Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

България не приема идентичността на Северна Македония

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 3 часа, Gabraka said:

Човешкото общество не познава обществен строй без идеология.

Съгласен съм с това, но и историята не познава някой да приеме идеологията на друг, ей така - щото такава била 'историческата истина'. И щото някой си бил "един народ" и настройвали едни срещу други.

нали сега една война се води в Европа... точно заради същото... Едната страна настоява "ние сме един народ, ама фашистите, подпомагани от САЩ и ЕС пречат да се обединим отново...  другите били измислени"... и останалите идеологически щуротии. 

Цитираното от мен ваше обобщение е всъщност един доста показателен факт, но това е сложен казус за друга тема. 

Редактирано от ramus
  • Мнения 64
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 4 часа, makebulgar said:

колкото и да отхвърля роднините си човека си остава генетично свързан с тях.

за "историческата памет" за която пледирате като аргумент това е без всякаква стойност и значение. 

Генетичната патеричка за една нация... е малко наивна и твърде неустойчива подпиралка. Нали има и тема за това относно 'българския ген'... :) 

Човечеството е здравата омесено и идеологията никога не е била фактор относно гените. 

В общ смисъл аргументите ви са отживяло клише и не подхождат за човек, който пледира за "чиста наука". В смисъл че вие сте изразител също на иделогия. 

няма как да се очаква да се разглежда една идеология през призмата на друга - това е нелепо и е извор само на заблуди. Може би тия заблуди да са важни за вашата идеология, която както се вижда ясно аз не споделям въобще. 

Редактирано от ramus
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 11 минути, deaf said:

Има разлика между идеология и Идеал. Да не кажа че няма нищо общо между тях...

Не съм съгласен с това. Конструирането на една идеология е сложен процес. И дълъг, защото се касае за приказка, създадена за да устройва известни нужди на част от населението, в някакви географски граници. 

Тази приказка първо се конструира, после започва нейната инфилтрация сред населението. А това изисква време. 

Та - конструирането на идеологията винаги става на основата на договорени ИДЕАЛИ, които се обявяват като висши позитивни проекции. Те заиграват ролята на граници, на "висши цели за подражание" или "постигане"... Те се залагат като "проекции за бъдещето", като път за развитие... и т.н. от приказката.

Основната цел на една ИДЕОЛОГИЯ е да послужи за залагане на идентичност, според която да се формират по-тесни договрени връзки между приемащите я. А тя - в чисто личен план изиграва ролята да подаде "цели, смисъл, път и така - житейски мироглед" на всеки, който я приеме за 'своя'....

Нужни са компетенции в няколко психологически дисциплини за казуса... така, че тук не е темата. Конструирането на идеология е част от социалните и психологични науки.

Мен, лично, ме занимава чисто психологическия аспект на идеологиите в личен план и начините за откопчване от идеологическите ограничения и особеностите на идеологическото обвързване с личността. 

Редактирано от ramus
  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, ramus said:

Конструирането на една идеология

Идеологията отнема и канселира част от Реалността и създава фикции,тоест вредни за хората измислици. Животът е смислен,пълноценен и щастлив,когато хората приемат Реалността,а не попиват отровата на идеологиите. 

Идеалът може да направи животът по-пълноценен,но само ако без да се вмъква идеология в него. Идеалът на българите от 19-ти век е бил свободна България. Свободна от "турското робство". Достоен идеал,но когато в него се вкарва идеология,става токсичен. Например Христо Ботев е писал статия в която определя турците като генетично непълноценен и увреден народ. Ето това е идеология. Защо му е било нужно да пише такива неща?! 

• Потребител
Публикувано
Преди 1 час, ramus said:

Съгласен съм с това, но и историята не познава някой да приеме идеологията на друг, ей така - щото такава била 'историческата истина'. И щото някой си бил "един народ" и настройвали едни срещу други.

Да. Затова се водят и войни - горещи, икономически, идеологически, всякакви. За да може загубилият доброзорно да приеме идеологията на победителя. България загуби Студената война и доброзорно прие брюкселската лява идеология "Европа на регионите", но днешната тенденция е за възход на дясната идеология "Европа на нациите". Шенген не работи, границите се връщат.

Преди 1 час, ramus said:

нали сега една война се води в Европа... точно заради същото... Едната страна настоява "ние сме един народ, ама фашистите, подпомагани от САЩ и ЕС пречат да се обединим отново...  другите били измислени"... и останалите идеологически щуротии. 

Да. Както всяка война. А отвъд идеологията стои икономиката. Македонската нация е измислена, за да може търговският път Солун -> Скопие -> Ниш -> Белград да е в сръбски ръце. Излаз на Бяло море чрез съюз с Гърция срещу България. И днешна Русия няма нищо общо с това. Т.нар. "македонска идентичност" беше подкрепена от обвинявания в русофилия Орбан и отменена с гласовете на русофобите ЕНП и "Обнови Европа". Унгария и Сърбия се свързват икономически чрез китайски инвестиции в магистрали и железници и ако следваме Вашата логика, която е невярна, то изводът би бил, че е в интерес на РФ да пуснем РСМ в ЕС без условия и тя да стане нов "троянски кон" а ла Орбан :)

А т.нар. "македонска идентичност" не може да съществува без омраза срещу България и българите, защото няколко стотин хиляди "македонци" успешно са доказали български произход, а братовчедът на президентката Гордана Силяновска е преподавателят в СУ Васил Силяновски. Озаконят ли българщината, македонизмът умира. И докато македонската идеология за отделен македонски народ се основава на омраза, лъжи и насилие, то българщината се основава на обективно кръвно родство. Братовчедите от двете страни на границата са от стотици хиляди нагоре по брой. Твърдението, че българите и т.нар. "македонци" сме един народ не е идеология, а обективен историчен и кръвен факт.

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 1 час, deaf said:

Идеологията отнема и канселира част от Реалността и създава фикции,тоест вредни за хората измислици. Животът е смислен,пълноценен и щастлив,когато хората приемат Реалността,а не попиват отровата на идеологиите. 

Чудесни идеални и пожелателни утвърждения, но не знам точно за "каква реалност" става въпрос. Само по себе си цитираното е също част от някаква форма на ваша си идеология. :) В нея също са налични идеални форми и съвсем ваши си вярвания. 

Преди 1 час, Gabraka said:

Македонската нация е измислена, за да може търговският път Солун -> Скопие -> Ниш -> Белград да е в сръбски ръце. Излаз на Бяло море чрез съюз с Гърция срещу България. И днешна Русия няма нищо общо с това.

Чудесни са изцепките на никове, които толкова нахакано проповядват личното си схващане как всичко знаят, всичко им е ясно.  

Разбира се - иделогията на някаква "българска нация" въобще не е "измислена" и тя е истинската истина, историческа истина, вселенската истина и само некви македонци са измислените от някого си заради нещо си. Ама Русия няма нищо общо. важното е че Орбан ги е измислил, той ги крепи, щото тва е заговор...  

А победителите тва им е победата - да натресат идеологията си на поробените. 

Има ли държава - има. Има ли световно-признати граници - има. Щом ги има... задължително ще започнат процеси по образуването на национална идентичност и съответната идеологична приказка. Освен това отвътре в самата държава има сложни процеси по "интегрирането" в приказката и на друга нация в пределите на СМ и тя също оказва своя натиск и изисква "втвърдяване" и много сложни политически игри. 

Първо се почва с "езиковите форми"... ама езика бил български, ама се разбираме . И какво от това - пак ще се разбираме, макар че албанците там стават все повече и с тях това не виждам как точно ще стане, но през "македонския", примерно... 

След езика като символ на идентичност, следва историята. :) Идеологията задължително включва историческа приказка, нагласена за целите на следваната цел. Ама тя била измислена - и какво от това, след като всички са точно толкова измислени, колкото нея. Нима при Русия или САЩ не е същото. Последните всъщност нямат и история... и няма какво точно да нагласят. Това им дава някои предимства, но и някои негативи в "комплексите". 

Ама идеолотията била някаква си, тя била измислена - е, всички приказки за измислени от от някои, за някои. Ако нямаше полза от тях нямаше да съществуват. В "българските национални приказки" да не би да няма лъжи или нагласации? В румънските или гръцките... да не би да няма. А в Турските национални приказки. 

С религиозните приказки е същото - всичко се прави за полза на някого. Има огромна маса от емоционални и объркани хора, които страдат, но които трябва да са вплетени в общия социален живот. Демокрацията - също е вид приказка, в идеологичната и приложната й част.

-----------------

Просто личните самоуверения на някого никога не са били нещо сериозно, което да се дискутира. Познанието е по-голямо от всеки от нас и в науката се прави всичко възможно за да се заобиколи личностните самозаблуди и пристрастия. Не знам вие дали го можете... Поне досега в участието ви, не се забелязва. 

Битките за идеологично надмощие за мен лично са просто комплексарска инерция от разни неизраснати етапи в личностното развитие. Комплексите на "македонската нация" са същите както са и в отделния човек . Както и за всяка идеологична криза ( на вярата в нея), така е и с личностните кризи, бележещи смяната на етапите в развитието. 

Наддумването и замерянето с идеологии от типа 'моята е всичкото и истината", щото за някого си е такава, няма нищо общо с научното познание. С тия елементи всяка тема се превръща в раздумница.

"Моабета" има емоционална основна цел - всеки да се разтовари, утвърди и да се "почувства по-добре". Той е част от социалните ни инстинкти. Много е трудно на някои никове въобще да разграничат мислите от емоциите и чувствата си. То принципно това си е едно от най-големите предизвикателства, защото всички се раждаме "чувстващи същества", но малцина от тях се развиват до "мислещи такива". 

В това не влагам никаква негативна конотация, съвсем никаква - просто констатирам и изразявам кое какво е за мен. 

Редактирано от ramus
  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, ramus said:

Ама Русия няма нищо общо. важното е че Орбан ги е измислил, той ги крепи, щото тва е заговор...  

Можеше просто да си признаеш, че не си запознат с македонския въпрос в съвременните му измерения и да оттеглиш твърдението си, че продължаването на българо-македонския спор е в руски интерес, при положение че точно русофобите от ЕНП и "Обнови Европа"  зачеркнаха "македонската идентичност", а Орбан я подкрепяше...

Преди 1 час, ramus said:

Чудесни са изцепките на никове, които толкова нахакано проповядват личното си схващане как всичко знаят, всичко им е ясно. 

Цялата ти стена от текст е една такава изцепка.

Преди 1 час, ramus said:

А победителите тва им е победата - да натресат идеологията си на поробените.

Така е. На България беше натресен нихилизъм и всеки опит за издигане на трибагреника бива оплюван от точно определен кръг от медии и говорещи глави, които са финансирани отвън пределите на България.

Преди 1 час, ramus said:

Просто личните самоуверения на някого никога не са били нещо сериозно, което да се дискутира.

Затова и няма смисъл да обсъждаме Вашата нихилистична идеология. Нихилизмът е пасивна идеология и тя няма как да победи в идеологическия спор между българското родолюбие и македонизма.

• Потребител
Публикувано
Преди 18 минути, Gabraka said:

Можеше просто да си признаеш, че не си запознат с македонския въпрос в съвременните му измерения и да оттеглиш твърдението си, че продължаването на българо-македонския спор е в руски интерес, при положение че точно русофобите от ЕНП и "Обнови Европа"  зачеркнаха "македонската идентичност", а Орбан я подкрепяше...

Македонската идентичност е подклаждана от Русия и Сърбия. Не случайно Орбан (русофил) също я поддържа,
а русофобите от ЕНП и "Обнови Европа" не я поддържат. Русофил = поддържа, русофоб = не поддържа. Панимаеш.

Русия принципно иска Балканите да са руски, а не западни. Точно затова пък от ЕС ни коткат и ни приеха в Шенген
и Еврозоната, за да може Балканите да не са руски. Много правилно. 

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 34 минути, Gabraka said:

продължаването на българо-македонския спор е в руски интерес,

Това е вярно,но спорът продължава защото "българските" управници вдигнаха ветото върху приемането на Северна Македония в ЕС...

• Потребител
Публикувано
Преди 28 минути, gmladenov said:

Македонската идентичност е подклаждана от Русия и Сърбия. Не случайно Орбан (русофил) също я поддържа,
а русофобите от ЕНП и "Обнови Европа" не я поддържат. Русофил = поддържа, русофоб = не поддържа. Панимаеш.

Ох, горкият... А защо не поддържащите македонизма русофобски ЕНП и "Обнови Европа" вдигнаха българското вето и дадоха ход на бесен македонизъм, изразяващ се в побои на българи? Май-май не понимаеш достатъчно, а?

Преди 22 минути, deaf said:

спорът продължава защото "българските" управници вдигнаха ветото върху приемането на Северна Македония в ЕС...

А кои "български" управници вдигнаха ветото? Не бяха ли русофобски тези управници? М?

Уеднаквете си опорките, моля 😀 Когато русофобите от ЕНП и "Обнови Европа" вдигат ветото и правят крачка за признаване на македонска идентичност ли е в полза на Русия или когато същите две русофобски партии преправят доклада в последния момент и зачеркват македонската идентичност? Полудявате вече с този Путин и търсенето му зад всеки ъгъл 😀 Както казах и на колегата по-горе, просто си признайте, че не сте запознати с македонския въпрос в съвременните му измерения.

• Потребител
Публикувано

Гърция отказваше да вдигне ветото си докато Македония не се откаже да краде от историята. И Скопие "клекна" пред гръцкото вето. И гърците отдавна забравиха за този изнервящо глупав спор и си гледат живота. Управляващите България безусловно вдигнаха ветото и така спорът между Македония и България може да продължи вечно,което в интерес на Русия. Не се прави,че не разбираш. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 17 минути, Gabraka said:

Ох, горкият... А защо не поддържащите македонизма русофобски ЕНП и "Обнови Европа" вдигнаха българското вето и дадоха ход на бесен македонизъм, изразяващ се в побои на българи? Май-май не понимаеш достатъчно, а?

Миличък, има политики. Македония трябва да влезе в ЕС и ние не можем да налагаме вето за това,
въпреки несъгласията. Решаваме проблема по други канали, а не с вето. Панимаеш.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 21 минути, Gabraka said:

А кои "български" управници вдигнаха ветото? Не бяха ли русофобски тези управници? М?

Повтаряй след мен: "Балканите не могат да са руски. Балканите не могат да са руски." ... още поне 100 пъти.
Налагайки вето ние наливаме вода в руската мелница. 

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикувано
Преди 51 минути, deaf said:

Управляващите България безусловно вдигнаха ветото и така спорът между Македония и България може да продължи вечно,което в интерес на Русия.

Управляващите в България, които вдигнаха ветото, бяха и са членове на ЕНП и "Обнови Европа". Защо ЕНП и "Обнови Европа" подкрепиха интереса на Русия, вдигайки ветото?

Преди 38 минути, gmladenov said:

Македония трябва да влезе в ЕС и ние не можем да налагаме вето за това,
въпреки несъгласията. Решаваме проблема по други канали, а не с вето. Панимаеш.

И по кои канали ЕНП и "Обнови Европа" решиха проблема, изтривайки т.нар. "македонска идентичност" от доклада онзи ден? По реакциите на Мицкоски изглежда да се е задълбочил, а не да се е решил. Понимаеш?

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 7 минути, Gabraka said:

Управляващите в България, които вдигнаха ветото, бяха и са членове на ЕНП и "Обнови Европа". Защо ЕНП и "Обнови Европа" подкрепиха интереса на Русия, вдигайки ветото?

Нещо не вдяваш, миличък. Русия не иска Македония и Сърбия да са в ЕС, защото ще изгуби влиянието си
на Балканите. Така налагането на вето за членство на тези страни в ЕС налива вода в руската мелница. 

Точно по тази причина Орбан вече обяви, че няма да подкрепи влизането на Украйан в ЕС. С ветото си за
Украйна, Орбан работи за руската кауза "разделяй и владей".

Редактирано от gmladenov
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикувано

В момента, в който лъсне липсата на логика как така ЕНП и "Обнови Европа" веднъж натискат за евроинтеграция на РСМ, за да преборят Путин, а после спъват евроинтеграцията на РСМ, за да преборят, познайте кого - Путин, започва триенето на коментари 😀 

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 15 часа, Gabraka said:

Така е.

Нихилистична идеология няма. Нихилизъм е философско понятие и няма смисъл да влизам с вас в теми, в които сте некомпетентен. Дали сте - сам си го списвате

Голямото надговорване, с непрекъснато утвърждения на лични убеждения са по-скоро сигнали на някои девиации, които не ми е работа да коментирам, но така или иначе в тях няма и никога не е имало каквото и да е "научност", нито познание. 

Най-яките народняци толкова я разбират политиката - тва партиите, тва тия или ония, тоя или оня... :) Лековатия начин по който всеки геополотически казус се разглежда е като на селска вечеринка и типично като за нея не се търпи каквото и да е противоречие - казах, така е, точка... 

Тва Путин, тва Орбан, тва Русия, Сърбия. Тая партия е такава, другата е друга - типичното патриотарско черно-бяло мислене, каквото е и написаното... 

Така, че... ТАКА Е - вие сте прав, каквото напишете е истината, каквото си измислите че е нихилизъм, слагате му сам етикет, после борите етикета.,... са типични заучени реторични трикове, като че ли аха - и да минат. Но каквото и да е - "аз съм прав, щото знам истината и няма как да ми разказвате некви си ваши измислици, щото "историята", народа, правдата..."

Редактирано от ramus
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 3 часа, Gabraka said:

В момента, в който лъсне липсата на логика как така ЕНП и "Обнови Европа" веднъж натискат за евроинтеграция на РСМ, за да преборят Путин, а после спъват евроинтеграцията на РСМ, за да преборят, познайте кого - Путин, започва триенето на коментари

Не, едва ли е заради същото... Просто не се сдържате, и това ви издава, но не аз решавам и не ме интересува особено. 

Редактирано от ramus
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 16 часа, Gabraka said:

Нихилизмът е пасивна идеология и тя няма как да победи в идеологическия спор между българското родолюбие и македонизма.

идеологическите спорове не се водят с агресии, нито някоя може да победи. От друга страна - всички войни през последните хилядолетия са се водили и с битка ЗАРАДИ идеологии. Ползването на идеологии за налагане, за надмощие... пораждат съпротива и още конфликти. 

Няма как да е разумен подхода с нагласата 'аз знам истината и тя е на страната на убежденията ми'. "Народа" в това е само маска. Народа от другата идеология е също "народ" и също е от хора, които настояват за тяхното си. Те също се фантазират на 'народолюбци" точно както сте вие. А всичко това не води до никъде. 

Личното мнение по нещо си - чудесно. Само си пишем нещо си, но тази борба на няколко ника винаги да са прави, да убедят останалите колко разбират, знаят, с тиичния нахакан и агресивен маниер и парадната експресия на сигурност ... не виждам да е полза на която и да е дискусия. Това, разбира се е само мое мнение. 

Редактирано от ramus
  • Потребител
Публикувано
Преди 2 часа, ramus said:

идеологическите спорове не се водят с агресии, нито някоя може да победи. От друга страна - всички войни през последните хилядолетия са се водили и с битка ЗАРАДИ идеологии.

Идеологическите спорове не се водили с агресии, но войните се водили заради идеологии. Страхотно 😀

Преди 3 часа, ramus said:

няма смисъл да влизам с вас в теми, в които сте некомпетентен

Признавам, че съм некомпетентен по теми като горното противоречие и Ви позволявам да не "влизате" с мене в тази тема.

Благодаря Ви за нищожния "принос" в темата за противопоставянето между македонизма и българщината.

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 27 минути, Gabraka said:

темата за противопоставянето между македонизма и българщината.

няма такава тема - тя е озаглавена  с други думи. :) 

Това, че за вас е така, само ви описва какво става в главата ви и вида и топологията на идента ви ( от него на личността и средата сред която се е формирала). Всъщност и по това не сте компетентен. 

Преди 27 минути, Gabraka said:

Страхотно

Блгодаря, за единия комплимент от вас живея. :) Сега вече ще спя спокойно!  

Не мога да си представя някой който да е донесъл толкова гениален принос в тази тема, особено за някакво си противопоставяне... даже и между идеологии. :) Толкова разбиращ, толкова изслушващ, толкова компетентен и такъв експерт по геополитика... 

Военщината се задържа цял живот и това го определят някои професии, в които се носят фуражки. 

Редактирано от ramus
  • Потребител
Публикувано
On 15.07.2025 г. at 23:58, Skubi said:

Може ли някой с кратки и разбираеми думи да ми обясни за

какво става дума?

Че политиката е вътре това разбирам. Но другото.....

Навремето Сталин е искал да има директно прокси на Средиземно море. Тесалоники е идеален порт за база. Но е в Гърция. И се почва с Коминтерна да създаде македонска нация, която да се обедини, включи северна Гърция и разшири руската сфера. По това време това си е южна Сърбия, Вардарска Бановина. Македония е  била нещо като Добруджа в днешно време, толкова са били макеонци, колкото в Добрич са добруджанци. 

После Тито и Сталин се скарват, но идеята си остава, но вече под сръбски мениджмънт. Гърците са прави, че Македония още от създаването като концепция е насочено срещу тях. Но едно полу-комуне Ципрас клекна и им призна името с добавката Северна. Сега номера им е да махнат Северна, останат само македония и пак да рьчкат Балканите с териториални претенции.

Затова много правилно Европа казва, не ни е работа да се занимаваме с идентичности. Спазвайте си поетите международни договори и честно казано без техните простотии ще е по-добре в Европейските институции. 

• Харесва ми! 2
  • Благодаря! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикувано

Няма нищо да стане, защото на ЕС му е угодно този статус който има сега. Сигурно не си спомняте но , унгарците по случай изтичането на срока от 90 години от споразумението в Трианон за териториялното раздробяване на Кралство Унгария, би трябвало да се проведе гласуване за принадлежноста на трансилвания, на секелите. Повече от 1 000 000 подписа се събраха. И? Нищо. Даже не се и спомена в Брюксел.

Така, че това да пенят говната е чудесно, да тровят отношенията, но смисъл много-много няма. Тоест има. Това е в полза на руССнаците които от векове искат да имат влиание и или изход на средиземно море и затова всичко правят само и само да има раздора, бъркотия. Пенят лайната с т.н. панславизъм и други глупости. Като палестинците. На тази географска месност са живеели разни арабски племена, но такова племе палестинци не е имало никога. И все пак всеки за палестинци говори. И македония е същото. В тази местност е имало разни народности в историята, но такова славянско или българско племе македонци не съм чувал, чел. Затова казвам  КОЙ КАКЪВ СЕ ЧУВСТВА. СМСМ

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 18 минути, Skubi said:

Няма нищо да стане, защото на ЕС му е угодно този статус който има сега. Сигурно не си спомняте но , унгарците по случай изтичането на срока от 90 години от споразумението в Трианон за териториялното раздробяване на Кралство Унгария, би трябвало да се проведе гласуване за принадлежноста на трансилвания, на секелите. Повече от 1 000 000 подписа се събраха. И? Нищо. Даже не се и спомена в Брюксел.

Така, че това да пенят говната е чудесно, да тровят отношенията, но смисъл много-много няма. Тоест има. Това е в полза на руССнаците които от векове искат да имат влиание и или изход на средиземно море и затова всичко правят само и само да има раздора, бъркотия. Пенят лайната с т.н. панславизъм и други глупости. Като палестинците. На тази географска месност са живеели разни арабски племена, но такова племе палестинци не е имало никога. И все пак всеки за палестинци говори. И македония е същото. В тази местност е имало разни народности в историята, но такова славянско или българско племе македонци не съм чувал, чел. Затова казвам  КОЙ КАКЪВ СЕ ЧУВСТВА. СМСМ

Мицковски беше приготвил доклад с хилядолетни македонски идентичности и език, и ако това беше минало като официален документ на Европейския съюз. щяха да го развяват навсякъде как са им признали Македонската нация от Александрово време. и да искат територия като ей тази карта:

960px-Karta_Makedonija_1913.jpg?20120610

То няма да стане, но ще се дестабилизира ЕС и НАТО.

Редактирано от Кибик
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.