Отиди на
Форум "Наука"

Информационната война


Recommended Posts

  • Мнения 279
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Потребители

Европа "загива", Русия "ще я спаси". Как руската пропаганда в България нарасна 10 пъти

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31851762.html?fbclid=IwAR2YQ_UKj1CG1ImMq3QB51xbXCbx3kL4AGo-IqdMxQy6BZgQKvtAnVPaHJk

Внушенията са едни и същи от години, но думите вече са други. Руската пропаганда в България обяснява света като геополитическа конспирация, в която САЩ унищожава Европа, а Русия е тази, която ще спаси континента, твърдят изследователи.

Руската пропаганда в България е нараснала 10 пъти от началото на войната срещу Украйна. Това става ясно от изследване на Фондацията за хуманитарни и социални изследвания (ФХСИ), съобщи председателят й Димитър Вацов.

От началото на годината до 24 февруари 2022 г., когато Русия нападна Украйна, в българските онлайн медии е имало средно по 39 прокремълски статии дневно. От началото на войната тази публикационна активност е нараснала до средно 397 статии дневно.

Авторите са изследвали единствено онлайн медиите и блоговете в България в периода 1 януари – 17 април 2022 г. Публикацията на пълния текст на изследването предстои. В момента е завършена само първата му част, която проследява ръста в броя на проруските статии, както и ключовите послания, които се отправят чрез тях.

През 2018 г. ФХСИ анализира национал-популистката и проруската пропаганда в България за периода 2013-2017 г. Пристъпвайки към новото си изследване, авторите са установили, че езикът на пропагандата се е изменил, но посланията са останали същите:

  • Че САЩ, НАТО и Западните държави търсят световно господство (използват се думи като „колективният Запад“, „анти-Русия“, „дерусификация“);
  • Че „продажните“ либерални елити им помагат в това (използват се думи като „джендъри“, „коментариат“, „пискливи либерали“;
  • Че Европа загива (използват се думи като „пост-Запад“, „протекторат [на САЩ]“);
  • Че Русия се възражда и може да стане единствен спасител на Европа (използват се думи като „високоточни [оръжия]“, „руска триада“, „руски свят“ (русский мир).

Отделни послания на руската пропаганда са и твърденията, че санкциите срещу Русия вредят само на тези, които ги налагат, както и твърденията, че Украйна се управлява от неонацисти.

Авторите са използвали автоматизираната система за медиен мониторинг SENSIKA, която индексира съдържание от над 8000 сайта и блога на български език. Търсачката й позволява да се откроят съответните статии по ключови думи.

083d0000-0a00-0242-d385-08da37072304_w65

Начело на сайтовете, които съдържат проруска пропаганда, е Novini247, който е агрегатор (робот). "Любопитно е, че при измерване на речта на омразата срещу Истанбулската конвенция през 2017-2018 той пак беше първенец", каза Димитър Вацов за Свободна Европа.

На второ място е сайтът NewsFront – медия, регистрирана в превзетия от Русия Крим, който публикува на 10 езика.

В топ 10 на проруските сайтове попадат още pogled.info, БЛИЦ, informiran.net и други.

Пълния текст на първата част от изследването можете да прочетете тук.

https://docs.rferl.org/bg-BG/2022/05/15/d2b81bc7-8424-44b0-8060-06eedc3dbc49.pdf

Редактирано от nik1
  • Харесва ми! 4
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 41 минути, Втори след княза said:

Първите съобщения за едно събитие е най- вероятно да са пропагандни. Съобщенията преди технологичното време за установяване на истина са продукт на тези, които имат какво да крият. Ако не направим проверка, те остават за винаги "истината".

Ами проверявай тогава. Може да започнеш с това да провериш истина ли са  "причините" които обявиха руснаците за оправданието на тази война. 
1. За заплахата от евентуално членство на Украйна в НАТО и потенциално ядрено нападение от нейна територия върху Русия
- проверяваш в кои страни членки на НАТО (от бившите комунистически страни) има разположено ядрено оръжие?
- проверяваш колко пъти и къде НАТО е използвало ядрено оръжие
2. За освобождението на украинския народ от хунтата на нацистите и наркоманите.
- проверяваш що е то хунта и има ли почва в Украйна
- проверяваш нормативната база на Украйна и виждаш как се проявява нацизма в тази държава.
3. За геноцида върху населението на ЛНР и ДНР.
- проверяваш как  са живеели хората от тези две области преди 2014 и след това
- проверяваш що е то геноцид. Намираш данни за ЛНР и ДНР и проверяваш може ли да се определи случващото се там като геноцид.

Извършваш проверките и идваш тук да ни просветиш каква е истината. Може пък да ти повярваме.

Редактирано от Atom
  • Харесва ми! 5
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 26 минути, nik1 said:

Внушенията са едни и същи от години, но думите вече са други. Руската пропаганда в България обяснява света като геополитическа конспирация, в която САЩ унищожава Европа, а Русия е тази, която ще спаси континента

Това е вярно само отчасти. Вярно е, че руската пропаганда в България е апокалиптична. Общо взето се свежда до "западът деградира и върви към своето самоунищожение, а България е особен случай и западът прави всичко възможно да унищожи страната".   Аз обаче лично не виждам как според пропагандата Русия ще спаси Европа. Нещо алтернативата ми се губи.   По времето на СССР алтернативата беше видима и ясна - комунизъм срещу капитализъм. 

Сега злото е ясно очертано от руската пропаганда: англо-саксите, демокрацията, концепцията за човешки права, либерастите, джендърите и т.н.  Добре, ще махнем злото. Каква е алтернативната визия на Русия? По какъв точно начин ще спаси Европа?  По този въпрос руската пропаганда мълчи като пън. Някои "идеолози" или по точно пропагандисти може  и да имат мнение, но то е лично и само тяхно.  

С други думи няма позитивизъм, няма обяснение и визия за бъдещия "по-добър" свят,  който би могъл да възникне на мястото на днешния "лош".   

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Россия готовит в Мариуполе подлог свидетельств о "зверствах ВСУ": схема разоблачена

Виолетта Орлова

14:02, 16.05.22
2 мин.
 

Местным жителям обещают компенсацию в обмен на указания, что их дома разрушила украинская армия.

Россия собирает ложные свидетельства в Мариуполе / фото REUTERS Россия собирает ложные свидетельства в Мариуполе / фото REUTERS

Россия готовит самый большой подлог "свидетельств свидетелей" о том, что Мариуполь был уничтожен украинскими военными. Захватчики не принимают заявки на компенсацию за разрушенное жилье без указания, что оно "было уничтожено украинскими военными". В итоге ложные свидетельства будут подготовлены в письменной форме самими местными жителями, которые остались в городе.

Об этом рассказал советник мэра Мариуполя Петр Андрющенко.

"Для проведения такой операции российские оккупанты объявили начало регистрации на компенсацию за уничтоженное жилье и/или потерю члена семьи. За жилье – 500 тысяч рублей (ориентировочно 6 тысяч долларов США), за погибшего члена семьи – 3 миллиона рублей (ориентировочно 33 тысяч долларов США)", – отметил он.

По данным Андрющенко, регистрацию заявлений на компенсацию проводят в помещении школы №9:

"При представлении собственноручно составленного письменного заявления мариупольцы должны обязательно отметить, что имущество "было уничтожено украинскими военными", а близкие "убиты украинской армией". В случае отсутствия/отказа такой отметки оккупанты сообщают, что никакая компенсация произведена не будет. Учитывая психологическое давление и состояние информационной блокады, мариупольцы в надежде подают заявления с соответствующими примечаниями".

 

 

 

"В итоге Россия получает десятки тысяч собственноручно составленных письменных "свидетельств" о "зверствах украинской армии". Которые должны использоваться для влияния на международное мнение, в т.ч. с широкой оглаской через пропагандистские медиа-каналы, продолжающие свою деятельность на территории стран ЕС", – добавил Андрющенко.

Он отметил, что в реальности проведение подобной компенсации невозможно: "Только на выполнение этих обещаний мариупольцам Россия должна потратить не менее 2,5 миллиарда долларов США. Люди должны понимать, что этого не будет сделано никогда".

Напомним, ранее сообщалось, что россияне поспешно разбирают завалы уничтоженного ими роддома в Мариуполе.

 

https://www.unian.net/war/rossiya-gotovit-v-mariupole-podlog-svidetelstv-o-zverstvah-vsu-shema-razoblachena-novosti-vtorzheniya-rossii-na-ukrainu-11828421.html

 

 

  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Тъжен 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 13 минути, Втори след княза said:

Скриваната истина излиза наяве

Втори, от къде ги ровиш тези глупости? Тая тема я дъвкахме тука многократно, и сателитни снимки се видяха, и аутопсиите показаха над 70% убити с куршуми а не от всякакви измислени "украински" снаряди, и свидетелски показания бол, и самопризнания от пленени руснаци, че даже почват да ги съдят... И не напразно се подготвя международен съд по тези доказателства. Ега ти долната конспирология прокарваш тука, приложи малко мисъл преди това де... Ми зачети се малко, самите въпроси от типа "кой организира русофобската провокация в Буча" са манипулативни и издишат на фона на събраните доказателства. Че и се цитира и Александър Коц и "Комсомольская правда", доказани манипулатори и лъжливи медии? Аз ти обяснявам че трябва да се оценява качеството на източнника, ти го гълташ като изворна водица... Ми нема да се получи нищо от тая каша, съжалявам.

От тези писания смърди на газ, щото газ пикаят за да оправдаят руските зверства, лишени са от други аргументи вече. 

Вземи си почивка за месец-пет от русофилски четива, може и да ти се отрази по-добре... Явно друго не ти помага, вече си вляпнал необратимо.

  • Харесва ми! 7
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, Втори след княза said:

Но тези дни в британският вестник The Guardian се появи истинска сензация: не е вярно, че убитите в Буча са били застрелвани! Украински патолози са установили, че те са загинали от артилерийски обстрели. Вестникът цитира следователя Владислав Перовски, който разказва, че в телата на убитите са намерени фрагменти от снаряди. Така украинските експерти опровергават основната лъжа на западната и родна пропаганда – по улиците на Буча са открити трупове със следи от изстрели в тила.

Статията не казва това което ти твъдиш. Погледна ли самия вестник (The Guardian)? Там се казва, че тези снаряди са изстреляни от руската артилерия когато са се изтегляли. Също така не пише, че всички в Буча са убити така. Също пише и това

Цитирай

Although human rights groups have long sought a ban on fléchette shells, the munitions are not prohibited under international law. However, the use of imprecise lethal weapons in densely populated civilian areas is a violation of humanitarian law.

И това е от същата статия

Цитирай

 

A team of 18 experts from the forensic department of France’s national gendarmerie, alongside a team of forensic investigators from Kyiv, have started documenting the terror inflicted on civilians during the month-long occupation.

“We are seeing a lot mutilated (disfigured) bodies,” said Pirovsky. “A lot of them had their hands tied behind their backs and shots in the back of their heads. There were also cases with automatic gunfire, like six to eight holes on the back of victims. And we have several cases of cluster bombs’ elements embedded in the bodies of the victims.”

 

https://www.theguardian.com/world/2022/apr/24/dozens-bucha-civilians-killed-flechettes-metal-darts-russian-artillery

https://www.theguardian.com/world/2022/apr/21/russia-using-banned-weapons-to-kill-ukrainian-civilians-pictures-suggest

  • Харесва ми! 5
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, scaner said:

 измислени "украински" снаряди

Тц. :nono: Както е добре известно, украинците сами себя бомбят. Този странен феномен вече се е пренесъл и от другата страна на границата - Белгород, Курск. И там руснаците сами себя бомбят, за да не останат по-назад.

  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 5
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не е въпроса колко пъти всеки е лъгал, а дали изобщо е лъгал. Западът винаги се е представял като стоящ на "higher moral ground". 

Един път да са излъгали, или да са направили някаква постановка, това вече е предпоставка да се съмняваш във всичко . А това, че другите са излъгали 100 пъти  или са убили 100 пъти повече, вече няма значение, просто моралът на едните и другите е един и същ.

 

  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 18 минути, genefan said:

Не е въпроса колко пъти всеки е лъгал, а дали изобщо е лъгал. Западът винаги се е представял като стоящ на "higher moral ground". 

Един път да са излъгали, или да са направили някаква постановка, това вече е предпоставка да се съмняваш във всичко . А това, че другите са излъгали 100 пъти  или са убили 100 пъти повече, вече няма значение, просто моралът на едните и другите е един и същ.

Всеки лъже, и трябва да тръгвме от тази позиция. Набърквайки "морал" тук, това изкривява картиката... Именно това е трудността, съмнявайки се във всичко, да установим кой е по-по-най лошия.

  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Роспропаганда продолжает предпринимать попытки по оправданию своих военных преступлений в Буче. В частности, 10 мая в мировых СМИ стало распространяться интервью французского «волонтера», бывшего военного Адриана Боке (Adrien Bocquet), якобы посещавшего Киевскую область и ставшего свидетелем неких «преступлений» со стороны ВСУ, в частности, полка «Азов» в отношении российских военнопленных, пишетМихаил Вугельман для сайта «Информационный навигатор».

 

Структурно хронология указанного информационного повода выглядит следующим образом:

10.05.2022 – французские ресурсы «sudradio» и «vivrefm» публикуют интервью с Адрианом Буке. Именно это интервью стало отправной точкой для распространения указанного фейка. Его масштабировали на основе видеоконтента.

11.05.2022 – интервью распространили у себя российские ресурсы и Telegram-каналы:

1) на официальном телеграм-канале посольства России информацию об интервью опубликовали со ссылкой на «sudradio», поэтому можно предположить, что «sudradio» является первоисточником;

2) Найдено около 12 публикаций в сети Telegram, все ссылаются на канал «RU Russländer & Friends DE» (@russlandsdeutsche)

Российские СМИ и телеграм-каналы выполнили функцию агрегатора, стремительно растиражировавшего «сенсацию» в информационном пространстве.

Явных связей с рф не обнаружено, однако просматриваются признаки подготовленной информационной кампании со стороны россии:

— данное интервью опубликовано на большом количестве информационных ресурсов России и причем отслеживаются очень высокая плотность по времени.

— данное интервью распространено в соцсетях с признаками искусственного накручивания (публикация материала везде, где это возможно, даже в малых сообществах с количеством пользователей от 16 аккаунтов): Reddit, Twitter, Facebook.

Вся информационная кампания построена на привлечении внимания квидео опубликованному на YouTube на профиле «Sud Radio». Весомый аспект – в течение 11-12 мая интервью активно распространялось в синхронном режиме российскими телеграм-каналами, которые, вероятно, могут иметь отношение к российским спецслужбам в контексте осуществления ИПСО. Речь идет о таких ресурсах, как Kotsnews, Poddubny, Reedovka, СОЛОВЬЕВ. Это свидетельствует в пользу того, что указанное интервью заранее спланирована операция информационного воздействия, скоординирована и согласована с источниками ее доказательства.

Андриан Боке заявляет, что он находился в Буче во второй половине апреля, но в то время российских оккупантов уже не было на территории Киевской области. Французский «волонтер», согласно подтвержденным данным, в апреле 5 раз приезжал в Украину, в частности, во Львов на собственном авто через польскую границу и обычно в тот же день возвращался назад. Ни одно его пребывание в Украине не превышало по продолжительности одни сутки.

Свидетельства Боке о «массовых преступлениях», совершенных полком «Азов» против российских военнопленных в Киевской области, не имеют подтверждений. Француз не смог предъявить ни одну фотографию. 

https://sprotyv.info/rassledovaniya/rossiya-ispolzovala-agenta-vliyaniya-vo-franczii-dlya-informaczionnoj-ataki-na-vsu/

Редактирано от Пандора
  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 10 часа, genefan said:

Не е въпроса колко пъти всеки е лъгал, а дали изобщо е лъгал. Западът винаги се е представял като стоящ на "higher moral ground". 

Един път да са излъгали, или да са направили някаква постановка, това вече е предпоставка да се съмняваш във всичко

Предпоставка е за обикновения човек - резултатът е изграждане на предствата "всички са маскари". Науката история обаче не работи така, а вероятно и всеки съд би следвало да не се влияе от предварителни нагласи. Всеки случай се анализира отделно според събрания фактически материал въз основа на който трябва да се отсъжда. И тук главният момент пада върху "фактически материал". Дори и да съм сигурна в представите си, че дадено престъпление е извършено, ако няма достатъчно защитими в съда факти, съдът няма да отсъди това, което очаквам. И няма да се интересува от моите нагласи.

Но Русия влезе в една ситуация, която сама избра - да не признава международното право и от тук се лишава сама от възможността да представи в международен съд факти, да пледира в своя защита. Това не е ли съмнително?

  • Харесва ми! 3
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 8 часа, Втори след княза said:

Първите съобщения за едно събитие е най- вероятно да са пропагандни.

Не. Както твоят пример показва, пропаганда има там, където трябва да се скрие истината.

Ако всички казваха истината, тогава пропаганда нямаше да има. Но тъй като по различни
причини трябва да се лъже, тогава се прибягва до пропаганда.

Например, истинската цел на войната в Украйна е нейното анексиране (аншлус) ... по подобие
на анексацията на Крим от 2014г. Тази цел, обаче, не може да бъде явно обявена и затова се
прибягва до пропагандата, че войната цели освобождаването на Украйна от нацисти.

Значи дефиниращата характеристика на пропагандата е, че тя цели скриването на истината.

Пропагандата се характеризира и с това, че тя работи. Ако не работеше ... тост, ако никой
не се връзваше на пропагандата ... тя нямаше да съществува. Но тя работи и затова я има.

Защо казваме, че жертвите на пропагандата са зомбирани?

Защото точно като зомбита те повтарят наизуст думите на куклувода. По лошо: тези думи се
възпримет като Истината ... без значение каква точно е истината.

Пресен пример за това е Буча. Въпреки множеството доказателства за зверствата там,
зомбираните повтарят мантрата на кукловода, че Буча е инсценировка ... като по този начин
те плюят на паметта на жертвите.

Да превъзпитаваш зомбирани си е загуба на време. Най-ефективният начин да се справиш
с тях е да ги подрежеш и да ги засадиш в общи лехи - и така се приключва с тях (като му
дойде времето).

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Много хубава статия от Дмитрий Глуховский, която Скенер пусна в другата тема.
Ще цитирам само откъс от нея, който е пряко свързан с това, което обсъждаме:

"Задачата не беше лесна. Трябваше да свирим за нашите, но да се държим като фашисти: да започнем война с нощни бомбардировки на Киев, точно като в текста на песента, но да внушим на хората, че нас са ни нападнали. Да заграбим чуждата земя и да я припишем на себе си, но да доказваме, че освобождаваме своите. И накрая по есесовски да натикаме руски хора, макар и с украински паспорти, в браткси могили, за да може всички от тази страна на телевизора да вярват, че нацисти са само тези, които сме дошли да освобождаваме. Трудно, накратко, не питай."

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 3
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Буча е добър пример за действия от "информационната война" . За момента няма убедителни доказателства за това кои са извършителите, кои са жертвите, кога и как  са се случили събитията,  кои бомби са руски или украински. Но Буча се е превърнало вече в символ, в синоним на знаете какво. Многото повтаряне на едни и същи фрази води до набиване в общественото съзнание на определени тези, внушения, постулати, за които се предполага че стават част от "истината", реалността.

Екскурзията до Буча вече е част от туристическите маршрути на посетителите на Киев, подобно на ескурзиите до Освиенцим.  Но ако Буча беше останало в ръцете на руснаците - то с подобна вероятност можеше Буча да е също символ за престъпления на украинските националисти, на ВСУ и лично на Зеленски.  Едни и същи събития могат да бъдат ползвани от едната или другата страна в тази "Информационна война".  Украинците са си заплюли Буча.. А руснаците си имат други местенца, за които руския свят лее сълзи и осъжда престъпленията на "нацистите".

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 33 минути, Mirolub said:

Буча е добър пример за действия от "информационната война" . За момента няма убедителни доказателства за това кои са извършителите, кои са жертвите ...

Фалшива логика.

Ако си се родил вчера или си извънземен, тогава наистина може да се чудиш кои са извършителите
и кои са жертвите. Но ако познаваш логиката на войната като цяло, много добре можеш да прецениш
какво се случва.

На война по условие се убива и като дадеш на 20-годишни келеши карт-бланш да убиват, неминуемо
завършваш с Буча. Във всяка война има поне по една Буча ... които без изключение са дело на агресорите.
Така работят войните.

Представи си, че четеш следните две новини:

  • руските окупатори нахлули в Буча, раздали по 1000 евро на жителите и им помагнали със сеитбата
  • руските окупатори нахлули в Буча и избили сума ти хора

Трябва ли да анализрираш и проверяваш източниците на тези новини, за да разбереш коя от тях е лъжа?

Пак да кажа, войната си има своя собствена логика. Ако се правиш на обективен ... докато заобикаляш
тази логика ... ти си демагог, а не си обективен. Хич не ни баламосвай.

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, Втори след княза said:

- Първо, многократното дъвкане не е критерий за истинност. Ако друг е пуснал същия материал, тогава се извинявам. Това ще е моя грешка

Разбира се че не е критерий. Но спомага за намиране и натрупването на много детайли, които рисуват картината. И тогава се вижда къде се дънят тезите на руснаците и обслужващият ги персонал. Първо, те нямат никакви доказателства на своите твърдения. Второ, тезите им са конспиративни - ми всички са се наговорили да представят нещата  и фактите така, като че ли руснаците са виновни - компанията за спътникови снимки е фалшифицирала филмите, труповете са статисти които лежат и мърдат, репортерите са построили мизансцен, всичко е конспирация. Но именно когато и защото конспиративните оправдания стават диагноза, ясно се вижда кое и как.

Преди 1 час, Втори след княза said:

- Второ, не се дразни, ето другите опоненти сложиха по едно емотиконче и толкова. Приеми, че има българи, които са на страна на Русия и това е факт.

Приемам го, и това е много тъжно. А да клакьориш на руските тези без да имаш представа от детайлите, просто повтаряйки ги, намирам за срамно.

  • Харесва ми! 4
  • ХаХа 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Интересни въпроси задава украинския опозиционер Шарий. Първо евакуацията, после за обмяната.

..

Да припомним: едно интересно събитие се случи преди  2-3 дни:  американския военен министър Остин си говори с Шойгу по телефона 1 ден преди да започне предаването на военните от Азов. Това случайно съвпадение ли беше ? 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 20 минути, Втори след княза said:

Просто неща от живота.

Нещата от живота са такива, че на всяка тема ще се намерят плоскоземци - или хора,
които ще отречат фактите и ще повярват на каквото си поискат.

Наличието на такива хора не означава, че всички гледни точки са валидни  - а че ние
хората сме нерационални и можем да вярваме на всякакви глупости.

На повечето теми вярата в не-факти е безобидна, но на други тя е престъпна и не може
да се толерира. Сори.

Редактирано от gmladenov
  • ХаХа 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, Втори след княза said:

Не виждам защо трябва да се воюва за ограбване на моето мнение.

Шестнайсет европейски страни плюс Израел имат закони срещу отричането на Холокоста.

Защо се налага съшествуването на такива закони? Ами защото явно има достатъчно хора,
които са на мнение, че Холокост не е имало.

С твоето мнение за Украйна ти дефакто ставаш защитник и поддръжник на престъпления.
И тъй като отказваш да приемеш, че това е неморално, ще трябва да бъдеш спиран с други
методи, ако се налага. Защитата на престъпления не е само въпрос на мнение.

Ако аз насърчавам във вас да влязат престъпници и да те убият, ти ще приемеш ли това мое
"мнение"? Аз не твое място няма.

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 6 часа, gmladenov said:

Защо се налага съшествуването на такива закони? Ами защото явно има достатъчно хора,
които са на мнение, че Холокост не е имало.

Веднага след войната,в американските лагери за военопленници са убити чрез глад към един милион и половина германски войници! Това е ужасяващо и абсолютно безсмислено военно престъпление. Но аз съм против да се въведе закон,който да наказва отричащите това тежко военно престъпление.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 8 минути, deaf said:

Веднага след войната,в американските лагери за военопленници са убити чрез глад към един милион и половина германски войници! 

Факт или недоказано твърдение?!...😯

  • Харесва ми! 3
Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...