Отиди на
Форум "Наука"

Руско-украинската война 2022 година. - Продължение


Recommended Posts

Just now, deaf said:

Разбира се,че всеки защитава своите си интереси. Въпросът е ти какви интереси защитаваш?

Виц

– Как се нарича руска танкова бригада връщаща се от Украйна?

– Пехотен полк. 🤣

Единствено моите интереси защитавам, в случая по стечение на обстоятелсвата се падат европейски... Аз съм един от тези, които ще плащат всичките тези чужди мераци, което не ми допада особено...😊

  • Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Потребител
Преди 2 минути, kirasirrav said:

,,Батальон е по-малък от полк. Как батальон ще бъде "реформиран" в полк?! "

Ами така - като се увеличи персонала/бойците и подразделението си повишава ранга - може да бъде разгърнат в бригада или дивизия, примерно както СС-овските елитни части - първоначално са били по-малки, постепенно се увеличават като бройка, численост и т.н.

Определение за реформа от Уики - реформата е свързана с отстраняване на грешки,неправди и злоупотреби,но без промяна на основите на системата. Реформата се стреми да подобри определена система на обществени отношения..."

Да увеличиш числеността на едно военно съединение не е реформа. Това е окрупняване на армията. Не се заяждам. НРБ имаше три армия в армията. Ако Добри Джуров ги беше окрупнил в две армия,това щеше ли да бъде "реформа"? Еми не. Тя БНА пак щеше да бъде обучавана и управлявана от същите прости фатмаци като Джуров. Дори всъщност щеше да се намали ефективността и,защото колкото по-голямо военно съединение командва даден командир,толкова по-трудно му е да го управлява. Парадокс може би,но е факт.

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 59 минути, skiahtro said:

Пък ей това е вредата от американската пропаганда.🙂

А уж съветваш другите да се учат и да наблюдават колко устойчиви са предразсъдъците и колко е трудна борбата с тях и от двете страни...🙂

По-точно? Какво всъщност се опитваш да коментираш?

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 40 минути, tantin said:

Отново за Библиотеката на Мариупол. Тази жена е журналистка от ДНР и е била задържана  за кратко в Мариуполското летище в специално пригодените помещения.  Същият командващ Василий Прозоров , дето разобличава Азов е бил там на мястото и тя дори го разпознава.  Елена Блоха се опасява че около летището на Мариупол има масови гробове с убити и измъчвани от азовците.  Камерите по онова време били препълнени с измъчвани

Тантине, извинявай. Може да съм много прост, но си загубих времето да изгледам това видео, и така и не разбрах - как се пръкнаха от него опасенията за масови гробове с убити  измъчвани?

Не че сега няма да се появят де, даже пресни, пресни...

 

Link to comment
Share on other sites

Имам голяма молба към журналистите от националните ни телевизии, които са доказали, че са обективни и честни професионалисти.

Може ли да помолите колегите си от украинската пропаганда, с които явно сте много близки, да ни запознаят малко по-подробно с жертвите на руснаците в Буча.

Поне с една. Как му е името, къде е живял, да покажете къщата му в Буча, неговите близки, които сега страдат, как се е случило всичко, защо си е сложил бяла лента… Такива работи. Не е много работа.

Иначе ни залива отвсякъде задушаваща руска пропаганда и до нас не достига глътка чист въздух на украинската и наглосаксонската пропаганда.

Мерси предварително.

Богомил Бонев

  • ХаХа 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 10 часа, Orbit said:

Какъв съм ?

Ти как разбра кои е извършителят ?

Аз не твърдя кой го е извършил. Аз твърдя че няма доказателства. Трябва да има разследване.

Това много прилича на постановка. 

Сателитните снимки и свидетелите са ти малко,искаш показанията на убитите и клетвени декларации подписани от всеки убит лично? Медицината твърди,че са убити през времето на руската окупация но ти не вярваш, какво излиза самоубили са се или какво? Аи сиктир.

Преди 10 часа, Divane said:

Няма и да чуеш, защото за това сега е забранено да се говори в "цивилизования свят". Украинските зверсва започнаха от Майдана 2014, после се прехвърлиха на Донбас и  постоянно цели 8 години там никой не забелязваше убитите, живите изгорени в Одеса и за още много неща ще чуеш, но като вземат руските Украйна. Всичко снимат и документират, военните им журналисти са на местата на военните действия

Ей го още един майстор на късия расказ. Какви зверства бре аланкооглу? Ти въобще имаш ли идея за какво и как започна всичко? Явно не.

Преди 10 часа, gmladenov said:

Смахнат и объркан конспиратор, който мрази Запада ... но твърди, че не го мрази.
Също така твърди, че вярва в реални кадри ... но когато му ги покажат, не им вярва.

Абе загубена работа.

Това е борец за руския мир ,ама това им харесвам на тия,крачето им не стъпва там,голяма любов пада, ама от далеч. Абе пълна психиатрия.

Преди 9 часа, Orbit said:

Същите нацисти.

Толкова тъпи и промити русофоби на едно място рядко се срещат.

Вие успешно реабилиритирате нацистите с това непрекъснато повтаряне. Вече никой не се обижда от такива обвинения,най-смешното е ,и евреите даже спряха. Щом вицове тръгнаха по темата, :ag:— Ты фашист и бандеровец!
 — Знаю, у нас вся синагога такая.
Подробнее: http://wikireality.ru/wiki/%D0%96%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%86%D1%8B

Преди 9 часа, Orbit said:

Това са реални кадри от “улицата”.

Включвай мозъка вече. Започни да правиш разликата най накрая…

а другите не са, украйнците сами си разрушиха градовете така ли? и съвсем случайно по същото време там влизат и руснаците? ей аман от смешници:ag:

Преди 9 часа, tantin said:

Не си познал . Половината от източниците ако не и повече са си директно от Украйна и от украинци.   Много от източниците са официални.. Проблема е че същите про-украински източници изкарват премного престъпления на същите техните нацики.. Гледай ги, слушай хората, наблюдавай.  Виж дейността на Азов.. Виж им жестокостите с цивилни и  с пленени.  И сам ще разбереш..  Много от геройствата на нац.батальоните са си чисти престъпления срещу техните си хора и граждани. 

Между другото - руските източници сега са под цензура и забрана,  много малко инфо излиза откъм самата Русия,  почти всичко идва директно от Украйна.  

Я да ги видим тия официалните? я ни разкажи как точно украйнците разрушиха Мариопол? и как руснаците нямат нищо общо? и как нямат нищо общо с кланетата в Буча? а сега с новите в Гостомел какво правим? https://t.me/c/1714107189/3722

 

Редактирано от bulgaroid
  • Харесва ми! 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 8 часа, Absurde said:

Така и не видехме 1 от тия мобилни крематориуми... Само че за кво са им в АзовСтийл има пещи ...

Интернет е пълен с фотографии,само ти не си ги видял. 

Преди 8 часа, Absurde said:

Завода не е бомбардиран все още, ЛНРци се бяха снимали до оградата днес и си се водят от два дена преговори за предаване. А руснаците са домъкнали много сериозна артилерия днес утре ще се запукат в завод или ще се предават. В същото време се говори за чужденци там активни военни при това на държави от НАТО. Сигурно за тва имаше 5 опита за евакуация с хеликоптери…ще разберем тия дни..

Сериозно? И това не си видял? Непрекъснато го бомбардират даже има видео от дрони. Ти въобще какво гледаш?

 

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 5 минути, laplandetza said:

Да, България продава оръжие на Полша, а Полша го дава на украинците. Нищо лично, просто бизнес. :)

 

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 6 часа, tantin said:

Понеже имахме материали за "библиотеката"  - така се наричало помещението за мъчения в Мариуполския аеропорт. Ето че има и много сведения за престъпленията на азовци.   Естествено утечката на информацията идва от вътрешен украински източник.  По сведенията тук в този материал само по времето когато тоя човек бил там на място били обработени към 200- 300 човека. 

Нещо много ви пречат тия от Азов, голям рев голямо чудо. Що така бе миме?

Преди 5 часа, tantin said:

Буча се превърна в медийна звезда, всичко живо по целия свят само за Буча говори, а не могат все още да организират едно свястно независимо разследване. 

Айде пристигнаха и професионалните следователи и патоанатоми:ag: Я ни разкажи как се прави "свястно разследване" ,ти с твоя многолетен опит и хиляди разкрити престъпления? :ag:

 

Преди 5 часа, tantin said:

И докато медийното пространство непрекъснато повтарят Буча та Буча, то пак там на украйнската територия, неподконтролна на Украйна в Донецк в жилищни квартали падат украински бомби.  Патрик Ланкастър е на мястото и е много подробен в репортажите и в интервютата. Подобно показват и по донецката телевизия, но аз ви препоръчвам Патрик... 

Ти сериозен ли си,затова викаш изравниха всичко възможно заради бомби в Донецк ?Затова изтрепаха половин Мариопол, поне ти видя ли ги тия бомби или по разкази на очевидци ни разказваш? Затова ли избихте до когото стигнете? https://t.me/c/1714107189/3677

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 4 часа, tantin said:

Забравих да добавя нещо много важно:  Знаете ли какво е общото между Азов и Зеленски?

- отговор:  и двете мероприятия са финансирани с парите на един и същ олигарх. 

Ау каква невероятна тайна:ag: поне име има ли си тоя? Или е прекалено тайно?

Преди 1 час, skiahtro said:

Пък ей това е вредата от американската пропаганда.🙂

А уж съветваш другите да се учат и да наблюдават колко устойчиви са предразсъдъците и колко е трудна борбата с тях и от двете страни...🙂

Ко,...ко речи? 

Преди 1 час, deaf said:

Батальон е по-малък от полк. Как батальон ще бъде "реформиран" в полк?! 🙂

Нали не чакаш пояснение? 

Преди 1 час, skiahtro said:

Войната започна като гражданска - украинска, след което се намесиха НАТО/Америка и Русия. Всеки защитава някакви интереси и "благородни постижения" има и от двете страни, според любимците-добряци..🙂

Айде пак ни налазиха историците,айде поне да я попрочетем ли тая история ли,кво ли? Па да се не излагаме ! За Гиркин виждам не си чувал,ама то защо ли,друго  си е да пишеш глупости по форумите! Гледам лайкове си получил, събрахте си ентелегентете. :ag:

Преди 1 час, tantin said:

Отново за Библиотеката на Мариупол. Тази жена е журналистка от ДНР и е била задържана  за кратко в Мариуполското летище в специално пригодените помещения.  Същият командващ Василий Прозоров , дето разобличава Азов е бил там на мястото и тя дори го разпознава.  Елена Блоха се опасява че около летището на Мариупол има масови гробове с убити и измъчвани от азовците.  Камерите по онова време били препълнени с измъчвани .

Викаш да не обръщаме внимание на цял разрушен град,хиляди затрупани и убити? Хайде да търсим евентуално масови гробове някъде,ти за малоумни ли ни имаш? Или ти си?

Преди 1 час, skiahtro said:

Единствено моите интереси защитавам, в случая по стечение на обстоятелсвата се падат европейски... Аз съм един от тези, които ще плащат всичките тези чужди мераци, което не ми допада особено...😊

Руски?

Преди 34 минути, laplandetza said:

ЕТО ГО ОРЪЖИЕТО

Къде?

Преди 34 минути, laplandetza said:

Имам голяма молба към журналистите от националните ни телевизии, които са доказали, че са обективни и честни професионалисти.

И точно тук удари на камък най-неочаквано:ag: Между другото Бонев винаги ме е изумявал с невероятния си интелект, както винаги само той не е разбрал,списъците са публикувани в интернет ,има ги на сайтовете на МВР Украйна, ама който си е тъп обикновено го правят министър на отбраната.Та и той така.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 минута, skiahtro said:

Ами другата страна която забравяш да коментираш, въпреки съветите ти към другите. 

Аз коментирам фактите. Те нямат различни страни. Страните се намесват при интерпретациите на тези факти, тогава се вижда кой крив кой прав. И съветът ми към другите е да не се осакатяват фактите, нататък е лесно.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не се знае кой ще победи, но обещават войната да е дълга. 

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/stranite-nato-sporyat-za-budeshtite-deystviya-kum-rusiya

НАТО обсъждат подкрепа за Украйна. 

Русия прегрупира армията си и извършва мобилизация предимно сред мюсюлманското население. 

https://m.offnews.bg/news/Analizi-i-Komentari_65/Rusiia-masovo-mobilizira-miusiulmani-za-vojnata-v-Ukrajna_773976.html

 

  • Харесва ми! 5
Link to comment
Share on other sites

ОТКРОВЕНИЕТО НА ДЖОРДЖ ФРИДМАН: „ТРИ МОРЕТА“ МОЖЕ ДА Е НОВОТО НАТО“

Триморието елиминира създаването на европейска армия и ще е втори ЕС за страните „втора категория“

На 3 април т.г. БНТ излъчи интервю с американския политолог Джордж Фридман, което би трябвало да е тема №1, ако не броим войната в Украйна.

Но казаното от Фридман има пряко отношение към драмата на украинците, защото ни разкрива сценарий, който се реализира пред очите ни вече втора година.

В присъщия му откровен стил, определян от мнозина като пророчески, американският политолог чертае течащ в момента сценарий за създаване на нов военен блок на Източния фланг на Европа, който ще дублира НАТО.

Според Фридман 12-те държави от инициативата „Три морета“ (Естония, Латвия, Литва, Полша, Чехия, Словакия, Австрия, Унгария, Словения, Хърватия, Румъния и България) трябва да създадат собствен отбранителен съюз.

И с просто око се вижда, че „Трите морета“ свързват транспортно Балтийско, Адриатическо и Черно море. А където има инфраструктура и комуникации, при това граничещи с Русия, рано или късно там идват и западни войски.

Внушението на Фридман е кристално ясно: такъв армейски съюз ще осигури на 12-те държави много по-добра защита от „руската мечка“, отколкото Северноатлантическият пакт.

На пръв поглед идеята конкурира НАТО. Но само на пръв поглед. Всъщност това е втори военен алианс на Запада, маскиран като грижа за Източния фланг на НАТО.

Нека го кажа направо – самостоятелен отбранителен съюз на 11-те членки на НАТО (Австрия не е в пакта) спестява на военните стратези във Вашингтон задължението да влизат във война с Русия заради Украйна, Прибалтийските републики, Полша или Румъния.

Зад добре завоалираната логика на янките се вижда нежеланието им да проливат кръвта си за фронтовите европейски държави с Руската федерация. Тази „привилегия“ благородно се преотстъпва на евровасалите, наричани за благозвучие „съюзници“ и „евроатлантически партньори“.

Фридман само осъвременява концепцията на полския политик Йозеф Пилсудски (1867-1935) за съюз на държави от Балтийско до Черно море, който трябва да предотврати коалиция на Германия с Русия, известна като „Intermarium“ (на полски Miedzymorze).

Сравним ли идеята за нов военен евроблок с британско-американската военнна операция „Шок и ужас“, превърнала Ирак в кърваво бойно поле, неизбежно изплува новата Коалиция на желаещите. Или по-точно казано – старата иракска бойна песен на нов европейски глас.

Ако някой наивно попита какво е бъдещето на Европейските въоръжени сили, за които така фанатично се залагат всички френски президенти, отговорът е един – никакво!

И това е другата скрита цел на „Трите морета“ – да осуети създаването на независима от САЩ европейска армия. Първата цел вече я посочихме – възможен военен сблъсък с Русия!

Звучи цинично, но нима не е факт? А и кога в близката и далечната история цинизмът е бил чужд на Великите сили? И кога „малките“ не са плащали сметките на „големите“ при световна война или локално кръвопролитие?

Ако още не сме убедили колебаещите се каква е тайната мисия на „Три морета“, през април 2017 г. Атлантическият съвет ни отвори очите.

На конференция в Истанбул, под мотото „Да направим „Три морета“ приоритет на екипа на Тръмп”, ген. Джон Джоунс – президент на Центъра за международна сигурност на Атлантическия съвет, направи култово признание: „Това е трансатлантически проект с огромни геополитически, геостратегически и геоикономически последици, целящ да отстрани ръката на Кремъл от европейския енергиен сектор”.

Очевидно ген. Джоунс е и дипломат, след като елегантно спестява истината за милитаристичния характер на Триморието. Защото е азбучна истина, че геополитиката се реализира най-вече с военни средства.

Нека сега видим „българския принос“ към „миролюбивата“ инициатива „Три морета“. Веднага ще припомня, че главната заслуга за българското домакинство на инициативата през юли 2021-а бе на Румен Радев. Той буквално го изтръгна от Прибалтийските републики, за да подпомогне предизборната си кампания за президент.

И каква изненада! По време на софийската среща се проведе видеовръзка с американския президент, на която Джо Байдън, за общо удивление, специално поздрави анонимния за света и българите служебен икономически министър Кирил Петков.

Тогава ни светна „червената лампичка“, че щатското внимание към министър и изравняването му по ранг с държавния глава на България е знак за височайшо благоволение. Само месец по-късно то се реализира в политическия проект „Продължаваме промяната“.

На софийски форум се лееха заклинанията, че територията на 12-те държави представлява една трета от целия Европейски съюз, а населението им е общо 111 милиона души. И че държавите от този регион създават 10% от БВП на ЕС и имат ръст над средния за Съюза.

Сиреч, това е икономическа сила, която е с огромен потенциал за развитие. Но Джордж Фридман повдигна завесата над „Трите морета“ и ни уведоми, че потенциалът на Триморските държави е идеален и за военен съюз, способен да воюва с Русия.

При откриването на форума Румен Радев заяви: „Три морета“ не е нито съюз, нито е военен, нито е срещу Русия.”

Фридман твърди точно обратното. И фактите дотук подкрепят неговата, а не президентската теза.

И още едно послание от Триморската среща в София не бива да се отминава. Някои оратори обявиха, че от момента на своето създаване инициативата „Три морета“ имала визията да допълва, без да се съревновава с Европейския съюз…

Тези оратори излъгаха. „Три морета“ не само трябва да е второто НАТО на източните евровасали, но и вторият Европейски съюз на страните „втора категория“.

Затова да благодарим на Джордж Фридман. Триморското му откровение ни отваря очите за мъглявото ни бъдеще в нов военен и политически съюз.

Дано не е като украинското настояще!

 Велизар Енчев

  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 21 часа, Кухулин said:

От тези само Кадиров е някакъв елит с възможности. Обаче мнението, че иска война на всяка цена, е доста весело :) 

И ти ли като Орбит мина на хи-хи-ха-ха.  Нищо весело няма в една война, напротив тъжно е.  Няма никакъв проблем да класифицираш мнението ми като глупаво.  Това бих го приел без никакъв проблем. Не се обиждам някой ако ме нарече глупак, споко.  

Сега по същество.  Снощи Венедиктов изказа същото мнение, че и при двете страни има хора които искат войната да продължи до "победа".  Като пример даде статия в РИА, която беше цитирана тук от Скенер. За денацификацията като ликвидация на "бандеровците" и  деукраинизация на останалите.  Според него подобни статии не са случайни и не могат да се появят в тази медия без нареждане от най-високо ниво. 

Вчера в интернет се обсъждаше и друга една "странност", а именно призива на генерал-полковник Мизинцев към украинските бойци от Мариупол да се изтеглят без оръжие по обезопасен от руснаците коридор към териториите контролирани от украинската армия. Не знам имаше ли такова оттегляне, но доста народ се чудеше що за стъпка е това.  Ето мнението по този повод на Стрелков: 

«Ради эфемерного быстрого успеха противнику преподается прекрасный урок того, что можно неделями упорно обороняться в крепостях (штурмуя которые наши войска истекают кровью), а потом - спокойно уходить в новые крепости и начинать все сначала. С новым опытом и новыми силами. А что касается брошенного оружия, то дорогие западные партнеры (не мои, а Дмитрия Пескова, Сергея Лаврова и т.д.) дадут его с избытком - было бы пушечное мясо, а железа хватит»

Генерал-полковник Мизинцев и същия който съобщи през март за ликвидираните 93 украинци, които се опитвали да се изтеглят от Мариупол с цивилни дрехи, без оръжие. 

 

Редактирано от Atom
  • Харесва ми! 6
  • Благодаря! 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 17 часа, nik1 said:

 Ти сега търсиш вратички  ли?
"вижте не са толкова добри  украинците, значи не е грешно да се поддържа Путин и войната"

Не се мъчи толкова, стана ясна работата...

Не знам какви вратички видя тук. В моята координатна система всичко е достатъчно ясно - "руснаците" не са цвете за мирисане, но в този конфликт "украинците" са на порядък по-лоши. Да, имат си причини да са лоши - млад национализъм в борба за оцеляване, вековен превъзхождащ враг и т. н. Но от това "украинската лошотия" не става по-малка.

А колкото до това "да се поддържа Путин и войната", тук работата е съвсем неясна. Едно е "Путин" (диктатор в достатъчно сложна вътрешна и външна ситуация), друго е "войната" (процес, от който едни имат полза, а други нямат). Ако говорим  за поддържане на войната, то основен активист в тази дейност са западните съюзници на Украйна - чрез оръжейни доставки, пропагандна подкрепа, разузнавателна информация и т. н. 

А ако имаш предвид лично моята позиция, аз писах вече - мен ме интересува информационната част, а там руснаците са доста по-обективни. В този смисъл и "по-добри", ако толкова държиш. 

  • ХаХа 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Преди 34 минути, scaner said:

Аз коментирам фактите. Те нямат различни страни. Страните се намесват при интерпретациите на тези факти, тогава се вижда кой крив кой прав. И съветът ми към другите е да не се осакатяват фактите, нататък е лесно.

Фактите са ти поляризирани, а това е погрешно, като се вземат в предвид твърденията ти, за някаква обективност, каквато си мислиш че постигаш... Освен факти изказваш и мнение, което вероятно поради пристрастеността си не забелязваш.🙂

Редактирано от skiahtro
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Just now, skiahtro said:

Фактите са ти поляризирани, а това е погрешно, като се вземат в предвид твърденията ти...🙂

Какво значи "поляризирани"? Фактите сочат кога са се появили труповете. Къде тук е поляризацията?

Ти продължаваш да бъркаш с интерпретацията. Да, като съпоставиш датите, ясно се вижда че едната страна лъже и е затънала в го@на до шия. Това ли е поляризацията? Ми да не е затъвала. Това не е поляризация, това е просто резултатът от съпоставянето на фактите и твърденията на всяка страна.

  • Харесва ми! 4
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История
Преди 17 минути, Atom said:

И ти ли като Орбит мина на хи-хи-ха-ха.  Нищо весело няма в една война, напротив тъжно е.  Няма никакъв проблем да класифицираш мнението ми като глупаво.  Това бих го приел без никакъв проблем. Не се обиждам някой ако ме нарече глупак, споко.  

Сега по същество.  Снощи Венедиктов изказа същото мнение, че и при двете страни има хора които искат войната да продължи до "победа".  Като пример даде статия в РИА, която беше цитирана тук от Скенер. За денацификацията като ликвидация на "бандеровците" и  деукраинизация на останалите.  Според него подобни статии не са случайни и не могат да се появят в тази медия без нареждане от най-високо ниво. 

Вчера в интернет се обсъждаше и друга една "странност", а именно призива на генерал-полковник Мизинцев към украинските бойци от Мариупол да се изтеглят без оръжие по обезопасен от руснаците коридор към териториите контролирани от украинската армия. Не знам имаше ли такова оттегляне, но доста народ се чудеше що за стъпка е това.  Ето мнението по този повод на Стрелков: 

«Ради эфемерного быстрого успеха противнику преподается прекрасный урок того, что можно неделями упорно обороняться в крепостях (штурмуя которые наши войска истекают кровью), а потом - спокойно уходить в новые крепости и начинать все сначала. С новым опытом и новыми силами. А что касается брошенного оружия, то дорогие западные партнеры (не мои, а Дмитрия Пескова, Сергея Лаврова и т.д.) дадут его с избытком - было бы пушечное мясо, а железа хватит»

Генерал-полковник Мизинцев и същия който съобщи през март за ликвидираните 93 украинци, които се опитвали да се изтеглят от Мариупол с цивилни дрехи, без оръжие. 

 

Деукранизация звучи плашещо.Както и призивите по руските сайтове украинците да бъдат депортирани в Сибир.На някои това звучи смешно но примери в СССР има повече от достатъчно.

  • Харесва ми! 6
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 3 минути, Atom said:

И ти ли като Орбит мина на хи-хи-ха-ха.  Нищо весело няма в една война, напротив тъжно е.  Няма никакъв проблем да класифицираш мнението ми като глупаво.  Това бих го приел без никакъв проблем. Не се обиждам някой ако ме нарече глупак, споко.  

Аз се хиля под постовете, когато са ми смешни, а не от някакви принципни съображения. Твоята "водеща хипотеза" ми се  видя доста смешна, особено в качеството и на водеща. Но както и да е, извинявай, ако съм те засегнал.

Преди 3 минути, Atom said:

Сега по същество.  Снощи Венедиктов изказа същото мнение, че и при двете страни има хора които искат войната да продължи до "победа".  Като пример даде статия в РИА, която беше цитирана тук от Скенер. За денацификацията като ликвидация на "бандеровците" и  деукраинизация на останалите.  Според него подобни статии не са случайни и не могат да се появят в тази медия без нареждане от най-високо ниво. 

Всички искат войната да продължи до победа (верно, с различно разбиране на "победа"), но това не означава "победа на всяка цена". Всеки има интерес тази победа да е по неговите условия, да е максимално изгодна за него. Давам пример: какъв интерес има Кадиров от руска мобилизация? Никакъв. И така нататък. 

Освен това на твое място бих обръщал по-малко внимание на това кой какво казва, а повече внимание на това кой какво прави. За пореден път го отбелязвам. 

Преди 4 минути, Atom said:

Вчера в интернет се обсъждаше и друга една "странност", а именно призива на генерал-полковник Мизинцев към украинските бойци от Мариупол да се изтеглят без оръжие по обезопасен от руснаците коридор към териториите контролирани от украинската армия. Не знам имаше ли такова оттегляне, но доста народ се чудеше що за стъпка е това.  Ето мнението по този повод на Стрелков: 

«Ради эфемерного быстрого успеха противнику преподается прекрасный урок того, что можно неделями упорно обороняться в крепостях (штурмуя которые наши войска истекают кровью), а потом - спокойно уходить в новые крепости и начинать все сначала. С новым опытом и новыми силами. А что касается брошенного оружия, то дорогие западные партнеры (не мои, а Дмитрия Пескова, Сергея Лаврова и т.д.) дадут его с избытком - было бы пушечное мясо, а железа хватит»

Генерал-полковник Мизинцев и същия който съобщи през март за ликвидираните 93 украинци, които се опитвали да се изтеглят с цивилни дрехи, без оръжие. 

 

Това е сложен въпрос и има поне два компонента. Първо, металургичните заводи в Мариупол са много ценни (20% от валутните приходи на Украйна) и е хубаво да се минимизират щетите. Освен това стои въпросът със собствеността...

Второ, има огромен дипломатически натиск от Франция и Турция да се даде коридор на гарнизона. Възможно е да има техни  хора там. И докато френският натиск може да се игнорира, Турция така е стиснала Путин за топките, че няма мърдане. Затова руснаците вече няколко пъти отваряха коридор за чужденци, обаче Азов не ги пуска само тях. Всеки момент чакаме развръзка - какво точно е положението.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 минути, resavsky said:

Деукранизация звучи плашещо.Както и призивите по руските сайтове украинците да бъдат депортирани в Сибир.На някои това звучи смешно но примери в СССР има повече от достатъчно.

Ти остави това, издигат се призиви за вътрешна чистка срещу вся оставшаяся либеральная сволочь!

Ето писмо, което се разпространява и препредава по сайтовете, от сайта на някой си отец Александър Пелин:



"Открытое письмо! Не мое, но полностью разделяю чаяния!
«Время пришло, Владимир Владимирович

Господин Президент!

В условиях, когда идут бои, когда мы в реальном окружении врагов, когда треть всего мира против нас - самый важный фронт находится в тылу.

Почему все еще нет жестких мер, по борьбе с внутренними врагами. Вы сами их обозначили недели три назад. Вы сами подтвердили их существование (впрочем мы, народ, знали об этом и так - народ куда мудрее и прозорливее чем принято считать).

И... Ничего!

О чем была ваша речь, если после нее продолжается откровенно либеральная (и это - не комплимент!) политика внутри страны?

И на фоне всего этого - в вашем собственном окружении все еще полно людей, которых, ПО СПРАВЕДЛИВОСТИ, быть там не должно!

Ваш пресс-секретарь, которого в народе ненавидят как раньше Чубайса. Этот "замечательный человек", который позволяет себе поправлять вас публично. Дочка которого привыкла жировать за казенный счет и выступает с критикой вашей политики. Публично.
Человек, который своими высказываниями дезавуирует ваши обещания идти до конца, до победы.

Как вы можете держать рядом человека, чьи цели и взгляды кардинально расходятся с интересами страны?

Песков - воплощение всего, что мы имеем в виду, говоря о пятой колонне.

Что делает рядом с вами Мединский? Человек проваливший всю работу по культуре в России. Человек прославившийся тем, что при нем развилась лютейшая коррупция в, казалось бы, самом бедном министерстве. Человек, который спонсировал самые омерзительные, оболванивающие людей фильмы.

Что он сейчас делает рядом с вами? Почему по его деятельности не было проведено гласное расследование? Почему абсолютно безударном, слабовольному человечку - были доверены переговоры?

И да, о переговорах - а почему они вообще происходят?

Вы в курсе, что эти переговоры едва не поставили всю страну на грань бунта? В силу как самого факта проведения, так и в силу косноязычия Мединского.

Где, к слову, ваш приказ не брать солдат ВСУ живыми, или показательный карательный удар по Генштабу в Киеве, с публичным пояснением за что, и предупреждением о дальнейших последствиях нарушения женевских конвенций? От которых, кстати, если верить СМИ и пресс-релизу нашей разведки - Украина отказалась. Какие, к черту, переговоры, Господин Президент?

Почему не была смещена госпожа Набиуллина, взвинтившая ставку до 20% годовых, чем полностью лишила малый бизнес шансов на финансирование?

Список - можно продолжать. Всех этих людей, и многих других - знают и "нежно любят" в народе. Сам факт того, что они сидят в креслах рядом с вами, а не на нарах - дискредитирует вас.

Так вот.

Позвольте, я, от имени народа - дам вам совет. И пусть каждый, кто со мной согласен - перепостит этот текст у себя: в жж, в фейсбуке, во вконтакте, в телеграмм-каналах... Везде! Так мы, простой народ, докажем вам, что думаем одинаково по этим вопросам. А заодно, увеличим шансы, что это письмо дойдет до вас:

Пришло время чистки тыла. Пришло время, когда для компромиссов не осталось места.

Пришло время определиться до конца: навести порядок в тылах. Разогнать предателей, посадить преступников, дать бизнесу дешевые деньги.

А заодно назвать войну - войной, прекратить позорные переговоры, объявить правительство Зелинского недееспособным и нелегитимным, и наконец четко заявить, что мы пойдем до конца. Что Украина будет взята под полный контроль нашими войсками. Без переговоров, так как переговоры с нацистами и садистами - невозможны.

Только их полная и безоговорочная капитуляция.

И последующая денацификация под нашим полным контролем. Да, это будет временная оккупация. Не надо избегать правды.

Перестаньте оглядываться на Запад, Господин Президент.
Перестаньте беспокоится об имидже. Это вам говорит весь великий народ России.

"Да, скифы мы, да, азиаты мы!"

Это не мы должны беспокоиться о том, что Запад подумает про нас.

ЭТО ЗАПАД ДОЛЖЕН БЕСПОКОИТЬСЯ О ТОМ, ЧТО МЫ - ПОДУМАЕМ О НЕМ.

Вам это нужно было услышать, Господин Президент?

Ну так слушайте: мы вас поддерживаем в священной ярости. В стремлении к справедливости.

Нам нужен великий и суровый лидер. Нам нужна Победа и только Победа!

Полумер страна не примет и не простит. Слабости - не простит.
Предательства - не простит.
Больного милосердия за наш счет, за счет жизней наших ребят - не простит. Русский солдат может отдать жизнь за вражеского ребёнка, но бойцы ВСУ - не дети. Пора забыть о милосердии покупаемом ценой увеличения наших потерь.

Скрепите свое сердце сталью и пусть Господь укрепит ваш дух и вашу волю.

Пора начинать чистки. Пора выигрывать войну.

Мы ждем от вас величия, Господин Президент.

Проявите его, и мы пойдем за вами сквозь огонь и сталь.

Но не смейте нас подвести.

Я прошу каждого, кто согласен с текстом - опубликовать его у себя во всех доступных соцсетях. Как знак солидарности с посылом текста, и, что бы увеличить шанс его доставки адресату."
 

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...