Отиди на
Форум "Наука"

Андрей Пионтковски: "Кремъл загуби Четвъртата световна война"


Recommended Posts

  • Потребители

 

 

Кремъл загуби Четвъртата световна война - Доктрината „Помпео” създаде и разполага нови ядрени бойни глави с ниска мощност

Спряна е най-голямата геополитическа катастрофа на 21 век - оттеглянето на Запада от световната история

Андрей Пионтковски

 

 

 

Американската дълбока държава се оказа резервния полк на отиващия си, по всички признаци, Запад от световната сцена

 

 

 

Няма да има реванш на майорите на КГБ за Третата световна война, която загубиха генералите от КГБ



Американските президенти идват и си отиват, но американската deep state (дълбока държава) остава. По време на неотдавнашния воаяж на Майк Помпео из руско-китайските потайности, предизвикал гняв и ярост в Пекин и Москва, беше представена в тези два прекрасни града и пред света 

новата външнополитическа стратегия на американската дълбока държава

На 20 февруари 2014 г. (датата, която е коварно запечатана на медалите „За завладяването на Крим“) пожизненият путиндент  на Русия отприщи 4-та световна хибридна война срещу Запада. Целта му е отмъщение за поражението на СССР в третата световна война, а именно:
- установяване на военно-политически контрол на Москва поне над цялото постсъветско пространство и, ако е възможно, над Централна Европа;
- дискредитиране и унищожаване на НАТО, превръщайки го в безпомощен и неспособен да защити своите членове съюз; 
- в края на войната - консолидация и легитимиране на нейните резултати чрез нова „сделка в Ялта“ с едни изолирани и унизени Американски щати.

„Руският свят“ бе издигнал като идеологическо знаме на тази война папагалски заимстваната  концепция на Хитлер за разделението на народите, защита на етническите сънародници и „възстановяване на историческата справедливост“.

Военната стратегия за победа на превъзхождащия го във всички отношения противник разчиташе на три елемента:
- концепцията на генерал В. Герасимов за нелинейната хибридна война, т.е. залага се на информационния терор, кибертероризма и физическия терор на нерегламентирани подразделения (зелените човечета);
- доктрината на Патрушев : Руската федерация като ядрена сила, съсредоточена върху промяна на сегашното статукво и притежаване на политическа воля за такава промяна, която може и трябва да постигне радикални външнополитически резултати чрез заплаха от употреба или, ако е необходимо, чрез ограничена употреба на ядрено оръжие;
- традиционното за времето на владетелите от Ордата презрение към живота на техните поданици: както подигравателно отбелязва господин путиндент за тях – руснаците: „мирът и смъртта за мен са червени“.

През 2016 г. Владимир Таврически започна дръзка трансатлантическа операция за внедряването в Белия дом на „партньор”, идеологически и личностно най-зрелият за осъществяването на „голямата сделка в Ялта”. Дълго сформираната група агенти за влияние, която влезе в хора на администрацията във Вашингтон  (Симис, Греъм, Кисинджър), както и дребните прокремълски мошеници (Манафорт, Страница), директно инфилтрирани сред шефовете в щаба на кандидата за президент, се заеха енергично да се грижат за невежия по външнополитическите въпроси вече твърде стар агент по недвижими имоти.

Той беше вдъхновен от стандартните кремълски мемове ( идея, поведение или стил, който се разпространява от човек на човек в дадена култура) – пенсионирането на  НАТО като реликва от Студената война; необходимостта да се изхвърлят всички дребни разногласия с Кремъл (Украйна, балтийските държави) и съсредоточаване върху съвместната борба с Путин срещу  ислямския тероризъм. Преекспонира се значимостта  Путин като потенциален съюзник на САЩ в конфронтацията им с Китай. Имаме нужда от руснаците, не можем да стигнем никъде без тези руснаци - повтаряха всички на висок глас.

Както съвсем правилно отбеляза един от най-проницателните американски експерти по външна политика Д. Игнатиус: „Тръмп, произнасяйки първата си външнополитическа реч на 27 май 2016 г. в хотел  „Мейфлауър “, беше напълно последователен в своята изолационистична концепция “America first” (На първо място Америка), отхвърляйки всички основни постулати, които американската дипломация следваше десетилетия и което е интересно, повтаряйки в критиките си почти дума по дума руския президент Владимир Путин. "

9 ноември 2016 г. в Москва не скриха своя триумф

Но Кремъл не разбра докрай едно много важно обстоятелство. Да размътиш мозъка на неопитен човек в международните отношения и да го поставиш на стола в Овалния кабинет не е достатъчно, за да се промени коренно американската външна политика. САЩ е развита политическа система с многостепенна система на сдържане и противодействие.

Победата на Кремъл беше пирова. Съпротивата срещу пропутинските настроения на Тръмп се забелязваше от самото начало, а сервилното му поведение към Путин при първата им среща в Хамбург беше последната капка, която преля чашата  за американския военен и политически истаблишмънт.

Повратен момент в историята на 4-та световна война беше годишната американска конференция за сигурност в Аспен, 19-22 юли 2017 г.

Почти всички лидери на американските силови структури, както от предишната администрация, така и от администрацията на Тръмп, традиционно взеха участие в нея в неформално лично качество.

Тонът на конференцията бе зададен от встъпителната реч на новоназначения директор на ЦРУ Майк Помпео. В него за първи път от три години и половина, през които Кремъл провежда своите хибридни военни операции, бяха посочени ясно два принципни момента: ясно разбиране на целите, методите и инструментите на водената от Путин война и твърда решимост да бъдат провалени неговите дългосрочни планове - римейк на историческата реч на Уинстън Чърчил във Фултън.

След известно време Помпео зае ключовата позиция на държавния секретар в администрацията на Тръмп. Неговият предшественик Тилърсън, който не се сработи с Тръмп, наричайки го публично идиот (дебил), подаде оставка, затръшвайки вратата след себе си. Помпео пое много по-смислената и многостранна мисия, наблюдавайки Тръмп от дълбоката държава, на мъдрия чичко, който одобрява лоялните външнополитически импулси на новаците (Китай, Израел, Иран) и на грижовна бавачка, която оправя нещата след дипломатическите гафове. За разлика от Тилърсън, той нарече Тръмп не идиот, а алтернативен гений. Помпео старателно интегрира несистемния президент в новата доктрина за национална сигурност на САЩ, която се разработва от Пентагона и Държавния департамент, предназначена да отговори адекватно на две едновременни предизвикателства - на икономическия гигант Китай и реваншистката, достигаща до ядрена, ярост на Русия.

Трябваше да минат няколко години, за да се разрушат стереотипите в съзнанието на Тръмп, заложени от  2016 г. от Вашингтонската кохорта. Това не беше лесно, тъй като Симис и Греъм, които периодично бяха въвеждани при Тръмп от мумията Кисинджър, бяха  много сръчни в лобирането за интересите на Кремъл. За Съединените щати би било наистина голям успех да виждат Русия като свой партньор и съюзник в неизбежната им конфронтация с Китай. Да повторят, ако искате, но в обратна посока, блестящата маневра на Никсън-Кисинджър от 70-те години на миналия век, когато САЩ направиха Китай свой съюзник в конфронтацията със СССР. Още повече такъв обрат на събитията би отговарял на интересите на Русия. Без сътрудничество, съюз със САЩ, със Запада като цяло и още повече в конфронтация с тях, 

Русия е обречена  икономически, демографски,

а в резултат на това и политически да бъде погълната от Китай.

Но вашингтонската кохорта съзнателно прави вятър на Тръмп. Тези много интелигентни и добре информирани хора, служещи на мафията в Кремъл в продължение на десетилетия, са знаели прекрасно, че управляващата клика в  Русия категорично не е в състояние да направи такъв избор. Чекистите номади, с алчни очички:
а) патологично мразят Запада и накрая се обърнаха срещу него със своето „азиатско хищничество “;
б) отчаяно се опитват да съберат поне няколко васали от „близката чужбина“ и дори превърнаха вече самата Русия в „близка губерния“, напълно зависима от Китай.

Срещу празните обещания на Симис, Греъм и стареца Хенри, Кремъл искаше същата тази „ялтенска сделка“, по която в резултат на своето хронично победобесие окончателно полудя.

Основните разпоредби на „доктрината Помпео“ първо бяха достатъчно добре изложени в документа „Националната стратегия за отбрана за 2018“ , подписан от тогавашния шеф на Пентагона Джим Матис.

Реализъм на квадрат - така бих определил „доктрината Помпео“, която беше отразена в редица последващи документи и решения в областта на военното планиране. Реализъм по отношение на намеренията на двама от противниците на Америка. И реализъм по отношение на възможностите на Съединените щати.

От доктрината на Помпео са елиминирани напълно тезите за „рестарт“ на отношенията с Путин, Г2 и Китай, съвместната борба срещу глобалното затопляне и международния тероризъм. Остават две revisionist powers (ревизионистични сили). Едната, преодоляла най-голямата геополитическа катастрофа на 19-ти век, другата – преживяла най-голямата геополитическа катастрофа на 20-ти век. И двете, планирайки всяка по свой начин процеса на преодоляване на тези катастрофи,  организират 

най-голямата геополитическа катастрофа на 21 век - оттеглянето на Запада от световната история

Днес САЩ до голяма степен превъзхождат своите конкуренти, но нямат такова огромно военно превъзходство пред тях като през 90-те на миналия век. При тези обстоятелства САЩ не могат да си позволят да бъдат замесени от големите сили в малки регионални конфликти в Близкия изток. Техните политически съюзи в Европа и Индо-Тихоокеанския регион и тяхното военно планиране трябва да бъдат фокусирани върху възпирането на двата най-предизвикателни техни съперника. Целта на САЩ не е конфронтация с две ядрени сили в името на конфронтация, а  Denial Defence (отбрана чрез предотвратяване на възможността за осъществяване на  агресия - ключов термин в доктрината на Помпео). Това означава  САЩ и неговите съюзници да притежават средства и инструменти, достатъчно ефективни, за да предотвратят Китай да извърши операция по завземането на Тайван и да не позволят на Русия да завземе някоя от балтийските държави или част от нея.

По-долу ще разгледаме по-подробно как доктрината на Помпео се реализира по същество по отношение на Русия. На първо място, това представлява интерес за всички нас. И второ, Китай – там играта е в дългосрочен план, а ядрената доктрина на президента на Руската федерация по волейбол Патрушев се нуждаеше от незабавен концептуален отговор. И той последва.

„Парадоксът на Нара“ - способността на Путин с един замах да постави целия Запад пред съдбовен избор – унизителна капитулация и  оттегляне от световната история, или ядрена война с човек, който се намира в друга  реалност, беше обсъден и продължава да бъде предмет на дебат в много световни мозъчни центрове.

Както казва бившият министър на отбраната на САЩ Джим Матис в поверително интервю за Боб Удуърд, той започва да припознава в Москва екзистенциална заплаха за САЩ, след като някои руснаци лично го предупредили, че ще са готови да използват ядрено оръжие в случай на военен конфликт с НАТО в балтийските държави: " Не си мислете, че сме сложили кръст на Естония, Латвия и Литва, след като НАТО изпрати там шепа войници. "

Руснаците наричат този метод на водене на война

 "деескалация чрез ядрена ескалация"

Разчетите в Кремъл и Фрунзе показват, че Русия с едно свое агресивно действие срещу прибалтийска страна, членка на НАТО, ще въвлече Алианса в мащабен военен сблъсък, в който тя ще разчита на своето конвенционално превъзходство. 

И след това рязко ескалиране на конфликта до ядрено ниво,  ще апелира за примирие, призовавайки съперника си да прекрати огъня и да признае своята капитулация. И Кремъл не крие този план. Напротив! Специално назначени хора поверително обясняват подробностите на американците, та чак до министъра на отбраната, за да се прекърши предварително у набелязаната жертва воля за съпротива. Ядреният шантаж е най-важният компонент от хибридната световна война, която руснаците обявиха на Запад на 02.20.2014 година. Аз подробно анализирах тези активни мероприятия в статиите "Путин възнамерява да спечели IV световна война “ и „ Вие наистина ли сте ** измамници, господа ветерани от разузнаването?".

В областта на ядреното оръжие, въпреки всичките страхотни карикатури, Русия няма никакво превъзходство над Съединените щати. Но така също и САЩ над Русия. И двете страни могат да се унищожат взаимно. В тази област нищо принципно не се е променило и никога не се е променяло от 1962 г., когато Кенеди и Хрушчов, ужасени от възможността взаимно да се унищожат двете страни, се отдръпнаха в последния момент от ръба на пропастта.

Има само едно предимство за нашите управници, но то е решаващо. Готовността им да рискуват милиони животи на свои и чужди граждани. Погледнете грейналото лице на лидера на руския свят, докато той разсъждава с болезнена страст за евентуален ядрен удар, който ще нанесе.

Въпреки категоричните декларации за срещи на върха на НАТО и разполагането на четири батальона на НАТО в прибалтийските държави и Полша, Путин, подобно на Хитлер през 1939 г., е твърдо убеден, че ситият, хедонистичен, упадъчен Запад не е готов да умре условно казано за Нарва (Данциг).

Многоликият Путин, влизайки в различни роли на различни места открито обяви пред Запада следното: Ще спечеля хибридната война и ще ви поставя на колене, защото имам едно решаващо предимство пред вас – атакувайки  ви, съм готов да използвам ядрено оръжие, а вие не сте готови да се защитите от това. Готов съм да убия хладнокръвно стотици хиляди, а може би и милиони хора, а вие не сте. Затова вие 

ще отстъпите и ще капитулирате

Той вече каза всичко това и то не веднъж. Но мнозина на Запад, дори и да са го чули, продължават и продължават да се ослушват - може би това е просто риториката на обиден невротик, който трябва да бъде разбран и чрез разумни отстъпки, заради суверенитета на съседите му, да бъде въвлечен в конструктивно обсъждане на наистина важните проблеми, свързани със  сигурността на човечеството, като глобалното затопляне, например. И това е по-добре за Запада. Защото в противен случай той ще трябва да си прави много сериозни и неприятни изводи. Руският свят е ледена пустиня, през която броди блуден човек, но не с брадва, а с ядрена бомба.

Матис е може би първият западен държавник, който наистина чува посланието на един дързък човек и не се отклонява от тази истина, в която има толкова много печал. Кремъл днес е наистина екзистенциална заплаха за САЩ, за Русия и за света като цяло.

Пентагонът внимателно анализира тази заплаха. Резултатите бяха представени пред  света през април 2018 г. от Атлантическия съвет в обширния доклад на Матю Крьонинг "A Strategy for Deterring Russian Nuclear De-Escalation Strikes" (Стратегия за възпиране на руските удари при ядрена деескалация). М. Крьонинг е бил на  ръководни длъжности в Пентагона и ЦРУ,  автор е на монографията „Логиката на американската ядрена стратегия“ (Oxford University Press, 2018).

Кронинг разглежда същия класически сценарий, по който Путин открито заплашва Запада и обсъжда преди 4 години в статията  „Искате ли да умрете за Нарва? “ И във филма на BBC "World War Three Inside The War Room".

Изправяйки се пред конвенционалното превъзходство на колективната отбрана на НАТО, Москва ще нанесе ограничен ядрен удар. НАТО има четири възможни отговора:
1. Да капитулира
2. Да продължи войната изключително с конвенционални средства;
3. На ограничен ядрен удар;
4. На пълномащабна ядрена война.

Кронинг препоръчва вариант 3 да се фиксира като официалната военна доктрина на НАТО. Логиката на този избор е, че ясно формулираната заплаха от възмезден ядрен удар трябва да послужи като инструмент за възпиране на Москва първа да извърши ядрен удар и последваща евентуална агресия в прибалтийските държави.

Това бяха препоръки от концептуален характер  за 2018 година. И ето нейния материален резултат през февруари 2020 година. Изпълнено е ключово предложение от доклада на Кронинг – в САЩ е създадено нов тип ядрено оръжие, което предстои да влезе в експлоатация. Бойни глави с малка мощност W-76-2 (по-малко от 10 килотона) за ракети Trident II. В началото на февруари Пентагонът потвърди разполагането на нови ядрени бойни глави в подводници, които вече патрулираха в американска военноморска база на източното крайбрежие на САЩ.

Доктрината на Помпео срещу доктрината на Патрушев

 Ядрената стратегия – винаги е била психологически двубой. Путин винаги е вярвал, че САЩ ще се откажат и ще отстъпят в един регионален конфликт в Прибалтика, когато ги заплашат с използване на тактическо ядрено оръжие или директно го използват. На това и само на тази увереност се основава целият му план за отмъщение за разгрома на СССР в Третата световна война. Това се доказва от цялата му политика, цялото му поведение, всички драматични доказателства за вътрешни лица, които имат рядък достъп до продънените висоти на властта ( Венедиктов , Славей , Явлински ).

Доскоро същата увереност се споделяше от тесен кръг от доларови милиардери, които представляват полибюрото на руската клептокрация. И всички те бяха доста позитивно настроени по отношение на плана за победа на Путин. Всъщност, провървя им в живота и защо тогава да не станат също и Владетели на света,  елиминирайки едновременно с това неприятната заплаха от санкции по отношение на своите токсични активи зад граница завинаги.

Доктрината Помпео и разполагането на нови ядрени бойни глави с ниска мощност не оставя обаче никакво съмнение, че САЩ със сигурност ще реагират, ако руснаците действително използват тактическо ядрено оръжие. Сега САЩ имат по-голям избор на отговор при ядрената ескалация от страна на Кремъл, отколкото просто да капитулират или да стигнат до взаимно унищожение.

Американските подводници ракети-носители "Охайо", способни да нанасят удари навсякъде в Евразия, баражирайки  близо до руския бряг, оказват определено въздействие върху умовете на горепосочените лица в Москва. Този психологически механизъм се нарича

 ядрено възпиране

Ядрените оръжия, включително новите американски бойни глави W76-2, не съществуват, за да ги използват, а „со кротце, со благо“ да убедят противника да се въздържа от използването им.
Путин и Патрушев бяха абсолютно убедени в себе си и убедиха целия управляващ елит, че имат уникална възможност да нарушат този принцип, да надхитрят  световната история с едно хвърляне на заровете и да си отмъстят за поражението на СССР. „Пиндосите ще се оттеглят преди ядрения шантаж и ще предадат балтийските държави“, вярват кремълските мъдреци. "Как Чембърлейн предаде Чехословакия, как Обама предаде Сирия, отказвайки се от „ червените линии ",  които сам бе начертал, при това когато никой не го заплашваше с нищо. Освен това, на нашият Трампушка (Доналд Тръмп – б.прев.) другарят Симис му е обяснил, че Талин е предградие на Санкт Петербург, а Нарва е всъщност руски град."

Шансът да унижи и стъпче с един порив на волята си Запада, показващ недоумение, нерешителност и безпомощност, въпреки цялото си колосално икономическо и сериозно военно превъзходство, беше толкова привлекателен и обещаваше такива главозамайващи геополитически дивиденти, че недофюрерът недоимператор не можеше да избяга от изкушението и директно вървеше към своя ядрен Аустерлиц. Който сега може да се превърне единствено в ядрено Ватерло.

Не се намери обаче нито Чърчил или Рейгън, но неочаквано американската дълбока държава се оказа резервния полк на отиващия си, по всички признаци, Запад от световната сцена.

Стратегическата ситуация в двойката Русия-САЩ се промени драстично. Но не в резултат на създаването на някакви невероятни оръжия, базирани на нови физически принципи. Глави на W 76-2 монтирани на балистични ракети, работещи на същите физически принципи като V-2 Вернер фон Браун. Промени се политическата воля на една от страните в тази двойка, която осъзна екзистенциалната заплаха и много ясно (концептуално и след това и практически) артикулира своя отговор на тази заплаха.

Ядрената стратегия не е обмен на ракетни атаки, а психологически дуел в едно абстрактно интелектуално пространство без изстрелване на ракети. Както преподава Сонг Дзъ, без да размахвате меч.

Съдейки по мистериозния шум и суета, които продължават през последните седмици в Кремъл, „Върховният владетел“ и неговият антураж очевидно осъзнаха, че са загубили започната от тях четвърта световна война. Няма да има реванш на майорите на КГБ за Третата световна война, която загубиха генералите от КГБ.

 

https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-kremal-zagubi-chetvartata-svetovna-voyna-doktrinata-pompeo-sazdade-i-razpolaga-novi-yadreni-boyni-glavi-s-niska-moshtnost

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 221
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Потребител

    Поредният лакейски етюд без никакви факти.  Тук е форум Наука - така се води, значи е нужно по-изтънчено облъчване на тукашната публика, не като простия народ. 

     Дъбока държава - дрън, дрън - САЩ са си класическа пирамида, само че със дълбоко замаскиран връх.

  Какви ехидни очички на майорите от КГБ? Нима им е станало широко около врата?  Не.  Само малко се е разхлабила примката на световния хегемон.  Какво може да  направи човек или звяр в такова положение -да си покаже зъбите. Естествено!   

Преди 3 часа, nik1 said:

Изправяйки се пред конвенционалното превъзходство на колективната отбрана на НАТО, Москва ще нанесе ограничен ядрен удар. НАТО има четири възможни отговора:
1. Да капитулира
2. Да продължи войната изключително с конвенционални средства;
3. На ограничен ядрен удар;
4. На пълномащабна ядрена война.

На каква база са тези измишльотини?  Москва декларира и фиксира в законови документи, че няма да нанесе първи ядрен удар.

Всичко това е оправдание за ескалиране на военщината от страна на световният хегемон и неговите палета.  

   С какво Русия, така да се каже, шантажира Запада - със своята   Система за автоматично възмездие  -  това е ракетна система, кято ще се задейства даже и Русия да бъде напълно унищожена. Тя вече е разположена, понеже беше обявена публично и сигурно ще се усъвършенства в бъдеще.  Ако някой не е чул, това е шантажът на Русия. Чрез него тя обезсмисля всякакви хитроумни шантажчета от противниковата страна и театрални постановки на тема морал и хуманност. Тоест - може да облъчите народите със "факти"  какви сме злодеи, за да е оправдано унищожаването ни със всякакви средства,  но в края на краищата ще си го получите.   Путин го каза в още по-нехуманен вид : "Не виждам смисъл да съществува свят без Русия".

Това са фактите, стига фантасмагории. Сега кажете кой е по-голям хуманист?

 

    

 

    

 

Link to comment
Share on other sites

Хммм, да живее Дълбоката държава, в природата Ви е заровен ключа към гибелта ви , властолюбие, богоподобие, възбуждам са и се храня от слабоста Ви , моето Време е вече тук, блясъка на меча на неродените , мъртвите при живите..............броенето започна, имате ли билет !😀

 Сега сериозно, дай боже конфликти, те са ключ към целите на нашата борба, един свят доминиран от Нехора !

Редактирано от laplandetza
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 6 часа, Exhemus said:

На каква база са тези измишльотини?  Москва декларира и фиксира в законови документи, че няма да нанесе първи ядрен удар.

:) Глупости.

https://www.dw.com/bg/малката-ядрена-война-на-русия/a-18344804

ПС

Москва беше "декларирала и фиксирала е законови  документи",  че ще гарантира териториалната цялост на Украйна, ...но спокойно анексира Крим

https://ru.wikipedia.org/wiki/Будапештский_меморандум

https://news.bg/world/kiev-predi-24-g-sasht-velikobritaniya-i-rusiya-garantiraha-tselostta-na-ukrayna-a-dnes.html

Цитирай

Всичко това е оправдание за ескалиране на военщината от страна на световният хегемон и неговите палета.  

 

Хайде, пак почнаха тъпизмите...

 

Цитирай

САЩ са си класическа пирамида, само че със замаскиран връх

Това пък е  върхът на глупостта и пропагандата :)

САЩ няма как да са пирамида, защото при всяка една власт  в САЩ (икономическата и политическата поотделно) има разделение и съответно взаимно "коригиране"

- Политическата власт е разделена   между  Президент/Правителство - Сенат - Камара на представителите (+ центрове, които Пиотровски нарича "дълбока държава"), и те взаимно се "коригират"

- Икономическата власт е разделена между конкуриращи се корпорации и банки, и които преобладаващо са публични дружества..

 

 

 

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 9 часа, Exhemus said:

 

На каква база са тези измишльотини?  Москва декларира и фиксира в законови документи, че няма да нанесе първи ядрен удар

  

 

:)

https://www.bnr.bg/post/100009753/novata-ruska-voenna-doktrina-ne-izkluchva-nanasyaneto-na-prevantiven-yadren-udar

 

https://www.rbc.ru/politics/14/10/2009/5703d6e19a7947733180bb63?from=materials_on_subject

 

https://echo.msk.ru/blog/piontkovsky_a/1674726-echo/

Цитирай

 

Президент Путин 26 декабря 2014 года утвердил новую редакцию военной доктрины РФ, в которой без изменений была воспроизведена прежняя формулировка о применении РФ ядерного оружия. Казалось бы, наша точка зрения восторжествовала. Ничего подобного. Весь 2015 год прошел как парад торжества «доктрины Патрушева». Откровенный ядерный шантаж стал одним из центральных инструментов российской внешней политики.

Шантаж был многоуровневый, разветвленный, креативный. Задействован были в нем прежде всего сам Путин, вдохновленный, видимо, успехом Ким Чен Ына, потомственного ядерного шантажиста, заколебавшего Запад всего лишь своим единственным ведром ядерных помоев. Ему ассистировал хор исполнителей от радиоактивно пепельного Дмитрия Киселева до обрушившего на Стамбул воды Босфора Владимира Жириновского ; от директора Московского Центра Карнеги Дмитрия Тренина, вкрадчиво предупреждавшего западных коллег, что Russians в ответ на продажу Украине вооружений применят тактическое ядерное оружие, до несравненной г-жи Семенович с ее уникальными Искандерами.

Когда глава ядерной державы начинает угрожать использовать ядерное оружие для достижения какой-либо локальной геополитической цели, то возможны два объяснения такого поведения.

Первое – он фанатик, действительно готовый нанести ядерный удар, уничтожить миллионы людей и погибнуть в результате ответного удара сам вместе с миллионами своих соотечественников.

А другой вариант – авантюрный игрок , что больше похоже на правду в нашем случае. Ядерный шантаж подобен терроризму. Шантажист угрожает применить ядерное оружие, рассчитывая, что противная сторона, даже обладающая не меньшим арсеналом ядерного оружия, ужаснется перспективе гибели миллионов людей и уступит в конкретном конфликте и заплатит ему требуемую политическую цену.

В любом случае, это абсолютно безответственное поведение, свидетельствующее о девиантном сознании персонажа. Такой человек в одношаговой достижимости ядерной кнопки очень опасен и для своей страны, и для всего человечества. Между тем, подобный шантаж похоже становится для Путина все более обязательным ежедневным ритуалом.

 

 

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Цитирай

В Военной доктрине, принятой 5 февраля 2010 года[6][7][8], указаны следующие цели применения Вооружённых сил Российской Федерации и других войск:

  • в крупномасштабной (региональной) войне в случае её развязывания каким-либо государством (группой, коалицией государств) — защита независимости и суверенитета, территориальной целостности Российской Федерации и её союзников, отражение агрессии, нанесение поражения агрессору, принуждение его к прекращению военных действий на условиях, отвечающих интересам Российской Федерации и её союзников;
  • в локальных войнах и международных вооружённых конфликтах — локализация очага напряжённости, создание предпосылок для прекращения войны, вооружённого конфликта либо для принуждения к их прекращению на ранних стадиях; нейтрализация агрессора и достижение урегулирования на условиях, отвечающих интересам Российской Федерации и её союзников;
  • во внутренних вооружённых конфликтах — разгром и ликвидация незаконных вооружённых формирований, создание условий для полномасштабного урегулирования конфликта на основе Конституции Российской Федерации и федерального законодательства;
  • в операциях по поддержанию и восстановлению мира — разведение противоборствующих сторон, стабилизация обстановки, обеспечение условий для справедливого мирного урегулирования.

Предусмотрено, что Россия оставляет за собой право на применение ядерного оружия В ОТВЕТ на использование против неё и (или) её союзников ядерного и других видов оружия массового уничтожения, а также в ответ на крупномасштабную агрессию с применением обычного оружия, когда под угрозу поставлено само существование российского государства.

с 2014 года

25 декабря 2014 года президент Владимир Путин утвердил[9] новую редакцию военной доктрины России, в которой отражены:

  • вопросы расширения взаимодействия со странами-членами БРИКС, развития отношений с Абхазией и Южной Осетией;
  • новые угрозы для России в связи с ситуацией на Украине и вокруг неё, а также в связи с событиями на севере Африки, в Сирии, Ираке и Афганистане.

В качестве внешних военных опасностей в Военной доктрине определены:

  • наращивание силового потенциала НАТО и приближение военной инфраструктуры стран — членов НАТО к российским границам;
  • развёртывание систем стратегической противоракетной обороны США;
  • «нарушение отдельными государствами международных договорённостей, а также несоблюдение ранее заключённых международных договоров в области запрещения, ограничения и сокращения вооружений»[4].

В число внутренних угроз, в частности, включена «деятельность по информационному воздействию на население, в первую очередь, на молодых граждан страны, имеющая целью подрыв исторических, духовных и патриотических традиций в области защиты Отечества»[10].

Военная_доктрина

По отношение на Крим  -   Русия нанесе "изпреварващ удар"  защото беше видно, че в рамките на 24 часа  Украйна ще наруши договора и то със сериозни заплахи за съществуването на Русия - просто беше изпреварена амерканска, добре планирана агресия състояща се в скоростно  инсталиране на военни бази в Крим т.е. кажи-речи до самата Москва. Корабите бяха минали вече Босфора и само бързата ракция на Москва предотвати сценария, който, не ми се мисли, как щеше да завърши?

Да, Русия наруши договора.  Но беше в смъртна опасност. Това е!

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 7 часа, nik1 said:

САЩ няма как да са пирамида, защото при всяка една власт  в САЩ (икономическата и политическата поотделно) има разделение и съответно взаимно "коригиране"

- Политическата власт е разделена   между  Президент/Правителство - Сенат - Камара на представителите (+ центрове, които Пиотровски нарича "дълбока държава"), и те взаимно се "коригират"

Така е. Как не съм се сещал?  Хем бях свидетел на една "дълбока" корекция.

 

.... тази на братята Кенеди ...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Съвсем прясно:

Цитирай

“We are not going to fight against anyone. We are going to create conditions so that nobody wants to fight against us,” Putin said in an interview with the state-run Tass news agency, a part of which was released Monday.

Цитирай

Russia has created “offensive strike systems the world has never seen," and which are forcing the U.S. to try to catch up, Putin told Tass. 

As an example, the president mentioned new “hypersonic offensive systems" — a weapon that can fly 27 times the speed of sound that became operational late last year. He said that in the past 20 years the share of modern equipment in the Russian military has grown from 6% to 70%.

“This is a unique situation," Putin said.

Having these systems in place allows the Kremlin to “maintain strategic stability and strategic balance” that the U.S. tried to “upset” with their missile defense systems, the president added.

http://www.msn.com/en-xl/europe/europe-top-stories/putin-boasts-about-new-russian-weapons-calls-them-defensive/ar-BB10Czab?li=BBKxOeh&ocid=spartanntp

Надявам се суперсилите да кротнат и  да схванат, че баланс има. Няма да го мерим с грамове я.  

     Аз не вземам страна нито на едните нито на другите империалисти.  Всички тук си патим,  когато те се ритат, ама на наша територия.  Не сме се отървали от едните, пуснахме другите и виждате на какво дередже сме. 

    Ще им кажа на империалистите:  Не си хабете милионите за пропаганда и тролове,  по-добре ни дайте нещо материално и ще ви благославяме.

 

   

 

 

Редактирано от Exhemus
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Болни мозъци и в двете посоки. Написана прекрасна първа глава на конспирационен роман да се представя за истина - много малоумно. От друга страна да се оспорва валидността на очевидно литературно произведение - също е безмозъчна дейност.

Това, че е форум за наука не пречи да се разсейваме и с друго. Но като забележка на първия пост ще кажа, че малко трудно се чете и някак не ме грабна. Може би просто не е моят жанр, а не че е лоша творбата като цяло...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Поредната шепа антируски глупости, на която ще бъде отговорено със съответния антиамерикански еквивалент. Все едно слушам Соломон Паси в спор с Валентин Вацев.

Който желае, да си прочете патетичните слова на за нещастие научния ми ръководител от СУ

относно 102 г. от "Великата" октомврийска социалистическа революция.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
On 29.02.2020 г. at 21:45, nik1 said:

След известно време Помпео зае ключовата позиция на държавния секретар в администрацията на Тръмп. Неговият предшественик Тилърсън, който не се сработи с Тръмп, наричайки го публично идиот (дебил), подаде оставка, затръшвайки вратата след себе си. Помпео пое много по-смислената и многостранна мисия, наблюдавайки Тръмп от дълбоката държава, на мъдрия чичко, който одобрява лоялните външнополитически импулси на новаците (Китай, Израел, Иран) и на грижовна бавачка, която оправя нещата след дипломатическите гафове. За разлика от Тилърсън, той нарече Тръмп не идиот, а алтернативен гений. Помпео старателно интегрира несистемния президент в новата доктрина за национална сигурност на САЩ, която се разработва от Пентагона и Държавния департамент, предназначена да отговори адекватно на две едновременни предизвикателства - на икономическия гигант Китай и реваншистката, достигаща до ядрена, ярост на Русия.

Трябваше да минат няколко години, за да се разрушат стереотипите в съзнанието на Тръмп, заложени от  2016 г. от Вашингтонската кохорта. Това не беше лесно, тъй като Симис и Греъм, които периодично бяха въвеждани при Тръмп от мумията Кисинджър, бяха  много сръчни в лобирането за интересите на Кремъл. За Съединените щати би било наистина голям успех да виждат Русия като свой партньор и съюзник в неизбежната им конфронтация с Китай. Да повторят, ако искате, но в обратна посока, блестящата маневра на Никсън-Кисинджър от 70-те години на миналия век, когато САЩ направиха Китай свой съюзник в конфронтацията със СССР. Още повече такъв обрат на събитията би отговарял на интересите на Русия. Без сътрудничество, съюз със САЩ, със Запада като цяло и още повече в конфронтация с тях, 

Според мен тук Андрей Пионтковски леко се е объркал - Помпео, Тръмп и мумията Кисинджър са в един отбор и преследват една цел, но от различни посоки - общо взето старата игра "добро ченге, лошо ченге"; Помпео и Тръмп идват на власт с подкрепата на Koch Industries, това се вижда в цялата биография на Помпео и в предизборната кампания на Тръмп, а "чичко Хенри" е стара обиграна лисица с много опит по отношение на Китай, през 70-те той трасира пътеките на Р. Никсън.

Link to comment
Share on other sites

Преди 8 часа, Kujiro said:

Поредната шепа антируски глупости, на която ще бъде отговорено със съответния антиамерикански еквивалент. Все едно слушам Соломон Паси в спор с Валентин Вацев.

Който желае, да си прочете патетичните слова на за нещастие научния ми ръководител от СУ

относно 102 г. от "Великата" октомврийска социалистическа революция.

 

 

 

 

 

 

Е , и какво ти е криво. Опитите продължават, те са вплетени и в световната борба за власт, тежест в изграждането на световната магистрала, от< наши фирми> разбира се😀

 От столетия си има хора като мен , които дават своето в борбата за Нов ред и Свят, да ликвидираме безмисленият шизофреничен свят на финансите, пазарна икономика и паричен модел, приказни фантасмагорни разтежи и лицемерна, коварна, кървава диктатура на прожектираната демокрация.Какъв ви е проблема на вас, ние сме във реална война от няколко века.......

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 1.03.2020 г. at 0:54, Exhemus said:

Дъбока държава - дрън, дрън - САЩ са си класическа пирамида, само че със дълбоко замаскиран връх.

Във всяка държава по света ВАЖНИТЕ решения се взимат от лидера и елитът "на тъмно" зад кулисите. Нима европейските народи избраха избраха Урсула фон дер Лайен за председател на ЕС?! Нима Брекзит беше поискан и проведен прозрачно от британският народ?!

Относно убийството на Кенеди. Убийства на държавни лидери се случват навсякъде,важният въпрос е защо е убит даден държавен лидер. Едно е да те убият щото си слабохарактерен като Кенеди,друго - щото си се отказал от "износа на революция" като Берия. Според мен Кенеди е бил премахнат задето се е държал предателски мекушаво при Кубинската криза. Във Велика сила като САЩ,такива "неща" не се прощават на лидерите!

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, deaf said:

Във всяка държава по света ВАЖНИТЕ решения се взимат от лидера и елитът "на тъмно" зад кулисите. Нима европейските народи избраха избраха Урсула фон дер Лайен за председател на ЕС?! Нима Брекзит беше поискан и проведен прозрачно от британският народ?!

Относно убийството на Кенеди. Убийства на държавни лидери се случват навсякъде,важният въпрос е защо е убит даден държавен лидер. Едно е да те убият щото си слабохарактерен като Кенеди,друго - щото си се отказал от "износа на революция" като Берия. Според мен Кенеди е бил премахнат задето се е държал предателски мекушаво при Кубинската криза. Във Велика сила като САЩ,такива "неща" не се прощават на лидерите!

Елитът на тъмно! Защо тогава е това театро на демокация?  Сттията от първия пост е смешна със своите словесни еквилибристики. Вижте повечето от сенаторите - ами те са "лакирани маймуни"  -според германския термин от близкото минало.  Нанси Пелоси не може да посочи на картата съседния щат, през който е минавала поне 100 пъти. За образователното ниво на официалния елит можем само да се кръстим  да викаме боже,боже!  Впрочем, такива ни спускат да станат наш  ужким-елит.

    Кенеди можеше да е убит, защото не отвори виетнамската война,  а складовете бяха тъпкани с оръжие. Показателен случай с Бел хеликопрерс  - изкуствено банкрутирана и купена от някои тъмни среди за 1 долар със огромно количество готови хеликоптери по складовете.  Тези хеликоптери станаха едно от основните оръжия във виетнамската война. Недооборудвани, без врати,  известни са ни от филмите как рамбовци стрелят в хитова поза, с тяло наполовина отвън.  Вссичкия джънк се похарчи. 

   За забелязване е, че войната се подписа много малко след като загина Кенеди. Ако трябва да свързваме фактите по време има една още по-сериозна причина за убийството - Кенеди пусна закон за националзация на ФЕД. Той просъществува само 1 седмица и беше отменен ведага след убийството. Причината за убийството на Роберт май че е същата.  Трудно е да се съчини обяснение с караибската криза.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 1.03.2020 г. at 13:01, Exhemus said:

По отношение на Крим  -   Русия нанесе "изпреварващ удар"  защото беше видно, че в рамките на 24 часа  Украйна ще наруши договора и то със сериозни заплахи за съществуването на Русия - просто беше изпреварена амерканска, добре планирана агресия състояща се в скоростно  инсталиране на военни бази в Крим т.е. кажи-речи до самата Москва. Корабите бяха минали вече Босфора и само бързата ракция на Москва предотвати сценария, който, не ми се мисли, как щеше да завърши?

Не е хубаво да се лъже,никой никакви изпреварващи удари на никой не е нанасял,руснаците се влачиха две седмици докато успеят да окупират Крим,използваха всички предатели,заплахи и всичко възможно,седмици наред гледахме цирка по телевизията,или ти разчиташ на късата ни памет?:ag: Какви 24 часа какви пет лева? Само да попитам кои точно договор искаше да наруши Украйна? Или го пишеш за да оправдаеш неспазването на договорите от страна на Русия,или не знаеш,че Русия заради отказа на Украйна от ядрени оръжия гарантира териториалната цялост на Украйна,и..после го наруши тя самата!?:ag: Историята винаги се повтаря и се движи в кръг,защото като са го подписвали явно са забравили думите на Бисмарк-"За Русия договорите не струват и хартията на която са написани", и както казваше Примаков–"Никогда такова не было, и вот опят":ag:. Никакви кораби не плуваха за никъде,американските кораби дойдоха после. Какви американски бази в Крим,за какво са им? Крим "никому не нужен", само на руснаците им трябва за овладяване на Одеса и Украйна,за никой друг няма ценност. В Киев тогава изобщо не им беше до никой, там нямаше власт, и Русия използва това за да окупира Крим,това е. Смяната на курса на Украйна към ЕС,предизвика ответна реакция на Москва,защото е всеизвестно,че Русия без Украйна не може,а Украйна без Русия може. Опитите на Путин да възстановява СССР доведоха до това.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 1.03.2020 г. at 13:18, Exhemus said:

Ами спри да пишеш и  няма да  срещаш измислици! Бре нахалство, бре !    :)

Нали,така добре си пишеш тука и само ти пречат. :Oo:

 

On 2.03.2020 г. at 14:37, Exhemus said:

Надявам се суперсилите да кротнат и  да схванат, че баланс има. Няма да го мерим с грамове я.  

     Аз не вземам страна нито на едните нито на другите империалисти.  Всички тук си патим,  когато те се ритат, ама на наша територия.  Не сме се отървали от едните, пуснахме другите и виждате на какво дередже сме. 

    Ще им кажа на империалистите:  Не си хабете милионите за пропаганда и тролове,  по-добре ни дайте нещо материално и ще ви благославяме.

 

Ами незнам какво мислят Китай,защото Русия не е от тях.

 

On 2.03.2020 г. at 16:22, Kujiro said:

Поредната шепа антируски глупости, на която ще бъде отговорено със съответния антиамерикански еквивалент. Все едно слушам Соломон Паси в спор с Валентин Вацев.

Който желае, да си прочете патетичните слова на за нещастие научния ми ръководител от СУ

относно 102 г. от "Великата" октомврийска социалистическа революция.

Ами разкажи това на милионите избити,колко велико събитие е!

 

Преди 23 часа, Б. Киров said:

Според мен тук Андрей Пионтковски леко се е объркал - Помпео, Тръмп и мумията Кисинджър са в един отбор и преследват една цел, но от различни посоки - общо взето старата игра "добро ченге, лошо ченге"; Помпео и Тръмп идват на власт с подкрепата на Koch Industries, това се вижда в цялата биография на Помпео и в предизборната кампания на Тръмп, а "чичко Хенри" е стара обиграна лисица с много опит по отношение на Китай, през 70-те той трасира пътеките на Р. Никсън.

Там е борба между глобалисткия клан и проамериканския,засега последните печелят.

 

Преди 20 часа, laplandetza said:

Е , и какво ти е криво. Опитите продължават, те са вплетени и в световната борба за власт, тежест в изграждането на световната магистрала, от< наши фирми> разбира се😀

 От столетия си има хора като мен , които дават своето в борбата за Нов ред и Свят, да ликвидираме безмисленият шизофреничен свят на финансите, пазарна икономика и паричен модел, приказни фантасмагорни разтежи и лицемерна, коварна, кървава диктатура на прожектираната демокрация.Какъв ви е проблема на вас, ние сме във реална война от няколко века.......

Той не те разбра.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Всъщност,голямата трагедия на Руснаците,е ,че са обидени. Според тях те бяха на крачка от победата,но не успяха,и не виждат проблема в себе си, а както обикновено друг им  е виновен, и си намират предатели,е вижте Горбачов. Дълбоката криза на системата им и пълната неспособност да работи се игнорира и се създава идеализиран образ на СССР, в името на не работещата система се правят жертви и се чака голямата победа която все не идва.Реваншизма е всеобщ и Путин е само лицето му,не се поучиха от грешките си,не се отказват от имперската доктрина която им изяде главата,не искат да видят проблемите в системата и да ги решават. И сега проблемите ги удрят отново,и отново ще има катастрофа,но както винаги някои друг е виновен за това.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 2 часа, bulgaroid said:

Там е борба между глобалисткия клан и проамериканския,засега последните печелят.

Така е, съгласен съм, глобалисткият подход /Обама, Клинтън/ предполагаше глобална сфера на национална сигурност за САЩ, но новата доктрина за национална сигурност на САЩ е преформулирана с признаването на "сфери на влияние", но не в онова му значение от 19-ти век в Европа:

https://www.russiamatters.org/analysis/us-embrace-great-power-competition-also-means-contending-spheres-influence

https://www.foreignaffairs.com/articles/united-states/2020-02-10/new-spheres-influence

Това обаче, според мен, въобще не означава, че САЩ се оттеглят в границите на Американския континент или само в границите на Северна Америка /Доктрината Монро/.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Доктрина_„Монро“

Предвид неминуемо нарастващата мощ на Китай като икономика, а и на други регионални сили, ще търсят нови съюзи и баланс на силата на вече изградени такива и създаване на нови. Всъщност Кисинджър пропонира точно такъв подход към Китай. "Сила" не само във военно значение.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

 

Преди 2 часа, bulgaroid said:

Всъщност,голямата трагедия на Руснаците,е ,че са обидени. . . .

     Е, имат особеност, че се държат малко като деца.. Сърбите го експлоатират доста добре. Наш  Т.Ж. и той се възползваше. Б.Б. с неговото шикалкавене около АЕЦа и патока възбуди омраза към целият ни народ. Ех, да беше малко като Орбан, всички империи щяха да ни уважават,  а сега ни подритват като последни помияри.

…..

   Имперската доктрина на СССР е едно, а тази на Русия друго.  Руската доктрина не може да не е имперска, за да може да противостои на другите империи. В противен случай става плячка, която рано или късно ще падне. Това предполага непрекъснати опити за изнасяне на плацдарми в противовес на чуждите, които исторически се промъкнаха до самите и граници. Путин си е научил урока от СССР и има мярка във военните разходи. Прави само необходимото и достатъчното и нищо повече. Той знае, че благосъстоянието на народа е важен "военен" фактор. "Проблемите в системата" той си ги решава най добре и в някои отношения вече е задминал първите, обаче голям боклук има от времето на СССР и смутните времена.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 21 часа, Exhemus said:

Е, имат особеност, че се държат малко като деца.. Сърбите го експлоатират доста добре. Наш  Т.Ж. и той се възползваше. Б.Б. с неговото шикалкавене около АЕЦа и патока възбуди омраза към целият ни народ. Ех, да беше малко като Орбан, всички империи щяха да ни уважават,  а сега ни подритват като последни помияри.

Не малко ами направо като деца,това се явява като страничен ефект от непрекъснатото разширение и сблъсъци с други народи.Не може образа ти да е на вечно омазан с кръв поробител,затова за тях е станало важно някои да ги харесва и обича,несъзнателно избиват комплекси,искат и те да се добри хора. Сърбите допреди войната в Югославия не искаха да чуят за тях,гледаха на тях надменно и гледаха да нямат общо с тях,нищо,че Русия им създаде Югославия и я подкрепяше винаги,сърбите демонстративно скъсаха с тях. После вече изведнъж се сетиха колко ги обичат,когато ножа опря до кокала,то настана любов то чудо,това си е чисто лицемерие. Русия обратно винаги ги подкрепя и между България и Сърбия винаги избира сърбите. Б.Б. нямаше избор,общите разходи по проектите бяха 30млрд. евро,това потапяше България автоматично,ние не можем да си позволим подобни разходи,икономиката загиваше при такова напрежение,колко години ще ни трябват да изплатим абсолютно губещи проекти,дето даже не ни трябват? Между омразата на руснаците и икономическа криза без край,кое избираш? Орбан е полезен за руснаците,срещу Украйна и Румъния.Иначе България е член на НАТО и ЕС,незнам вас къде ви подритват,може би ще спорелиш? 

Редактирано от bulgaroid
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 21 часа, Exhemus said:

Имперската доктрина на СССР е едно, а тази на Русия друго.

Мда,разликата е,че СССР искаше целия свят а Русия иска поне в границите на СССР плюс колкото може от Източна Европа и проливите ако може.

 

Преди 21 часа, Exhemus said:

Руската доктрина не може да не е имперска, за да може да противостои на другите империи. В противен случай става плячка, която рано или късно ще падне.

Може може,ЕС няма имперска доктрина пък гледам по-добре се оправя.

 

Преди 21 часа, Exhemus said:

Това предполага непрекъснати опити за изнасяне на плацдарми в противовес на чуждите, които исторически се промъкнаха до самите и граници.

Така де,само дето сега не е1941г. ама някои май не е разбрал,териториалното разширение заради самото разширение отдавна не върши работа,сега не е 14в. и няма зависимост между територията и плащането на данъци от завладяното население,сега водеща е икономиката иновациите и технологиите,това само в Русия не са го разбрали. 

 

Преди 21 часа, Exhemus said:

Путин си е научил урока от СССР и има мярка във военните разходи. Прави само необходимото и достатъчното и нищо повече. Той знае, че благосъстоянието на народа е важен "военен" фактор.

Ами явно не е,благосъстоянието на населението застрашително се приближава до това което беше в СССР,в смисъл глад и мизерия,ама това на него изобщо не му прави впечатление,той си има войни за водене и територии за завладяване.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 30 минути, bulgaroid said:

ми явно не е,благосъстоянието на населението застрашително се приближава до това което беше в СССР,в смисъл глад и мизерия,ама това на него изобщо не му прави впечатление,той си има войни за водене и територии за завладяване.

   Това вече си го изсмука из пръстите. Прочети за:

  1.  Фонд материнский капитал
  2.  Фонд дальневосточий гектар
  3.  Сравнителна рентаблност на млечните ферми, овощните и зеленчуковите и др.  Къде сме ние? Къде бяхме?
  4.  Инвестиции в хранителната промишленост, рибното стопанство и т.н  

   Всичко това се прави с най-модерните машини. При положение, че Русия стана най-голям износител на зърно, как ще гладуват? Ти не си в ред  или смяташ, че ние не сме в ред и веднага ще ти повярваме.  Путин каспин на собствения си народ, Асад касапин, Алиенде касапин ... ай стига! Вече не минава.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 29 минути, Exhemus said:

   Това вече си го изсмука из пръстите. Прочети за:

  1.  Фонд материнский капитал
  2.  Фонд дальневосточий гектар
  3.  Сравнителна рентаблност на млечните ферми, овощните и зеленчуковите и др.  Къде сме ние? Къде бяхме?
  4.  Инвестиции в хранителната промишленост, рибното стопанство и т.н  

   Всичко това се прави с най-модерните машини. При положение, че Русия стана най-голям износител на зърно, как ще гладуват? Ти не си в ред  или смяташ, че ние не сме в ред и веднага ще ти повярваме.  Путин каспин на собствения си народ, Асад касапин, Алиенде касапин ... ай стига! Вече не минава.

Да,да тия сме ги слушали,ама ти вземи поне прочети новините на руски,виж за какво става въпрос,има ли криза, няма ли,как са заплатите,има ли ги, няма ли ги,гледай пресконференциите на Путин,какво говори,коментарите отдолу горещо ги препоръчвам,доволни ли са не са ли,имат ли някакви претенции? Много ме радват такива фенове като теб дето даже езика не знаят и начели се с "правдива" информация от нашите вестници и форуми, започнат да обясняват кое как е, абре аланкоолу вземи прочети от първа ръка руснаците какво пишат, какво е реалното положение и после идвай с лозунгите!:ag: Ако желаеш аз ще ти превеждам статии и коментари да се насладиш на народната любов и всеобщата радост от благоденствието, голям смях ще падне повярвай ми?:Oo:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...