Отиди на
Форум "Наука"

Сектите в България


Recommended Posts

  • Потребители

. По-истински братя са ни будистите например, само защото никога не сме имали вземане-даване, не са ни били комшии (в Европа) и поради това не сме се анатемосвали и клали.

Сектите на будизма не са малко, досега не е известно една секта да мрази и да се анатемосва (и без това не познават подобно действие) друга, независимо от това, че сектите са толкова полярни, че в някои от тях (например махаянския тибетски будизъм) Буда се почита като Бог и божествена същност, а в други се отрича всяка възможна божественост на Буда, като последното е само състояние, а с уважението към учителя Гаутама не бива да се прекалява.... Така, че ако будистите ни бяха комшии вероятно щяхме да сме се научили на много повече "християнско" смирение :)

Не че и те не навлизат в схоластични спорове ...и философски дискусии относно разни проблеми на учението.... Просто не го избиват на омраза. В Китай дори школите по бойни изкусква, които едно време са се съревновавали (ако може да се вярва на филмите от Хонг Конг) са влагали по-малко негативни емоции в боя...отколкото християнин към християнин от различните деноминации...

П.П. Будизма все пак не е религия, която може да обслужва елити за разлика от християнството, исляма и юдеизма. Поради това никой не е нападал някого в името на будизма... Макар, че в Тибет много хора са умрели именно, за да не се откажат от будизма .... но все пак алтернативата е била да изгубят идентичността си.

Редактирано от Lion Queen
Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 404
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Потребител

Лошото е, че това в което се "обвинява" юдаизма важи със същата сила за Православието и Католицизма. Те също не се променят, напротив с гордост носят и защитават догмите си. Но това е нормално, в основата на Църквата стои Догмата. Но има догми и догми, в това отношение, Православието е ултра консервативно. От друга гледна точка, ако почнем да изменяме нещата, какво би останало? По тази логика, протестантските течения би трябвало да са по-"прави" ;), а последното "най". Това по отношение на християнството.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Както казва дякон Кураев в книгата си "Към протестантите за Православието" - в този езически свят все пак човек се радва, когато срещне братя по вяра в лицето на католици и протестанти :) Бог да ни вразумява и напътства имайки безкрайна милост към нас. Амин! :)

АМИН! :)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Между І и, да речем, ІІІ в. юдаизмът, който вече трябва да е на поне хиляда години, не дава никакъв плод (ако не броим християнството, разбира се).

От І до ІІІ в. християнството минава пътя от Евангелията до Ириней Лионски, Папий Йераполски и Игнатий Богоносец, да не говоря за останалите ранни апологети, някои от които понищо не отстъпват на Сенека, да речем (а аз случайно съм пристрастен към Сенека). Ориген, да речем. Или Тертулиан.

Чувал съм, че по-нататък, вече в Средните векове юдаизмът имал своето развитие. Това е чудесно. Но юдаизмът си остава тясно национален, неспособен да изведе последователите си до обединение, държавност или величие от какъвто и да е характер. Харесвам сефарадска музика, но предпочитам испанска. Маймонид е любопитен, но Псевдо-Дионисий е по-вълнуващ.

От ІІІ в. пр. Хр. до ХХІ в. сл. Хр. юдаистите не са добавили и една нова книга към корпуса на Стария завет. Нито един нов празник към годишния си цикъл. А не е като да не са им се случвали значими събития, при това разтърсващи. Самите евреи често са талантливи и възхитителни, но юдаизмът им е като празна какавида, от която пеперудата отдавна е излетяла. Не са се появили нови Йеремиевци, Давидовци или Соломоновци, които да продължат да оплакват или да възхваляват своя народ и връзката му с Бога. Е, да, хрониката на Ахимааз и Талмудът, и мидрашите са интересни, но просто се губят на фона на огромната и разнообразна християнска литература, пък и често са повлияни от нея. А еврейската религиозна музика? Дали може да се сравни с изобилието от различни християнски напеви - сирийски, византийски, грегориански, парижки канон... Има мистична литература, но и тя е доста суха, далеч от екзалтацията на византийците и простотата на арабите.

Колкото до синагогите, те и до днес са далеч по-скучни в архитектурно отношение от катедралите, та дори и от джамиите.

Юдаизмът създава Петокнижието, Псалтира, историческите и пророческите книги, ражда християнството и сякаш застива. Та явно нещо не му работят екстенжъните.

Глишев, забравяш, че всяка религия минава през фазите характерни за човека - раждане, развитие, процъфтяване, пъпкуване, инерционна фаза и отмиране.

Ислямът и Християнството са деца на Юдаизма. В самия Юдаизъм също е имало различни течения /поотмряли с времето/. Сега тази религия като най-стара и най-инертна е изчистила вече концепциита си и не се нуждае от повече реформи. затова остава сравнително статична. Макар че нито ти нито аз имаме задълбочен поглед върху процесите, които се случват там.

След отделянето си от юдаизма новите авраамистки религии също се пъпкували и разклонявали.

-Християнството например вече е във фаза, когато дава началото на нова религия /Мормонството/ и на Комунизма /тъй като и той си е своеобразна религия/. Макар че ролята за създаването на последния май се пада пак на евреите. Протестантите са най-младия и най-буйния клон на Християнството и оформят много течения/секти/деноминации или както искате ги наречете. На ръба на 20-21 век, след буйния 'цъфтеж' Християнството е в застойна фаза.

-Ислямът като най-млада религия, засега се е разцепил само на шиизъм, сунизъм и суфизъм /няма да ги оприличавам на съответните аналози на християнските православие, католицизъм и протестантство, щото ще е спекулативно/. Процъфтяването му /т. е. дробенето му/ предстои. Вече е започнал да завзема нови територии, където никога не е стъпвал преди това. Също като мисионерствата на християните преди 300-400 години. И от сблъсъка с новите култури ще се родят нови форми. Така че историята ще се повтори.

Колкото до създаване на сравнително нова религиозна литература от страна на евреите, Тората и Талмудът кога са създадени?

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

За мормонството и комунизма си прав :)

Но в юдаизма и днес текат разни процеси. За мен беше малък шок да разбера, че мнозинството днешни вярващи юдаисти не смятат Бог за личност. Това си е някаква вътрешна еволюция на юдаизма, може би и под някакви външни фактори; за мен е безумие.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

За мормонството и комунизма си прав :)

Но в юдаизма и днес текат разни процеси. За мен беше малък шок да разбера, че мнозинството днешни вярващи юдаисти не смятат Бог за личност. Това си е някаква вътрешна еволюция на юдаизма, може би и под някакви външни фактори; за мен е безумие.

...че мнозинството днешни вярващи юдаисти не смятат Бог за личност....

Някоя секта в юдаизма ли имаш предвид? Ако е секта може ли тези вярващи да бъдат мнозинство?

Разкажи малко по-подробно, с повече подробности и т.н. и т.н. моля те. Ако не личност в класическия смисъл на това понятие според юдаизма, какво е? :post-20645-1121105496:

...за мен е безумие.

Звучи доста безумно... не само за теб! :head_hurts_kr:

Не спамя, а съм искрено заинтригуван. :hmmm:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Какво значи личност? Ми човек. Заедно с Бог, ето ти го богочовека, но това е.....християнство ;). А техния Месия не е нищо повече от цар, които с помощта на Господ ще обедини племената, ще докара изчезналите и ще завладеят света (става въпрос за техния си свят да не почнат сега антиеврейски спекулации). То и за мюсулманите Аллах не е личност.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

А, Митко, може и да си прав. Какво е можело да се случи е огромна тема. Ся, аз съм си вярващ и за мен нещата стоят така: няма начин да не се появи християнството. Ти обаче не си от моята партия и няма да те замерям с вътрешноведомствени аргументи.

Така или иначе, именно в християнството се е проявило цялото многообразие, за което говоря. За мен това е достатъчно. Знам, че петкорабна готическа катедрала, посветена едновременно на Один и Хеката би накарала много днешни gothic chicks да припляскат с ръчички, но уви, тоз исторически феномен ни е подминал :) Следователно разглеждането му отива в раздела за алтернативките редом с циганската урбанистика и византийските колонии в Индийския океан.

У Кураев някои неща харесвам, а други - не. Нямам проблем да го чета. Предпочитам обаче Леонид Успенски, Владимир Бичков, Александър Мен, Калистос Уеър и Теяр дьо Шарден пред Кураев, Шмеман, Бердяев и Серафим Роуз.

Богданов, май именно Маймонид измисля това. Нали на еврейски за Бог се казва "Elohim", буквално "Силите", та той (ако не бъркам) предполага, че Бог е безлична и проявяваща се по много начини енергия. Което днес не е някаква юдаистка секта или ерес, защото май между евреите не цари такава трескава атмосфера на религиозни спорове, каквато има между християните. А просто е широко разпространено схващане. Много вярващи юдаисти не схващат Бог като гневния цар от Стария завет, нито дори като благ наставник, а като някаква едва ли не будистка енергия, обхващаща всичко. Пантеизъм ли е това, деизъм ли е или интелектуална слабост - не се наемам да кажа. За тях Бог не е същество, няма индивидуалност, а нещо неопределимо. наистина ми прилича малко на будизма. В това отношение дори мюсюлманите са по-приемливи. За тях Бог определено е изявен като личност. Че даже и омотаните в индийски мъгливи приказки кришнаисти говорят за Кришна (или май е Кришня) като за "Върховна Личност".

Впрочем, липсата на спорове между евреите днес е белег на остаряване на религията им според мен. Вярно, някога Христос е казал, че "царство, разделено против себе си загива". И все пак здравословната атмосфера на несъгласия издава жизненост. Веднъж някакъв от ранносредновековните папи се подиграл с един от цариградските патриарски като му казал, че в Запада няма ереси, докато Изтокът е раздиран от противоречия (тогава наистина е било така). Патриархът доста разумно отговорил, че това е така, защото на запад цари интелектуално мъртвило, а във Византия живеят интелигентни хора, които отстояват мнения. В този смисъл ересите са белег за жизнеността на Църквата. И свети Павел казва да не се намразват инакомислещите.

Напротив, различия трябва да има, трябва да има спорове, събори, решения и анатеми и изобщо духовната атмосфера да бъде драматична - иначе вярата става вяла.

Е, аз съм прост православен гой и се придържам към мнението за Света Троица. Едно напълно осъзнато същество, една напълно целенасочена воля и една природа, проявена пълноценно в три лица и в безброй свои нетварни енергии и фактически действия (това се отнася в частност за Троицата, някой недоучил фанатик да не ми изскочи сега да ме обявява за монофизит, миафизит или монотелит. Халкедонец съм си.). Най-голямото мислимо, включително и по отношение на съзнанието, ако следвам Анселм. Свръхсъщество? Да, но не и безлично. Свръхразумът не е не-разум, както се оитват да ни убедят някои будисти и както, изглежда, смятат много юдаисти.

Юдаистката застиналост в традиции, над които не се разсъждава или сънят на английската High Church, която по убеждения е почти католическа, а по интелектуална дейност - никаква, са тъжна гледка. Предпочитам собствения ни жалък разкол, въпросите около схизмите и етнофилетизма; и изобщо хем отхвърлям приказките, хем всъщност приемам енергичонстта на Карлайл в неговите глупости за христологичните спорове, Мохамед и Лутер.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Глишев, аз също се водя вярващ, но не християнин (нито евреин нито мюсулманин). Просто не вярвам, че човек може да се роди непорочно, както и да възкръсне. Ще ми опонират, че човек не може, ама Бог може. Така да е. Ама аз не вярвам. Доста "християни" също не са вярвали, съдейки по многото събори и ереси от тези времена. Също така смятам, че християнството въпреки, че е възникнало като секта на юдеизма, е прераснала в религия.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

А, Митак, това е това си е твое частно право. Няма да ти правя пропаганда. Просто вярвам различно от теб. Иначе в предишния постинг като писах "Митко", нямах предвид теб.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

...

Богданов, май именно Маймонид измисля това. Нали на еврейски за Бог се казва "Elohim", буквално "Силите", та той (ако не бъркам) предполага, че Бог е безлична и проявяваща се по много начини енергия. Което днес не е някаква юдаистка секта или ерес, защото май между евреите не цари такава трескава атмосфера на религиозни спорове, каквато има между християните. А просто е широко разпространено схващане. Много вярващи юдаисти не схващат Бог като гневния цар от Стария завет, нито дори като благ наставник, а като някаква едва ли не будистка енергия, обхващаща всичко. Пантеизъм ли е това, деизъм ли е или интелектуална слабост - не се наемам да кажа. За тях Бог не е същество, няма индивидуалност, а нещо неопределимо. наистина ми прилича малко на будизма. В това отношение дори мюсюлманите са по-приемливи. За тях Бог определено е изявен като личност. Че даже и омотаните в индийски мъгливи приказки кришнаисти говорят за Кришна (или май е Кришня) като за "Върховна Личност".

....

Благодаря ти...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Потребител

Здравейте! Страшно съм разстроена и бих искала да получа спешно компетентен отговор.

Днес се запознах с Рейки мастер. Чувала съм, че лекува много този метод. Той е художник. Говори много убедително и общо взето разказа всичко, което го пише в интернет за Рейки-лечението. Убеди ме, че това не е секта, а учение за лечение. Каза ми да внимавам с хора, които се представят за посветени в определено учение, а всъщност са сектанти. Не знам обаче до колко да му вярвам... Плюс това той изпробва енергията си върху мен. В момента в който разговаряхме, много ме болеше главата, тогава той си задържа погледа върху мен за няколко секунди и болките изчезнаха. Също така ми предсказа с какво ще се занимавам в бъдеще само че не подробно, каза, че така кармата можела да се променя като се бърка в астралните нива. Да не би това да е секта? Подари ми една картина, изпълнена с много силна енергия (преплитащи се цветове с някакъв център, страх ме е дори да погледна в центъра). Страх ме е да не би да ми я точи енергията? Трябва ли да я изхвърля?

Редактирано от wimper
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ако не Ви иска пари или собственост, всичко е наред. Но най-добре не се занимавайте с глупости, енергии, картини, рейки и прочие. Всякакви там "духовни учители" и "мастери" обикновено са просто шарлатани. Главоболието се лекува с аналгинче, а не с поглед.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ако главоболието е причинено от притеснение, стрес (като при среща с непознат), то един мил поглед, придружен с благи думи може да го излекува. Според мен разните лечители-гадатели са добри психолози, но не винаги са добронамерени.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Да не кажем, че обикновено всякакви такива са просто нахалници.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

. . .

Страх ме е да не би да ми я точи енергията? Трябва ли да я изхвърля?

Уважаема приятелко,

Няма страшно да ви бъде източена "енергията"!

Казвам го като човек, който има някаква идея /макар и бегла/, какво се влага под понятието "енергия" в строго научен смисъл.

. . . .

Страшното е - да не си самовнушите нещо и да се разболеете!

Махнете предмети, които ви притесняват.

Не е полезно да държите нещо /каквото и да е - картина, бижу, амулет и т.н. / , което влияе отрицателно на емоционалното ви състояние.

Поздрави, Б.Б.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Но в юдаизма и днес текат разни процеси. За мен беше малък шок да разбера, че мнозинството днешни вярващи юдаисти не смятат Бог за личност.

Стига бе! Мигар е почнал да им идва акъла?!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 месеца по късно...
  • Потребител

Старая се да стоя възможно най-далеч от църквата и всякакви форми на организирана религия. Абсолютно апатична съм по отношение на религията и имам съвсем повърхностни познания по отношение на историята, но...шокирана съм от новото християнско движение - мормонството.

Преди два месеца апартамента над мен беше нает от мормонската цървка и сега имам нови съседи - мисионери от САЩ. На фона на етническия поток, които се изнесе само в последната година, смея да твърдя, че за съседи са прекрасни хора. Учтиви, чисти, включват се във всякакви общи дейности (без да ги караш) и т.н. Но...но толкова са им промити мозъците, че съм буквално шокирана.

Мен специално не се опитваха да ме конвертират, защото още в първите дни ме видяха да се връщам от лекции с дебелите учебници по биофизика, химия и т.н. и явно прецениха, че няма особено смисъл. Но от време на време завързваме разговор и в един от последните ни такива ми разказаха (в съкратен вариант) историята на тяхната църква. Тук виждам, че сте много по-наясно с историята и произхода на религиите, поправете ме ако греша в преценката си, че по-абсурдно нещо не бях чувала:

Така. Джоузеф Смит (основателя на църквата им) много се лутал към коя църква да се присъедини. Накрая отишъл в гората и започнал да се моли. И му се явили Иисус и Бог и му казали да не се присъединява към нито една от вече популярните форми на християнството, а да създаде ново движение. Дали му разбираш ли (извинявам се за сарказма) две златни плочи с инструкции. И му разказали за американците по време на Иисус. Тук се намесвам аз: добре де, по времето на Христос (доколкото съм запозната) Америка е била населена от индианци. Отговора беше - да. Те дошли от....Йерусалим ( :doh: ). Попитах ги какво мислят евреите по този въпрос - не знаеха.

Цялата им църква я намирам за едно голямо недоразумение. Пращат мисионери по цял свят (даже и в България има - визирайки, че религията им забранява употребата на алкохол, не знам до колко биха имали успех по Балканите). Сега и в Истанбул ще отварят "офис" (там пък какво се опитват да постигнат - не знам). На мисионерите им е забранено:

1. Сексуални контакти по време на мисията

2. Телевизия и интернет (само в понеделник и то не телевизия, а филми - новините са забранени, а интернета - само определено време и само с цел да се свържат със семействата си).

3. Забранено им е да слушат музика - само и единствено църковна такава.

4. Голям позор е да се прибереш от мисия по-рано. Изключение прави само тежка болест. Дори ако някои член на семейството ти умре, не може да се прибереш.

Това са забраните по време на мисията им в чужди държави.

Отделно разбрах, че хора с различна сексуална ориентация, ХИВ позитивни и т.н. не се допускат.

Толкова са далеч от реалността, че направо ме оставиха шашната на няколко пъти. Едното момче, ми обясняваше, че населението на САЩ е около 700 милиона и там всичко е прекрасно и изобщо не се притеснява за икономиката им, защото имали...беизчерпаеми ресурси ( :doh: :doh: :doh: )

Горките деца...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не баш. Признават си Иисус, но имат и ислямски залитания. В Щатите са много "силни" особенно в някаи щати. Солт Лейк сити е изграден от тях. Но в смисъл, че не е секта или християнска ерес - да. Но както християнството е (била де) ерес на юдаизма и е пртизлезло от него, така е и с мормоните.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Не баш. Признават си Иисус, но имат и ислямски залитания. В Щатите са много "силни" особенно в някаи щати. Солт Лейк сити е изграден от тях. Но в смисъл, че не е секта или християнска ерес - да. Но както християнството е (била де) ерес на юдаизма и е пртизлезло от него, така е и с мормоните.

Концепцията на мормонството няма нищо общо нито с Християнството, нито с исляма, нито с юдаизма. Ако щат да признаят и Моисей, това не променя нещата, че това не е християнска секта, а нова религия с нейната си специфична митология.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Аз доста съм си пообщувал с тях. Двама мормонски проповедници по едно време ме бройкаха за конверт, а аз ги бройках за тема на курсова работа, така че нашироко съм си приказвал с тях, сядал съм на маса с тях и прочие. Нормални хора са, печелят добри позиции вътре в общността си, ако ходят мисионери, така че ги разбирам.

Това е нова религия, която произлиза от протестантското християнство така, както ислямът произлиза от монофизитското християнство. И както изобщо християнството е произлязло от юдаизма.

Има един основен чисто религиозен проблем между мормоните и християните: мормоните вярват, че има чудотворно заселили се бели в Америка още преди Христа. Този легендарен народ има своя Църква, явява им се Христос и си имат свое Писание. Това, разбира се, е исторически абсурд, от който произлизат нерешими спорове. На фона на мормонството дори ислямът започва да изглежда крайно рационален.

Отделно от това мормоните вярват, че Бог, Създателят на всичко, не е единствен. На практика те са политеисти, което ги прави страшно отблъскващи за християните, юдаистите и мюсюлманите.

Отделно от това, религията им е елитарна. В техен храм са допускани само членове на общността, които си плащат десятъка, тоест членския внос. Мирише на гностицизъм.

Разбира се, всичко това не ги отличава от другите изповедания в очите на атеистите. Но от гледна точка на всеки почтен аврамист мормонството е някаква мешавица от несъвместими неща.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз нямам нищо против момчетата - даже са доста приятни и учтиви. Моите съседи ги научих да си готвят, понякога пием чай с тях и т.н. (между апатия и омраза към религията има огромна разлика).

Стига членовете на дадена религия да не създават напрежение в обществото - нямам нищо против и никога не съм имала.

Фрапира ме историческата несъвместимост на йерусалимските американци по времето на Хриса и как са се заселили в Америка.

Last Roman, квалифицирах го като християнство, защото едното момче ми каза, че баща му принадлежи към мормонската църква, а майка му към друга (аз в САЩ не мога да им хвана края), в контекст на разговор, в който му разказвах за един американски комедиант, чийто баща е палестинец, а майка му е член на мормонската църква. Точните му думи бяха: For me it was easy, I had to choose between Christianity and Christianity.

Иначе сигурно си прав, тъй като аз почти нищо не знам по отношение на религийте.

Редактирано от AciDBurn
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

С мормоните не съм много запознат, но съм срещал и интересувал (от бойно-стратегическа позиция) от други секти по принцип и по-специално свидетелите на Йехова. Те са едни от най-наглите, арогантни и отблъскващи (не включвам в безумния инвентар разни сектици които се изпозастрелват или чиито членове са методично клатени (финансово и буквално) от гурото-доминант а ла Раел – мисията на извънземните.

Механизмите на повечето от тях са безмилостни и напомнят в същността си повече на корпорации-психопати с широкомащабнно лобиране отколкото на религии/вери. Ако имат нещо общо с християнско, то е от немай къде и заради продажната опаковка. Със сциентолозите е подобно, на там са по-откровено бизнес ориентирани и са заели може би най-млекодойната ниша – тази на нестабилните емоционално холивудски звезди милионери (не само разбира се).

Може още да се пише по въпроса, но се обадих тук и с цел да предупредя по-младите и неопитни, че с усмивки, благи приказки и добра реторика (не особено валидно при американците последното), човек може да бъде въвлечен в една вампироидна система без да се усети. Излизането според свидетели/потърпевши е много трудо (ако въобще се усети). Най-малкото човек ще си загуби ценно време, освен ако не иска да напише книга за сектите и да спечели малко слава и някой грош.

В България шетаха американски евангелизатори след 89-та, срещам съм и веднъж си изкарахме доста весело (дори с един приятел се притеснихме дали няма да ги отклоним от пътя им :)) Бяха добряци те.

Иначе някой да се опитва да ти бърка в душата е по-лошо отколкото на друго място. Завършвам с един мой случай-анекдот: Преди години, в една неделна утрин в една западна страна, на вратата ми спретната в бели ризки младеж и девойка, свидетели на Йехова – чук-чук-чук, коя слаба загубена душица живей си тук! Още на втората фраза културно ги апострофирах, че сега не съм в кондиция да попия техния тео-мео сайл спиич, но ако девойката (само) намине довечера вкъщи към седем, ще й заделя полагащото се внимание. Ей богу (не техния сигурно), оттогава ме забравиха тези хора. Какво ли толкоз съм им направил?

Редактирано от bravo
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Да, това което пише Браво има много голям смисъл и го прочетете много внимателно! Особено младите, че не знаете какво чудо беше през 90-тте години.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...