Отиди на
Форум "Наука"

Руско-украинската война 2022-2023 година.


Recommended Posts

  • Потребител
Преди 25 минути, Mirolub said:

Загубите на украинците са ужасяващи...

Да, загубите на украинците също са ужасяващи, но НЕ СА напразни. Тези хора защитават земята си, децата си, достойнството си...

А руснаците какво са? - робски души, подкарани като добичета, за да мрат в една чужда държава, без дори да знаят защо, по дяволите, са там.

 

  • Харесва ми! 9
Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • scaner

    2628

  • Пандора

    1252

  • sir

    1237

  • resavsky

    968

  • Потребител
Преди 32 минути, skorpion1980 said:

Жертвите от украинска страна несъмнено са повече от официалните данни, излизащи от властимащите в Киев, но със сигурност са по-малко от данните, които лансира руската пропаганда. Само че колкото и да са, това за Украйна е отечествена война срещу окупатор-агресор и не влияят нито на бойния дух, нито на общественото мнение в страната, което в абсолютното си мнозинство подкрепя изгонването на руската армия до последния войник и до последната педя земя от международнопризнатите украински граници. И това ще стане, а фанатизирани путинофили като теб ще ронят кървави сълзи.

Не знам кво толкова ровите в бройката на жертвите, няма да ги празберете по време на войната, ще изчакате да свърши да разберете за загубите...

  • Харесва ми! 4
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

В России сообщили о начале массированного наступления ВСУ в Херсонской области. Карта

Российские телеграм-каналы пишут о начале массированного наступления ВСУ в Херсонской области на Суханово, Дудчаны и Мыловое. Это направление вдоль Каховского водохранилища на Берислав и Новую Каховку.

Также в российских телеграм-каналах публикуют карту наступления.

Украина эту информацию не подтверждала.

43333.jpg

Напомним, накануне газета Financial Times приводила прогноз, что Украина может отвоевать Херсон и освободить правый берег Днепра уже на следующей неделе.

  • Харесва ми! 5
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, Mirolub said:

Вие не си давате сметка колко много жертви дават украинците покрай тези последните опити за офанзива. Руснаците ги дебнат къде ще се концентрират повече народ и ги накриват с артилерия. Отелно че им унищожават техниката. Ако през нормални дни украинците дават няколко десетки жертви в отбрана, то при атака жертвите им са стотици и може да стигнат до хиляди.  Няма съмнение че при такива масивни атаки се завладяват нови места, но на каква цена?

Колко жертви дават? Ъ? Или пак измислици ще ни пробутваш?

 

  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Задънената улица на Кремъл. Защо Путин казва, че е готов за преговори с Украйна?
© Виталий Портников


На пресконференция в Астана, където се проведе срещата на лидерите на страните от Общността на независимите държави (ОНД), руският президент Владимир Путин заяви, че Русия, както и преди, е готова за преговори с Украйна и не се стреми към унищожаване на съседната държава.

Други руски правителствени служители също казват, че е необходимо да се преговаря и обвиняват украинската страна за провала на преговорите. Така наскоро председателят на горната камара на руския парламент Валентина Матвиенко призова за консултации с украинските парламентаристи. И когато получи отказ, го обясни с "външното управление" на Украйна. Защо Владимир Путин призовава за преговори, ако е твърдо решен да продължи военните действия? Причините за това са няколко.

Първата е желанието да изглеждаш като "миротворец" в очите на собствения си електорат. Русия, както декларират нейни представители, "никога не напада никого - само се защитава". И сега Кремъл просто беше „принуден“ да започне „специална операция“, иначе Русия щеше да бъде нападната по-късно – както за пореден път каза Путин на пресконференция в Астана. Е, след като се проявява такова миролюбие, то, разбира се, трябва да бъде придружено от призиви за мирни преговори.

Втората е желанието да се успокоят партньорите на Русия от "глобалния юг", за което Путин говори и на пресконференция в Астана. Той призна, че в Китай и Индия има ясно безпокойство от продължителна война. Тази загриженост беше видима с просто око на срещата в Самарканд, когато индийският премиер Нарендра Моди публично каза на Путин, че сега не е време за война. А постоянните призиви на руски официални лица за преговори имат за цел да докажат на Пекин и Делхи, че техните опасения са взети под внимание.

Третата е тази, може би най-важната причина, за която пише пише руското опозиционно издание Meduza. Неговите журналисти твърдят, че „Кремъл иска да спечели време и се подготви за „пълномащабна офанзива“ в началото на 2023 г.“.

„Владимир Путин няма да се откаже от продължаването на войната – и се надява да използва възможния режим на прекратяване на огъня, за да се подготви за нова офанзива. Според неговия план през това време руската армия ще успее да обучи мобилизирани руснаци и поне по някакъв начин да компенсира загубите в техниката“, се казва в статията, посветена на този не най-сложен план на руския президент.

В същото време дори изпълнението на такъв амбициозен план се сблъсква с нежеланието на Путин да загуби лицето си. След като се опита да анексира още четири украински области, Путин не може дори да покаже тактическа гъвкавост. Всякакви преговори с Украйна или Запада ще приключат моментално, след като Кремъл поиска признаване на „руския статут“ на Крим, Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области на Украйна.

Задънена улица

Владимир Путин изглежда се е убедил, че може самостоятелно да променя границите на други държави и да анексира техните територии и светът трябва да се съгласява с това. Това е една от стратегическите му грешки. Защото сега трябва да прояви тактическа гъвкавост и, за да намали бдителността на Украйна, да се съгласи на изтегляне на войските или поне на примирие. Това би дало възможност за подготовка за нова атака.

Но тъй като всякакви споразумения са възможни само чрез приемане на руския опит за анексиране, не може да има преговори за прекратяване на войната. А без прекратяване на войната армията не може да бъде подготвена за защита на вече окупирани територии и завладяване на нови. Това е безнадеждно. И тази безизходица показва, че всички разговори на Владимир Путин за възможността за преговори с Украйна не са нищо повече от думи.

Източник: radiosvoboda org
  • Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Суббота 15.10.2022г, в утреннем отчете президенту России Владимиру Путину безвозвратные военно-оперативные потери живой силы личного состава ВС РФ- 66126 человека. Данные на 6:00 по московскому времени сегодня.
Эта цифра без учёта данных о потерях российских ЧВК, принимающих участие в боевых действиях на территории Украины, на пятницу 14 октября это 20415 погибших. Очередные итоговые данные о потерях бойцов ЧВК должны поступить в пятницу 21 октября. И в дальнейшем будут обновляться раз в неделю.
Потери Росгвардии с начала военных действий 5036 убитыми и пропавшими безвести.

https://t.me/generalsvr/1148

  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, scaner said:

Това би дало възможност за подготовка за нова атака.

Мисля,че дори и Украйна да сключи примирие с Русия,последната няма как и с какво да се подготвя за атака. Въпросът е кое толкова налага Путин да търси примирие? И защо той го търси,а не Украйна?

Разпространен е един мит за руснаците,че тяхната сила е в продължителната издръжливост. Но този мит се развенчава от войната с Наполеон и Втората световна война,и Първата.

  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 минута, deaf said:

Мисля,че дори и Украйна да сключи примирие с Русия,последната няма как и с какво да се подготвя за атака. Въпросът е кое толкова налага Путин да търси примирие? И защо той го търси,а не Украйна?

Разпространен е един мит за руснаците,че тяхната сила е в продължителната издръжливост. Но този мит се развенчава от войната с Наполеон и Втората световна война,и Първата.

Да оставим митовете, тази война май ги развенча всичките :)

Украйна търсеше преговори някъде до края на март, до събитията в Буча. Тогава имаше няколко срещи в Турция, Ердоган беше посредник, но Русия се назландисваше, тогава тя имаше още възможности за настъпление и изчакваше да го реализира. След събитията в Буча обаче Украйна замрази тези преговори, и към края на август изкристализира една позиция че няма да преговаря, освен на свои условия. След настъпленнията в Харковска и Херсонска област и западът прие това положение, а Украйна усили позицията си, че няма да преговаря с настоящия руски президент.

Русия се намира в дефанзивна позиция. Спирането на руското настъпление през лятото показа, че тя няма нужните ресурси, за да продължи да води успешна война. Тоест, нуждае се от почивка, в която да смени изтощениет сили, да обучи нови мобилизирани, да подготви нова техника и ракети. И Путин се опитваше да издейства по най-различни канали такова прекъсване - дори само започване на преговори му даваше нужната почивка. Някъде от юни започнаха да се дават сигнали, всякакви посетители на Москва се изказваха, че е добре да има преговори, помня някакъв венецуелски чиновник даже настояваше за това. За Украйна беше ясно, че всякаква почивка за Русия ще е фатална за нея, и Путин почна изнудване на запада за да го разколебае в поддръжката на Украйна, засили се ядрената реторика. Виждаме сега, че новомобилизиранте ги пращат на практика без обучение на първа линия, само и само да се спре пързалянето по наклонената плоскост. Вчера Путин милостиво обеща да спре ракетните удари, но това не е защото е постгнал целите, а защото точните ракети са на изчерпване съвсем. Ей за това му трябва време, да произведе такива ракети, да обучи нови войски. 

Евентуално зимата се очертава като такава пауза, но трябва някак да се изкара до зимата с минимални щети, а не е ясно тоя и евентуално следващия месец какво могат да сътворят украинците. Според мен това иска да минимизира Путин, защото от това зависи и оцеляването му в самата Русия.

  • Харесва ми! 6
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Едно информативно видео, как работи пропагандата по принцип, и в частност - руската пропаганда.

Блогерът Юрий Дуд се среща с руски журналисти и психолози, работили по развенчаване на руските фейкове. Психолог обяснява как работи човешкият мозък, и защо пропагандата е толкова прилепчива. Че в това няма нищо характерно изключително за руската душевност, застрашени са всички - еволюционна способност на мозъка е да избира пасивно състояние, от няколко възможности да избира тази, при която да не трябва да се предприемат действия, и пропагандата играе на тази струна - човек да се доверява, а да не се мъчи да проверява.

Филмът е над 2 часа, но си струва да се види с образователна цел:

 

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 3 минути, Втори след княза said:

Какво стана там? Роднини и съседи разпознаха ли труповете? Свързаха ли ги с имена, провериха ли дали фамилиите не са руски  или ще викат за разпознаване украинските войници, които са събирали и докарали? Ако хората се страхуват да кажат истината, ще има и ние да чакаме.

Лошо е да имаш райхсфюрер наркоман. Добре че спънахме Слави.

Изгледай това филмче по-горе. И за Буча се говори (на няколко места, на 1:13 часа), и за "наркомана" се говори (на 55-тата минута). Разпознаха ги труповете, има международно разследване, готвят го за Хага, но за това няма да научиш от източниците на които доверяваш. Ще ти е адски полезно, ако си водиш и записки. И за предразсъдъците с които си се пропил, психологът разнищва как се случва така. Загазил си го, проблемът е да го разбереш, а за това е нужна честност пред себе си - едно много рядко качество у хората... :)

  • Харесва ми! 3
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 минута, Mirolub said:

Голямата фалшификация в Буча се разбра чие дело е.  Същите тия нац-убийци изтрепаха колаборантите, но не стига че сътвориха тия чудовищни убийства - после използваха труповете като сценична постановка за да обвиняват за тия злодеяния руснаци.  Същото се опитаха да го приложат в Изюм и Купянск.. 

По същия начин хората на Зе обстелваха атомната централа в Запорожие докато все още работеше и обвиняваха дори и за това дело руснаците..   После взривиха моста -  и пак се оказва че руснаците били виновните.

Взривиха газопроводите - оказа се че руснаците имали тренирани делфинчета за такива поръчки.. Режисьорите зад Зе  прекалиха с всичките тия постановки.. Света не е публика от малоумници, каквито те се опитват да превърнат целия свят.  Тия хора дотакава степен се оплетоха в лъжите си, щото почнаха да си вярват в тия лъжи и искат всички да им вярват, в нещо като нова религия.... Шарлатани. 

И ти си го загазил. Коловозът ти е твърде дълбок, за да успееш да се измъкнеш и да погледнеш трезво на света. Ей в това филмче по-горе което показах, споменават за едно изследване, според което пропагандата е способна директно да убива - свързано е с клането в Руанда 90-те години. Какви допълнителни повреди на мисленето е способна да направи, по-добре да не знаеш :)

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 35 минути, Capitainofmarine said:

Лъжец си! 

Във България хората като Миролюб и П П са над 80%. Ненапразно ти и компанията по гьобелсова пропаганда и лъжи  gmladenov skaner  и прочия преди два-три месеца обсъждахте какви са възможностите 10-12% да наложат волята си...

Над 80 % друг път. Защо не излязоха да гласуват, неадекватно фанатизирано путинофилче! Да, пълно е с национални предатели, фанатизирано харесващи българофоб като Путин, продавал ни години наред по-скъп газ, отколкото го продава на Германия, говорил за кирилицата като макезонско творение, вместо наистина да си спечели симпатиите на 80 % от българите с разсекретяване на архивите на Коминтерна, осветлявайки уродливия македонизъм, а също така обстрелващ потомците на войниците, били се за свободата на България, които на 80 % са от хиндерландите на Киев, Харков и Одеса. Обаче да говориш, че тези предатели сте 80 %, е гнусна цинична лъжа, за която няма буквално никакви, ама никакви достоверни данни. Като типичен жалък путинофил, живеещ в паралелна реалност си съчиняваш, че го харесвали 80 % от хората у нас😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Редактирано от skorpion1980
  • Харесва ми! 6
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

По сообщениям с мест от российских военных, ВСУ около 8 утра предприняли атаки на двух направлениях. От Новогригоровки на Киселевку силами до 5 батальонно-тактических групп. Офицеры ВС РФ говорят, что удар был похож на разведку боем и пробу сил.

Около 11 утра началась атака на востоке. ВСУ попытались занять перекресток дорог Дудчаны-Мыловое-Берислав. С места сообщают, что позицию пока удалось удержать.

«Там 205-я бригада и 140-й полк МО. Резерв 126 "Крымская" усиленная 10 бригада спецназа. Мобилизованных мы не передок не пускаем пока, они не готовы еще. Держим на крайний случай, как бестолковый резерв», — говорит российский офицер.

По словам российских военных, сегодняшние атаки — начало большой наступательной операции украинской армии. Наши собеседники в ВС РФ в Херсонской области опасаются, что ВСУ смогут занять Киселевку и Чернобаевку, блокировать Херсон с севера и потом ударить на Новую Каховку. При удачном наступлении на востоке области и потере Мылового, украинская армия сможет с двух сторон наступать на Берислав, взять его, а затем Новую Каховку. Это отрежет херсонской группировке ВС РФ пути к отступлению и лишит смысла оборону Херсона.

Офицеры на месте говорят, что ВСУ накопили до 60 тысяч солдат на Херсонском направлении. По нашим оценкам, их примерно вдвое меньше. Численность группировки ВС РФ в Херсоне и на правом берегу — до 20 тысяч человек, по нашим оценкам. На левом берегу Днепра — до 18 тысяч человек, больше половины из которых — недавно мобилизованные.

https://t.me/volyamedia/437

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 6 минути, Втори след княза said:

Обсебен си. Мислех да броя колко пъти си написал "Путин" и колко - аз. Мисля, че достатъчно илюстративен е и този коментар. Просто си обсебен, вманиачен

Вманиаченият си ти. Самият факт, че имаш гнусен българомразец за безгрешен светец говори колко си заблуден и колко далеч си от реалността. Има си факти - Путин години наред продава на България по-скъп газ, отколкото на Германия; той говори за кирилицата кано за македонско творение, вместо да резсекрети архивите на Коминтерна и така наистина да спечели големи симпатии у нас; той съзнателно обстрелва потомците на над 80 % от войниците, били се преди 145 години за нашето освобождение, защото те са от хиндерландите на Киев, Харков и Одеса, а не от тези на Москва, Санкт Петербург и Екатерининбург. Така че ти щом го харесваш този българомразец, значи ти самият си такъв!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 10 минути, skorpion1980 said:

Вманиаченият си ти. Самият факт, че имаш гнусен българомразец за безгрешен светец говори колко си заблуден и колко далеч си от реалността. Има си факти - Путин години наред продава на България по-скъп газ, отколкото на Германия; той говори за кирилицата кано за македонско творение, вместо да резсекрети архивите на Коминтерна и така наистина да спечели големи симпатии у нас; той съзнателно обстрелва потомците на над 80 % от войниците, били се преди 145 години за нашето освобождение, защото те са от хиндерландите на Киев, Харков и Одеса, а не от тези на Москва, Санкт Петербург и Екатерининбург. Така че ти щом го харесваш този българомразец, значи ти самият си такъв!

Къде ги изнамирате такива определения като "гнусен българомразец "   ?

Що за национал-шовинизъм проповядвате?  Вярно че Путин едва ли не определи кирилицата за македонска азбука, грях му на душата.. Но това не предполага по никакъв начин гнусно българо-мразене.. По скоро някаква политическа конюнктура,  дай сега да изчеткаме едните, и да се покажем леко сърдити на другите... Но за българо-мразене и дума не може да става. Вие си ги измисляте и си фантазирате.   Отношенията България с Русия са били винаги праволинейни, независимо от политическата конюнктура и сътресения.  Българите знаят и помнят кой е пролял най-много кръв, за да имаме нашата свобода и независимост.  Просто така са се стекли обстоятелствата - Император, революция, съвети, войни, коминтерни, Варшавски договор , перестройка и демокрация...  Путин не е българомразец, за разлика от нашите западни съседи,  бивши българи и настоящи северо-македонци.. Там ги търсете гнусните българомразци.

  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, Втори след княза said:

Обсебен си.

Путин официално призна за бомбардировките на Киев. Тоест, държавният глава на Русия
официално призна за заповяданите от него убийства на мирни граждани.

Вас русоробите, обаче, това хич не ви притеснява. Продължавате с про-руската реторика.
Много показателно вие що за "хора" сте ... или по-точно, че въобще не сте хора. 🙄

  • ХаХа 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 4 часа, Capitainofmarine said:

Ти си луд за връзване. За съжаление това е диагнозата ти!

Но истеричната ти реакция показва правотата ми!

Лудият явно си ти. Особено след като беше писал, че не знаеш защо Русия не е започнала насериозно да води войната или нещо подобно😁😁😁😁😁

Редактирано от skorpion1980
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 4 часа, Mirolub said:

 

Дните на украинците в Бахмут са преброени. В безсилието си те бомбардират колони с мирни граждани, които се опитват да избягат от мястото на сраженията:

Това не им е за пръв път разбира се.  Проблема на бежанците е че са решили да бягат към ДНР, а не към Укро-Украйна..

В момента в който граждани на Украйна решат да бягат / тоест да се присъединят/ към ДНР или ЛНР - то те автоматично стават врагове на Украйна и смъртните им присъди са вече издадени. Няма нужда от съд и присъда. Тия проблеми се решават бързо и на място в Украйна..   А виновника според украинците е винаги един и същ: рашистите. Няма значение кой стрелял и кой убивал.  Виновния е винаги Путин..

Да бе, украинците бягали от мястото на сраженията, това да не са ти женчовците от руската армия, които позорно избягаха от Киев и Изюм, наричайки го стратегическо отстъпление😁😁😁😁😁😁😁 А Бахмут руснаците ще го превземат през крив макарон.

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 7 часа, gmladenov said:

Путин официално призна за бомбардировките на Киев. Тоест, държавният глава на Русия
официално призна за заповяданите от него убийства на мирни граждани.

Вас русоробите, обаче, това хич не ви притеснява. Продължавате с про-руската реторика.
Много показателно вие що за "хора" сте ... или по-точно, че въобще не сте хора. 🙄

Тоест. Пред съд му е мястото.

Според Статута военните престъпления включват, но без да се ограничават до:

  • “преднамерено убийство“ (член 8)(2)(а)(i)
  • “мъчение“ (член 8)(2)(а)(ii-1)
  • “нечовешко отношение“ (член 8)(2)(а)(ii-2)
  • “включване в биологични експерименти“ (член 8)(2)(а)(ii-3)
  • “умишлено причиняване на големи страдания“ (член 8)(2)(а)(iii)
  • “разрушаване и присвояване на имущество“ (член 8)(2)(а)(iv)
  • “отказ на честен съдебен процес“ (член 8)(2)(а)(vi)
  • “незаконна депортация и преместване“ (член 8)(2)(а)(vii) -1)
  • “незаконно затваряне“ (член 8)(2)(а)(viii)-2)
  • “вземане на заложници“ (член 8)(2)(а)(viii)
  • “нападение на цивилни“ (член 8)(2)(b)(i)
  • “нападение на цивилни обекти“ (член 8)(2)(b)(ii)
  • “прекомерни смърт, нараняване и щети при инциденти“ (член 8)(2)(b)(iv)
  • “нападение срещу незащитени места“ (член 8)(2)(b)(v)
  • “убийство или нараняване на лице извън боя“ (член 8)(2)(b)(vi)
  • “осакатяване“ (член 8)(2)(b)(x)-1)
  • “унищожаване или завладяване на собственост на противника“ (член 8)(2)(b)(xiii)
  • “лишаване от права на хора от националността на противника“ (член 8)(2)(b)(xiv)
  • “използване на отрови и отровни оръжия“ (член 8)(2)(b)(xvii)
  • “използване на забранени куршуми“ (член 8)(2)(b)(xix)
  • “оскърбяване на личното достойнство“ (член 8)(2)(b)(xxi)
  • “използване на глад като метод за война“ (член 8)(2)(b)(xxv)
  • убийство“ (член 8)(2)(c)(i) ?1)
  • “жестоко отношение“ (член 8)(2)(c)(i)-3)
  • Харесва ми! 3
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 8 часа, Mirolub said:

Къде ги изнамирате такива определения като "гнусен българомразец "   ?

Що за национал-шовинизъм проповядвате?  Вярно че Путин едва ли не определи кирилицата за македонска азбука, грях му на душата.. Но това не предполага по никакъв начин гнусно българо-мразене.. По скоро някаква политическа конюнктура,  дай сега да изчеткаме едните, и да се покажем леко сърдити на другите... Но за българо-мразене и дума не може да става. Вие си ги измисляте и си фантазирате.   Отношенията България с Русия са били винаги праволинейни, независимо от политическата конюнктура и сътресения.  Българите знаят и помнят кой е пролял най-много кръв, за да имаме нашата свобода и независимост.  Просто така са се стекли обстоятелствата - Император, революция, съвети, войни, коминтерни, Варшавски договор , перестройка и демокрация...  Путин не е българомразец, за разлика от нашите западни съседи,  бивши българи и настоящи северо-македонци.. Там ги търсете гнусните българомразци.

Путин и който и да било от управляващите в Русия няма нищо общо с пролятата кръв за нашето освобождение, за разлика от бомбардираните от него цивилни в Киевска, Харковска и Одеска области, които са потомци на войниците, били се по нашите земи преди 145 години. Така че не се гаври с кръвта им. А Путин поддържа българомразието в РСМ, точно затова и той савият е такъв. Ако не беше, можеше наистина да си спечели много повече фенове у нас, отколкото има, стига да беше нанесъл дипломатически удар по Скопие с разсекретяване на архивите на Коминтерна.

  • Харесва ми! 4
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 44 минути, skorpion1980 said:

Путин и който и да било от управляващите в Русия няма нищо общо с пролятата кръв за нашето освобождение, за разлика от бомбардираните от него цивилни в Киевска, Харковска и Одеска области, които са потомци на войниците, били се по нашите земи преди 145 години. Така че не се гаври с кръвта им. А Путин поддържа българомразието в РСМ, точно затова и той савият е такъв. Ако не беше, можеше наистина да си спечели много повече фенове у нас, отколкото има, стига да беше нанесъл дипломатически удар по Скопие с разсекретяване на архивите на Коминтерна.

 По твоята логика май ще излезе че Украйна ни е освободила от османлиите, а не Русия ? Така ли е ? Току виж и тая част от историята пренаписали..

  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

08:47 Сообщают о взрывах в Новой Каховке Херсонской области. Оккупанты говорят, что работала ПВО.

08:40 В Рубежном Луганской области оккупанты начали выселять мирных жителей из домов для размещения там офицеров.

https://apostrophe.ua/news/politics/2022-10-16/kontrnastuplenie-vsu-i-zakupka-rossiey-novyih-shahidov-onlayn-voynyi-16-oktyabrya/281789

ВСУ продолжают контролировать ситуацию на Южнобугском направлении. Так, украинские воины за минувшие сутки нанесли мощные удары по врагу, уничтожили  станцию радиоэлектронной борьбы, три самоходные артустановки и гаубицу "Мста-Б".

https://www.unian.net/war/voyna-v-ukraine-uspehi-vsu-na-yuge-unichtozhena-stanciya-radioelektronnoy-borby-i-pozicii-pvo-rf-12012930.html

Редактирано от Пандора
  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 12 минути, Mirolub said:

 По твоята логика май ще излезе че Украйна ни е освободила от османлиите, а не Русия ? Така ли е ? Току виж и тая част от историята пренаписали..

Първо, Освобождението не е еднократен акт и далеч не започва през април 1877. Второ, политическото решение за войната е взето от Александър 2 след адекватна дипломатическа подготовка, който освен че е пълен политически антипод на Путин за разлика от баща си, сина си и внука си, които са били безспорни българомразци, е убит от организацията Народна воля, чиито потомци формират КГБ и имат гени дори в част от днешната кагебистка шайка. Трето, почит сме длъжни да отдаваме не на тези, които днес управляват Русия, а на тези, които са се били тук преди 145 години и на тези, които са я управлявали тогава. Те са адекватно почетени у нас за разлика от самата Русия, където реформатор като Александър 2 е разглеждан като един от противоречивите, а не като един от великите руски държавници.

Редактирано от skorpion1980
  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...