Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Какво става в България?

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано
Преди 3 часа, gmladenov said:

, а сега има хора, които искат връщане към неофеодална Русия

Воглаве с Трайчо, който свали санкциите... Народът обаче избра прогреса, а не регреса на Трайчо от ДБ :D

• Потребител
Публикувано
Преди 5 часа, gmladenov said:

Тогава всички искахме Европа, а сега има хора, които искат връщане към неофеодална Русия. Да се неначуди човек.

Ако човек иска едни и същи неща в продължение на 35 години, това е повод за притеснение. Особено в нашия динамичен свят.

А обективно погледнато, помисли си каква беше Европа тогава и каква е сега. Съответно каква беше Русия тогава и каква е сега. А най-важното - какви бяха САЩ тогава и какви са сега. Разбира се, обективният поглед е нещо, на което не трябва да се придава твърде голямо значение... :D 

• Потребител
Публикувано

Няма харизматична личност.

От същият гнил посткомунистичен боклук избираме на ново и пак на ново...

селави

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикувано (edited)

По колко гласа е събрала общо всяка партия на сегашните и на миналите избори. Излиза че Радев е дръпнал най-много гласове от Герб (като % от ИТН, Възраждане и БСП), а най-малко - от ППДБ.
Големият отлив на гласове при Герб и ДПС специално се дължи на безпрецедентните акции на Емил Дечев против предизборните измами. Според самия него, хванатите предизборни нарушения са били в полза на следните партии:
631 за ДПС
318 за ГЕРБ
18 за Възраждане
13 за БСП
11 за ППДБ
7 за Величие
4 за ИТН
2 за МЕЧ
Да не забравяме и заловените в Румъния 1.5 млн фалшиви евра за купуване на гласове, за които също е ясно кой ги е поръчал и как са се отразили на резултатите.

675891604_122170204694908065_3393005475157858009_n.jpg

Редактирано от Warlord
  • Харесва ми! 4
  • Администратор
Публикувано

От Копейкин:

Вчера публикувах едно старо изказване на Асен Василев от 2023 г., в което той казва:

„Моят прочит е, че проруските сили в България ще вземат превес в следващите 18 до 24 месеца в парламента, за първи път от 1996 г. насам. Въпросът е дали ще го вземат, след като сме в еврозоната и в Шенген, т.е. количеството щети, които могат да нанесат, са по-малки.“

Тези от вас, които ме следят отдавна, знаят, че аз бях категорично против „Сглобката“. Само мисълта ППДБ да влезе в коалиция с ГЕРБ ме караше да се ядосвам. Погледнато от днешна гледна точка, съм длъжен да си призная, че може би тогава не съм преценил ситуацията правилно. Повече от ясно е, че в ППДБ са виждали сигнали, които всички ние отвън сме пропускали.

Със сигурност ситуацията за България днес без „Сглобката“ щеше да е много по-различна. Мнозинство на Румен Радев без страната ни да е в Шенген и еврозоната би било много по-лошо, отколкото е сега. Знам, че много хора тогава, включително и аз, се разочароваха от ППДБ. Самият Асен Василев призна, че основната им грешка е била това, че не са обяснили достатъчно ясно идеята за „Сглобката“ на хората.

Днес вече е ясно! „Сглобката“ наистина си е струвала жертвата. България е в Шенген и еврозоната и щетата, която Радев може да нанесе сега, е в пъти по-малка, отколкото щеше да е без Шенген и еврозоната! Това е важен урок лично за мен. Вече ще се старая да вниквам в детайлите по-внимателно и да гледам по-дългосрочно, когато анализирам дадена политическа ситуация!

Много се надявам ППДБ да преценят внимателно следващите си ходове при сегашното положение! Бъдещето на страната ни зависи от това!
  • Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикувано
Преди 3 часа, Warlord said:

Да не забравяме и заловените в Румъния 1.5 млн фалшиви евра за купуване на гласове, за които също е ясно кой ги е поръчал и как са се отразили на резултатите.

Кой ги е поръчал еврата ако не е тайна, и от къде ни е информацията за поръчката му? 

Ето какво пишат за печатницата. Човека явно е произвеждал много и ги е пуснал евтино на пазара:

Италианец сам отпечатал една четвърт от всички фалшиви евро в Европа в гаража си

Италианската полиция нахлу в къща в Неапол и откри скрита печатница зад гаража. За да получи достъп, той построил фалшива стена върху релси зад шкаф, който се отварял с домашно направен електронен превключвател.

Зад него имаше пълномащабна производствена линия: 31 дигитални печатни машини, работещи непрекъснато. Той отпечата фалшиви банкноти от 20, 50 и 100 евро на стойност 11 милиона евро. 8 милиона евро вече бяха продадени в цяла Европа, предимно през Франция. Полицията откри на място още 3 милиона евро от готовите банкноти, очакващи доставка. Европейската централна банка потвърди, че фалшификатите са с толкова високо качество, че дори холограмите изглеждат автентични. Тези банкноти бяха открити в 10 държави, преди разследващите да ги проследят до един-единствен човек в Неапол.

Италианец сам отпечатал една четвърт от всички фалшиви евро в Европа в гаража си.
  • Потребител
Публикувано

Интересно ще е колко от коалиционните партии, които Радев вкара в парламента, ще решат да останат с него утре, когато реши да регистрира партия Прогресивна България. Едва ли ще се откажат от партиите си просто така.

И след това дали всички депутати ще останат негови, или ще си тръгнат с някоя от партиите като независими в парламента. 1/3 от депутатите са над 40, а това означава че една отцепила се партия би изкарала Радев от мнозинство. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано

Руски блогър за Радев:

Никой все още не знае каква ще бъде политиката на Радев; обещанията са едно, практиката е съвсем друго. Известно е, че той не е твърд евроскептик, но се застъпва за „суверенитет в рамките на ЕС“. Със сигурност не е „нов Орбан“, така че Радев няма да се намесва в политиката на ЕС спрямо Русия. Новото правителство не може да си позволи да загуби субсидии, но може да търси изключения за България, като например определени санкции. България също не се намесва, нито участва в инициативи като заема от 90 милиарда евро за Украйна. В същото време сътрудничеството с Русия би могло да помогне на България да реши един важен въпрос: понижаване на цените на комуналните услуги, предимно на електроенергията.

Но най-важното тук е, че това е лява коалиция, което означава, първо, че не са „тръмписти“, и второ, победата на Радев няма да засили „кафявата вълна“ в ЕС. Следователно, тези събития няма да окажат съществено влияние върху политиката на ЕС и България в най-добрия случай ще заеме неутрална позиция спрямо Русия, но със сигурност не бива да очакваме влияние на нивото на Орбан.

• Харесва ми! 2

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.