Отиди на
Форум "Наука"

Месояден хищник или тревопасен е по природа човекът, или епизод от научната дезинформация в новия свят


Recommended Posts

  • Потребител
On 17.08.2021 г. at 20:39, Atom said:

Същото се отнася и за растителната храна. Опитай се да оцелееш само с растителна храна без да пазаруваш  от супермаркета и без обработка на храната. С други думи без съвременното разнообразие на храни от цял свят, а само с наличното в природата в околностите които може да достигнеш пеш.  В суров вид може да консумираш ядливи плодове, зеленчуци и ядки. Останалото иска някаква обработка. 

Плодовете и ядките не са достъпни за приматите през повечето време. Затова ядат груба растителна храна и стомахът им е адаптиран за това. Човек не може да се храни така, както горилата или дори шимпанзето (въпреки че шимпанзетата ядат месо). Можете лесно да проверите това - опитайте се да дъвчете листата от най -близкото до вас дърво)). 

Дори сега много малко хора имат достъп до ядки; те са скъпи. И много човешки плодове са мазни. Те имат много повече захар и така нататък от тези, които приматите ядат в природата. 

Редактирано от SSlava
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 17.08.2021 г. at 22:59, nik1 said:

Все пак може значи? :)

Еии, пак с капаците :) Ако не са магазина, готварската и хладилника - какво, ще лягаме да умираме ли  ?

 

Всичко може : пшеницата се накисва за 24 часа и се консумира

Или се накисва  млечна царевица

Или.... се накисва киноа,

https://medpedia.framar.bg/алтернативна-медицина/киноа-как-консумира-защо-полезна-здравето

 

kinoa-salata-siomga.jpg

 

Или накисва чия, ха-ха-ха

https://gotvach.bg/n5-98825-Защо_и_как_се_накисва_чия


chia-pudding.jpg

 

Нали разбираш какво казваш?

Че сме още по-малко "всеядни"

Човекът вече е слабо адаптиран към растителната храна, която ядат маймуните и, съдейки по данни от изследване на стомашно -чревния тракт, е много по -ефективен при смилането на месото от другите примати. Сега човек може да яде само богата на въглехидрати, висококалорична растителна храна, която е с ниско съдържание на фибри (но с високо съдържание на нишесте и глутен). На листа, треви и зърна човек няма да оцелее дълго, като шимпанзе. Клубените, ядките, горските плодове и тлъстите плодове са по -подходящи за хората (всеядните мечки ядат и това).

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 17.08.2021 г. at 22:59, nik1 said:

Все пак може значи? :)

Еии, пак с капаците :) Ако не са магазина, готварската и хладилника - какво, ще лягаме да умираме ли  ?

 

Всичко може : пшеницата се накисва за 24 часа и се консумира

Или се накисва  млечна царевица

Или.... се накисва киноа,

https://medpedia.framar.bg/алтернативна-медицина/киноа-как-консумира-защо-полезна-здравето

 

kinoa-salata-siomga.jpg

 

Или накисва чия, ха-ха-ха

https://gotvach.bg/n5-98825-Защо_и_как_се_накисва_чия


chia-pudding.jpg

 

Нали разбираш какво казваш?

Че сме още по-малко "всеядни"

Ето едно от изследванията. Все още не съм разбрал данните, но, както разбирам, колкото по -ниски са числата, толкова колкото по-бързо се рециклира храната и по -къси черва . Според Милтън хищниците наистина могат да поддържат до известна степен високо рН на стомаха с храната. Но той не завършва много неща, не сравнява хората с други животни или същите примати)). И когато сравнявате, интересните подробности стават ясни)).  Прасетата не са достатъчно всеядни))? Е, разбираемо е с кучетата, те са се появили от чисти хищници и едва сега стават малко всеядни (при кучета, в сравнение с вълците, дължината на дебелото черво се увеличава).

Най-долният ред е общото време, необходимо на храната да премине през стомашно-чревния тракт.

Колкото и да е странно, общото време е много по -близо до кучетата, отколкото до прасетата?

Нека ви напомня, че хората, прасетата и кучетата се хранеха със СЪЩАТА храна! Хората и кучетата обработват храната за приблизително същото време. Но да, посочено е, че кучетата поддържат киселинността на стомаха по -добре от хората, но данните все още са интересни.

Според тези данни изглежда, че човек е по -всеяден от прасе и по -близо до някои параметри до кучетата))?

И никога не намерих сравнение на човешки и прасешки рН профили. Според тези данни за известно време, при минимални стойности, киселинността на стомаха при хора и свине е сходна. Но при хората храната все още се усвоява много по -бързо, отколкото при прасе, съдейки по времето. Може би защото се отделя голямо количество стомашен сок, пепсините се активират и храната се усвоява по -бързо, отколкото при прасе?: Все още не мога да разбера всички данни, но ще се опитам да ги проуча. Но едно куче, да, определено по -бързо от човек в стомаха се справя със същата храна, но човек се справя със същата храна много по -бързо от прасе.

Като цяло все още трябва да търсим данни и изследвания)).

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0928098720304152

34534545.jpg

Редактирано от SSlava
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 17.08.2021 г. at 15:31, nik1 said:

Това не болка за умиране Имаме  и дебели черва, където протича ферментация на  на неразградимите въглехидтраи

Шо до отнася до ферментацията на протеините в дебелото черво - упф, греда

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22468341/

 

Bacteria, colonic fermentation, and gastrointestinal health

 

The colonic microbiota plays an important role in human digestive physiology and makes a significant contribution to homeostasis in the large bowel. The microbiome probably comprises thousands of different bacterial species. The principal metabolic activities of colonic microorganisms are associated with carbohydrate and protein digestion. Nutrients of dietary and host origin support the growth of intestinal organisms. Short-chain fatty acids (SCFAs), predominantly acetate, propionate, and butyrate, are the principal metabolites generated during the catabolism of carbohydrates and proteins. In contrast, protein digestion yields a greater diversity of end products, including SCFAs, amines, phenols, indoles, thiols, CO2, H2, and H2S, many of which have toxic properties. The majority of SCFAs are absorbed from the gut and metabolized in various body tissues, making a relatively small but significant contribution to the body's daily energy requirements. Carbohydrate fermentation is, for the most part, a beneficial process in the large gut, because the growth of saccharolytic bacteria stimulates their requirements for toxic products associated with putrefaction, for incorporation into cellular proteins, thereby protecting the host. However, as digestive materials move along the gut, carbohydrates become depleted, which may be linked to the increased prevalence of colonic disease in the distal bowel.

Далече е от "всяко отношение",

Всеяден е с много условности

-с готвена храна

(40 милиона хранителни отравяния за година в САЩ)

 

- с протеинови отравяния

https://www.google.com/search?q=протеинови+отравяния&oq=протеинови+отравяния&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8

-с много много нежелани ефекти и увреждания на здрвето при навдишаване на определено днепно  количество месо -от  рак на дебелото черво, през авитаминози, до диабет 2

Според медицински изледвания - дневна консумация на месо която не окзава негатовно влияние върхи здравето на хората е границите 80 грама до 150 на ден

 

Между другото, данните за времето са много странни. Кучетата имат храна в дебелото черво по -дълго от хората. Но доста бързо се обработва от стомаха, няколко пъти по -бързо. В резултат на това хората и кучетата споделят общо време за обработка на храна, въпреки разликите.
И какво означава това))? Хм, все още трябва да проучим данните)). 

Тоест храната остава в стомаха на човек по -дълго от този на куче (но много по -малко време от това на прасета), а изпражненията на човек се образуват много по -бързо, отколкото при куче (храната преминава през дебелото черво много по -бързо) . Много странни резултати. 

А при свинете храната се обработва много, много дълго във всички отдели (с изключение на един). Явно и храната се обработва дълго време при примати?

Само в стомаха на маймуните cynomolgus ниската киселинност след хранене продължава повече от 9 часа (докато при хората киселинността се възстановява три пъти четири пъти по -бързо). 

Сякаш дебелото черво е по -малко важно за хората, отколкото за кучетата?)). Много странно.

Все още трябва да проучим този въпрос и да прочетем отново научните трудове и да направим собствени изводи в статията)))).

Редактирано от SSlava
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

34534545.jpg.a897c206074f5720111465ef0482da7f.jpg

On 17.08.2021 г. at 14:38, nik1 said:

Статията е за особеностите на храносмилателната система

 

Т.е? Марулите ни "излизат" цели и "несмлени"?

Т.е. Подозирате лъжа?

https://books.google.bg/books?id=D-wDAAAAMBAJ&pg=PA44&lpg=PA44&dq=Carnivores+secrete+stomach+acid+20+times+faster+than+humans&source=bl&ots=NIP2K2Suh5&sig=ACfU3U0sd3HK7u-L3bP2L41CanX5_DiufA&hl=bg&sa=X&ved=2ahUKEwislIa2-7fyAhWc_7sIHamDC2MQ6AF6BAg2EAM#v=onepage&q=Carnivores secrete stomach acid 20 times faster than humans&f=false

Изглежда, че цялата обработка на храна при човек се извършва в стомаха, а дебелото черво  са ненужни (Аз, разбира се, преувеличавам) )). А при кучетата храната се преработва в дебелото черво дълго време (два пъти по -дълго, отколкото при хората). Изглежда като някаква глупост, но е факт, има таблица)).

Трябва да прочета утре какво пише в статията за това.

Редактирано от SSlava
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 17.08.2021 г. at 14:38, nik1 said:

и "излизат" цели и "несмлени"?

 

Да, прав сте, салатите (листа, трева), ако се консумират в големи количества, ще излязат зле обработени, тоест ще страдате от диария и ще получавате малко хранителни вещества.
Опитайте се да изядете един килограм листа от най -близкото дърво и след това изяжте 500 грама трева. И напишете реакцията си)).
И горилата изяжда 18 (!!!!) килограма листа и трева на ден! 

Редактирано от SSlava
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 17.08.2021 г. at 15:31, nik1 said:

Това не болка за умиране Имаме  и дебели черва, където протича ферментация на  на неразградимите въглехидтраи

Шо до отнася до ферментацията на протеините в дебелото черво - упф, греда

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22468341/

 

 

И така, как обяснявате тази таблица? Хората обработват храната много бързо (подобно на кучетата), това вече е доказан факт, съдейки по тези изследвания. При хората храната е в дебелото черво за кратко време, два пъти по-малко, отколкото при кучета, и 5-6 пъти по-малко, отколкото при прасета. И както прочетох, при тревопасните дългосрочната ферментация в дебелото черво е много важна. И тук, съдейки по времето на обработка на храната в различни части на стомашно -чревния тракт, изглежда, че дебелото черво играе незначителна роля за човек)).

Във всеки случай, в сравнение с други животни.

Много странно)). 

Дебелото черво на човека е много по -късо от това на най -близките му роднини - шимпанзета и горили, това също е факт. 

Редактирано от SSlava
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 18.08.2021 г. at 11:54, Atom said:

Хайде сега секта! Не съм много навътре в проблема и затова се доверявам на науката.  Всеядността на човека е КОНСЕНСУСНО научно мнение.  Това се разбира много добре дори от вегетарианците: https://www.vrg.org/nutshell/omni.htm или от веганите: https://veganbiologist.com/2016/01/04/humans-are-not-herbivores/.  Другите мнения - "човекът като хищник" и "човекът като тревопасно" (растителноядно) са екзотика.   

Защо трябва да се занимавам с останалите мнения, като  в повечето случаи те са спекулативни?  Това много добре проличава от "работата" на докторчето което цитира.  Като еталон за всеядно приема мечката. Защо точно мечка, а не например свинята? Защото доводите му се опират само на анатомията на мечката, но за свинята няма никакви.  С други думи от частен случай прави обобщение, но това не е наука. Дай една сериозна разработка, публикувана в научно списание, а не в разни блогове или сайтове за диети и да коментираме. 

 

 

Вече намерих сравнителен научен анализ на храносмилането на прасе, куче и човек, можете да прочетете по-горе. Резултатите са доста странни. Човекът очевидно е по-малко тревопасен от прасе)). Като цяло, 5 пъти по-бързо човек обработва храната и е сравним по отношение на скоростта на обработка на храната с хищните като кучета (ако вземете целия стомашно -чревен тракт). Храната в дебелото черво се задържа за много малко време, два пъти по-малко от кучетата и пет пъти по-малко от прасетата. Но при кучета храната в стомаха се обработва 4-5 пъти по - бързо и кучетата поддържат киселинността малко по-добре (във всеки случай в първия час-след това човек възстановява киселинността на стомаха).Какво означава това, аз все още не разбирам напълно)). Но основният извод е, че човек е уникално всеяден и много по-малко тревопасен, отколкото дори прасе.

 

Изглежда, че при хората стомахът е поел повечето от функциите за преработка на храна, дори повече, отколкото при кучета (съдейки по времето, когато храната е в дебелото черво). Възможно е да греша.

Редактирано от SSlava
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Човек не е уникално всеяден, тъй като не може да яде загнило месо и по принцип суровото месо не е вкусно нито ароматно за него.

И това, че човека бил вече толкова се отдалечил от маймуните, че вече не му трябвали влакна в храната е някаква пълна глупост. Фактът, че хората ядат по-малко храни богати на влакна е една от основните причини за някои от хроничните заболявания на човека. Просто много от витамините и минералите са прикрепени към влакната и премахването им прави храната бедна. Случая с люспите на ориза и болеста бери-бери е показателен.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 4 минути, makebulgar said:

Човек не е уникално всеяден, тъй като не може да яде загнило месо и по принцип суровото месо не е вкусно нито ароматно за него.

И това, че човека бил вече толкова се отдалечил от маймуните, че вече не му трябвали влакна в храната е някаква пълна глупост. Фактът, че хората ядат по-малко храни богати на влакна е една от основните причини за някои от хроничните заболявания на човека. Просто много от витамините и минералите са прикрепени към влакната и премахването им прави храната бедна. Случая с люспите на ориза и болеста бери-бери е показателен.

Човек не може да яде гнило месо))? Бих спорил (наденицата, както се оказва, тук се прави от гнило месо). 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 14 минути, makebulgar said:

Човек не е уникално всеяден, тъй като не може да яде загнило месо и по принцип суровото месо не е вкусно нито ароматно за него.

И това, че човека бил вече толкова се отдалечил от маймуните, че вече не му трябвали влакна в храната е някаква пълна глупост. Фактът, че хората ядат по-малко храни богати на влакна е една от основните причини за някои от хроничните заболявания на човека. Просто много от витамините и минералите са прикрепени към влакната и премахването им прави храната бедна. Случая с люспите на ориза и болеста бери-бери е показателен.

И човек се нуждае от влакна, не споря с това. Но хората не могат да го обработват в толкова големи количества и толкова ефективно, колкото шимпанзетата и маймуните. Дори хищниците се нуждаят от влакна (котките имат 10-20 процента от диетата си - растителна храна). 

Редактирано от SSlava
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Захаролитичните бактерии в дебелото черво ферментират въглехидрати като нишесте, целулоза и захар в късоверижни ацетати на мастните киселини, пропиoнат и бутират (Short-chain fatty acids (SCFAs), , въглероден диоксид и молекулен водород (H2)/вода

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22468341/

Ферментацията на полизахаридите  в дебелото черво не може да осигури енергийните потребности на човешкия организъм, но нека да сме по умерени в изказването на бомбастични  твърдения , като  тази (и всякакви дрyги) че тези процеси в дебелото черво са ненужни.

Acetate (the most common short-chain fatty acid) is a substrate for hepatic lipogenesis and cholesterol biosynthesis,

 

Propionate is a substrate for hepatic gluconeogenesis

 

Butyrate acts as an energy substrate for colon enterocytes.

Further on in the digestive tract, butyrate represents the preferred energy-providing substrate for the colonic cells.

 

 

Abstract

Butyrate, a four-carbon short-chain fatty acid, is produced through microbial fermentation of dietary fibers in the lower intestinal tract. Endogenous butyrate production, delivery, and absorption by colonocytes have been well documented. Butyrate exerts its functions by acting as a histone deacetylase (HDAC) inhibitor or signaling through several G protein–coupled receptors (GPCRs). Recently, butyrate has received particular attention for its beneficial effects on intestinal homeostasis and energy metabolism. With anti-inflammatory properties, butyrate enhances intestinal barrier function and mucosal immunity. However, the role of butyrate in obesity remains controversial. Growing evidence has highlighted the impact of butyrate on the gut-brain axis. In this review, we summarize the present knowledge on the properties of butyrate, especially its potential effects and mechanisms involved in intestinal health and obesity.

 

----------------------------------

Propionate and butyrate act as signaling molecules by binding and activating G protein bound to FFAR and FFAR receptors (free fatty acid receptors).

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Just now, nik1 said:

Захаролитичните бактерии в дебелото черво ферментират въглехидрати като нишесте, целулоза и захар в късоверижни ацетати на мастните киселини, пропиoнат и бутират (Short-chain fatty acids (SCFAs), , въглероден диоксид и молекулен водород (H2)/вода

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22468341/

Ферментацията на полизахаридите  в дебелото черво не може да осигури енергийните потребности на човешкия организъм, но нека да сме по умерени в изказването на бомбастични  твърдения , като  тази (и всякакви дрyги) че тези процеси в дебелото черво са ненужни.

Acetate (the most common short-chain fatty acid) is a substrate for hepatic lipogenesis and cholesterol biosynthesis,

 

Propionate is a substrate for hepatic gluconeogenesis

 

Butyrate acts as an energy substrate for colon enterocytes.

Further on in the digestive tract, butyrate represents the preferred energy-providing substrate for the colonic cells.

 

 

Abstract

Butyrate, a four-carbon short-chain fatty acid, is produced through microbial fermentation of dietary fibers in the lower intestinal tract. Endogenous butyrate production, delivery, and absorption by colonocytes have been well documented. Butyrate exerts its functions by acting as a histone deacetylase (HDAC) inhibitor or signaling through several G protein–coupled receptors (GPCRs). Recently, butyrate has received particular attention for its beneficial effects on intestinal homeostasis and energy metabolism. With anti-inflammatory properties, butyrate enhances intestinal barrier function and mucosal immunity. However, the role of butyrate in obesity remains controversial. Growing evidence has highlighted the impact of butyrate on the gut-brain axis. In this review, we summarize the present knowledge on the properties of butyrate, especially its potential effects and mechanisms involved in intestinal health and obesity.

 

----------------------------------

Propionate and butyrate act as signaling molecules by binding and activating G protein bound to FFAR and FFAR receptors (free fatty acid receptors).

 

 

По -добре отговорете на въпроса, защо толкова относително малко време човек има храна в дебелото черво))? При свинете го има 5 пъти повече, а при кучета почти два пъти. А тревопасните животни се отличават с факта, че храната им ферментира в дебелото черво за много дълго време)).

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 8 минути, SSlava said:

По -добре отговорете на въпроса, защо толкова относително малко време човек има храна в дебелото черво))? При свинете го има 5 пъти повече, а при кучета почти два пъти. А тревопасните животни се отличават с факта, че храната им ферментира в дебелото черво за много дълго време)).

Отговорих ви , да се повтарям ли?

 

"Ферментацията на полизахаридите  в дебелото черво не може да осигури енергийните потребности на човешкия организъм, но нека да сме по умерени в изказването на бомбастични  твърдения , като  тази (и всякакви дрyги) че тези процеси в дебелото черво са ненужни.

и т.н."

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 25 минути, SSlava said:

Човек не може да яде гнило месо))? Бих спорил (наденицата, както се оказва, тук се прави от гнило месо).

Е не говориме за печено, варено и по друг начин обработено гнило месо вложено в колбаси или някъде другаде, а говорим за сурово загнило месо с цялата флора от бактерии, която вече е запонала да го разгражда. Говорим за смрадливото загнило месо, което за човека е пълна гнус, докато за хишниците и за всеядните е голям деликатес, към който те са привлечени от километри заради миризмата. Говорим за примера при който някакви пилешки части седят в найлонов плик на топло под слънцето за 3 дни и след това колата ти се усмърдява смъртоносно ако ги прекарваш с нея, и е невъзможно да си го помислиш да ги изядеш, тъй като биохимията и рецепторите ти го забраняват, докато кучетата на които ги даваш ги излапват за секунди.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 29 минути, SSlava said:

И човек се нуждае от влакна, не споря с това. Но хората не могат да го обработват в толкова големи количества и толкова ефективно, колкото шимпанзетата и маймуните. Дори хищниците се нуждаят от влакна (котките имат 10-20 процента от диетата си - растителна храна). 

И поради тази причина хората не са треопасни, а са плодоядни по природа - Frugivore.

frugivore-6cf7378b-b816-48d3-8754-c3a805

frugivore-diet-chart.jpg

Редактирано от makebulgar
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 16 часа, SSlava said:

Между другото, отидох на вегетарианския форум и научих много интересни неща)). За много хора опитът да не се яде месо е неуспешен. Ноктите започнаха да се рушат, косите паднаха, просто катастрофална слабост и т.н. Въпреки това, тези хора пишат, че искат да бъдат вегетарианци, но просто физически по някаква причина е невъзможно да се направи това. И това е факт. Как тогава е изследването, че уж хората не ядат месо и мляко и се чувстват заредени и здрави, ако много хора пишат по друг начин?
също почти никой не издържа дълго на диета със сурова храна. Прочетох във вегетарианския форум, никой от тях не може да яде сурови зеленчуци повече от 1-2 години. 

Abstract

It is the position of the American Dietetic Association and Dietitians of Canada that appropriately planned vegetarian diets are healthful, nutritionally adequate, and provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases. Approximately 2.5% of adults in the United States and 4% of adults in Canada follow vegetarian diets. A vegetarian diet is defined as one that does not include meat, fish, or fowl. Interest in vegetarianism appears to be increasing, with many restaurants and college foodservices offering vegetarian meals routinely. Substantial growth in sales of foods attractive to vegetarians has occurred, and these foods appear in many supermarkets. This position paper reviews the current scientific data related to key nutrients for vegetarians, including protein, iron, zinc, calcium, vitamin D, riboflavin, vitamin B-12, vitamin A, n-3 fatty acids, and iodine.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 4 минути, nik1 said:

Abstract

It is the position of the American Dietetic Association and Dietitians of Canada that appropriately planned vegetarian diets are healthful, nutritionally adequate, and provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases. Approximately 2.5% of adults in the United States and 4% of adults in Canada follow vegetarian diets. A vegetarian diet is defined as one that does not include meat, fish, or fowl. Interest in vegetarianism appears to be increasing, with many restaurants and college foodservices offering vegetarian meals routinely. Substantial growth in sales of foods attractive to vegetarians has occurred, and these foods appear in many supermarkets. This position paper reviews the current scientific data related to key nutrients for vegetarians, including protein, iron, zinc, calcium, vitamin D, riboflavin, vitamin B-12, vitamin A, n-3 fatty acids, and iodine.

 

Така че хвърляте връзки към статии с ясно политическо-екологично пристрастие, а аз пиша за реални наблюдения на хората. Не всеки успява да премине към вегетарианство. Значителен брой хора имат проблеми.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 33 минути, Atom said:

Че има секта има и вече е ясно кои са сектантите.

Отначалото беше ясно:

Цитирай

Ноктите започнаха да се рушат, косите паднаха, просто катастрофална слабост и т.н. Въпреки това, тези хора пишат, че искат да бъдат вегетарианци, но просто физически по някаква причина е невъзможно да се направи това. И това е факт. Как тогава е изследването, че уж хората не ядат месо и мляко и се чувстват заредени и здрави, ако много хора пишат по друг начин?

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 минута, nik1 said:

Отначалото беше ясно:

 

Така че хвърляте връзки към статии с ясно политическо-екологично пристрастие, а аз пиша за реални наблюдения на хората. Не всеки успява да премине към вегетарианство. Значителен брой хора имат проблеми. 

Защо някой би имал излишни здравословни проблеми, ако можете просто да ядете риба))? Хората с такава диета живеят най -дълго, доказано е)). Ако все още можете да откажете червено месо, но не виждам смисъл да откажете да консумирате бяло месо и риба. Това е всичко, но няма нищо общо с човешкото здраве. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 1 минута, SSlava said:

Така че хвърляте връзки към статии с ясно политическо-екологично пристрастие, 

Дрън -дрън

 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10479225/

Mortality in vegetarians and nonvegetarians: detailed findings from a collaborative analysis of 5 prospective studies

Abstract

We combined data from 5 prospective studies to compare the death rates from common diseases of vegetarians with those of nonvegetarians with similar lifestyles. A summary of these results was reported previously; we report here more details of the findings. Data for 76172 men and women were available. Vegetarians were those who did not eat any meat or fish (n = 27808). Death rate ratios at ages 16-89 y were calculated by Poisson regression and all results were adjusted for age, sex, and smoking status. A random-effects model was used to calculate pooled estimates of effect for all studies combined. There were 8330 deaths after a mean of 10.6 y of follow-up. Mortality from ischemic heart disease was 24% lower in vegetarians than in nonvegetarians (death rate ratio: 0.76; 95% CI: 0.62, 0.94; P<0.01). The lower mortality from ischemic heart disease among vegetarians was greater at younger ages and was restricted to those who had followed their current diet for >5 y. Further categorization of diets showed that, in comparison with regular meat eaters, mortality from ischemic heart disease was 20% lower in occasional meat eaters, 34% lower in people who ate fish but not meat, 34% lower in lactoovovegetarians, and 26% lower in vegans. There were no significant differences between vegetarians and nonvegetarians in mortality from cerebrovascular disease, stomach cancer, colorectal cancer, lung cancer, breast cancer, prostate cancer, or all other causes combined.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 4 минути, nik1 said:

Дрън -дрън

 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10479225/

Mortality in vegetarians and nonvegetarians: detailed findings from a collaborative analysis of 5 prospective studies

Abstract

We combined data from 5 prospective studies to compare the death rates from common diseases of vegetarians with those of nonvegetarians with similar lifestyles. A summary of these results was reported previously; we report here more details of the findings. Data for 76172 men and women were available. Vegetarians were those who did not eat any meat or fish (n = 27808). Death rate ratios at ages 16-89 y were calculated by Poisson regression and all results were adjusted for age, sex, and smoking status. A random-effects model was used to calculate pooled estimates of effect for all studies combined. There were 8330 deaths after a mean of 10.6 y of follow-up. Mortality from ischemic heart disease was 24% lower in vegetarians than in nonvegetarians (death rate ratio: 0.76; 95% CI: 0.62, 0.94; P<0.01). The lower mortality from ischemic heart disease among vegetarians was greater at younger ages and was restricted to those who had followed their current diet for >5 y. Further categorization of diets showed that, in comparison with regular meat eaters, mortality from ischemic heart disease was 20% lower in occasional meat eaters, 34% lower in people who ate fish but not meat, 34% lower in lactoovovegetarians, and 26% lower in vegans. There were no significant differences between vegetarians and nonvegetarians in mortality from cerebrovascular disease, stomach cancer, colorectal cancer, lung cancer, breast cancer, prostate cancer, or all other causes combined.

Тези статии са пълни глупости. Вижте колко дълго живеят същите японци или други народи, които имат много риба в диетата си. Пълни глупости. Отдавна е доказано, че хората със средиземноморска диета живеят по -дълго от вегетарианците. Много, които преминават към вегетарианство, имат здравословни проблеми. И това не е някакво абстрактно изследване на някакъв непознат човек, а наблюдения на реални хора. А относно такива изследвания вече съм хвърлил връзка към научна работа, която доказва пристрастието на много такива публикации.

https://annals.org/aim/fullarticle/2752328/unprocessed-red-meat-processed-meat-consumption-dietary-guideline-recommendations-from

Редактирано от SSlava
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 16 часа, SSlava said:

80-150 грама на ден месо е минимумът, за да сте здрави, а не МАКСИМУМ.

Отново лъжи

 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26707634/

The long-term health of vegetarians and vegans

Affiliations expand

Abstract

Vegetarians, who do not eat any meat, poultry or fish, constitute a significant minority of the world's population. Lacto-ovo-vegetarians consume dairy products and/or eggs, whereas vegans do not eat any foods derived wholly or partly from animals. Concerns over the health, environmental and economic consequences of a diet rich in meat and other animal products have focussed attention on those who exclude some or all of these foods from their diet. There has been extensive research into the nutritional adequacy of vegetarian diets, but less is known about the long-term health of vegetarians and vegans. We summarise the main findings from large cross-sectional and prospective cohort studies in western countries with a high proportion of vegetarian participants. Vegetarians have a lower prevalence of overweight and obesity and a lower risk of IHD compared with non-vegetarians from a similar background, whereas the data are equivocal for stroke. For cancer, there is some evidence that the risk for all cancer sites combined is slightly lower in vegetarians than in non-vegetarians, but findings for individual cancer sites are inconclusive. Vegetarians have also been found to have lower risks for diabetes, diverticular disease and eye cataract. Overall mortality is similar for vegetarians and comparable non-vegetarians, but vegetarian groups compare favourably with the general population. The long-term health of vegetarians appears to be generally good, and for some diseases and medical conditions it may be better than that of comparable omnivores. Much more research is needed, particularly on the long-term health of vegans.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...