Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

За или против влизането в еврозоната 2024  

57 потребители са гласували

1. 1. За или против влизането в еврозоната 2024

• За влизането в еврозоната 2024
      34
    • Против влизането в еврозоната 2024
      23

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано
Преди 21 минути, Кибик said:

Тъп съм.

Аз също, но се опитвам да наваксам.  Започнах да проявявам малко повечко критичност към „добрите намерения“ на политиците и придворните им „експерти“. 

Пс. Индия е само поредният печален пример, „как не бива да се прави“

Ние сме либерали в икономиката, но няма да бъдем такива в политиката

От либерализъм към корпоративна автаркия: крахът на италианския фашизъм - Икономически живот

• Потребител
Публикувано
Преди 1 час, miroki said:

Обмен в банка. Не деноминация.

Прав си, благодаря. Писал съм го по инерция, защото колегата vandu е упоменал деноминираните стари левчета.

Преди 1 час, miroki said:

За инструментите виж тук например:

Гледал съм ги, и други разни.. Проблемът е че това са просто макроикономически хватки, които не винаги са ефективни или имат особенно голямо значение за малкия човек. Да не говорим, че политиката винаги има последната дума. Как да си обясним иначе парадокса, че цените в ЕЗ доста се отличават? Нали уж ЕС водил успешна политика за интеграция и баланс на по-слабите икономики? 

Имаме накрая в резюме,-

„Анализът в нашия преглед на стратегията потвърди, че ползите от инструментите на паричната политика за икономиката като цяло са по-големи от цената им. Ще продължим и занапред да следим за нежелани странични ефекти.“

,което за нормалният българин като мен звучи като „битият,-бит,....“

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.