Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано
  On 18.04.2022 г. at 10:55, rumcaiz said:

image.png.6d0824959f265fe686f752651894c4db.png

Expand  

В недрах Украины выявлено около 20 тыс. месторождений и проявлений 117 видов полезных ископаемых. Из них 8172 месторождения с запасами 94 видов минерального сырья имеют промышленное значение. К промышленному освоению привлечены 2868 месторождений, на которые работают свыше 2 тыс. горнодобывающих и перерабатывающих предприятий.
На Украине разработаны и выявлены месторождения нефти, газа, угля, торфа, сланцев, урана; железа, марганца, хрома и никеля, титана, магния, а также алюминия, меди, цинка, свинца. Есть в недрах страны золото, серебро, ртуть, бериллий, литий, цирконий, гафний, тантал, ниобий, кобальт, олово, вольфрам, молибден, ванадий, иттрий и лантаноиды, и рассеянные элементы германий и скандий.[100]

• Харесва ми! 1
  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

Публикувано
  On 18.04.2022 г. at 7:32, Doris said:

... Но пропагандата и без това е в състояние да промива мозъци. В момента попагандата е някакъв втори фронт с почти толкова голямо значение като истинския. 

Expand  

Вярно, глей кво става с помийните ями СНН, ББС, ДойчеЗеле, Евронюз, бг , Нова. Стара, Бтв и пр. Почти всички Западнали медии и соц.мрежи и новинарски сайтове, форуми, като този примерно и т.н.т.  Глобална Лайнометищина ...................

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2
Публикувано
  On 18.04.2022 г. at 7:56, scaner said:

.... Неочаквано за мене... Което свидетелства, че интелигентността не е фактор в естественият подбор при човека :)

Expand  

Не е фактор. Ако беше .............. отдавна тея от ОЧЗ, разните му катили от служби и управления, корпоративни вампири, банкери, финансисти, онея редовните от <инвест. фондове> разната им многобройна прислуга и пр. и пр., чак до последния продажен сканиращ елемент по форуми и паланки. Тея всички щяха <интелигентно> да висят безгрижно по дървета, диреци, смаллъци , сайвани , мостове, кули и т.н.т.:D

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикувано
  On 17.04.2022 г. at 21:34, tantin said:

Много са сложни тия процеси, особено с църковните догми , реформи и прочие. Признавам си че не ги разбирам, а доколкото схващам подобно неразбиране има дори и в русктата история / доктрина/ .  Неслучайно Пижиков се е наел да го изследва тоя проблем , да го обяснява. Значи според теб говорим за "вторична" колонизация - когато "киевщината" извършва един вид вторична колонизация в старата "Велика Русь"?

Expand  

Името на русия е прихванато с варяжкият Рюрик (на старобългарски: Рюрикъ, от източностароскандинавското Hrø̄rīkʀ или Rø̄rīkʀ, производно от прагерманското *Hrōþirīks и съответстващо на западностароскандинавското Hrœrekr и на английското Roderick) е варяжки военачалник, вероятно шведски викинг от народността рус, който през 862 установява контрол над Ладога и построява селището Холмгард (Рюриково Городище) в Новгород. Според наличните сведения, Рюрик остава на власт до смъртта си през 879. След неговата смърт властта е поета от Олег, който управлява повече от 30 години от името на сина на Рюрик, княз Игор.

Начинът, по който Рюрик завладява Ладога и Новгород, е спорен. Единствената информация за него се съдържа в Начална руска летопис от 12 век, където се казва, че той е поканен от местните племена, искащи установяването на ред в страната. Според някои историци самото съществуване на Рюрик е легенда.

Наследниците на Рюрик, династията на Рюриковичите, преместват столицата в Киев, създавайки Киевска Рус, оцеляла до монголските нашествия. Няколко днешни княжески рода произлизат по права линия от Рюрик, макар че последният Рюрикович, управлявал Русия, е Василий IV, умрял през 1612.

Съветската и съвременната руска историография са положили и полагат огромни усилия за заличаване на външно присъствие във всички области на развитие на Русия.

Самото създаване на Русия като държава е осъществено така. Няколко местни племена са поканили чужденец, скандинавски княз Рюрик да дойде да ги оглави. Той е дошъл с армия и администрация, които са основали руската държавност. Те са донесли със себе си и названието “Русь”.

Рюрик и неговите наследници копират и налагат в страната чужди законодателство, писменост, религия. Дори държавните символи в Русия по произход не са руски. Двуглавият орел е копиран от Византия, царската корона (шапка Мономаха) е донесена от Азия, руското знаме много прилича на това на любимата от Петър Холандия. Най-известният руски символ – Кремъл е построен от италианци и копира италиански крепости.

Москва води началото си от крепост, изградена около 1156 година от великия княз на Киевска Рус Юрий Долгоруки

• Харесва ми! 2
Публикувано
  On 18.04.2022 г. at 10:12, Пандора said:

Следва да си зададат и въпроса, каква изобщо беше целта на "операцията" и какви ги дирят в международно призната държава. Но за тези въпроси ще чакаме дълго.

Expand  

Основните отговори са ясни, не ги ли разбра за толкова време?

• Потребител
Публикувано

Появи се и кратко видео на потъващия кораб.

И информация за екипажа:

Мать "пропавшего без вести" моряка из "Москвы": в госпитале около 200 раненых

https://www.unian.net/russianworld/kreyser-moskva-mat-propavshego-moryaka-v-gospitale-bylo-200-ranenyh-gde-ostalnye-novosti-rossii-11790936.html

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикувано

https://www.unian.net/war/mariupol-boycy-azova-provodyat-kontrataku-v-mariupole-video-novosti-vtorzheniya-rossii-na-ukrainu-11791563.html

Слуховете за руска победа в Мариупол са леко преувеличени.

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикувано
  On 18.04.2022 г. at 12:33, laplandetza said:

Основните отговори са ясни, не ги ли разбра за толкова време?

Expand  

Аз на тези за "освобождение" при такава съпротива не вярвам. Въобще тезата за "освободителната" мисия все повече се блъска в неприязанта на "освобождаваните" множество народи. Следва да се преосмисли има ли смисъл с това оправдание да се маскират други цели.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикувано

Според АрмияИнфо Гугъл е отворил в максимално разрешение (0.5 метра за точка) в Google Maps всички секретни и стратегически обекти в Русия - пускови шахти на междуконтинентални ракети, командни пунктове, серетни полигони и др.

Повече инфо ТУК.

• Харесва ми! 2
  • Благодаря! 1
  • Неясен 3
  • Глобален Модератор
Публикувано

https://armyinform.com.ua/2022/04/18/zablukav-na-navchannyah-ale-vzhe-pravylno-povernuvsya-dodomu-zsu-likviduvaly-kombryga-rosarmiyi/

Убит е командира на 49 зенитна бригада - полковник Иван Гришин.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикувано

https://news.bg/world/rodnini-tarsyat-izcheznali-ot-ruskiya-flagman-moskva.html

Според мен скоро време руските власти ще трябва да дават обяснения.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано
  On 18.04.2022 г. at 15:46, Absurde said:

Expand  

Това ми прилича да са байрактари, изпратени за помощ на Азов.  От въздуха следят и разстрелват живата сила на ДНР. А тези на земята не могат да се усетят че ги следят от безпилотника.   В същото време командния център следи терена и казва на азовците къде ги дебнат засади.   Вижда се координацията с центровете на нато.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

Научи повече  

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.