Отиди на
Форум "Наука"

Руско-украинската война 2022 година. - Продължение


Recommended Posts

  • Потребител
Преди 22 минути, resavsky said:

Бих добавил и Италия - във Венеция винаги е имало гласове за възраждане на Република Сан Марко. 

А...то Италия да беше..., Каталуния  до скоро, но и уж в изградени демокрации - Белгия, бе Ресавски, Белгия самото сърце на Юниън Юръп

Имаш противопоставяне на фламандци срещу валонци (френскоговорящи) призиви за отделяне и т. н. 

Майтапът е, че вече и двете общности отиват към малцинство спрямо масовата имиграция на която не и пука кой фламандец кой франкофон..

Ами ЕЙРЕ и Северна Ирландия ?  На верска основа и..ти да видиш в 21 век !!! 

.............................................................................................................

Хипотетично : ако САЩ е ошамарен сериозно, колко ще издържи прословутата им ...Гражданска нация ?  ще има ли FUCK OFF ? Щатски различия ще изплуват ли ? Расови ? Етнически ? Религиозни ? 

Атом вижда проблем в Русия. Има го. Но...Дали само там ? 

То затова са империите - когато са във възход всички се присламчват към тях...когато търпят поражения - всеки се спасява...

.....................................................................

Когато се заговори за Испанското икономическо чудо - беше гот...

Когато Кризата удари Полуострова - Каталуня си спомни..."корените си " щото като по малко засегната реши че не и се дава...

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Потребители
Преди 6 часа, Кухулин said:

И трябва да въвеждаме нови същности - тоя бил луд, оня бил психо. Бръснач на Окам в условията на информационен и аналитичен цирк :)

Аз не смятам че Путин  е луд или че не мисли трезво , а че картината за света (и най-вече за Украйна)  е изкривена. Тази картина е създавана в придължение на 8 години  от същи и същи "доверени" анализатори,  които днес и му казват това което той иска да чуе (или поне смятат че иска да чуе и са убедени че ще го приеме)  ..От подобни медии,

Забележка: Путин не е добия цар. Той е автократ и е показал, че може да бъде безжалостен към противниците и да се отплаща за лоялността. Какво има неразбиране тук - Путин днес е обграден от неспособни и корумпирани хора, казващи му   и правещи това, което  иска да чуе, и ако все има способни хора , тяхното мнение е подтиснато и не може вземе връх.

"С началника не се спори":

 

https://nypost.com/2022/02/22/putin-lashes-out-at-russia-intelligence-chief-in-viral-video/

 

 

Ако селекцията преди все е имала някаква меритократична основа (в най-началото  тя може да е била и 90 процента меритократична - спомнете си първия икономически екип и успешните икономически реформи  на първото управление), то селекцията сега , след над 20 управление и израждане на управлението в персоналистка диктатура, е отрицателна

"Отрицателна селекция"

Спомнете си образите от късното управление на Борисов  например Дани Кирилов, Пацо Терасата, Иван Гешев,Теменужка  като енергиен министър , калинките в агенции и бордове..

Апропо:

Мишустин  е учебников пример е продукт на отрицателна селекция. Корумпиран и крадлив бивш висок чиновник, превърнат от Путин в "удобен", лоялен и непротиворечащ Министър-Председател,  Гледайте целия филм за да разберете как  точно работи  "отрицателната селекция" на Путин

 

-------------------------------------

 

Да вземем Украйна, какво получава Путин като информация (и от медиите, които са се поставили в негова услуга, и величане)

Там има "нацисти" (това е вярно в някаква степен, но не е всичко, значи не може да бъде част от уравнението.Важно е дали има и колко са украинските патриоти "неултраси")

Украинската армия в слаба и в в армията има корупция  (това е вярно донякъде, но не е всичко, значи не може да бъде част от уравнението.Важно  е дали в руската има по-малко корупция, и дали и доколко пропагандните лъскави плакати и картини, отразяват състоянието на руската армия)

От тези  твърдения може да се направи следния грешен силогизъм:

Руската войска лесно се справя със украинската, нацистите са елиминирани , и всичко излиза "правилно"..

Редактирано от nik1
  • Харесва ми! 6
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Започнаха преговорите отново. Това че пристигат на блак хоук ми дава основание да допусна че независимо от цялата бравада на клунадата те отдавна са в Полша!

Украинците да умират. Главното е шоуто да е продаваемо. 

 

 

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 23 минути, nik1 said:

Аз не смятам че е Путин  е луд или че не мисли трезво , а че картината за света (и най-вече за украйна)  е изкривена. Тази картина е създавана в придължение на 8 години  от същи и същи "доверени" анализатори,  които днес и му казват това което той иска да чуе (или поне смятат че иска да чуе и са убедени че ще го приеме)  ..От подобни медии,

Забележка: Путин не е добия цар. Той е автократ и е показал, че може да бъде безжалостен към противниците и да се отплаща за лоялността. Какво има неразбиране тук - Путин днес е обграден от неспособни и корумпирани хора, казващи му   и правещи правещи това което  иска да чуе, и ако все има способни хора , тяхното мнение е подтиснато и не може вземе връх.

"С началника не се спори":

 

 

Ето, кристален пример. Почти могат да се видят капките пот по челото на шефа на службите. Ако не отговори правилно и сигурно ще го самоубият :)

 

 

Путин: Сергей, малка или голяма водка ше пиеш?

Сергей: Да, таваришч Путин.

:)

 

Редактирано от БатеВаньо
  • Харесва ми! 4
  • Благодаря! 1
  • Тъжен 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, Atom said:

Къде другаде има вертикаль власти?

Имало е, но държави не са се разпадали точно по този критерий (непременно както ти прогнозираш) 

В случаят Русия - имаш държавни традиции, имаш История, имаш въоръжени сили, имаш щаб, имаш култура.  Ти знаеш ли на кой какво ще му хрумне ? Ми те самите не знаят ... както се казва с изтърканото клише : действа се според обстоятелствата ! 

Ако Путин умре ...така, ако се стабилизира - второ, ако трето - яви се друг лидер - инак .. генералите решат четвърто..и т.н 

Русия може и да се разкапе, може и да се консолидира. 

Съгласи се, че ти самият няма как да прогнозираш (врачуваш) Нито аз, нито който и да е било

Несъстоятелно е някак си...

Може да се изредят няколко варианта (път за развитие) но пак си е гадание ....

...................................................

PS

Не съм русофил, не съм русоман, не харесвам руската литература (или не съм дорасъл за нея) 

Кофти става от истерии независимо кой прав и кой крив..

Засега нито Украйна е капитулирала, нито жълто-сините са в Москва ! 

Редактирано от Евристей
  • Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 4 минути, Евристей said:

Имало е, но държави не са се разпадали точно по този критерий (непременно както ти прогнозираш) 

В случаят Русия - имаш държавни традиции, имаш История, имаш въоръжени сили, имаш щаб, имаш култура.  Ти знаеш ли на кой какво ще му хрумне ? Ми те самите не знаят ... както се казва с изтърканото клише : действа се според обстоятелствата ! 

 

 

Съгласен съм. Точно това е моята теза, че "руснаците сами не знаят". Ще си позволя да самоцитирам част от мой пост в друга тема:

"Русия търси своята национална, или имперска, или идейна идентичност, но за жалост досега не я намира.  Това е чисто вътрешен проблем, който не може да се реши от никой друг, освен от руските граждани.  Докато не се намери тази идентичност Русия се опитва да оцелее - със самоизолация, търсене на външни врагове и други подобни способи."

Путин не успя да създаде институти които да управляват страната и да разрешават проблемите. Какво управление имаме днес в Русия:
а - република
б - федерация
в - монархия
г- Путин
д- нещо друго.

Управлението е Путин, страната също е Путин. Той е единствения институт и суверен. 

Цитирай

 

Ако Путин умре ...така, ако се стабилизира - инак, ако трето - яви се друг лидер - инак ...и т. н. 

Русия може и да се разкапе, може и да се консолидира. 

Съгласи се, че ти самият няма как да прогнозираш (врачуваш)  

 

Подчертаното наистина е вярно, но не съм съгласен, че нямам право да правя някакви прогнози. Всеки има право да прави прогнози, друг е въпроса доколко са вероятни или невероятни.  Според мен последните действия на Путин засилват вероятността страната да се разкапе.  Какви са мотивите ми? На първо място подобни еднолични управления, които не се опират на институционална подкрепа са неустойчиви.  Империите на Александър, Атила, Чингис хан и т.н. се разпадат, тъй като се управляват от личности, а не от институти.  На второ сегашната авантюра на Путин, която вкарва страната в някаква екстремна изолация  ще изправи страната пред един куп кризи от всякакво естество.

Разбира се, възможно е и друг изход. Например след ерата Путин властта да се консолидира от военна хунта, която да подчини всички останала структури на власт. Нещо като голяма Северна Корея. Това е по-малко вероятно, тъй като военните в Русия винаги са стояли настрана от политическото управление и в Русия няма подобни традиции.  
 

 

 
 

  • Харесва ми! 4
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, Atom said:

"Русия търси своята национална, или имперска, или идейна идентичност, но за жалост досега не я намира. ..."

Както Евристей каза, всяка голяма страна има този проблем.

 

Цитирай

Путин не успя да създаде институти които да управляват страната и да разрешават проблемите.

Не просто не създаде ... но и разруши (ако въобще е имало нещо работещо отпреди).

Именно това е проблемът с еднолични управления като това на Цар Путин: в Русия на хартия
уж има държавен апарат ... а на практика няма и няма как да има, защото държавните
институции нямт друга роля освен да се подчиняват на царя.

Целият батак, който представлява военната операция в момента, е следствие от общата
неефективност на едноличното управление на Путин.

 

Цитирай

Според мен последните действия на Путин засилват вероятността страната да се разкапе.  Какви са мотивите ми? На първо място подобни еднолични управления, които не се опират на институционална подкрепа са неустойчиви.  Империите на Александър, Атила, Чингис хан и т.н. се разпадат, тъй като се управляват от личности, а не от институти. 

Напълно си прав, но аз го гледам по-различно: разпадането на Съветската Империя вече се е
случило, а управлението на Цар Путин е част от съпътстващата агония.

Не се знае колко ще трае тази агония и какви други форми ще приеме ... но със сигирност тя ще
продължава дотогава, докато руснаците не си изградят държава с ефективни институции.

Без последното руснаците само ще продължат да пропадат ... без задължително да се разпадат.

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

#Белгия: днес замина първата група от 24 белгийци, които искат да се сражават на страната на Украйна. Те ще бъдат под командването на украинската армия и ще са част от специална бойна част за чужди граждани. 

Общо 70 белгийци са заявили желание да се въоръжат и да заминат за Украйна.

https://t.me/drmjournal/1439

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Украйна и Русия се договориха скоро да проведат трети кръг от преговори.

Официален представител на Киев заяви, че Украйна не е получила резултатите, на които е разчитала, но че двете страни са постигнали разбирателство за създаване на хуманитарни коридори за евакуация на цивилни.

https://t.me/drmjournal/1440

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, БатеВаньо said:

Ето, кристален пример. Почти могат да се видят капките пот по челото на шефа на службите. Ако не отговори правилно и сигурно ще го самоубият:)

 

 

Путин: Сергей, малка или голяма водка ше пиеш?

Сергей: Да, таваришч Путин.

:)

 

Като го гледах веднага се сетих за някои лоши учители. Не кажеш ли точно каквото искат да чуят с точните думи - наказан си. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ново 20 (мен лично не ме изненадва)
Ходорковски казва,  че част от намиращите се в Украйна  руски войници официално не се намират там, а са командировани по "документи" някъде другаде
Едно че МО няма да  платят за убитите обезщетението от 7 милиона рубли; Второ, че ръководителите на поделенията могат да твърдят че войниците дезертьори от местата на които официално са изпратени по "документи". 

"Вие трябваше да сте в Брянск, ние ви смятаме сте дезертьори" (Ходорковски цитира военнослужещ) 

 

 

 

  • Харесва ми! 3
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Пентагон: 90 процентов российской группировки уже в Украине. США видят в этом признак военной слабости России. Дополнительные войска к границе пока не стягиваются.
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, Atom said:

"руснаците сами не знаят"

Това важи с пълна сила за всички ... Винаги и Всякога можеш да се сгромолясаш !  А може и да се възстановиш ...

Различия винаги могат да се използват и раздухат в интерес на .. някои... субекти под въздействие на обстоятелства...

Сега ще ме караш да давам примери , защото винаги се правят аналогии и антологии с преходни исторически събития ...

Една Империя или нека е Многонационална или Мулти етническа държава сплотява разнородните по етност, религия, раса и т. н . заради това, че е силна и гарантира правата им. 

Когато нещата се влошат

1- во - вътрешно-икономически причини - за виновник се насочва някой от малцинствата - евреи, иноверци, различни етноси

2-ро - външни причини - врагове които умишлено целят унищожаването и разграбването  на държавата 

.........................................................................

По същата причина и Индийците и Иранците сами не знаят... 

Китай в края на XIX век е бил пред разпад - републиканци, монархисти, регионални лидери, либерали, консерватори, традиционалисти , прогресисти , местни националисти, сепаратисти ....Никой не е очаквал, но от тази сбирщина и разпад и то след серията поражения от японци , европейци и пак японци се ражда .... днешен Китай !

Остави тях, но белгийците ? Ирландците ? Испанските "народи" ?  

........................................................

Не знаеш една огромна държава дали след сериозни трусове ще се разкапе или ...бълха я е ухапало...ще се възстанови

И ..да Империите са ....Колос на глинени крака ! Една държава прерасне ли в Империя ....Пътят ѝ вече е само надолу ! 

Тук вече Историята е Категорична ! 

Когато Империята е силна - тя е притегателна сила и обединяващ фактор, когато е слаба... плъховете я напускат първи...и започва осъзнаването - ние сме различни, ние не сме такива, ние сме .....

 

 

  • Харесва ми! 3
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 8 часа, Кухулин said:

Кметът на Херсон:

Это не были переговоры или что-то такое, о чём уже поползли слухи. Со мной никто ни о чём не договаривался. Однако, действительно, вооруженные посетители в горисполкоме сегодня были.
Мы с командой – мирные люди, у нас не было оружия или агрессии с нашей стороны. Мы показали, что работаем на обеспечение города и пытаемся ликвидировать последствия вторжения. Мы испытываем колоссальные трудности со сбором и захоронением убитых, доставкой продуктов и медикаментов, вывозом мусора, устранением аварий и т.д.
Всё, что происходит сейчас в нашем городе – политика, которую я ненавижу. Я пришёл обновить инфраструктуру, заводить в Херсон инвестиции, строить дома, дороги, парки и новую жизнь для родного города. В результате я ищу спецпакеты для убитых, ставлю на уши весь мир, прося «зелёный коридор» и думаю, КАК мне теперь восстанавливать город после танков и БТРов.
Я не давал им никаких обещаний. Мне просто нечего пообещать. Меня интересует только нормальная жизнедеятельность нашего города! Я просто попросил не стрелять в людей. У нас нет в городе ВСУ, только мирные жители и люди, которые хотят здесь ЖИТЬ!
Результат:
1. В город можно выезжать только днём.
2. Комендантский час с 20.00 до 06.00 сохраняется строго.
3. Выезжают в город только машины с продовольствием, медикаментами и прочим.
4. Мы снова выпустим коммунальный транспорт, чтобы на работу добирались сотрудники хлебозавода, магазинов, аптек и т.д.
5. Пешеходы ходят по одному, максимум по двое. Военных не провоцируют. При первом же требовании останавливаются. Не конфликтуют.
6. Автомобили, которым по условиям можно находиться в городе, ездят с минимальной скоростью, должны будут готовы в любой момент показать содержимое перевозок.
Пока так. Флаг над нами украинский. И чтобы он оставался таким же, эти требования придётся соблюдать. Ничего другого пока предложить не могу.
 

Интересен руски. Кметът ли го говори?  Всичко му е правилно, само дето   говори  "выезжать"  вместо  "въезжать"  .  Изречението няма смисъл??

И още няколко подобни...  

    Кажи сега кой го съчини?   Такива грешки в руския са присъщи на българскоговорящи обикновено.

  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

 
 

1:15

 
ВАЖНО! Обращение Харьковских Партизан к населению Украинского Государства (УГ):

Я, подполковник Чуйков Андрей Юрьевич, обращаюсь ко всем сотрудникам правоохранительных органов Украины, а также курсантам военизированных учебных заведений и их родителям!

Прекратите немедленно сопротивление законной народной власти! Сложите оружие и присоединяйтесь к нашему освободительному походу на Киев! Враг, который нагло использует ваших детей в своих преступных махинациях и аферах - не ценит их дороже ломанного гроша, а мы считаем их братьями!

Вспомните наших общих героев! Это полковника Тонкопия, погибшего на улицах Харькова от рук бандеровцев, вспомните генерала Ватутина, освободившего наш любимый город! В нашем городе хватит места для всех: для русских, для украинцев, белорусов, евреев!

Харьков - это наш город, и мы его любим! Давайте прекратим его разрушать, и сделаем нашу жизнь лучше!

Враг будет разбит, победа будет за нами!

#ХарьковскиеПартизаны #Харьков #СтранаZ #ДеньZ #ВойнаZ #ЗЕложники
 
===> Не ги знам тези "харковски партизани", комунисти ли са или какво.  Изваждат се старото червено знаме със сърпа и чука.  Зазвучават до болка познати песни и химни.  От едната страна са "Слава Украине", а от другата иде: "ставай страна Огромная, ставай на смертний бой"... Боят ще се окаже наистина смертелний за едната че и за другата страна.
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 23 минути, Кухулин said:

Украинците са потопили флагмана Сагайдачний, за да не попадне в руски ръце. Проверено, не е фейк.

419288.jpg

не му върви на тоя кораб...

 

Link to comment
Share on other sites

https://nova.bg/news/view/2022/03/03/359561/путин-действията-на-руската-армия-в-украйна-са-геройство/

Вярно ли е това твърдение на Путин:    " Руските военни са осигурили хуманитарни коридори на цивилните да напуснат, но украинската армия използва цивилни като живи щитове. По този начин са се биели само нацистите, които са били брутални с местното население. Нашите военни правят всичко възможно, за да няма цивилни жертви сред украинците”, каза руският президент по време на заседанието  на Съвета за сигурност на Руската федерация. "

  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...