и от покрив - на покрив, да летиш във въздуха...

Двама души се дуелират с мечове, летейки във въздуха. Много филми го показват, ама не е възможно, не е реално.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Левитацията е "възможна" само в някои кунг фу филми. Да скачаш върху клоните на високи дървета, от клон - на клон, да скачаш върху покривите на сгради и от покрив - на покрив, да летиш във въздуха...

Двама души се дуелират с мечове, летейки във въздуха. Много филми го показват, ама не е възможно, не е реално.

Възможно е да скачаш от покрив на покрив и на всякакви невъзможни места.....Даже и да летиш....

Но не така както в китайските пропаганда кунг фута....

Инак какво правиш когато през тъмна нощ се събуждаш и виждаш, че плазма телевизорът ти левитира навън от стаята?

Включваш лампата и биеш циганина.....

:tooth::tooth::tooth:

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

мисля че хакерите на сънища могат да летят и в реалността. Но отново това не е научно доказано.

има ли достоверни факти за хора можещи да летят или всичко е измислица.

Зеланд твърди че в секретните лаборатории са Русия са успели да променят шаблона на разума на човек и да го накарат да лети, е не като боинг, но чиста левитация в пространството.Както казах всичко е в конструкцията на шаблона на разума, ако в него се променят дадени схеми и може да се правят чудеса във времето и пространството.

Винаги получаваме това в което вярваме. :smokeing: :smokeing:

Link to comment
Share on other sites

 • Потребители

По телевизията бяха давали репортаж от състезание на левитиращи. Изгледах го с интерес, но левитирането се оказа доста по-различно от това, дето си представям и аз и други. В смисъл левитиращите по-скоро правеха известното упражнение за чанч "заешки подскоци", но с тази разлика, че изходното положение не беше клекнало, а традиционната поза със скръстени крака. и през цялото време докато подскачаха си бяха със скръстени крака. Но в основата беше подскачането а не някакво по-трайно висене във въздуха.

Иначе предполагам сте чели коментарите под клипчето, което пуснах по-горе. Т.е. че зад платното има повдигащ механизъм, а "левитиращия" е седнал на лост (което видимо му доставя удоволствие) и чрез механизма зад платното го вдигат и свалят. Особени са началните и крайните моменти. В началото на издигането се вижда как платното зад него в долния край мърда, а в края как коленете му първо докасват земята, а после и останалата част - ако левитираше би трябвало да се спусне равномерно. Но в случая тъй като балансира седнал на лост, то при спускането в края си пролича, че колената може да са във въздуха, ама по-назад не може да се отпусне докато лоста не бъде свален до долу. Подобно нещо може да се спретне и със син екран - тогава може и да не се вижда платно при гледането, защото може да се добави всякакъв фон. Това с лоста е за демонстрации пред публика, тъй като на живо няма как да се използва син екран.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Прикрепям извадка от книгите на Зеланд. Според същият автор е възможно да се лети и в реалността, но е трудно да се управлява намерението.

За външното намерение няма нищо невъзможно. Мо­жете да летите и в реалността или, да речем, да ходите по водата, ако имате външното намерение на Христос. При това физическите закони изобщо не се нарушават. Защото те действат в отделно взет сектор на материалната реали­зация. Действието на външното намерение се проявява в движението на реализацията по различни сектори на пространството на варианти. В рамките на един реализиран сектор не е възможно да се лети. За целта ви е необходимо да противодействате на земното притегляне, а това е рабо­та на вътрешното намерение, изискваща изразходване на енергия за преодоляване силата на тежестта. Свободният полет - и насън, и наяве, не е вашето реално движение в материалното пространство, а изменение на относително­то положение на вашата реализация. С други думи, тялото последователно се материализира в нови точки на физиче­ското пространство.

Може още да се каже, че не вие летите през простран­ството, а то се движи спрямо вас съобразно с избора на вашето външно намерение. Това може би не звучи съвсем коректно, но няма да се задълбочаваме в теорията на отно­сителността. Можем само да се досещаме как се осъщест­вява на практика.

За да полетите, трябва да имате непреклонна вяра, че това може да бъде направено. Защо Христос е казал толко­ва безапелационно просто: „Нека ви бъде по вашата вяра"1? Защото не можем да получим или направим нещо, без да имаме намерение. А без намерение няма вяра. Не бихме могли да сторим и крачка, ако не вярвахме, че това е възмож­но. Но няма да успеем да убедим разума, че в реалността може да се лети така, както и насън. Във всеки случай - в обичайното състояние на съзнанието. Някои йоги в Индия успяват в процеса на медитиране да се откъснат от пода. (Не ми е известно за други достоверни прояви на левитация.) Възможно е намеренията им да стигат само да се на­строят към движението на вариантите, при което тялото виси във въздуха. Като се вземат под внимание огромните възможности на йогите в сравнение с обикновените хора, представете си колко сложно е външното намерение да се подчини на волята.

Както казах всичко е в шаблона на разума. Ако се редактират параметрите в шаблонното светоусещане на разума и би могло да се правят чудеса. Външното намерение си остава загадка. Мисля че хоората от древността са могли да летят и в реалността. ;) ;)

Нека ви бъде по вашата вяра

ПС. И аз мисля че клиповете в ютуба са фалшиви. Много рядко, ама много рядко ще видим истинсска левитация. :post-20645-1121105496: :post-20645-1121105496:

Редактирано от Bai Mangal
Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Аз мисля че хакерите на сънища могат да летят и в реалността. Но отново това не е научно доказано.

А има ли достоверни факти за хора, можещи да летят, или всичко е измислица.

Май левитацията ще си остане измислица, шарлатания и мечта.

А какви са тези "хакери на сънища"? Кажи нещо повече за тях!

Вероятно левитацията би могла да се осъществи на планети, където гравитацята е значително по-ниска от земната.

Повечето хора изучават в училище, че земното привличане на повърхността на Земята е 9,8 G. Истината е, че тази цифра се променя по повърхността на планетата, в зависимост от материала, който се намира под земната повърхност. Именно тази причина е в основата на факта, че стойността на G се променя с много малки стойности, но достатъчно забележими от физична гледна точка. Земната повърхностна гравитация действа с определена сила върху всеки обект на повърхността на Земята, намиращ се на 6371 km от земния център.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

----------

"Хакери на сънища" е едно измислено за благозвучие наименование.

Ако някой е толкова добър в съзнателното сънуване, че да може да контактува с друг в неговия сън.

Това си има пълна аналогия и в реалната комуникация. Много малко хора използват ума си за рационално, безпристрастно мислене. Повечето са "филмирани" (с нагласа, предразсъдъци и пр.) малко или повече.

Рекламата е най-показателния пример за "хакерство" в реалноста - кара хората да изпитват необходимост дори и от неща, които не са им необходими. Убеждаването - аз имам мнение, но като чуя друго (обикновено на авторитет) приемам другото, то става мое. Пропаганда. Но се отклонявам от темата...

Не случайно се ползват подобни "словообразувания". Много са "привличащи" за определена група читатели.

Здравей, хакерите на сънища са много повече от днешните транссърфъри и телепортери. Всички го знаем този филм.

Моля купи си тази книга и се запознай с тяхното родословно дърво.

http://shop.pingvinite.bg/?cid=3&pid=48664

Карлос Кастанеда и Ернст Мулдашев, Сай Баба и Вадим Зеланд, Хари Потър и Никола Тесла - това са духовните пътеводители, очертаващи граничната зона между видимата реалност и паралелните светове. Там се подвизават хакерите на сънища. Те знаят как се отварят космическите портали, изграждащи структурата на Вселената - невидима, безкрайна и ефирна като гигантска паяжина. Те владеят уменията на древните магове, лабиринтите на времето и пространството, тайните на телепортацията, които превръщат мисълта в материална сила.

Например, ако бъдат простреляни от упор, телата им остават невредими. Обяснението е елементарно - действа същият механизъм, на който се основава и телепортацията.

Това е втората част на "Търсачи на Духа" от Андрей Реутов. И тук кървавата битка между хакерите и представителите на Легиона продължава с неотслабваща сила.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

.. Те знаят как се отварят космическите портали, изграждащи структурата на Вселената - невидима, безкрайна и ефирна като гигантска паяжина. Те владеят уменията на древните магове, лабиринтите на времето и пространството, тайните на телепортацията, които превръщат мисълта в материална сила.

Например, ако бъдат простреляни от упор, телата им остават невредими. Обяснението е елементарно - действа същият механизъм, на който се основава и телепортацията.

Дрън-дрън, ярина - каза Берона и отиде да си гледа бръмбарите

Link to comment
Share on other sites

 • Потребители

Моля купи си тази книга ...

А за нея може ли да платим с невидими пари или се приемат за плащане само изпитани земни платежни средства? Защото ако е воторото, ще изчакам следващото издание, в което да е обяснена и опцията да се плати с невидими пари. :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Хакерите на сънища се подвизават в паралелни светове. Те знаят как се левитира в реалността.Те могат да манипулират време-пространството. :biggrin: :biggrin:

Известно е, че древните магове, усвоили до съвършен­ство изкуството на сънищата, са преминавали в други све­тове целенасочено и завинаги. Физическите им тела също са изчезвали от този свят. Древните магове или са били твърде безразсъдни, или много добре са знаели какво пра­вят. В наше време всяка година хиляди хора изчезват без­следно. Съществува дори версията, че са похищавани от пришълци от чужди планети.

А ето и отговора за телепортацията. Зеланд е гениален. Всичко е в разума.

Ябълките падат в небето, когато разумът се изправя пред факта. Тогава отслабва контрола си и просто позволява на факта да се случи. Няма значение, че ситуацията е непо­нятна, главното е, че е реална. Живеем в свят, където хора­та карат колела. Ако човек попаднеше в свят, където всич­ки летят, и той щеше да лети.

Опитах да убедя разума си че е възможно да се лети в реалността, но не става. :post-20645-1121105496: :post-20645-1121105496:

Редактирано от Bai Mangal
Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Желание, мечта, намерение, вяра, воля, постоянство... - това са само думи от тълковния речник. И ще си останат такива, докато човек не предприеме нещо, за да постигне или достигне желаното.

Ако, например, искаш да спечелиш от тотото, пусни фиш! Ако искаш да научиш китайски или японски език, запиши се в университета да учиш китайска или японска филология. Ако искаш да станеш велик боец, започни да тренираш някое бойно изкуство. Ако искаш да изкачиш Хималаите, изучавай алпинизма! И така нататък.

Aз мисля, че (за съжаление) не е възможно да прочетеш една книга (която и да е тя!), да я сложиш след това под възглавницата си, да заспиш и на сутринта да се събудиш и да се окаже, че си постигнеш нещо, което до вчера не си можел. Може да си вземеш някой изпит, но да полетиш, да започнеш да плуваш или да станеш нинджа е невъзможно ЕДИНСТВЕНО с четене на книги и/или с гледане на филми. Не става и САМО чрез самовнушение и с вяра, колкото и силна и непоколебима да е тя.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
 • Create New...