Отиди на
Форум "Наука"

Какво е бъдещето на Македония


Recommended Posts

  • Потребител

Понеже винаги ми е била интересна тази тема за Македония, все си мисля какви са възможните варианти за бъдещето на тази държава.Сигурен съм, че тук има хора, които имат далеч по-далновиден поглед върху темата, но все пак като абсолютен любител ще си позволя да посоча няколко варианта, които според мен са възможни, а след това ще се радвам да се включите и вие и с вашите варианти и да обсъдим кой вариант до колко е възможен да се случи.

1.Македония е разделена между Албания и Сърбия

Албанското малцинство, вече не е малцинство и Албания отцепва западната част на Македония, про-сръбската управляваща власт моли Сърбия за помощ, която се отзовава като спасител, но и в същото време присъединява Източна Македония.

2.Македония е разделена между Албания и България

Това може да се случи само ако про-сръбската партия ВМРО-ДПМНЕ падне от власт и на нейно място да дойде някоя нормална партия, която да постигне разбирателство с България относно историята, да се променят учебниците, цялото население да осъзнае българския си произход.Албания и България разделят Македония.

3.Македония съществува като държава и влиза в ЕС и НАТО

Македония нарочно изчаква Сърбия да влезе преди нея в ЕС.След това влиза и самата Македония, като Сърбия запазва влиянието си и бизнеса на Македония.България е изправена пред сериозен проблем, защото сее Македония и Сърбия изливат порции антибългаризъм, имат претенции към македонско малцинство в Пирин.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Никой няма да позволи ново прекрояване на картата на Балканите и създаване на трета албанска държава, или разширяване на Косово за сметка на Македония. Бъдещето на Македония е като славяно-албанска федерация, двуезична, в сегашния си териториален обхват. Когато албанците вземат властта, доста от нещата в Македония ще се нормализират и е съвсем допустимо и членство в НАТО, и в ЕС.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Никой няма да позволи ново прекрояване на картата на Балканите и създаване на трета албанска държава, или разширяване на Косово за сметка на Македония. Бъдещето на Македония е като славяно-албанска федерация, двуезична, в сегашния си териториален обхват. Когато албанците вземат властта, доста от нещата в Македония ще се нормализират и е съвсем допустимо и членство в НАТО, и в ЕС.

Наистина ми се струва твърде вероятно, това което казваш.Може би това е и добър вариант за България, защото албанците нямат интерес от про-сръбски и антично македонски настроения сред народа, и затова биха спрели манипулациите над населението, пренаписали учебниците, спрели антибългаризма и така хората там да се припознаят отново като българи.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Само да не вземат да продължат и още на изток и да се заселят в България, както и граници няма да има тогава, защото всички ще са в ЕС.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Влизане на Македония в НАТО и ЕС, след като спази критериите и след като уреди спорите си въпроси с България:

а. със защита на блългарския национален интерес и ликвидиране веднъж завинаги на идиотския антиисторизъм и македонизма;

ИЛИ

б. без защита на българския интерес, от поредното предателско и глупаво българско правителство, което ще даде легитимация на историческия македонизъм и с това ще задълбочи споровете и ще създаде силно нестабилна зона в ЕС;

Увеличаване на албанското насление до степента на насищане на пасионарността, при приемане на Албания заедно с Македония в ЕС. В противен случай - пак увеличение и допълнително албано-македонско напрежение от албанска страна и ОЩЕ ЕДНА зона на нестабилност в ЕС.

При едновременно приемане на Албания и Македония в ЕС македонизмът ще си загине по естествен път, защото е идиотщина и в условията на свобода хората няма да го споделят - ще си се наричат македонци и толкова. Ако не е едновременно, ще се случи по-горния вариант - ще има напрежение.


Друга алтернатива няма - разделяне на 4 или между Албания и България е другия възможен вариант, но това значи, че сме в Трета Балканска и трета европейска война.

Пълен абсурд.

Освен всичко друго, днес България, чиято велика (sic!) армия беше успешно ерозирана 20 г., ще загуби всеки военен конфликт, колкото и хипотетичен да е той, с изключение на много малък.

Редактирано от КГ125
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Потребител

или просто 7-та Скопска област, наред с другите 6 ( по часовата стрелка ) : Видинска, Русенска, Варненска, Бургаска, Пловдивска и Софийска на Б-я.

Великата албанска опасност е просто оправдание за некадърността на СФРЮ-идите.

При 1.5 млн. българи в Македония и над 6 млн. в тази България + 3-4 млн. БГ граждани навън + 3-4 млн. българи не-БГ-граждани навън ... българският етнически елемент би бил над 90% ... бълха ни ухапала, с няколкостотин хиляди албанци и други ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

За да не останем пак валат, трябва да се разберем с другите 3 съседни на македония държави и да си я делнем по братски. Друг вариант е да станем македонски граждани и да вземем властта отвътре и с едно референдумче да се присъединим към майка си, е ще трябва да прежалим едно парче и за шиптърите......ама защо да ги правим тези гимнастики, като България и да я има, българи няма да има след еди колко си години

Редактирано от JImBeam
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Може да се случи като с Босна. Идват европейците и казват-това тъй, влизат в ЕС и НАТО и са лишени от суверенитет, разбирай от право да делят страната.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Фружине, моляти се смени си сайтовете за самобразоване и за новини. Грехота е още на такава възраст да си зомбиран с воленови глупости.

Какво се е случило в Босна? Ами сърбите влязоха да колят и да я направят сръбска... това кво общо има ЕС и НАТО. И договореностите в Босна за разделянето си бяха с пряко и руско участие...

Демографията ЕС и НАТО ли я прави?

Македония ще си остане двунационална държава - македоноалбанска. А дали македонизма ще бъде като досега зверско антибългарски и сърбомански или обратното? Зависи от това какви усилия полага България в Р.Македония. Като гледаме последните 24 червени години - никакви. Демек ще си остане досегашното положение. Пък сегашното положение е супер удобно за червените - антибългаризма в Р. Македония обира голям заряд от българският национализъм. Що тва да се променя и да се насочва навътре тази енергия да се питат хората докъде ни докара 70г. управление червената чума?

Майка му вика македонците не са българи - научно, той роден в СССР с един дядо македонец?????? Ми какво правиш в България бе? , че чак я и управляваш? На другия дядо му се кълнеше че не е българин, чак до председател на парламента стигна. Накрая основателя им на столетницата и той се кълнеше че не е българин и не са раждани в България? Кво праят тея хора тука? Пък шефа им с парите си открива заводи в Сърбия, плачат за Белград и т.н. БПЦ напълно признава сръбската власт в Р. Македония изобщо цирк. Това е ненормален шок просто за нормални, обаче явноп такива няма...

Бъдещето на Р. Македония е ясно. България отдавна се е отказала в полза на Сърбия от всичко там. Освен от евтини твнет войни. Докато Сърбия бе с матушката на нашите бе забранено да пипат свещените сръбски интереси в Р.Македония. Откакто Сърбия се завърта на Запад, вече матушката заема неутрална позиция - демек не и пука. И съответно червените у нас никакви действия. Много по-важно е да се спасява православието в Украйна от православните украинци, не виждате ли българските "националисти" вече отиват да се "бият".

Вие си задавайте въпроса какво ще стане с България, където демографската и икономическата ситуация е не по-малко страшна от тази в Р.Македония.

Редактирано от stinka (Rom)
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Докато Сърбия бе с матушката на нашите бе забранено да пипат свещените сръбски интереси в Р.Македония. Откакто Сърбия се завърта на Запад, вече матушката заема неутрална позиция - демек не и пука ...

Не познаваш ситуацията приятелю.

За Русия Сърбия е геостратегическа колона градена столетия и не си мисли, че едно клонящо на запад правителство би изтрило като с магическа пръчка тази вековна панславянска връзка.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Абе каква вековна панславянска връзка - Сърбия за Русия е била мост към Австроунгария, т.е трън в .. на последната. Сегашното й геополитическо положение е по-лошо и от българското. Притрябвала е някому тя вече. Колкото и ние.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

ВСЪЩНОСТ, анализът показва, че именно "страшните" албанци са наши стратегически съюзници в едно подобно начинание.

Интересно ЗАЩО в подобна дискусия , първо се сещаме за интересите на "свръхсилите" и предварително отричаме възможността от успех на подобен проект??

Аз лично смятам, че събирането на българите пръснати по света, като активни БГ граждани, без да се предвижда и да им се налага да ги местим в нашата територия е начинание от което бихме могли да имаме САМО ползи.

Отне над 100 години, и по-специално последните 70 да се де-българизира Македония, и това обезбългаряване е "мета-стабилно". Както се е получило, така и може да бъде реверсирано с една упорита политика.

Възможни меки мерки са:

-- блокиране на евро-атлантическата интеграция на ТАЗИ Македония, доминирана от анти-БГ "елит".

-- даване на БГ гражданство в свръхускорени срокове ( така както направи Румъния в Молдова - румънски паспорти по списък по цели села и градове ). Президентството, ДАБЧ, Мин.правосъдието могат да формират специален орган, който да "инвентаризира" българските находища и активно да ги адресира и обслужи. Със страните, които не позволяват двойно гражданство, можем да си издействаме специален статут, който го позволява като изключение ( примерно Укр. )

-- САМО електронни ( онлайн), мажоритарни, задължителни избори (гласуване). И нетериториални избирателни групи ( не райони!) предвид, че мнозинството от БГ гражданите ще живеят извън БГ територията. Чистата мажоритарност ще доведе до двупартиен модел ( защото "изббирателният праг" ще бъде де факто 50% ) и концентрация на про-българските политически потенциали ... които със сигурност ще надделеят над контра-българите.

-- Президентска република - за да имаме по-фокусирана, концентрирана и имунизирана срещу машинации про-БГ политика.

-- 100-тина депутати на тази разширена база от 7 млн. население и 7 млн. не-резидиращи граждани...

-- Икономически БГ може да "отскочи" със сравнително прости мерки, като да речем премахване на преките данъци. Това НЯМА да е в противоречие с ЕС законодателството.

Извън БГ има над 3 000 000 БГ граждани, които могат да се приобщят чрез Мрежата. ( можем да внедрим Р2Р собствена мрежа, и почти без пари ВСЕКИ БГ избирател може да бъде безплатно снабден със "смартфон" със слот за лична е-карта, така, че контактът и участието в делата на Родината да бъде ежедневен! Ще струва по-малко от политическата ни инфраструктура за година, сега... ) + още поне 4-5 000 000 българи, които не са БГ граждани и ТРЯБВА да се "огражданят".

Дори трябва сякаш да си приобщим/"огражданим" и, да речем, българските помаци на Балканите и Мала Азия - само в Турция са над половин милион души. ...

Проблемът с македонския език, не съществува, АКО и българския български, и македонския български, и банатския български ( друг? ) се контролират от Института по Български Език като отделни книжовни норми на един език. Както и при валутите, най-силната изтласква слабите и накрая ще остане само бг. български ...

Подобен проект ще ни "ревитализира" ще даде чувство за цел и бъдеще ...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не познаваш ситуацията приятелю.

За Русия Сърбия е геостратегическа колона градена столетия и не си мисли, че едно клонящо на запад правителство би изтрило като с магическа пръчка тази вековна панславянска връзка.

Еньо, ептен си проспал нещо. Никаква геостратегическа колона, че градена със столетия не е Сърбия ха ха. Напротив ние се явяваме такава. Та Сърбия(Югославия) по време на студената война бе повече прозападно ориентирана. То и затова Москава разреши на наш Тошо да спре с македонизацията в Пиринско. Ако не беше така сега в Благоевград щеше да има паметник на сръбските освободители от българска фашистка окупация.

Москва пряко не е управлявала Белград никога за разлика от нас където 70 години направо изчисти всичко от нашите кадри и ги замени с обучавани в Москва. Та Боже, у нас шефовете на полиц. управления по малките градове бяха обучавани в Москва, да не говорим за военни и всякакви висше стоящи длъжности, подбирани от специални семейства, издигани в йерархията на всяка професия. Така че Сърбия много лесно може да се завърти, на Запад когато и е интерес и го направи, няма такива руски кадри при тях като у нас да държат всичко. Сръбските премиери и политически лидери да не са раждани и израсли в СССР като при нас.

Другите високопарни думи - вековни панславистки глупости ха ха. Ами още от до нашето съединение Сърбия е проавстрийска, след ПСВ е профренска(английска), в началото на ВСВ е пронемска, и няколко години след ВСВ 48г. скъса отношения с СССР почти. Напълно изби и изгони всеки, който си мислеше за Москва. Завъртяха се към Русия по войните в Югославия, щото Запада неможеше да им позволи да избиват стотици хиляди да създават Велика Сърбия. Даже в Белград имат поговорка от този период "Пази Боже Русия да те пази и Гърция да те храни". Да толкова са им нерушими столетните славянски връзки с Русия.

Даже упорито вече 200 години си латинизират езика - особено в терминологично отношение, докато ние довчера го русифицирахме и така 200 години.

Шаркани, добре! Ама има ли кой да го направи? Отговорът е НЕ. Ти по телевизията невиждаш ли българските националисти ще спасяват православието в Крим и отиват да се "бият" за Русия. Другия и той с Русия ще ни спасява от "новият световен ред" и от мамона. То българският национализъм като не е заинтересован от Македония кой? Разбираш ли 24 години България не направи почти нищо в РМКД. Та там си имаше открито български управляващи и нашите позволиха сърбите и удбашите или буквално да ги избият или изместят от политиката. Та нашите ако бяха вложили за пропаганда една десета от парите, които червенодепесарските фирми влагат за пропаганда само в една телевизия у нас и сега половин РМКД щеше да е пробългарски ориентирана. Ето например най-гледаната частна телевизия в РМКД я държи сърбин със сръбско гражданство и основен идеолог на политиката на управляващата ВМРО. Излъчват югопартизански филми как е борят с българският фашистки окупатор. По телевизията ката ден тета Мирка се кълне как мръсният Запад унищожи Сърбия и сега с албанците ще унищожи и РМКД, но тя няма да я даде. Със спомени колко хубаво било по Югославско време. Пали македонският национализъм до дупка, ама такъв македонски национализъм, в който Сърбия е най-малкото зло и приятел спасител, който се бори против албанците ;) Както у нас национализма е проруски и ще ни спаси от турците ;)

Хората работят човек ние имаме по-важни дейности да спасяваме руснаците в Крим и света от американците, кой ще ти се занимава с Македония :)

Редактирано от stinka (Rom)
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

в Македония е твърде възможно да се повтори украинският сценарий. Само че България вече няма армия с която да навлезе и да защити братския народ. Така че само ще си гледаме безучастно.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

в Македония е твърде възможно да се повтори украинският сценарий. Само че България вече няма армия с която да навлезе и да защити братския народ. Така че само ще си гледаме безучастно.

кой ще нахлуе там?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

първо ще има малко западен сепаратизъм, пък после кой знае - може и някакви миротворци да се появят;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Еньо,

Тези ловни дружинки?!

Не трябва да се подценяват.

Ето, имаме пресен пример как кресливи лумпени със цепеници и бухалки в ръце свалят законно правителство.

Подобен тип "ловни дружинки" както ти ги наричаш могат да се появят по площадите или в селищата във всяка държава където е необходимо и не виждам какво ще може да ги спре вече.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...