Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Цялата работа е там, че се променям с годините. Преди време един приятел написа едно от любимите ми заглавия за всички времена:

"ДАНС ще спира интернета на по-глупавите"

Оттогава настанаха някои сътресения - и не говоря за дребните подробности, че имаше COVID, а сега има война. Имам предвид личностни сътресения. Те се състоят в това, че съм допускал страхотна грешка - мислел съм заглавието на моя приятел за фейлетон, смешка. Сега си мисля дали не е съвсем реално, смислено и обосновано предложение

Защо – ще кажете?

Прочетох например това... 

post1-1.png

Всъщност прочетох го няколко пъти - все се надявах човекът да се шегува. Стотици учени са това и хиляди войници - не е шега! Представих си, като им се допие по едно кафе, какви логистични затруднения стават, да не говорим за тоалетна хартия... 

Аз може да не съм виждал подземния град, но ми е познат стилът на „просветените“: ало, тука балъчéтата, къде съм аз, къде сте вий - знам неща, за които тепърва ще се говори. Новите фейсбук гностици са гледали едно клипче в YouTubе, дето ще го изтрият всеки момент (нищо че обикновено се оказва от 2017-а) и са абонати на един канал в Телеграм, който единствен разкрива истината дибидюс. Такъв човек няма никакви шансове да се поучи, защото сам си ги е отрязал.

Но пък не на шега разказва на интересуващите се още за „подземния град“:

post2-1.png

Което разбира се е чудесен повод пияните ватенки и главорезите на Кадиров да избиват отгоре де що мърда – за да не могат „стотиците учени“ да излязат да пишкат... Какво друго да направят - просто не са им оставили избор!? Както и учени почти не са им оставили - например за да променят най-после дизайна на "Лада Нива", но това е съвсем друга тема.

Тези няколко разхвърляни мисли не са срещу войната. Дори и срещу Путин не са – той да се оправя с историята. Само за нас ми е мисълта – защото именно за нас ми е тъжно. Защото ние сме си наши, а болката за своите - каквото и да ми разправят - е два пъти болка.

Нека си дадем представа къде живеем. Това е човек, завършил (поне) средно образование, живее в град в 21-ви век в държава еврочленка. Не в юрта, нали. 

И може да не съм виждал подземния град, но не си правя илюзии - има купчини такива хора и групи в смисъл „Не стойте на тъмно“. Отваряш и - о, изненада! - вътре се леят мисли и цели статуси на фамознатна Елена Гунчева – онази с „високоточковите“ руски ракети, които ще упътва към Министерския съвет на родината си.

Докато сме на тази вълна, да не забравим, че за пръв път имаме политически лидер - свободно избран, не продукт на конюнктурата, който под знамена на чужда държава настоява за денацификация и пуска намеци, че Белене отново чака своите обитатели. Няма дори общата култура да знае, че там и сега има затвор, ама карай.

Едва ли на света има друга страна, чието население - в условията на свобода, докато се ползва с пълни шепи от правата на западния свят (да не говорим за университетите, телефоните и колите му) да мечтае за високоточкови оръжия, за Белене и да дебаркира на Свищов Вовата, свирещ на гармошка.

Положението не е много лошо - напълно отчайващо е. Смятам, че нито свободата на словото, нито системата със свободни политически избори ни понесоха. Просто трябва да опитаме нещо друго.

Защото докато някои трупат по 120 000 гласа с думи за денацификация, си казвам печално – дали не ни е време поне да опитаме някаква частична, ако не пълна депростификация.
https://www.clubz.bg/126637-deprostifikatsiya

  • Харесва ми! 10
  • Благодаря! 2
  • ХаХа 2
Link to comment
Share on other sites

Депростификация?................възможно е като ефект на дехуманизацията. Такива са правилата всяка <раса> е длъжна да да <роди> нови <раси> , които да продължат, като на свой ред те трябва да заразят и инфилтрират Космос по всички възможни пътища на промяна.  Един Разум-Един Космос: ето я Глобализация!

  • ХаХа 3
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Признавам, че лично за себе си симпатизирам на Русия. Но като прочета такива мнения, ми идва да си изям дипломата, да пия една ракия и да скоча от десетия етаж.  П.П. има предвид не поста, а цитираните в него мнения и публикации

Редактирано от самотния вълк
  • Харесва ми! 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • 2 месеца по късно...
  • Потребител
On 14.04.2022 г. at 12:54, самотния вълк said:

Признавам, че лично за себе си симпатизирам на Русия. Но като прочета такива мнения, ми идва да си изям дипломата, да пия една ракия и да скоча от десетия етаж.  П.П. има предвид не поста, а цитираните в него мнения и публикации

Глупавите ги има навсякаде. Проблема е че покрай социалните мрежи прекалено много трибуна им се даде. Потърси да видиш колко са плоскоземци, колко вярват че рептили управляват планетата и секви такива. И за всеки народ си има различна пропаганда и анти пропаганда и конспиративни тъпотии, в който вярват най-необразованите. Наскоро ми попадна един текст:

 

Цитирай

Съдия пита убиеца на бившия египетски президент Ануар Садат: 
- ”Защо убихте Садат?” 
Убиецът: 
-”Защото беше светски” 
Съдията: - ”Какво означава светски?”
Убиецът: - ”Не знам” 
По случая на покойния египетски писател Нагиб Махфуз съдията пита мъжа, който го е намушкал:
- ”Защо го намушкахте ?” 
Престъпникът: - ”Заради романа - Децата на нашата алея” 
Съдията: - ”Чете ли този роман?”
Престъпникът: - ”Не”
Друг съдия пита терориста, който уби египетския писател Фарадж Фуда: 
- ”Защо го убихте?”
Терористът: - ”Защото е неверник” 
Съдията: - ”Как разбра че е неверник?”
Терористът: - ”Според книгите които е написал” 
Съдията: - ”Коя от книгите му ви накара да повярвате че той е неверник?” 
Терористът: - ”Не съм чел книгите му !”
Съдията: - ”Как ?” 
Терористът: - ”Нито мога да чета, нито да пиша !” 
Омразата никога не се разпространява чрез знание ! 
Разпространява се от невежество. 
Знанието те прави толерантен ! 
Повечето от хейтърите ти не знаят нищо за теб !!!

Дали е истина не знам, но и да художествена измислица, много добре олицетворява връзка неграмотност-агресия-простотия...

  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 14.04.2022 г. at 8:36, Last roman said:

 

Едва ли на света има друга страна, чието население - в условията на свобода, докато се ползва с пълни шепи от правата на

Има. 

С 2/3 4мандат......

 

  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 месеца по късно...
  • Потребител
Преди 3 часа, nik1 said:

 

"Повече опций"

:)

Те и машините изпростяха от четене на простофилизми

 

315265902_917736862523419_8242941298246204616_n.jpg

Ми то за хората важи с каквито се събереш - такъв ставаш. Ама май и за машините

https://www.kaldata.com/it-новини/как-опит-за-ии-за-вземане-на-морални-пре-371359.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 месеца по късно...
  • Потребител
Преди 2 часа, Шпага said:

Чудя се как ли трябва да се реагира на подобни изцепки🙄:

Абе какъвто е народа, такива са и народните му представители :)

Пак добре че все още са само кандидати...

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...