Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

• Глобален Модератор
Публикувано
Преди 1 час, Р. Теодосиев said:

Срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и президента на Южна Африка Сирил Рамафоса в Белия дом се превърна в зрелище, когато американският лидер представи на делегацията на Претория видеоклип, в който се твърди, че се показват доказателства за продължаващ геноцид срещу бели фермери в Южна Африка.

Разследване на New York Times: Видеото, което Тръмп показа в Овалния кабинет на южноафриканския президент Сирил Рамафоса, твърдейки, че това е „мястото, където са погребани хиляда бели фермери, убити по време на геноцида в Южна Африка“, е фалшификат, който изглежда е създаден от акаунт на Илон Мъск в X.

Според разследването видеоклипът показва мемориал на двама фермери, убити в Южна Африка през 2020 г., но това не е „място на масов гроб“.

• Харесва ми! 1
  • Мнения 251
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор
Публикувано

Рубио е попитан дали смята Путин за военнопрестъпник. А ето какво (не) отговори държавният секретар на САЩ:

Сенатор Кийтинг: Човекът, с когото преговаряме, е Владимир Путин. Военен престъпник ли е той?

Държавният секретар Рубио: Мисля, че можете да разгледате някои от събитията, които са се случили там, и съвсем спокойно да ги окачествите като военни престъпления. Но нашата цел е да сложим край на войната.

Кийтинг: Военен престъпник ли е той?

Рубио: Не можем да сложим край на войната, без да разговаряме с г-н Путин.

Кийтинг: Не, но това е доста просто. Той военен престъпник ли е? Човекът, с когото преговаряте - той военнопрестъпник ли е? Искам да кажа, че това не е сложно.

Рубио: Опитвам се да отговоря на въпроса ви, като казвам, че нашата цел е да сложим край на войната. Това е толкова просто.

Кийтинг: Моля, отговорете директно. Избягвате отговора.

Рубио: Отговарям. И отговорът ми е, че са извършени военни престъпления, няма съмнение в това. И кой ще отговаря за тях, ще си има своето време и място.

• Харесва ми! 3

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.