Отиди на
Форум "Наука"

А какво се случва в Русия?

Recommended Posts

• Потребител
Преди 5 часа, Димитър Йорданов said:

Именно. Знам, че не е едно и също. Но в Русия явно са решили да си намерят нов "Зайцев" за който песни да се пеят и филми да се снимат. 

Чудя се дали оператори на дронове от двете страни изобщо  си водят лична статистика приблизително колко противника са убили. И дали това не би им се отразило по-скоро зле психически, ако знаят реалния брой убити противници. 

Като говорим за Зайцев ми дойде на ум филмът занего....Кака тълпата в униформа от всякакви народности като овце ги гонят на по всеки 3 има една пушка кремъклийка, а другите по-5 патрона в немският огън, за да изразодват мунициите, а тези които се връщат пък сините барети ги разстрелват....

Навремето когато това Ви разказвах в България, независимо от рлиятел, роднина, колега, никой не ми вярваше. 

Когато разказвах за подобен начин избитата българска армия на Дравасаболч, никой не ще да ме чува....Да же и сега, не написана истинските събития.

Българите биват пратени да атакуват брегът /висок 5 метра/ и евентуално отблъснати, когато се връщат рунаците стрелят по-тях....

Но стига от отклоняването. Вечна слава на българските войници оставиликостите си на унгарска, хърватска и сръбска земя.

Харкан Българското военно гробище

• Харесва ми! 1

• Мнения 2,6k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Преди 5 часа, Димитър Йорданов said:

али това не би им се отразило по-скоро зле психически, ако знаят реалния брой убити противници

Това го има само по игралните филми – войникът изпитва ужасни угризения на съвестта и се срива психически,когато убива враговете. Няма информация оператори на дронове да са се почувствали зле психически,понеже моля ви се убиват враговете. Напротив,по-лесно е да се убива от хиляди километри разстояние... Нали това му е работата и целта на войника? Да убива противника.

• Глобален Модератор

Няма да се учудя ако скоро похвалят в пресата и някой руски геймър, колко фрага е направил на War Thunder.

• Потребител
Преди 1 час, deaf said:

Това го има само по игралните филми – войникът изпитва ужасни угризения на съвестта и се срива психически,когато убива враговете. Няма информация оператори на дронове да са се почувствали зле психически,понеже моля ви се убиват враговете. Напротив,по-лесно е да се убива от хиляди километри разстояние... Нали това му е работата и целта на войника? Да убива противника.

Ти каза. НЯМА ИНФОРМАЦИЯ. Защото как би повлияло на морала ако показват ментални инвалиди които без никакава физическа травма се превръщат в живи трупове? Не е ПС. Даже и да се говори за това...СТАЛИН НАПРИМЕР ИЗПРАТИ НА ДАЛЕКИЯТ ИЗТОК "НА ЛЕЧЕНИЕ В ЛАГЕРИ" ВСИЧКИ ИНВАЛИДИ НА ВСВ, ЗАЩОТО НЕ ИСКАШЕ ДА ВИЖДА САКАТИ ПО УЛИЦИТЕ НА МОСКВА....

https://duma.bg/voennoinvalidite-zabravenite-hora-n24217?go=terms&p=gdpr

• Харесва ми! 1

• Глобален Модератор

Путин направи бившия си бодигард Дюмин секретар на Държавния съвет :ay:

https://www.dnevnik.bg/burzi-novini/2024/05/29/4631096_burzi_novini_29_mai/#4631332

• ХаХа 1

• Потребител
Преди 1 час, Warlord said:

https://www.dnevnik.bg/burzi-novini/2024/05/29/4631096_burzi_novini_29_mai/#4631332

Ако имаха руснаците един Шекспир какви драми можеше да напише за интриките в кремълският и зимният дворец през историята на русия....

• Потребител

То и нахлуването на Путин във властта е почнало оттам:

"Руският президент Владимир Путин беше нещо като бияч,(на руски е пренебрежителното вышибала) в кабинета на кмета на Ленинград,а след това и в Санкт Петербург – Анатолий Собчак" – Константин Митчин,депутат от Ленинградския градски съвет. 🙂

• Потребител
Преди 26 минути, deaf said:

То и нахлуването на Путин във властта е почнало оттам:

"Руският президент Владимир Путин беше нещо като бияч,(на руски е пренебрежителното вышибала) в кабинета на кмета на Ленинград,а след това и в Санкт Петербург – Анатолий Собчак" – Константин Митчин,депутат от Ленинградския градски съвет. 🙂

Да не забравяме и бившия каратист Бойко Борисов, който стана премиер, или пък бившия културист Арнолд Шварценегер, който става губернатор на Калифорния. 

Император Филип I Арабина също става император бидейки преди това "бодигард" на императора. По онова време главния бодигард на императора са го наричали перфект на преторианците. 

• Харесва ми! 4

• Потребители
Преди 42 минути, makebulgar said:

Да не забравяме и бившия каратист Бойко Борисов, който стана премиер, или пък бившия културист Арнолд Шварценегер, който става губернатор на Калифорния. 

Император Филип I Арабина също става император бидейки преди това "бодигард" на императора. По онова време главния бодигард на императора са го наричали перфект на преторианците. 

Айде сега! То не беше шпионин и разузнавач в Германия, сега пък бияч. Бледният плешив карлик е ял бой като дете из бандитския ленинград. Същество, което с.ре в чемодан бияч... Писал е на листчета сумите при Собчак, а Леся Милер е събирал парите.

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 12 часа, Incorrectus said:

Айде сега! То не беше шпионин и разузнавач в Германия, сега пък бияч. Бледният плешив карлик е ял бой като дете из бандитския ленинград. Същество, което с.ре в чемодан бияч... Писал е на листчета сумите при Собчак, а Леся Милер е събирал парите.

За мен Путин си е типичният пример за камплексиран от ниския си ръст човек, който е  получил власт. Съответно си избива физиологичните комплекси по един престъпен начин. Не искам да обидя ниските хора, защото далеч не всички те са комплексари, успелите ниски на ръст спортисти, певци, актьори дори се шегуват с височината си, но ниските политици в абсолютното мнозинство от случаите си избиват комплексите по един безумен начин.

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 19 минути, skorpion1980 said:

За мен Путин си е типичният пример за камплексиран от ниския си ръст човек, който е  получил власт. Съответно си избива физиологичните комплекси по един престъпен начин. Не искам да обидя ниските хора, защото далеч не всички те са комплексари, успелите ниски на ръст спортисти, певци, актьори дори се шегуват с височината си, но ниските политици в абсолютното мнозинство от случаите си избиват комплексите по един безумен начин.

Абе едно мръсно копеле, гопчик по руски от дълната мъхала, което е имало толокова пипи, че да осъзнае как може без работа да живурка хубавичко.....

• Глобален Модератор

"Министерството на енергетиката на РФ прекратява публикуването на данни за производството на бензин" :D

• Харесва ми! 2

• Глобален Модератор
Преди 2 минути, Warlord said:

"Министерството на енергетиката на РФ прекратява публикуването на данни за производството на бензин" :D

Те хубаво прекратяват инфото но това няма да реши проблема...

• Харесва ми! 2

• Потребител

Тя цялата нефтодобивна и преработваща промишленост на Русия е изградена със западни технологии и техника – американска,германска,швейцарска и италианска. И може би в резултат на украинските удари по руските нефтени рафинерии и обекти,руснаците не могат да ги ремонтират,(няма западни резервни части и прочие...)... Това води до дефицит на гориво...

• Харесва ми! 3

• Глобален Модератор
Преди 1 час, deaf said:

Тя цялата нефтодобивна и преработваща промишленост на Русия е изградена със западни технологии и техника – американска,германска,швейцарска и италианска. И може би в резултат на украинските удари по руските нефтени рафинерии и обекти,руснаците не могат да ги ремонтират,(няма западни резервни части и прочие...)... Това води до дефицит на гориво...

Ето повече информация за дефицита:

Росстат спря да публикува статистически данни за производството на бензин. Както обясниха от Министерството на енергетиката на Руската федерация, „решението е взето с цел да се гарантира информационната сигурност на пазара на петролни продукти“.

Така последният месец, през който Росстат оповестява данни за производството на бензин, е април. По данни на агенцията през първите четири месеца на 2024 г. в Русия са произведени 14,4 млн. тона автомобилен бензин, което е с 1,7% по-малко от същия период на миналата година.

В същото време се наблюдава тенденция на намаляване на производството на бензин от месец на месец. През януари производството е 3,8 млн. тона, през февруари - 3,7 млн. тона, през март - 3,5 млн. тона, а през април - 3,4 млн. тона. (виждаме директното влияние на украинските атаки върху обема на производството, април е намалял с 0.4 млн тона, 12%)

От март насам в руските рафинерии редовно възникват пожари в резултат на атаки на безпилотни летателни апарати. По-специално, инциденти бяха регистрирани в рафинериите в Краснодарския край, Нижни Новгород, Рязан, Ростов и други региони. Щетите са довели до намаляване на производството на бензин в Русия.

• Харесва ми! 4

• Потребител
Преди 1 час, resavsky said:

Те хубаво прекратяват инфото но това няма да реши проблема...

От части да. Защото на лъжата са къси краката...От това само паметта на мужиките е по къса....като на 5 секундният Том.

• ХаХа 1

• Потребител
On 29.05.2024 г. at 15:56, Warlord said:

Накрая пак преторианците ще решат проблема...

• Харесва ми! 2

• Администратор

Съобщава се, че в Ухта, Република Коми, е избухнал голям пожар в петролна рафинерия. Местни издания съобщават, че преди пожара е имало експлозия.

В средата на април над Ухта беше унищожен разузнавателен дрон, а служители на петролната рафинерия на “Лукойл” и други предприятия бяха изпратени в отпуск.

https://t.me/drmjournal/8559

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 5 часа, Р. Теодосиев said:

Съобщава се, че в Ухта, Република Коми, е избухнал голям пожар в петролна рафинерия. Местни издания съобщават, че преди пожара е имало експлозия.

В средата на април над Ухта беше унищожен разузнавателен дрон, а служители на петролната рафинерия на “Лукойл” и други предприятия бяха изпратени в отпуск.

https://t.me/drmjournal/8559

• Харесва ми! 2

• Потребители
On 30.05.2024 г. at 9:08, skorpion1980 said:

Като си помисля, че Борис Немцов е спряган за наследник на Елцин... Къде щеше да бъде сега русия...

Личността на путин върви хармонично съчетана с всичко случващо се в московията за последните двайсетина години. Ето пример за путинска военна аналоговнетна техника.

• Харесва ми! 1

• Потребител
On 30.05.2024 г. at 16:13, scaner said:

Ето повече информация за дефицита:

Росстат спря да публикува статистически данни за производството на бензин. Както обясниха от Министерството на енергетиката на Руската федерация, „решението е взето с цел да се гарантира информационната сигурност на пазара на петролни продукти“.

Така последният месец, през който Росстат оповестява данни за производството на бензин, е април. По данни на агенцията през първите четири месеца на 2024 г. в Русия са произведени 14,4 млн. тона автомобилен бензин, което е с 1,7% по-малко от същия период на миналата година.

В същото време се наблюдава тенденция на намаляване на производството на бензин от месец на месец. През януари производството е 3,8 млн. тона, през февруари - 3,7 млн. тона, през март - 3,5 млн. тона, а през април - 3,4 млн. тона. (виждаме директното влияние на украинските атаки върху обема на производството, април е намалял с 0.4 млн тона, 12%)

От март насам в руските рафинерии редовно възникват пожари в резултат на атаки на безпилотни летателни апарати. По-специално, инциденти бяха регистрирани в рафинериите в Краснодарския край, Нижни Новгород, Рязан, Ростов и други региони. Щетите са довели до намаляване на производството на бензин в Русия.

В Русия не се ли прие закон още януари да се спре публикуването на данни за производството на горива?

• Потребител
Преди 9 минути, vandu said:

В Русия не се ли прие закон още януари да се спре публикуването на данни за производството на горива?

Май имаше нещо такова, но по ред причини този тип информация е почти невъзможно да се скрие.

• Потребител
Преди 1 час, Incorrectus said:

Като си помисля, че Борис Немцов е спряган за наследник на Елцин... Къде щеше да бъде сега русия...

Личността на путин върви хармонично съчетана с всичко случващо се в московията за последните двайсетина години. Ето пример за путинска военна аналоговнетна техника.

Все по-очевидно става, че е имало договорка още в Будапеща през 1994 в един момент да се стигне до война в Украйна, а ролята на Елцин е била да определи за свой наследник някой с диктаторски уклон, какъвто Немцов никога не бил, докато на Путин агентурният му профил несъмнено е бил подходящ. 

• Потребител

Нагледен пример как работи руската пропаганда правена от бг копейките. Единственото проверимо в целия материал е вида и броя на ракетите. 

Всичко останало - ама може би 8мало ударени ф16 там, ама може би имало ранени или 7бито полски инструктори, ама може би вече нямало къде украйна да приеме фките на своя територия са само "може би", внушения, спекулации или откровени лъжи. За тежест има и някоко анонимни глупости от руски телеграм канали дето към ни една няма поне линк. 

Най-лесния начин да познаете лъжите и пропагандата - липсва каквато и да е проверима информация или източник. 

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 9 часа, Димитър Йорданов said:

Нагледен пример как работи руската пропаганда правена от бг копейките. Единственото проверимо в целия материал е вида и броя на ракетите. 

Всичко останало - ама може би 8мало ударени ф16 там, ама може би имало ранени или 7бито полски инструктори, ама може би вече нямало къде украйна да приеме фките на своя територия са само "може би", внушения, спекулации или откровени лъжи. За тежест има и някоко анонимни глупости от руски телеграм канали дето към ни една няма поне линк. 

Най-лесния начин да познаете лъжите и пропагандата - липсва каквато и да е проверима информация или източник. 

Пропуснал съм да сложа линка със статията снощи. Та ето го. 

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/veche-nyama-baza-za-priemane-na-f-16-v-ukrayna/134953

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!