Отиди на
Форум "Наука"

Колко богати са американците?


Recommended Posts

  • Потребители

Колко са богати американците:

краткият отговор е около 98 трилиона долара, което е 98 000 милиарда.

Много ли е това?

Да, изключително много, това е почти 50 процента от богатството на целия свят, съсредоточено в 4.25 процента от населението на света или американците притежават 12 пъти повече богатство от другите.

Как се измерва богатството?

Като се извадят дълговете от притежаваната собственост. Притежаваната собственост от американски граждани е на стойност 112 трилиона долара, дълговете на американските граждани са около 14 трилиона долара, следователно нетното им богатство е 98 трилиона долара.

Или това ще рече, че средното богатство на един американски гражданин е 298 000 долара – тук влиза всичко: борсови акции, влогове в банки, недвижимост, злато и всякакви други активи, всеки американец има средно по 298 000 долара.

И тук започва най-интересното.

Около 50 процента от американците или 165 милиона от тях притежават средно по 14 500 долара.

Следващите 40 процента, така наречената средна класа, или 131 милиона американски граждани са собственици средно на богатство от 247 000 на човек. Както се вижда, тези 247 000 долара са под чертата на средното за цялото население, която е 298 000 долара. Само илюстративно, средната цена на жилище /апартамент, къща/ в САЩ е 284 000 долара към 2020 година, приблизително толкова е 20 годишната му ипотека и 20-годишния наем за двустаен апартамент.

Така.

Но къде са парите?

Те са в най-горните 10 процента по богатство в САЩ.

9 процента /29 млн.американци/ от тези 10 на върха на хранителната пирамида по богатство притежават 43 трилиона долара /43 000 милиарда/ или средно на човек по 1.5 млн. долара или 5 пъти повече от тези 131 милиона американци в средната класа и 100 пъти повече от тези 165 милиона граждани в долните 50 процента. Да подчертая – 5 пъти и 100 пъти повече за 9 процента.

И черешката на тортата, прословутия 1 процент на върха на американската пирамида по богатство: 3.38 млн. граждани са собственици на богатство от 32.6 трилиона долара /32 600 милиарда/ или всеки един от тези олимпийци е горд собственик на богатство от 10.8 млн., тоест той е 7 пъти по-богат от тези в 9-те процента, 70 пъти по-богат от тези от средната класа и 700 пъти по-богат от 165 милиона парий в долните 50 процента.

Това в общи линии е Пирамидата на Киров в американски вариант.

Но „това не е всичко”, над трите милиона двуцифрени американски милионери се извисява още една тясна група на свръх-богати, където вече фантазията бледнее, това е клубът на милиардерите, 660 души през октомври 2020 година.

Това са близо една трета от всички милиардери в света.

Американските милиардери са горди собственици на богатство от 4.1 трилиона долара /4100 милиарда/ или всеки един от тези господа и дами притежава средно по 6.21 милиарда.

Сред тази богопомазана група от богове на стоковата борса също има класово разслоение: Тръмп например е в долната линия на своите събратя милиардери с неговите 3 милиарда, той е беден роднина в сравнение с Джеф Безос, Илон Мъск и Бил Гейтс, чиито числа са три цифрени в милиарди на върха на класацията.

 

1975697715_Untitled1.jpg.4add74f097ac3c548706f4b9aa482de8.jpg

И така, как се е стигнало дотук, и какво означава това за бъдещето на Америка.

 

 

Quo Vadis Америка?

А къде е Джон Голт?

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 310
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Потребител

Един метод (как се е стигнало дотук:bw:😶) се изразява в днешния виц:

"Много е тъпо, когато влезеш в бутик нa "Dolce & Gabbana" или на "Gucci" и видиш заплатата ти изписана на чифт чорапи! "

...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 33 минути, Малоум 2 said:

Един метод (как се е стигнало дотук:bw:😶) се изразява в днешния виц:

"Много е тъпо, когато влезеш в бутик нa "Dolce & Gabbana" или на "Gucci" и видиш заплатата ти изписана на чифт чорапи! "

...

Ха-ха Още един виц, който ми разказа някога американец: Ако влезеш в магазин в Бевърли Хилс и попиташ за цената, значи не си за там.

Сериозно обаче, моята хипотеза за "как се е стигнало до тук" е че това е станало главно през стоковата борса, подплатено от философията на кейнсианството, че всички реални проблеми на икономиката могат да се решават с печатане на пари от въздуха, с главен злодей в този сериал Фед и съучастници от Уолстрийт. Но това трябва са провери :)

Link to comment
Share on other sites

Приказките за богатство са мъгляви и разтегливи.  Аз съм привърженик на  т.н. Материално Влияние. Примерно едно родово стопанство в Монголия с хиляди глави добитък е много по богато , разделено на индивид в сравнение с един индивид от средната класа американец зает в безмислената свера на услугите или корпоративен мишок. Сравнявам , един монголски мъж от родовото стопанство притежава не един ездачен кон, има дистъп и свободно ползване на оръжия, свобода да се движи ловува и ползва ресурси на голяма територия, здравословен спокоен живот, възможност да има много деца , а в други култури и повече от една жени. Има уважение и реална власт над членовете на семейството си , има защита на групата си и е част от тази малка <армия> т.е има смислен живот. Има време и да се образова ако пожелае, най важното има достатъчно време да ползва главата си за онова което е приковало интереса му, да мисли , има на кого да разкаже своите мисли и има кой да чуе и вероятно да запомни.

Още , Група африкански бунтовници или отцепници, ако щете <партизани> , средния член в такава банда е много богат човек, защото разполага с концентрирана реална власт, да той е Притежателят на този безкрайно скъп актив , оценяван за милиони. Под Негова Власт е да решава кой да живее и кой да умре, как и кога да умре, какво да бъде накаран да направи преди да умре. Чужда собственност е в неговата воля, удоволствията на похотта са в неговата воля, той може да си играе с живот и смърт - безспорно това се оценява на милиони долари.

Друго, примерно монах от Руската Православна Църква, средна ръка такъв. Такъв един екземпляр статистически е парично беден, но разполага с Реална Материална Власт и Влияние, под прикритие на Духовна Позиция разполага с възможност да влияе и променя действията на много околни, както и да превръща това влияние в материално и социопсихологично , което в  <доларовия живот> се оценява за стотици хиляди на година.

Възможни са и още реални обществени статуква близки до горните.

Редактирано от laplandetza
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 6 часа, laplandetza said:

Приказките за богатство са мъгляви и разтегливи.

В личен план може, но тук говоря за богатството на една държава. Така че "приказките" не са мъгляви и разтегливи. Богатството означава:

- голям пазар

- добро образование

- високи технологични постижения

- силна армия, способна да осъществява експанзия

- и най-накрая, но първо по важност, силна национална валута, която е станала световна валута

Нищо мъгляво и разтегливо няма. Съществува империя с потенциал да е световна.

Пък монголският джигит нека си язди на воля.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Колега,Б.Киров,всичко това САЩ го постигнаха след като победиха във Втората световна война. Единственият победител в тази война са американците. И специално техният президент Хари Труман.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 1 минута, deaf said:

И специално техният президент Хари Труман.

Защо пък Хари Труман?? Труман е жалка личност, която е била нещо като личен прислужник на Ф.Д. Рузвелт, нещо като "Виктор Удобното" в американски вариант, най-невзрачният и посредствен вицепрезидент, с презумпцията на Рузвелт, че този комплексар не може да му съперничи във властта, Рузвелт се е канел да президентства четвърти мандат, сладко нещо е силната лична власт, най-силния наркотик.

Преди 4 минути, deaf said:

Колега,Б.Киров,всичко това САЩ го постигнаха след като победиха във Втората световна война.

Да, така е, въпросът е че те победиха, защото вече бяха постигнали много, заменяме причината със следствието. Но темата ми не е за това, а за фатално грешното, според мен, разпределение на богатството в САЩ сега, нещо което се случва в продължение на поне 30-40 години и достига уродлива форма, една бомба с часовников механизъм за мощта на САЩ.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

1.Рузвелт е обмислял да подари на Сталин тайната за производство на атомната бомба. Труман напротив - заплашвал е Сталин с нея. Без коментар.

2. Хитлер е бил на косъм да спечели войната. Но сега със задна дата всеки може да се прави на пророк...

3. Първата мисъл,която ми дойде в главата е,че преди 60-80-100 години,в САЩ бедните са бил 80% от населението. Богатите и средната класа - 20%. Но днес,когато маргиналните американци живеят с $40 00 годишен доход,считаме че ситуацията е революционна! Защо?

И един анализ като предупреждение:

https://kultura.bg/web/информатизъм-светогледът-на-бъдещет/

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Нещата според мен са горе долу ясни. Очевидно е, че американската система подкрепя новаторите.  Поне за най-богатите (тези от табличката) е ясно от къде им са парите. Това са основатели на компании с уникален продукт (технологичните компании) или силно-конкурентни и може би също иновативни в техния си сектор (Уолмарт, Найк).  

Долните сегменти също са ясни.  Долните 50%, ако  изобщо са "на +" това е от някой друг долар в пенсионен фонд и малко кеш или минимално положително салдо от все още неизплатен дом. Следващите 40% имат изплатена или почти изплатена ипотека и немалка сума в пенсионен фонд.

Интересни са горните 10%. Безспорно тук са една камара собственици на наследено богатство. Образно казано внуците на по-ранните версии на предприемачи-новатори като Безос, Бил Гейтс и т.н. Тук са и топ-професионалистите: топ мениджмънт, топ артисти, топ спортисти, топ юристи и т.н. Кой още? - нормално и топ-спекуланти, но те също спадат към топ-професионалистите. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 9 часа, Б. Киров said:

И така, как се е стигнало дотук, и какво означава това за бъдещето на Америка.

Стигнало се е дотук със систематично намаляване на данъците на богатите,
с което те стават все по-богати.

Какво означава това за бъдещето на Америка?

Въпросът не е само за Америка, а и за бъдещето на капитализма като цяло.
Идеалният капитализъм в същност е робовладелство, при което малка въхушка
притежава всичко и всички. И точно натам сме се запътили, ако обществото
разрешава на богатите да не си плащат техния дял от обществените разходи.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 2 часа, Atom said:

Нещата според мен са горе долу ясни. Очевидно е, че американската система подкрепя новаторите.  Поне за най-богатите (тези от табличката) е ясно от къде им са парите. Това са основатели на компании с уникален продукт (технологичните компании) или силно-конкурентни и може би също иновативни в техния си сектор (Уолмарт, Найк).  

Долните сегменти също са ясни.  Долните 50%, ако  изобщо са "на +" това е от някой друг долар в пенсионен фонд и малко кеш или минимално положително салдо от все още неизплатен дом. Следващите 40% имат изплатена или почти изплатена ипотека и немалка сума в пенсионен фонд.

Интересни са горните 10%. Безспорно тук са една камара собственици на наследено богатство. Образно казано внуците на по-ранните версии на предприемачи-новатори като Безос, Бил Гейтс и т.н. Тук са и топ-професионалистите: топ мениджмънт, топ артисти, топ спортисти, топ юристи и т.н. Кой още? - нормално и топ-спекуланти, но те също спадат към топ-професионалистите. 

Системата е прецакана и настроена в полза на горните 10 процента, които държат 85 процента от борсовите акции. Виж какво става:

2021-01-25_140639.thumb.jpg.86ba209a1fb9f41e6e8a29c24b49651e.jpg

Това е цялата стойност на борсовите акции за последните 22 години. Забележи, до 2008 стойността на акциите нараства с 50 процента. После следва малко "бум", кризата с ликвидност заради ипотечния пазар; и после само за 12 години имаме раздуване на пазара 5 пъти, това е феноменално, то не се дължи на иновации, балонът е надут умишлено с цел изсмукване на пари и богатство; 11 трилиона долара през 2008, 50 трилиона долара през 2020; 40 трилиона чисто фиктивни пари, които отиват предимно в джобовете на горните 10 процента, но най вече са инкубатор за милиардери, за това време милиардерите в САЩ стават два пъти повече. Това е чиста спекула - 40 трилиона създадени от въздуха, истинско цунами за богатство. Да не би през тези 12 години да е създадена някаква иновативна технология от Амазон, Фейсбук или Уолмарт. Булшит, те не правят нищо повече отколкото в предишните години, но акциите им се надуват до небесата. Виж само какво става в последните месеци на пандемията:

1591707973_Untitled1.jpg.0ff61cb30255bd801122d232fca7fe26.jpg

 

За 10 месеца Безос прибавя 68 милиарда долара, Мъск 154 милиарда, за 10 месеца! Това е истерия на пазара, предизвикана умишлено от заключването. Моментът е аналогичен на 1929.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Или иначе изразено, става това:

1310425809_Untitled2.thumb.jpg.6bb45624fd1a6d8872eed2a57c0f6ef1.jpg

И графиката е до 2016, линията на доходите на горния 1 процент в следващите 4 години буквално подскача нагоре, докато другите две категории си остават плоски. И най-лошото е, че възрастово тези до 35 години са в най-неблагоприятно отношение:

1688597258_Untitled2.thumb.jpg.eff560b7fd96abb90e6c9d44c5ff9fda.jpg

Докато бейби-бумарите се къпят в пари, младежите слизат надолу в доходите. Това обяснява популярността на социализма и комунизма сред тях, те спечелиха изборите за Джо Байдън. Но ще останат жестоко разочаровани, според мен.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 3 минути, Б. Киров said:

Системата е прецакана и настроена в полза на горните 10 процента, които държат 85 процента от борсовите акции. Виж какво става:

Е, това е друг въпрос. Помислих, че въпросът е защо точно тези хора са на върха, а не някои други и откъде идва първоначалното им богатство. Тя работата е прецакана отдавна. Мисля, че го коментирахме някъде, но става въпрос за икономическия ръст. Капитализмът не може да съществува без ръст, затова може да има само временен спад (т.е. кризи). Та затова и се наливат тези пари, уж да се преодолее кризата или да не се позволи нова и да се стимулира икономически растеж. Реален ръст обаче няма от къде да дойде и затова има "въртене на пари".

Иначе при "нормално" развитие на нещата (без паричните стимули) най-вероятно технологичните гурута щяха да станат по-богати от днес. При тези поразии които се направиха през 2008 половината банки трябваше да фалират. След това обаче потребителското банкиране нямаше да се поеме от нови банки, а от технологичните компании.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Обикновено големите финансови кризи винаги идват след технологичен подем, който е свързан с хипертрофирани финансови очаквания за печалби. После изравняването на дълга от прекомерните очаквания се прави с големи войни. Първата и ВСВ са учебникарска илюстрация за тези циклични кризи.

Тъй като сега е невъзможна Голяма Трета световна война /ще се заличим взаимно/, имаме Голям рестарт или Зануляване. Но, според мен, сме в началото на болезнения период, въпреки че глобалистичния елит се опитва да го управлява с нещо като Планов комитет в лицето на световните финансови институции.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело
Преди 4 часа, Б. Киров said:

В личен план може, но тук говоря за богатството на една държава. Така че "приказките" не са мъгляви и разтегливи. Богатството означава:

- голям пазар

- добро образование

- високи технологични постижения

- силна армия, способна да осъществява експанзия

- и най-накрая, но първо по важност, силна национална валута, която е станала световна валута

Нищо мъгляво и разтегливо няма. Съществува империя с потенциал да е световна.

Пък монголският джигит нека си язди на воля.

Не!

Богатство означава, да имаш повече отколкото другите около теб. Богатството дава власт. А властта е да мачкаш, да издевателстваш над другите, а те да се усмихват безсилни и да правят каквото им е казано. Не може да съществува богатство без власт и власт без богатство. В природата не съществуват варианти при които човек може да има власт, но да няма пари или да има пари, но да няма власт. Същото е и държавите.

Замислете се, защо иранския аятолах не критикува САЩ, че там не са въвели шериата и не заплашва с окупация, а САЩ критикуват Иран, че няма демокрация и заплашват с окупация?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 4 часа, Б. Киров said:

В личен план може, но тук говоря за богатството на една държава. Така че "приказките" не са мъгляви и разтегливи. Богатството означава:

- голям пазар

- добро образование

- високи технологични постижения

- силна армия, способна да осъществява експанзия

- и най-накрая, но първо по важност, силна национална валута, която е станала световна валута

Нищо мъгляво и разтегливо няма. Съществува империя с потенциал да е световна.

Пък монголският джигит нека си язди на воля.

+ (или най-вече) осъществиха успешно втората и третата промишлени революции. Пък нека римските легиони да си маршируват и монголския джигит си язди на воля

Зарибих се по разни кратки филми

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 3 минути, Б. Киров said:

Обикновено големите финансови кризи винаги идват след технологичен подем, който е свързан с хипертрофирани финансови очаквания за печалби. После изравняването на дълга от прекомерните очаквания се прави с големи войни. Първата и ВСВ са учебникарска илюстрация за тези циклични кризи.

Не само дълговете. След технологичния подем е необходимо широко зачистване. Старите бизнеси които не са в крак с промените трябва да изчезнат и да отворят път на новото. Това е могъщия ефект на т.н. съзидателно разрушение - т.е.  същността на капитализма. Капитализмът не само възнаграждава иновативните и успешните, но и наказва тези които не могат да се приспособят. Досега това нещо ако не е ставало доброволно, става доброзарно (с войни). 

Сега беше ред на банките. Потребителското банкиране например е сравнително нов феномен.  Дълго време клиенти на банките са били само бизнеса и предприемачите, но не и обикновените индивиди.  Банката може да проследи бизнеса и да отчете риска. Какво знае за отделния индивид? Може ли да му отчете правилно риска? В сравнение с технологичните компании може да се каже, че банките не знаят почти нищо за отделния човек.. Ето защо ако една голяма част от банките бяха фалирали през 2008, бизнесът с индивидуалните дребни клиенти щеше да се поеме от технологичните компании. За разлика от банките те ни знаят и кътните зъби. 

След 2008 на практика светът е в нова траектория, която няма нищо общо с всичко случило се до момента. Според мен при това положение не могат да се правят никакви прогнози. 

Link to comment
Share on other sites

Преди 5 часа, Б. Киров said:

В личен план може, но тук говоря за богатството на една държава. Така че "приказките" не са мъгляви и разтегливи. Богатството означава:

- голям пазар

- добро образование

- високи технологични постижения

- силна армия, способна да осъществява експанзия

- и най-накрая, но първо по важност, силна национална валута, която е станала световна валута

Нищо мъгляво и разтегливо няма. Съществува империя с потенциал да е световна.

Пък монголският джигит нека си язди на воля.

Така е, но боли го американеца за богатството на прогнилата му държава.  Темата е  < Колко са богати Американците>  ,  темата не е <Колко е Богата САЩ> . Така ако гледаме на нещата трябва да помислим и  за коефициенти Сила, Бигатство на държавата спрямо процента територия от сушата, както и същото спрямо процента от общото мноижество на Човечество. Гледано тъй, примерно Израел има много по добри показатели от Китай, САЩ и Русия, вероятно и Швейцария и пр.  По темата се заблудих , както е зададена, става въпрос за някакви средни персони от анализа за населението на САЩ.

Link to comment
Share on other sites

Преди 1 час, Б. Киров said:

 

..Тъй като сега е невъзможна Голяма Трета световна война /ще се заличим взаимно/, ..

 

Тука грешиш. Напълно възможна война с много вероятен сценарий и идеята на войната не е да се заличите , а да изгубите способности за адекватен отговор, реакция за да бъде Спечелено Време, докато..............ТО се трансформира и напусне вашия тесен свят............. а след това.....много вероятна бавна, много бавна агония водеща до Ново Избухване- подем или и до вашата необратима трансформация изоставяйки това място със статут на Космически Резерват.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 7 часа, Б. Киров said:

и после само за 12 години имаме раздуване на пазара 5 пъти, това е феноменално, то не се дължи на иновации, балонът е надут умишлено с цел изсмукване на пари и богатство; 11 трилиона долара през 2008, 50 трилиона долара през 2020; 40 трилиона чисто фиктивни пари, които отиват предимно в джобовете на горните 10 процента, но най вече са инкубатор за милиардери, за това време милиардерите в САЩ стават два пъти повече. Това е чиста спекула - 40 трилиона създадени от въздуха, истинско цунами за богатство. Да не би през тези 12 години да е създадена някаква иновативна технология от Амазон, Фейсбук или Уолмарт. Булшит,

Киров, не ставаш за финансист и икономист. Няма никакви балони и спекула, а всичко си е инвестиции и печалба. На Мъск парите му се качват стремглаво не защото са балон, а защото хората му купуват акциите, тоест дават му парите си очаквайки бъдещи печалби. И хората дават парите си защото наистина ще имат печалба. Човека прави коли, праща ракети в космоса, развива иновативни космически продукти, и т.н. И печели пари. И така е при всички тези в челото на класацията. Примерно Зукъбърг не прави нищо съществено, но развива рекламата в фасебука, и доколкото разни хора са готови да му дават пари за реклами, а други виждат възможност да печелят от това и му дават пари за акции, и той си трупа парите.

Тоест всичко си е съвсем нормално и в настоящия глобален свят хората могат да печелят много. Нищо общо с миналото. Днес пари на Зукъбърг могат да дадат всички, дори и бай Иван от Долно Нанагорнище, който има дърводелски бизнес. И като умножиш това по стотици хиляди и се получават милиарди.

Редактирано от makebulgar
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 1 час, makebulgar said:

Киров, не ставаш за финансист и икономист. Няма никакви балони и спекула, а всичко си е инвестиции и печалба. На Мъск парите му се качват стремглаво не защото са балон, а защото хората му купуват акциите, тоест дават му парите си очаквайки бъдещи печалби. И хората дават парите си защото наистина ще имат печалба. Човека прави коли, праща ракети в космоса, развива иновативни космически продукти, и т.н. И печели пари. И така е при всички тези в челото на класацията. Примерно Зукъбърг не прави нищо съществено, но развива рекламата в фасебука, и доколкото разни хора са готови да му дават пари за реклами, а други виждат възможност да печелят от това и му дават пари за акции, и той си трупа парите.

Тоест всичко си е съвсем нормално и в настоящия глобален свят хората могат да печелят много. Нищо общо с миналото. Днес пари на Зукъбърг могат да дадат всички, дори и бай Иван от Долно Нанагорнище, който има дърводелски бизнес. И като умножиш това по стотици хиляди и се получават милиарди.

Аз може и да не "ставам" за финансист и икономист, но ти не ставаш за нищо. Защо ли да си губя повече времето тук.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 4 часа, makebulgar said:

всичко си е инвестиции и печалба.

Откъде са парите за инвестиции? Към края на 20-ти век производителността на американският работник се увеличи четири пъти,но заплатата му остана същата. Къде е отишла тази четирикратно по-голяма печалба? В джобовете на гадните капиталисти и банкери. След което забележете нещо важно,банкерите и капиталистите почнаха да отпускат заеми на работниците със същите тези пари,които всъщност работниците са си изработили и спечелили! И да печелят баснословни суми от лихвите. Този обир организиран от едрият бизнес и банки беше и е изключително первервзен! Едновременно с отпускането на заемите,те почнаха съзнателно и несъзнателно да вдигат цените на всичко,(нефтът стигна $150 за барел!),което принуди работниците да взимат още заеми,което доведе да взрив на "системата" през 2008г. Банкерите и капиталистите се нагушиха с трилиони долари просто чрез старата и "добра" експлоатация на трудовите маси. Правенето на пари от въздуха не е чрез печатенето им,а чрез експлоатация.

Давам два примера. Образованието. В него са набутаха милиони млади американци взимайки трилиони долари заеми общо всички те,от същите банкери и капиталисти,които са откраднали тези трилиони от работниците. Така младите висшисти станаха вечни длъжници.

Тук пак стигаме до въпроса за цената. В САЩ висшето образование струва средно около $300 000 за един американец! Как може да е толкова скъпо?! Коя е причината за такава космическа цена? Алчността! Няма друго обяснение освен алчността за пари.

Втори пример. Изтребителя Ф-35,който стана исторически. Тръмп се опита да сложи край на тази бездънна яма за държавни пари,но май не успя. Фирмите проектиращи Ф-35 години наред постоянно дрънчаха пари от американската държава под предлог,че уж трябвало нещо да се доусъвършенства по изтребителя. Проектът Ф-35 е пример как се печелят пари от въздуха.

Дългове могат да се нулират само чрез хиперинфлация. Нека колегата Б.Киров отговори има ли толкова побъркана държава в света,която да предизвика световна война,само и единствено с цел да предизвика хиперинфлация в собствената си държава,за да нулира дълговете си?! Защо да го прави?! И кои са длъжниците? Не са ли обикновените хора?

Има теза,че Първата световна война е предизвикана от финансовият капитал,но не с цел да провокира хиперинфлация,а за да спечели от производството и продажбата на оръжие.

Дайте да се разберем за друго,Втората световна война е щяла да приключи през 1940г. без поражения за воюващите държави,но Сталин я разпалва до световен пожар като тръгва да напада Германия...

Днес ядрените оръжия възпират държавите да водят конвенционални войни. Но какво от това. Вижте че само чрез икономически санкции Русия в момента бере душа и е на път да загуби войната,без да гръмне пушка...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Bill Gates спокойно може да го извадите от Microsoft, защото вече е най-богатият по линията..... 

 The Coalition for Epidemic Preparedness Innovation,  CEPI основатели са правителствата на 14 държави и Bill és Melinda Gates Фондация, и английският Wellcome Trust.

Фактически ЦЕПИ /една организация която не подлежи на контрол от нито една държава на света/ контролира производството на глобалното производство на ваксини.  Inovio Pharmaceuticals Inc. INO.O , a Queenslandi Egyetem, a CSL Ltd CSL.AX , CureVac, Moderna Inc MRNA.O amerikai kormányzati támogatással, a Novavax Inc NVAX.O , az Oxfordi Egyetem az AstraZeneca, Clover Biopharmaceuticals , a Hongkongi Egyetem és az Institut Pasteur által vezetett konzorcium, beleértve a Pittsburghi Egyetemet és a Themis Bioscience-t, amelyet nemrégiben a Merck & Co MRK.N vásárolt meg. 

Досега две държави не стоят под техният контрол Русия и Китай. Но Китай не отдавна подписа договор с тях за сътрудничество за производство на ваксина въз основа на белтъци....

/A világ összes vakcinájának nagy részét a CEPI fogja ellenőrizni, ami egy magánalapítvány. Igaz ugyan az, hogy az alapítók közt vannak bennfentes kormányok, de az igazi főszponzor a Bill és Melinda Gates Alapítvány. Ez az alapítvány egyébként a génmanipulált vetőmagok jogainak legnagyobb birtokosa szerte a világon, vagyis Bill Gates rátenyerelt a modern és most kifejlődő biogenetikai iparágra. Ennek nemcsak Magyarország lesz a kárvallottja, hanem tulajdonképpen a Föld összes népe és országa./ 

  Повечето от всички ваксини в света ще бъдат контролирани от CEPI, частна фондация. Вярно е, че сред основателите има и правителства, но истинският основен спонсор е фондация "Бил и Мелинда Гейтс". Между другото, тази фондация е най-големият притежател на права върху генетично модифицирани семена ГМО в света, което означава, че Бил Гейтс е навлязъл в модерната и сега развиваща се биогенетична индустрия. Ще бъде засегната не само Унгария, но всъщност всички народи и страни на Земята.

https://pestisracok.hu/a-globalis-vakcina-uzlet-egy-erdekcsoport-kezebe-kerult-amelyet-bill-gates-iranyit/

 

Link to comment
Share on other sites

Преди 4 часа, Б. Киров said:

Аз може и да не "ставам" за финансист и икономист, но ти не ставаш за нищо. Защо ли да си губя повече времето тук.

Хахах, аааааааааааа , молян ти се, инвестирай тук малко, но редовно Време.

Ставаш за Икономист !

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 4 часа, Б. Киров said:

Аз може и да не "ставам" за финансист и икономист, но ти не ставаш за нищо. Защо ли да си губя повече времето тук.

Въпросът тук е да се показват нещата по научному с данни и факти, а не човек да говори използвайки клишетата от жълтите вестници и да се подава на емоциите. 

Класацията и пирамидата на американските пари е хубаво нещо, но от там насетне анализа е грешен. Просто в капитализма си е така и който може - печели, а който не може слугува. Тоест е работник или служител, и работи по договор. Печалбата не е собственост на служителя, а е на работодателя. 

Преди 40 минути, deaf said:

Откъде са парите за инвестиции? Към края на 20-ти век производителността на американският работник се увеличи четири пъти,но заплатата му остана същата. Къде е отишла тази четирикратно по-голяма печалба? В джобовете на гадните капиталисти и банкери.

Парите от печалбата са собственост на онзи, който е направил така, че да дойдат при него, а не са собственост на работещите за него по договор. Служителите са се договорили с него да вършат определени неща, които могат, и за това получават пари. Но те самостоятелно никога и при никакви обстоятелства не биха могли да спечелят печалбата на работодателя си в същия вид и размери. Просто нямат нужната материална и интелектуална база. А това какви пари ще получават по договора е в правомощията на работодателя и зависи от ситуацията и културата на обществото. Ако обществото не е развито работника ще взима малко, а печалбата ще е голяма. Колкото и да е развито обществото обаче това какви пари ще се дават на служителя ще се определя от работодателя. Ако той няма печалба просто няма да го има и бизнеса и работните места. 

Вариантът, при който печалбата е собственост на работника се нарича комунизъм. 

Редактирано от makebulgar
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...