Отиди на
Форум "Наука"

Помогнете ми за приятелите !


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте ! Проблемът ми е следният : нямам истински приятели . Никой не ми пише по скайп и фейсбук . Почти никой не харесва клиповете и снимките ми . Знам , че това е измислена реалност . Но и в реалния живот никой не ме търси и никой не ме вика да излизаме . Много хора не ме уважават . :( Има и такива , които са се закачали с мен . Много ми е тъжно . Аз се старая да се държа добре и проявявам внимание към някои хора , но те не го оценяват . Моля се на Господ да ми помогне , но не се случва . Можете ли да ми дадете съвети как да си намеря истински приятели и как да се променят нещата радикално- някой да ме потърси пръв и т.н. Бихте ли оставили скайп или фейсбук ? Ако някой е от Пловдив и Смолян , да пише . Моля Ви , помогнете ми !!!

Редактирано от Петър Петров
Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 138
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Потребител

В реалния живот ако нямаш приятели, потърси си приятелка(и). ;) Момичетата не са толкова придирчиви като момчетата.

За преборване с интернет-самотата могат да ти помогнат и интернет-неприятелите, и да си нямаш интернет-приятели, интернет-неприятели винаги се намират . Те са искрени, етусиазирани и ще ти обърнат достатъчно внимание, даже и в излишък.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Явно по някакъв начин не се вписваш в общите среди и нагласи и изглеждаш странен. Предполагам, че по някое време ще се светнеш, че това всъщност не е недостатък. Дето вика Дорис, ако случиш на някоя приятелка, друго не ти трябва :)

послеслов: Еееееееееех, как забравих! Ела на някое от събиранията на Бг Наука :)

Редактирано от В.Павлов
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Петьо, ако смяташ, че това което правиш и мислиш е добро и правилното, не трябва да се опитваш да се харесваш на останалите, на тълпата. Който трябва, ще те оцени като личност. Важното е да си си ти, а не някой друг само и само, за да имаш с кого да пиеш по едно кафе веднъж седмично. Това важи и за момичетата - жените имат по-силна интуиция от нас мъжете и лесно усещат кой се държи естествено и кой се представя за някой друг. И съответно бягат от вторите. :)

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Аз написах доста дълго изложение, но нещо се прецака (форума или интернета) и не можах да го публикувам. Всичко написано в "кутията", в която пишем, ми изчезна.

Ще го пренапиша, но иска време.

Сега, съвсем накратко:

Трябва да си търсиш приятели онлайн (в интернет) - за да си комуникираш с тях чрез посредничеството на интернет. Има сайтове за запознанства, програми за чат, форуми... Използвай ги.

За да те потърси някой в интернет, трябва ти първи да остaвиш своите координати - тези във Фейсбук, в други форуми, в чат програми (mIRC, ICQ, Skype, Yahoo messenger и др. под.). Ако някой те хареса, ще ти пише. Ти също може да си харесаш някого.

Това, че под снимките и писанията ти във ФБ никой не посочва, че ги харесва, съвсем не означава, че не ги чете. Започни да играеш на разните игри във фб, оттам може да ти изскочат също интересни познанства.

Запомни, че ако с някого няма какво да си кажете онлайн, няма да имате какво да си кажете и офлайн.

Работи върху развитието си като личност и като специалист в някоя наука. Когато му дойде времето, хората ще те оценят.

Трябва да си търсиш приятели и офлайн, извън интернет: в библиотеки, в читалища, в барове, кафенета - стани редовен посетител на някоя институция (бюро по труда, библиотека, читалище, държавен архив, музей...), стани редовен клиент на някой бар, на някое кафене - и оттам може да изскочи някое приятелство.

Започни да тренираш нещо, примерно - шахмат, бойни изкуства...

Научи някой чужд език и си потърси кореспонденти, с които да си пишете онлайн или офлайн.

Попътувай из България или по света...

Запиши се за студент в някой университет - наш или чужбински... Ако си в наш университет, замини в чужбина на студентски обмен по програма Erasmus.

Започни да се занимаваш с LARPG (разиграване на филми, романи, комикси), cosplay (маскиране/обличане като герои от комикси, филми и романи) или с historical reenactment (исторически възстановки). Освен, че е много приятно, ще се запознаеш с много интересни хора.

С други думи - излез от своя приятелски кръг и влез в други кръгове, откъдето ще изникнат нови запознанства, нови приятелства, а може би - и любовта на живота ти.

И още нещо... Ако сметнеш за необходимо, поговори за този проблем офлайн с някого, на когото имаш доверие - родител, роднина, учител, училищен психолог, университетски преподавател, психотерапевт, свещеник...

Я кажи, а защо търсиш хора от Смолян и Пловдив?

Редактирано от ISTORIK
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ако смяташ, че това което правиш и мислиш, е добро и правилно, не ти трябва да се опитваш да се харесваш на останалите, на тълпата.

Който трябва, ще те оцени като личност. Важното е да си си ти, а не - да се правиш на някой/някакъв друг, какъвто не си.

Важното е сам да се харесваш. Ако сам не се харесваш, няма как и другите да те харесват, понеже ще ти личи по излъчването, по изражението на лицето и по други уловими и неуловими за окото признаци.

Малките деца целуват образа си в огледалото, понеже се харесват и се обичат такива, каквито са. Моят котарак се гали в своя образ в огледалото, макар отдавна да е научил че това е собственият му образ, а не - чужда котка.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Важното е да си си ти, а не някой друг само и само, за да имаш с кого да пиеш по едно кафе веднъж седмично.

Абе Спандю не спираш да ме изумяваш, ти си първия ми познат, който успя да напише думата "бира" с 4 правописни грешки :laugh:

п.п. към Петров - наистина заповядай някой път на някоя от срещите, никого не сме върнали ;)

Редактирано от Warlord
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Моят съвет винаги е бил пътуването. То отваря съзнанието на човек и го кара да се замисли за нещата, които преди това никога не идват на ум...

Попътувай, имаме доста планини и хубави хижи. В планинските хижи хората са много отпуснати и отворени към всякакъв вид запознанства. Влез в университет, започни да тренираш някакъв вид спорт, както каза Историка...

Едно начало от мен: http://www.couchsurfing.org/

http://www.capital.bg/light/mesta/2006/03/03/235890_ot_divan_na_divan/ - статията е от 2006 г.

http://www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2010/04/01/881872_po-dobro_ot_esperanto/ от 2010 г.

http://www.capital.bg/light/tema/2011/07/21/1127130_divani_ot_vsichki_strani/ - от преди няколко месеца

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз пък си мисля, че след като веднъж си се регистрирал във форума, то проблемът ти с приятелите е решен - дори чат-пат тук да се посдърпаме един с друг, дори някой да дава бан на друг :bigwink:, това ни най-малко променя факта, че всички сме една уникална общност, разширяваща се постоянно, приемаща нови и нови членове, обединени от мечтата да разберем Истината :v:

Редактирано от Зитко
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Абе Спандю не спираш да ме изумяваш, ти си първия ми познат, който успя да напише думата "бира" с 4 правописни грешки :laugh:

:punk: :punk: :punk: :punk:

:good:

"Бири", Радо, "бири" - "по едни бири на седмица!"

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Има един филм "Сянката" - http://www.video.store.bg/p33290/siankata.html В него един доста голям храм, а после една доста голяма града в центъра на града ги има, но хората не ги виждат. Та проблемът май е същият.

Но и в реалния живот никой не ме търси и никой не ме вика да излизаме ... Ако някой е от Пловдив

И в задачката се пита защо пловдивчанин, който май разполага и с доста свободно време не се е появил на форумната среща? :hmmm:

Почти никой не харесва клиповете и снимките ми .

Има една поговорка, че по вкус и цвят приятели няма. Тъй че от това не може да правиш изводи. Ако става дума за снимките във фейсбук, то те са повече за информация на познаните, отколкото някаква изложба за харесване. Има си разни други места, където можеш да публикуваш снимки и да получиш някакви гласове за тях.

Бихте ли оставили скайп или фейсбук ?

Не трябва ли по-скоро ти да оставиш? За скайп даже май имаше опция да си го сложиш в профила.

Ако става дума за популярността във фейсбук, то може да направиш сметка при 365дни в годината колко време имат тези с по 2-3000 приятели там да общуват с тях виртуално и реално. Ако е всеки ден просто ще им трябва сцена, та от там да огреят всички. Но ако толкова много държиш, може да офертираш тези с многото приятели да те включат и теб сред феновете си и така може да събереш много "приятели", които даже няма да знаят дали не си само акаунт. Ако подбереш такива дето редовно слагат пръстчета (че харесват снимките и клиповете) и редовно цъкаш, че харесваш това дето пускат, то и те ще го правят, без да има значение какво си пуснал. Тъй че пръстчета за харесване може да се уредят, въпроса е дали това ще те удовлетворява.

Но май най-удачния вариант си е просто да не пропускаш форумните срещи, които поне до сега са все достатъчно близо до Пловдив.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Абе, дали ще се пие кафе, чай, какао или шоколад (със или без ром), бира или друго, това не е от такова голямо значение. Важното е да се съберем на една маса.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Аз пък съм от Пловдив, пък студентския ми живот премина основно в Смолян и по-малко - в Кърджали.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз съм от Смолян и уча право в Пловдив .

Правоооо.

Чудесна професия. Няма приятели само интереси.

Пред държавният изпит професорът изкарва студентите на калето и сочейки панорамата пита:

-Какво виждате?

-Къщи, коли, хора, пътища.....

Биват отговорите.

-Не, колеги! След изпита ще виждате само ответници, заявници, предмети на съдебни дела.

Така, че ако в първите 20-25 години не успее човек да се снабди с истински приятел(к)(и) после с годините на бачкане положението само се влошава. Повечето се губят вече, от колкото да намериш.....

Но, случва се.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

* * *

п.п. към Петров - наистина заповядай някой път на някоя от срещите, никого не сме върнали ;)

Не само, че никой не е върнат от тези срещи, но всички съфорумци са добре дошли!

Това е една наистина добра възможност за създаване на приятелства, още повече че хората /от форума/ имат сходни интереси.

. . .

Например, аз открих този форум и се регистрирах в него заради интересите ми в областта на историята.

Може би това не личи много от профила ми.. или пък от количеството постнати мнения в историческите раздели, но редовно чета публикациите на колегите.

На форумните срещи, определено се забавлявам да слушам мненията им по определени проблеми свързани с историята.

Забавно е!

Просто ела на следващата среща и ще се убедиш, че имам право.

Успех!

Поздрави, Б.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Aз открих този форум и се регистрирах в него заради интересите ми в областта на историята.

Очевидно имаме новина!

laugh.gif

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз съм от Смолян и уча право в Пловдив .

Ако бе дошъл да учиш право в Бургас, щях да ти намеря приятели и приятелки. :biggrin: Това в кръга на шегата и може би не толкова. ;)

Иначе, горе главата - и сам войнът е войн, стига да приемаш живота като едно предизвикателство, а не като комфортна даденост. Приятелите са по-ценни от сексуалния партньор (ако и с него станете приятели това е най-хубавото) и затова са рядкост. Не търси приятели като самоцел, а се оглеждай за сродни души - те сами ще те намерят.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Тъй като Романа го няма в тази тема мога да добавя, че примерно можеше да се включиш в почистването на западната порта на Сердика - нези мероприятия освен благородната си цел имат и друго - да се срещнат хора със сродни интереси. Едни отиват за да се срещнат с хора, които вече познават, а тези, които никой не познават - за да се запознаят.

Аз съм от Смолян и уча право в Пловдив .

Нещо, което не знам дали ще ти помогне да намериш приятели, но все пак не е лошо да видиш как е. ПУ е голям университет и има разни кръжоци - спортисти, хористи, артисти ... Може да почленуваш и в някоя партия. Един ден, когато завършиш и почнеш работа, ще видиш, че виртуалния свят може все още да е доста свободен, но в реалния живот за юристите у нас има доста големи ограничения, въпреки критиките на Венецианската комисия. Тъй че се възползвай докато можеш, защото после за един доста дълъг период, примерно колкото си живял до сега може и да нямаш възможност да го правиш.

PS:

Ако бе дошъл да учиш право в Бургас, щях да ти намеря приятели и приятелки.

А може ли на лични списъкът на по-хубавите и отзивчиви приятелки. :tooth:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

... А може ли на лични списъкът на по-хубавите и отзивчиви приятелки. :tooth:

Ела лично в Бургас и ще те запозная на място с по-засуканите студентки от последните три випуска (трети, четвърти и пети курс, на които преподавам или съм преподавал). :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

А ти по какво им преподаваш?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ела лично в Бургас и ще те запозная на място с по-засуканите студентки от последните три випуска (трети, четвърти и пети курс, на които преподавам или съм преподавал). :biggrin:

Аааааааааааааааааах, мръсник. biggrin.gif

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Абе Спандю, а ти кога ше ме запознаеш с твоите студентки от СУ, сега се сетих, че и аз си търся нови приятели :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...