Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Какво става в България?

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано (edited)

Очаквано Радев подаде оставка. Иска да участва в предстоящите избори.

Президентът е надпартийна фигура (на теория) и може да намери широка подкрепа, но на парламентарните избори Радев ще представлява партия с определена насоченост. Така че ще е интересно колко процента ще вземе с неговите проруски възгледи.  Аз лично му предричам студен душ. Ще дели гласове с Възраждане.

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 43 минути, gmladenov said:

Очаквано Радев подаде оставка...

... Аз лично му предричам студен душ. Ще дели гласове с Възраждане.

За мен беше неочаквано, но сега ще види как е на "пангара"...

• Потребител
Публикувано

Може да е само мое виждане, но от малкото, което съм гледал с него, Радев не може да говори. Ама хич. Имам предвид да се изразява и да мисли бързо, а не да чете каквото са му написали на листче. Как ще ръководи партия, ще води дебати, ще дава всекидневни интервюта, ще ръководи кампания...

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 3 часа, Amazonski said:

от малкото, което съм гледал с него, Радев не може да говори.

Срещнах се лице в лице в него по време на средата на първия му мандат. Бяхме в една малка зала с японска делегация, с японския посланик и няколко официални дипломатически лица, заради едно малко известно пловдивско предприятие, с японско участие.

Военщината от него лъхаше на талази, да - не можеше да говори, но гледаше през цялото време двама човека, които му даваха знаци, кога, какво да каже и направи. 

Но вече не е така - понаучил се е, даже е свикнал с типичните политически клишета и маниери. Визирам речта му когато заяви оставката си. Той говори наизуст, без запъване, обиграно - разбира се, че е било репетирано и написано от друг. Но не е лесно дори да се възпроизведе така - дори с допълнителните невербални сигнали...

За мен продължава да не е ясно само едно - Радев, според мен, е само лицето на план, който започна още с неговото стъпване като президент. Стратегическия му съвет беше нещо нечувано за преди 5 години, обаче след като същия начерта някои негови планове, той го разпусна тихо. Видните стратези от съвета вече не са при него - въпроса ми е КОЙ дирижира и измисли всички ходове, кой толкова внимателно следеше политическата динамика, кой му даваше непрекъснато съвети от всякакво естество и го водеше през последните години?...

Кои мозъци стоят зад вече бившия президент - в политиката никога нищо не е случайно. Ако са военните - бивши и настоящи кръгове - там наистина има и ресурси и потенциал. Но не може да са само те - може да са само едната страна, но не основното. Образуването на собствени политически проксита ( като ПП) още по време на първия му мандат не може да е нито идея на Радев, нито един бивш военен командир би имал ресурсите да има такива лостове и ресурси. 

Копринков какъв да е точно - изпълнител от плана или един от "мозъците зад него" - не го познавам, не знам нищо за него, но все пак е бил просто кмет на малко селище. Около Радев обикалят хора, които са неизвестни в политическите популярни среди - кой му е ПР точно, кои стоят зад "съветите към президента"?

Всички последни действия на Радев следват план, който е начертан стратегически и динамично се адаптира към изменчивостта на обстановката. Изненадващия ход, с който правителството толкова бързо и лесно падна, създаде напрежение в този план и се наложиха в него корекции по време. Но дори и това е било предвиждано като вариант, защото правната рамка и аспекти на казуса "оставка на президента", е внимателно премислена и преценена и това не е било вчера или миналата седмица... 

Йотова е само част от този план - тя поема президенството, назначава служебно правителство и нататък - докато изиграе нужните ходове. Така Радев ръководи и президенството и сам участва в политическата обстановка, като има достатъчно механизми да я контролира в немалък мащаб, вкл и като предизборна кампания.

Сигурен съм че е налице подробен план, с нужните варианти откъм изменения и ситуацията и процесите го показват. Този план не е от сега и се развива общо взето в нужната от плановиците му посока. Насоки за такива изводи са като цяло всички процеси около политическото поведение на адаша Радев, защото всичко в това е подредено и следва вектори, които са стабилни и твърде устойчиви, за да са плод на аматьори. 

Редактирано от ramus
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 41 минути, ramus said:

Кои мозъци стоят зад вече бившия президент - в политиката никога нищо не е случайно. 

Референдумът за еврото и цялостната позиция на Радев спрямо войната в Украйна говорят за силна проруска позиция. Ако има някакви мозъци зад него, това трябва да са същите мозъци, които стоят зад Възраждане. Защо две проруски партии, обаче? Що за игра е това (ако има такава).

• Потребител
Публикувано
Преди 25 минути, gmladenov said:

Референдумът за еврото и цялостната позиция на Радев спрямо войната в Украйна говорят за силна проруска позиция. Ако има някакви мозъци зад него, това трябва да са същите мозъци, които стоят зад Възраждане. Защо две проруски партии, обаче? Що за игра е това (ако има такава).

Ако приемем че е така и зад Радев и Възраждане стоят едни и същи сили, то единствено ми хрумва че целта е недоволните от едните да отидат при другите. Но в крайна сметка и едните (Възраждане) и другите (Радев и тези с които ще бъде) да преследват едни и същи цели и една и съща политика, но с различни методи и действия. От една страна могат да обхванат повече хора, които да ги подкрепят, от друга по важните за тях цели ще действат съгласувано, по останалите, които не са важни за хората зад тях може да имат свобода на действие. 

Това единствено, ако приемем твоята идея, че може да стои една сила зад Радев и Костадинов. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано

Интересен постинг във ФБ по темата. Според него Радев през 90-те години е бил в едни кръгове с Луканов: 

"Румен Радев е бил съдружник със скандален приватизатор-съветник на Андрей Луканов, част от "Топенерджи" и руското енергийно лоби!"

https://www.facebook.com/groups/bblichenizbor/posts/4286400108299162/

• Потребител
Публикувано

Радев имаше СЕДЕМ свои служебни правителства! СЕДЕМ! Но нищо не постигна с тях. Само голям наивник може да мисли,че ако Радев стане премиер ще направи нещо добро за България. 

• Потребител
Публикувано
Преди 42 минути, deaf said:

Радев имаше СЕДЕМ свои служебни правителства! СЕДЕМ! Но нищо не постигна с тях. Само голям наивник може да мисли,че ако Радев стане премиер ще направи нещо добро за България. 

Шефът Ви би ли търпял да се опитнате 7 пъти неуспешно да свършите една рабона? 

А ние? 

ЗАЩО???????

• Харесва ми! 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.