Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано
Преди 2 минути, skiahtro said:

спряха използват свастиката на публичните си изяви,

А на руските танкове,изтребители,кораби...продължава да е изписана червената комунистическа петолъчка... Но за това мълчите като бълха в гащи.🙂

• Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
  • Мнения 1,6k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Глобален Модератор
Публикувано (edited)

Между другото днес не е невъзможно да бъде постигнато някакво примирие.От Москва /а  и от Донецк/ рязко снижаха тона.Дори лидерът на сепаратистите от Донецк направо заяви че целите на кампанията са постигнати.А дано...

Редактирано от resavsky
  • Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикувано
Преди 2 минути, deaf said:

А на руските танкове,изтребители,кораби...продължава да е изписана червената комунистическа петолъчка... Но за това мълчите като бълха в гащи.🙂

И продължават да са убедени че всеки който е против Путин / а и против Русия като цяло/ е фашист....

• Харесва ми! 4
Публикувано
Преди 1 минута, deaf said:

Аз не съм руснак, нито оправдавам Путин, за това което прави, за да ме слагаш в множественото число! Не съм аз със срамните буби, а тези които се опитват да прикриват истината, независимо каква е!

• Глобален Модератор
Публикувано

Шолц е предложил фонд, който да финансира със 100 милиарда "военното възраждане" на Германия, както и да се търси отдругаде газ и енергоизточници, за да няма повече зависимост от Русия. Речта му е била посрещната от ставане на крака и продължителни ръкопляскания в Бундестага. 

Какви неща се случват. Само допреди 5 дена подобно нещо звучеше просто немислимо.

• Харесва ми! 4
Публикувано
Преди 5 минути, scaner said:

Голямото болшинство коментатори които следя, се групират около тезата, че ако украинците издържат още 4-8 дена, нещата могат да се обърнат в тяхна полза от военна гледна точка...

Преговорите започнаха, и изгониха журналистите от тях. Прокрадват се слухове - непроверени - че Украйна е готова да се откаже от НАТО в замяна гаранции за безопасност в границите от 1991 г. Което обаче едва ли е приемливо за Русия... Съмнително е да има дългсрочно примирие.

По различни оценки Зеленски има рейтинг над 90% в момента, всичките му политически противници го поддържат. Комнтират, че независимо че имат разлиичия, и не са гласували за него, очаквали са да се сниши и да се скрие, той ги е изненадал, превръщайки се в обединител на нацията...

Засега кашата е пълна.

Улична война се води трудно и продължително, затова града се срива до основи и се превзема, както направиха американците в Сирия. Да се надяваме, че руснаците няма да го направят и ще намерят друг начин.

• Неясен 1
  • Глобален Модератор
Публикувано
Преди 10 минути, scaner said:

Голямото болшинство коментатори които следя, се групират около тезата, че ако украинците издържат още 4-8 дена, нещата могат да се обърнат в тяхна полза от военна гледна точка...

Преговорите започнаха, и изгониха журналистите от тях. Прокрадват се слухове - непроверени - че Украйна е готова да се откаже от НАТО в замяна гаранции за безопасност в границите от 1991 г. Което обаче едва ли е приемливо за Русия... Съмнително е да има дългсрочно примирие.

По различни оценки Зеленски има рейтинг над 90% в момента, всичките му политически противници го поддържат. Комнтират, че независимо че имат разлиичия, и не са гласували за него, очаквали са да се сниши и да се скрие, той ги е изненадал, превръщайки се в обединител на нацията...

Засега кашата е пълна.

За Крим руснаците никога няма да направят компромис.За Донецк и Луганск са готови да преглътнат някаква широка автономия.

• Потребител
Публикувано

Министр обороны Сергей Шойгу доложил Владимиру Путину, что дежурные смены пунктов управления Ракетных войск стратегического назначения, Северного и Тихоокеанского флотов, командования дальней авиации приступили к несению боевого дежурства усиленным составом.

https://russian.rt.com/ussr/article/968989-situaciya-ukraina-specoperaciya-donbass-rossiya

• Потребители
Публикувано (edited)
Преди 1 час, Кухулин said:

Тук по същество има три въпроса.

Първо, защо няма въздушна подготовка на целите (сриването им със земята). Твърдят, че Шойгу и Герасимов постоянно искат разрешение, но Путин не дава. Защо не дава е отделен въпрос.

Второ, защо няма достатъчно авиационно и ПВО прикритие на колоните. Защото планирането и изпълнението на операцията е гола вода. Най-вероятно се е замисляла като полу-полицейска в наземната част.

Трето, защо няма прикритие от джавелините. Защото това се постига с широко разгръщане на пехота и зачистки на територията. Засега такава тактика използват само на южното направление (Крим). Защо само там - или  някаква политика, или просто кадърно командване.

Съгласно конституцията на РФ не могат бъдат изпращат войски извън границата на РФ без разрешението на Съвета на Федерацията (или както е в случая - разрешението е само за Луганс и Донецк  и то за миротворчески сили), Проблемът с допълнителните сили  за поддръжка, изглежда, на първо място, че е от легално естество.

Освен това, мисля (без да съм сигурен) че статутът на тези военнослужещи трябва да е "контраторен", ако това е така - въпросът е има ли  необходимия брой и необходимите подразделение контрактници

Във войната през 2008 - попълването на миротворческите сили в Грузия беше правено така -  заставяха се  (с убеждаване) се  младите наборни  войничета да подпишат контракти , малко преди нападението.. ( те разбира се не знаят какво следва)

Редактирано от nik1
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, Кухулин said:

Су-34 над Харков.

След като вкарват бомбардировъчната авиация можем да очакваме по-активни бойни действия и повече цивилни жертви.

• Потребител
Публикувано
Преди 5 минути, новорегистриран2 said:

След като вкарват бомбардировъчната авиация можем да очакваме по-активни бойни действия и повече цивилни жертви.

Су-34 все пак е фронтова авиация. Ще видим реална смяна в политиката, ако задействат Ту-22. 

• Потребители
Публикувано (edited)
Преди 22 минути, nik1 said:

Съгласно конституцията на РФ не могат бъдат изпращат войски извън границата на РФ без разрешението на Съвета на Федерацията (или както е в случая - разрешението е само за Луганс и Донецк  и то за миротворчески сили), Проблемът с допълнителните сили  за поддръжка, изглежда, на първо място, че е от легално естество.

Освен това, мисля (без да съм сигурен) че статутът на тези военнослужещи трябва да е "контраторен", ако това е така - въпросът е има ли  необходимия брой и необходимите подразделение контрактници

Във войната през 2008 - попълването на миротворческите сили в Грузия беше правено така -  заставяха се  (с убеждаване) се  младите наборни  войничета да подпишат контракти , малко преди нападението.. ( те разбира се не знаят какво следва)

ПС 

Следователно, формално войските и подразделенията които напредват към Киев са (и следва да са) войски на ДНР и ЛНР.
Ако се докаже че това са руски контингенти, Путин вероятно трябва бъде съден като военнопрестъпник в Хага ( той ще е нарушил и Конститицията на РФ!)

https://rus.ozodi.org/a/31717294.html

Изглежда, че преечките ик аргументите са предимно от легален тип

Редактирано от nik1
  • Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикувано
Преди 6 минути, nik1 said:

ПС 

Следователно, формално войските и подразделенията които напредват към Киев са (и следва да са) войски на ДНР и ЛНР.
Ако се докаже че това са руски контингенти, Путин вероятно трябва бъде съден като военнопрестъпник в Хага ( той ще е нарушил и Конститицията на РФ!)

https://rus.ozodi.org/a/31717294.html

Изглежда, че преечките ик аргументите са предимно от легален тип

Путин отдавна е нарушил всякакви закони на РФ. Той си променя законите по собствено усмотрение и хората от партията му само му помагат за такива действия да бъдат облечени в някаква привидно законна форма. Законотворчеството им следва традициите на СССР, за законоприлагането - е като решенията на болшевишките комисари. Някакъв човек някъде решава, другите слушат в подчинение.  Може би най-сериозните руски закони са точно за ограничаването на гражданските права и свободата.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикувано
Преди 7 минути, Втори след княза said:

Войници са плакали и в казармата, а когато има стрелба е страшно. Съчувствам на войниците, гражданите. Защо трябваше да изтезават Донбас?!

По всичко изглежда, че ще гледаме много изтезания. В крайна сметка се заформи ситуация, при която никой няма интерес от снижаване на напрежението.

• Потребител
Публикувано
Преди 45 минути, Кухулин said:

Су-34 все пак е фронтова авиация. Ще видим реална смяна в политиката, ако задействат Ту-22. 

Досега не бяха ползвали Су-тата над населени места.

• Потребител
Публикувано
Цитирай

Украинские клоуны требуют на переговорах вывода российских войск из Крыма и Донбасса.

Толкова за преговорите. 😐

• Харесва ми! 1
  • Тъжен 1
  • Глобален Модератор
Публикувано
Преди 8 минути, новорегистриран2 said:

Досега не бяха ползвали Су-тата над населени места.

Какво ли няма да видим...

От сутринта и в момента руснаците мелят хаотично жилищните квартали на Харков със системи за залпов огън "Град".

• Неясен 1
  • Тъжен 2
  • Потребители
Публикувано (edited)
Преди 27 минути, новорегистриран2 said:

Толкова за преговорите. 😐

С  едно изречние: Казаци ще се мелят с руски крепостничета, и чеченски мутри, докато някой "подаде"..

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикувано
Преди 2 минути, nik1 said:

С  едно изречние: Казаци ще се мелят с руски крепостничета, и чечески мутри, докато някой "попаде"..

Казаци и наемници от цял свят. Въпрос на време е Русия също да пусне наемници.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.