Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител

Характерни черти на българските автохтонисти и етнонационалисти:

1. Грубо политизират и идеологизират историята...

2. Твърдо са убедени в правотата си – като комунисти и като религиозни фанатици.

3. Обичат да поучават, да назидават, сякаш са партийни секретари...

4. Мислят, че имат монопол върху Истината...

5. Вярват в ганчоценовизма, както комунистите вярват в марксизма-ленинизма...

6. Изопачават, фалшифицират, манипулират историята – подобно на комунистическите манипулатори, но в по-голяма степен...

7. Отричат другомислието, различните гледни точки...

8. Обявяват и заклеймяват инакомислещите , наричайки ги "врагове на народа", "родоотстъпници", "предатели" и т. н.

9. Умело и ловко използват пропагандата за промиване на мозъци...

10. Мразят или пренебрегват по-умните, по-учените, по-образованите, по-знаещите...

11. Привърженици са на крайното и догматично мислене, на двойностандартния подход към факти и източници...

12. Издигат в култ етноса, подобно на нацизма...

13. Подражават на нацизма, внушавайки, че българският етнос превъзхожда други етноси или че редица други етноси произлизат от българския...

14. Насаждат междуетническа, международна омраза...

15. Страдат от фобии, от грандомания, от параноя...



Марин Тачков

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 94
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Потребител

  Каквито ще да са, наши са! Някои манипулатори умело залепват отделни недостатъци  на отделни хора + комунистически катран за да предизвикат отвращение насочено към здравословния национализъм. Този национализъм, който е имунитет срещу външни посегателства, срещу демографския срив, срещу хаоса в икономиката, предизвикан от тези външни вмешателства, срещу мътилката в главите на младите, прдизвикана пак от това.  То не останаха национални медии, които да не изливат помия по самосъзнанието ни. 

Имам чувството, че се поощрява точно горния психиатричен национализъм за да се принизи заедно с него и нормалния - известна тактика на мозъчните тръстове. И това ни го правят не само баш империалистите, а и нашите нашите уж скромни съседчета, които си отглеждат в инкубатор собствените национализми и едва ли ще видите в някоя местна медия някой да бори национализма. Това става само при нас, защото отдавна сме обезглавени.

Призовавам тая тема да се  премахне. Нека си починем малко..

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 50 минути, Exhemus said:

Този национализъм, който е имунитет срещу външни посегателства, срещу демографския срив, срещу хаоса в икономиката, предизвикан от тези външни вмешателства, срещу мътилката в главите на младите, прдизвикана пак от това.  То не останаха национални медии, които да не изливат помия по самосъзнанието ни. 

А кой е здравословния национализъм и как се дефинира? Ако питаш 100 човека ще получиш 200 отговора.  Един например смята, че е здравословно и национално отговорно Македония да влезе в ЕС, а тези които я спират смята за национални предатели. Друг е точно на обратното мнение, че е национално отговорно  ветото на Македония да е до дупка, а всеки който се опита да направи някакви отстъпки за национален предател. Един смята, че излизането от ЕС е единствената национално отговорна позиция, друг точно обратно и т.н и т.н.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 10 минути, Atom said:

кой е здравословния национализъм и как се дефинира?

"Национализмът (патриотизмът) е единство на душата"

Ако приемем тази дефиниция за национализъм,тогава този,който руши единството на душите на българите,е предател. Например,когато много българи категорично искат "паметника" на Червената армия да бъде демонтиран,но други "българи" им пречат,то последните са предатели.

По проблемът с Македония няма разногласие сред българите. И за членството в ЕС няма...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 10 часа, Марин Йорданов said:

Характерни черти на българските автохтонисти и етнонационалисти:
 ............................
Марин Тачков

Браво, напипал си същината!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 9 часа, deaf said:

"Национализмът (патриотизмът) е единство на душата"

Ако приемем тази дефиниция за национализъм,тогава този,който руши единството на душите на българите,е предател. Например,когато много българи категорично искат "паметника" на Червената армия да бъде демонтиран,но други "българи" им пречат,то последните са предатели.

Добре, но Exhemus постави на  "здравословния национализъм" определени  характеристики: "Този национализъм, който е имунитет срещу външни посегателства, срещу демографския срив, срещу хаоса в икономиката, предизвикан от тези външни вмешателства, срещу мътилката в главите на младите, прдизвикана пак от това."

Твоята дефиниция не може по автоматизъм да осигури "здравословен национализъм" с горните характеристики.  Примери в това отношение има колкото искаш. Хитлер например е бил поддържан от мнозинството германци и "единството на душата" е било налице, а резултатите са ясни.  Ние също имаме такива моменти от историята и националните ни катастрофи до голяма степен са предизвикани от невъзможност на малцинството да се противопостави на масовите виждания за "единството на душата".  

 

Редактирано от Atom
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 12 часа, Марин Йорданов said:

Характерни черти на българските автохтонисти и етнонационалисти:

5. Вярват в ганчоценовизма, както комунистите вярват в марксизма-ленинизма...

Тази точка си е за махане. Не всички са ганчоценовисти.

Преди 10 часа, Exhemus said:

  Каквито ще да са, наши са!

Че те и македонските историчари са си наши🤣.

Редактирано от Янков
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 4 часа, Петър_Пейчев said:

Автохтонците нямат връзка с национализма, техният проблем е, че са загубили всякаква връзка с разума.

автохтонците унищожават родната история, по това си приличат с македонистите.

Техният шовинизъм е породен от комплексите за малоценност, които тресат апологетите им.

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 13 часа, Exhemus said:

Този национализъм, който е имунитет срещу външни посегателства, срещу демографския срив, срещу хаоса в икономиката

Kaк правите тази причинно-следствена връзка?

Населението навсякъде в Европа застарява, това е естествен процес - хората живеят по-дълго, след втората световна война има бейби буум, тоест хората, родени тогава, са повече, обществените отношения се променят, защото жените не щат да раждат по пет деца, искат по едно, или могат да родят само едно, защото започват с ражданията късно, но затова има икономически причини - за влизане в икономиката днес се изисква много по-високо образование, отколкото преди 100 години, когато и с образование трети клас човек е имал някаква възможност да бъде нает. Сега трябва висше образование, тоест жените, за да могат изобщо да работят, трябва да раждат около 30тата си или по-висока възраст, а тогава по чисто биологически причини вече има време само за едно дете. За това има достатъчно статистически данни.

Друг фактор - децата вече не са икономически актив (не могат да бъдат използвани за труд), а икономически пасив. Издръжката на едно дете е твърде висока - то изисква много повече грижи и много по-дълго образование, отколкото преди сто години, за да може изобщо да се интегрира в обществото в бъдеще, ерго този разход - осигуряване на качествен живот и образование на детето, за много хора е непосилен, ако детето е повече от едно.  Национализмът пак няма нищо общо.

Причина за допълнителното влошаване при нас е емиграцията - факторите са и икомомически, тоест хората търсят по-добър живот за децата си, и всякакви други - влошаване на здравната система, влошаване на образованието. Има здравна емиграция, има образователна емиграция, защото българските университети не отговарят на изискванията за добро образование и последваща реализация на много млади хора. Когато хората имат възможност да избират къде да живеят, е логично да изберат да живеят там, където средата отговаря по-добре на потребностите им - и национализмът няма нищо общо, въпросът е прагматичен. Искат ли да живеят на място, където държавните институции са нереформирани, недобре действащи, всички системи в държавата работят зле, или на място, където има прозрачно, ефективно управление, върховенство на закона, такива неща, или където животът им би бил предвидим и правата им на неща като образование, здравеопазване, и разни други подобни жизненоважни подробности - гарантирани. За емиграцията също има достатъчно данни. Както и за причините за нея, само че политическата класа не иска да ги приеме за валидни, защото не иска да признае тоталния си провал в управлението на държавата.

Национализмът ерго няма нищо общо с демографската криза и не е никакво средство за преодоляването й. Той няма да промени нито застаряването на населението (е, ако ненадейно измрат хората над 60, ще имаме статистически по-младо население, като в Африка, но няма да имаме нищо по-добро от това, което имаме в момента), нито това, че ако искат животът им да не се стече по начин, който не им харесва, хората ще напускат държавата и никаква идеология няма да ги спре.

Хаосът в икономиката също няма нищо общо с национализма, а с тежкото комунистическо наследство и с това, че потресаващо много се краде, най-просто казано. Никакви националистически лозунги няма да спрат изтичането на кадри, допотопните процеси на места, лошата организация на работа, лошата производителност на труда, остатъците от направо феодални порядки в някои сектори в провинцията, където заради високата безработица хората са обект на експлоатация. И това не е заради национализма или липсата му, а заради лошо управление - съсредоточаването на икономическите дейности в големите градове и обезкървяване на останаалта част от България. Примерно.

И какво ли не още, ако факторите бяха единични, досега да сме поправили забатаченото си положение.

Не ми пречи да предложите някаква статистика, която да подкрепя аргументите ви, но не мисля, че такава изобщо съществува, защото твърдението е сбъркано по подразбиране.

 

Редактирано от dora
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 22 минути, dora said:

твърдението е сбъркано по подразбиране.

"Най-ужасната катастрофа,която може да постигне един народ е,той да изгуби своята национална душа." - Гюстав льо Бон,мото на книгата му "Психология на тълпата". Има я в Читанка-та.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 16 часа, Марин Йорданов said:

Характерни черти на българските автохтонисти и етнонационалисти:

1. Грубо политизират и идеологизират историята...

2. Твърдо са убедени в правотата си – като комунисти и като религиозни фанатици.

3. Обичат да поучават, да назидават, сякаш са партийни секретари...

4. Мислят, че имат монопол върху Истината...

5. Вярват в ганчоценовизма, както комунистите вярват в марксизма-ленинизма...

6. Изопачават, фалшифицират, манипулират историята – подобно на комунистическите манипулатори, но в по-голяма степен...

7. Отричат другомислието, различните гледни точки...

8. Обявяват и заклеймяват инакомислещите , наричайки ги "врагове на народа", "родоотстъпници", "предатели" и т. н.

9. Умело и ловко използват пропагандата за промиване на мозъци...

10. Мразят или пренебрегват по-умните, по-учените, по-образованите, по-знаещите...

11. Привърженици са на крайното и догматично мислене, на двойностандартния подход към факти и източници...

12. Издигат в култ етноса, подобно на нацизма...

13. Подражават на нацизма, внушавайки, че българският етнос превъзхожда други етноси или че редица други етноси произлизат от българския...

14. Насаждат междуетническа, международна омраза...

15. Страдат от фобии, от грандомания, от параноя...



Марин Тачков

 

Като цяло много от точките са дефинирани много неточно и елементарно, като се използват няколко логически заблуди. Изглежда, че целта е да се говори за българските автохтонисти-етнонационалисти, но е написано автохтонисти и етнонационалисти. Другата заблуда е да се слагат под един знаменател или на един полюс националисти, партиоти, родолюбци и нацисти, в противовес на другия полюс, който явно е либерализма и толерастията. Разликата при тези начини на представяне е съществена. Изписано по горния начин с "и", а не с тире, се прикачват авнохтонски идеи на националистите, и обратно на автохтонците се прикачват нациналистически идеи. А е възможно националистите да не са автохтонци, и автохтонците да са само историци без политически цели. При другата заблуда, че патриот е равно на нацист, просто коментара е излишен. Който смята, че нещата стоят така, явно или не може да мисли разумно, или има някакви политически, финансови и други цели от пращането на патриотите и родолюбците в графата нацисти. Левски, Ботев и Раковски са били патриоти и родолюбци, но не са били нацисти. И са направили така, че България да се освободи. Левски до колкото си спомняме говори за България на хората без значение от етноса им. 

Тъй че темата поднесена по този начин явно е доста нелепа и недомислена, дефинирана е чрез логически заблуди, които подвеждат, и следователно е за коша, или трябва да се коригира заглавието. 

Редактирано от makebulgar
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

така е, внасям корекции: трябва да се прави разлика между национализъм, националсоциализъм и пр.

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 9 часа, Петър_Пейчев said:

Автохтонците нямат връзка с национализма, техният проблем е, че са загубили всякаква връзка с разума.

Не е вярно! Ахтохтонизмът е тясно свързан с крайния национализъм...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 5 часа, dora said:

Kaк правите тази причинно-следствена връзка?

Населението навсякъде в Европа застарява, това е естествен процес - хората живеят по-дълго, след втората световна война има бейби буум, тоест хората, родени тогава, са повече, обществените отношения се променят, защото жените не щат да раждат по пет деца, искат по едно, или могат да родят само едно, защото започват с ражданията късно, но затова има икономически причини - за влизане в икономиката днес се изисква много по-високо образование, отколкото преди 100 години, когато и с образование трети клас човек е имал някаква възможност да бъде нает. Сега трябва висше образование, тоест жените, за да могат изобщо да работят, трябва да раждат около 30тата си или по-висока възраст, а тогава по чисто биологически причини вече има време само за едно дете. За това има достатъчно статистически данни.

Друг фактор - децата вече не са икономически актив (не могат да бъдат използвани за труд), а икономически пасив. Издръжката на едно дете е твърде висока - то изисква много повече грижи и много по-дълго образование, отколкото преди сто години, за да може изобщо да се интегрира в обществото в бъдеще, ерго този разход - осигуряване на качествен живот и образование на детето, за много хора е непосилен, ако детето е повече от едно.  Национализмът пак няма нищо общо.

Причина за допълнителното влошаване при нас е емиграцията - факторите са и икомомически, тоест хората търсят по-добър живот за децата си, и всякакви други - влошаване на здравната система, влошаване на образованието. Има здравна емиграция, има образователна емиграция, защото българските университети не отговарят на изискванията за добро образование и последваща реализация на много млади хора. Когато хората имат възможност да избират къде да живеят, е логично да изберат да живеят там, където средата отговаря по-добре на потребностите им - и национализмът няма нищо общо, въпросът е прагматичен. Искат ли да живеят на място, където държавните институции са нереформирани, недобре действащи, всички системи в държавата работят зле, или на място, където има прозрачно, ефективно управление, върховенство на закона, такива неща, или където животът им би бил предвидим и правата им на неща като образование, здравеопазване, и разни други подобни жизненоважни подробности - гарантирани. За емиграцията също има достатъчно данни. Както и за причините за нея, само че политическата класа не иска да ги приеме за валидни, защото не иска да признае тоталния си провал в управлението на държавата.

Национализмът ерго няма нищо общо с демографската криза и не е никакво средство за преодоляването й. Той няма да промени нито застаряването на населението (е, ако ненадейно измрат хората над 60, ще имаме статистически по-младо население, като в Африка, но няма да имаме нищо по-добро от това, което имаме в момента), нито това, че ако искат животът им да не се стече по начин, който не им харесва, хората ще напускат държавата и никаква идеология няма да ги спре.

Хаосът в икономиката също няма нищо общо с национализма, а с тежкото комунистическо наследство и с това, че потресаващо много се краде, най-просто казано. Никакви националистически лозунги няма да спрат изтичането на кадри, допотопните процеси на места, лошата организация на работа, лошата производителност на труда, остатъците от направо феодални порядки в някои сектори в провинцията, където заради високата безработица хората са обект на експлоатация. И това не е заради национализма или липсата му, а заради лошо управление - съсредоточаването на икономическите дейности в големите градове и обезкървяване на останаалта част от България. Примерно.

И какво ли не още, ако факторите бяха единични, досега да сме поправили забатаченото си положение.

Не ми пречи да предложите някаква статистика, която да подкрепя аргументите ви, но не мисля, че такава изобщо съществува, защото твърдението е сбъркано по подразбиране.

 

Има връзка между патриотизъм и раждане на деца. То е било патриотичен повик след 1ва св.  между царските офицери ..и няма офицер с по-малко от 3 деца.

   Патриотизмът в големи количества създава обществено мнение и манталитет и тези дето могат, започва да ги човърка отвътре, докато не направят поредното дете. Така е и с всякакви общи начинания. Спонсорство, меценатство.. богатий с парите, бедний със трудът..

Как патриотизмът влияе на икономиката? На върха на пирамидата патриотизъм -> честни производствени отношения, честни договорни отношения, удържане на дадена дума.  Едно престъпление освен конкретната жертва, се разглежда като престъпление към всички..

Патриотизъм -> възпитаване на другарство от ранна възраст. Обратното - геройство в лъжата, мързела и мошениченето и в зряла възраст  какво може да очакваш от такава тълпа? -хаос в икономиката. 

  

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 18 часа, deaf said:

"Национализмът (патриотизмът) е единство на душата"

Ако приемем тази дефиниция за национализъм,тогава този,който руши единството на душите на българите,е предател. Например,когато много българи категорично искат "паметника" на Червената армия да бъде демонтиран,но други "българи" им пречат,то последните са предатели.

По проблемът с Македония няма разногласие сред българите. И за членството в ЕС няма...

Има голяма, съществена разлика между нормалния патриотизъм и крайния национализъм /ултранационализъм, етнонационализъм/! ... Точно крайните ни националисти рушат "единството на душите на българите", отричайки славянския етнос, славянската култура, славянските езици!...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 8 минути, Марин Йорданов said:

крайните ни националисти рушат "единството на душите на българите", отричайки славянския етнос, славянската култура, славянските езици!...

Това са исторически спорове,които не могат да разрушат единството на българите. На 99% от българите не им пука дали имат славянски корен или не.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Романе, всичко това е така. Но макетата, румънците и т.н. си имат отдавна простичък и достоен "национален наратив". Естествено, нагласени сладки приказки за собствена консумация, но приятни и за ухото на големите от Европа и Америка, които хабер си нямат от балканска история. Те ценят само класическа Атина, грандиозния Рим и великия Александър. Ако някой се пришие умело към някои от тях, западняците ще го фаворизират за сметка на този който се опитва да се гордее, че наследява славяни(кални), татари(кривокраки) или друга номадска сволач.

Да бяхме възприели за "нац.наратив" автохтонизма, по щяхме да прокопцаме!  :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 15 минути, deaf said:

Това са исторически спорове,които не могат да разрушат единството на българите. На 99% от българите не им пука дали имат славянски корен или не.

Постингът ми е свързан именно с историческите истини и възгледи, с историята като Наука... Навярно 90% от българите не се интересуват дали са 99% чисти траки...

Link to comment
Share on other sites

 

""Наименованието „националсоциализъм“ (също „национален социализъм“) произлиза от програмната платформа на образуваната през 1919 г. Германска работническа партия, година по-късно преименувана на NSDAP.

След падането на Хитлер терминът националсоциализъм продължава да се употребява в тогавашната ФРГ за идеологията на водената от Националсоциалистическа германска работническа партия (NSDAP, учредена 1920 г.) политика, като по този начин националсоциализмът бива разграничаван от италианския фашизъм. В ГДР вместо това националсоциалистическият светоглед (който в основите си е по-скоро смесица от различни идеологически начала с корени от XIX в.) по-често се назовава (както и на руски) „фашизъм“ и „хитлерофашизъм“. В този случай преобладава обобщаващо тълкуване, при което националсоциализмът се обединява с други идеологии и режими, целящи отблъскване на предполагаема социалистическа революция.""

 

Националсоциализма, по какво се отличава от фашизма. Някой знае ли .

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Веднъж завинаги трябва да се сложи край на тези пропагандни клишета. През първата половина на 20-ти век в Европа социализмът е бил новият идол. Масово са му се кланяли. Включително и в Германия. Ето защо Хитлер именува своята партия "социалистическа",не защото е социалист и вярва в социализма,а за да отнеме електорат от другите социалистически партии - германската социалдемократическа и комунистическата,(не че тя е социалистическа,но много хора се заблуждават,че е такава). Това го пише самият Хитлер в книгата си "Моята борба". (Ако толкова настоявате или не ми вярвате,ще потърся линк от книгата.) След като той го казва,защо трябва да спорим и да му приписваме неща,които не ги е мисли и провеждал?! Хитлер НЕ Е социалист.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 6 часа, makebulgar said:

Като цяло много от точките са дефинирани много неточно и елементарно, като се използват няколко логически заблуди. Изглежда, че целта е да се говори за българските автохтонисти-етнонационалисти, но е написано автохтонисти и етнонационалисти. Другата заблуда е да се слагат под един знаменател или на един полюс националисти, партиоти, родолюбци и нацисти, в противовес на другия полюс, който явно е либерализма и толерастията.

Мисля, че твоето тълкуване е елементарно, недостатъчно логично... Не съм привърженик на полюсното мислене, а на умереното мислене. В никакъв случай не съм поставил патриотите /родолюбците/ на единия полюс! Те са в зоната на Нормалното...

ПП: Не одобрявам и крайния либерализъм, толерастията, националния нихилизъм /които са на другия полюс/...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 8 часа, deaf said:

"Най-ужасната катастрофа,която може да постигне един народ е,той да изгуби своята национална душа." - Гюстав льо Бон,мото на книгата му "Психология на тълпата". Има я в Читанка-та.

Има далеч по-сериозни катастрофи, вече сме минали през няколко.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 минута, dora said:

Има далеч по-сериозни катастрофи, вече сме минали през няколко.

Най-сериозната катастрофа е именно загубата на национална душа. Справка,Прехода през последните тридесет години,когато милиони българи избягаха на Запад...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 3 часа, Exhemus said:

Има връзка между патриотизъм и раждане на деца. То е било патриотичен повик след 1ва св.  между царските офицери ..и няма офицер с по-малко от 3 деца.

Няма никаква такава връзка в този конкретен случай. Тогава жените не са работили, първо. Офицерите пък са били достатъчно благосъстоятелни, за да издържат жена с три деца, второ. По него време не е имало и противозачатъчни. Жениш се, колкото пъти забременееш, толкова пъти раждаш. В държавите, където все още противозачатъчни не се ползват, ситуацията е сходна, но това няма общо с патриотизма, а с нивото на обществено развитие. Засилена раждаемост в развитите държави има и в анклави с фундаменталистки ценности, напр. крайно христянство, или в региони с изключителна бедност - те не могат да си позволят каквато и да било здравна и социална грижа, какво остава за здравно образование на населението.

Ако има връзка между "патриотичния повик" и раждането на деца, можем да ги открием другаде, в нацистка Германия: Lebensborn. 

Откакто обаче развитостта и производителността на една икономика са по-важни за благосъстоянието й от броя човешки индивиди (да не говорим, че с роботизацията и изкуственият интелект много от тези по-ниско квалифицирани хора ще бъдат по-скоро в тежест на държавите, отколкото в тяхна (демографска) полза, това какво население има една държава е без значение. Важно е как е организирала това население и използва това, което има като човешки ресурс.

Ако демографските предвиждания са важни за нещо, то това е за адаптиране на държавите към все по-големите нужди от социални разходи и здравеопазване за все по-възрастното население. Средствата за което трябва да дойдат от някъде - напр. повишаване на производителността, разни други неща., или евентуално внос на работници от държавите с по-младо като демографски профил население, така че грижа нямаме, всъщност. Там, където са по-стари, рано или късно ще дойдат по-младите.

Пренаселването пък като цяло вреди на планетата.

Така че демографската карта, изигравана по този начин - с призиви за по-висока раждаемост, всъщност става все по-безсмислена.

Идеологии, базирани на състоянието на Европа в 19 век, в 21-ви по-скоро са неприложими, да не говорим, че нерядко са направо токсични. в 22-ри век няма да доживеем да видим.

Редактирано от dora
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...