Отиди на
Форум "Наука"

Ти КовидЗомби ли си?


Recommended Posts

  • Администратор

Това е въпрос, който ми беше зададен тук във форума и в продължение на дни го виждам по всякакъв начин по новините, из социалните мрежи и къде ли още не.

Това е в момента едната крайност, която се опитват да ни вменят някакви хора, които се притесняват за нас, че други хора са ни вменили вече друга крайност. Някакво безумие се получава и се ходи от едната страна към другата сякаш живеем в балони и всеки си избира различен балон според ситуацията 0.о

Няма балони, няма и рози, няма и зомбита. Има хора, които са много объркани, има хора, които са много притеснени и такива, които са в панически страх.

Лошото е че каквото и да направиш винаги ще има някой, който ще те обвини, че си нечие зомби ;)

  • ХаХа 1
  • Тъжен 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Най-интересно е зомбирането на общественото мнение чрез цифри и проценти, с което се цели населението да се принуди да се ваксинира, въпреки, че ваксините не са изследвани напълно и въпреки, че отвсякъде ти казват, че решението е твое и трябва да го вземеш не само отговорно, но разумно. Вменява се това, че да изчакаш напълно да се изследват ваксините е неразумно. А ако ти стане нещо заради ваксината не можеш да ги съдиш, тъй като са ти казали, че решението е било твое да участваш в експерименталното изследване на ваксината.  

С процентите се работи така, че ти набиват постоянно как от ново-заразените примерно 80% били неваксинирани и заради това била претоварена здравната система, и съответно трябва да разтовариш системата като се ваксинираш. Само че при положение, че са се ваксинирали само към 19% излиза, че заразяването се случва равномерно както върху ваксинираните, така и върху неваксинираните. Тоест дори и да се ваксинираш е вероятно да се заразиш ако не спазваш мерките, дистанцията, ако не носиш маска и т.н. При това процентът на починалите не е нулев за ваксинираните, тоест ваксинирането не е 100% гаранция. 

 

  • Харесва ми! 3
  • ХаХа 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Друга грешка в процентите идва от смятането върху цялото население, без да се вадят непълнолетните, които не се ваксинират. Така като извадим децата процента на ваксинирани в България е около 25%, а не е 19%.   

Link to comment
Share on other sites

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...